Widgets

ΑΘΛΙΟΙ - ΨΕΥΤΕΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ - Τσουνάμι φόρων εναντίων των Ελλήνων, ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ με το «Κοινωνικό Μέρισμα»Φόρους 10 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες μέσα σε 35 ημέρες!

Ο φορο-λογαριασμός είναι παραπάνω από τσουχτερός και απευθύνεται σε φορολογούμενους, καταναλωτές, ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Λίγο πριν την κορύφωση βρίσκεται το εισπρακτικό «ντελίριο» από την εφορία η οποία το τελευταίο δίμηνο του έτους αναζητεί φόρους κοντά στα 10 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμό. Στην πληρωμή θα μετέχουν φυσικά και οι επιχειρήσεις με την εφορία να καραδοκεί ήδη πάνω από τα κέρδη που έχουν στο ταμείο τους.
Φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς είναι οι έξι βαριές υποχρεώσεις ως το τέλος Δεκεμβρίου πλην του χαρατσιού στα ακίνητα που οι υπόχρεοι βαρύνονται με την πληρωμή μίας ακόμη δόσης έως το τέλος Ιανουαρίου του 2018. Ήδη μεγάλη μερίδα πολιτών τα έχει βρει σκούρα με τις πληρωμές των φόρων στο «φινάλε» αν και γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για «ανάσα»
Οι διαθέσιμες επιλογές για να πάρουν μια μικρή «ανάσα», τουλάχιστον με τα τέλη κυκλοφορίας  του 2018 είναι δύο: είτε να επιστρατεύσουν την πιστωτική κάρτα τους, είτε να παραδώσουν τις πινακίδες από τα οχήματα τους.
Η χρήση πιστωτικών καρτών για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, καθώς οι δόσεις μέσω της πιστωτικής κάρτας μπορεί να φθάσουν τις 12 και είναι άτοκες όπως π.χ. για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος, σε αντίθεση με την πάγια ρύθμιση της εφορίας, και επιπλέον παρέχεται μεγαλύτερη ευελιξία στους φορολογούμενους (π.χ. μπορούν να εξοφλούν όχι μόνο το σύνολο, αλλά και δόση της φορολογικής οφειλής σε δόσεις).
Απαραίτητη προϋπόθεση για να πληρωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις μέσω της πιστωτικής κάρτας είναι, βεβαίως, ο κάτοχός της να διαθέτει επαρκές πιστωτικό όριο. Αν ο φορολογούμενος δεν διαθέτει πιστωτική ή το όριο της πιστωτικής του δεν είναι επαρκές, τότε η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας είναι μονόδρομος για τον ιδιοκτήτη.
Αναλυτικότερα οι φόροι των 10 δισ. έως το τέλος του 2017 θα προέλθουν μεταξύ άλλων από:
1. Τον φόρο εισοδήματος 2,7 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 1,6 δισ. ευρώ θα βγουν από τις τσέπες των φυσικών προσώπων και το 1,1 δισ. ευρώ από το ταμείο των επιχειρήσεων.
2. Τους φόρους στην περιουσία με τους ιδιοκτήτες να πρέπει να πληρώσουν άλλα 900 εκατ. ευρώ.
3. Από τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί χιλιάδες και υπολείπονται δόσεις που για φέτος φθάνουν τα 510 εκατ. ευρώ.
4. Από τους φόρους συναλλαγών που φθάνουν  τα 2,5 δισ. ευρώ
5. Από τον ΦΠΑ 2,4 δισ. που εκτιμάται ότι θα εισπραχθεί

6. Από τα τέλη κυκλοφορίας 1,1 δισ. ευρώ.   ΠΗΓΗ

18 χιλιάδες πλειστηριασμούς ζητούν οι «θεσμοί» από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση


Χρονιά όλεθρος προβλέπεται το 2018, καθώς την διενέργεια 18.000 πλειστηριασμών, εντός του νέου έτους έχουν ζητήσει οι «θεσμοί» από τις τράπεζες, ενώ η κυβέρνηση σταδιακά αντιλαμβάνεται το μέγεθος του κόστους που θα της επιμεριστεί.

Παράλληλα, την διενέργεια κατά το πρώτο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018 τουλάχιστον 800 πλειστηριασμών μηνιαίως έχει ζητήσει από τις τράπεζες και η ΕΚΤ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν σοβαρό πρόβλημα τα πιστωτικά ιδρύματα στα επικείμενα stress tests.

Ο στόχος είναι οι περίπου 8.000 πλειστηριασμοί να πραγματοποιηθούν το πρώτο οκτάμηνο του έτους, ενώ στο τελευταίο τετράμηνο του 2018 θα πρέπει να γίνουν 10.000 πλειστηριασμοί! Πρόκειται στην ουσία για έναν στόχο τριπλάσιο των πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκαν το 2016 (5.641 ακίνητα και 827 κινητά), ωστόσο το επίπεδο αυτό είναι 3 φορές μικρότερο από τον όγκο των πλειστηριασμών (58.849) που πραγματοποιήθηκαν το 2008.

Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι το ασύλληπτο νούμερο των 18.000 πλειστηριασμών καταρρίπτει αυτόματα το χυδαίο προπαγανδιστικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται αν πληγεί η πρώτη κατοικία.

Μια κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει το ψέμα όχι απλώς κοινωνική επιστήμη, αλλά προέκταση του ιδίου του εαυτού της, δεν θα διστάσει να στείλει ως άστεγους στον δρόμο χιλιάδες Έλληνες.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Νέα σκληρά μέτρα συμφώνησαν οι συριζαίοι με τους
διεθνείς τοκογλύφους: Νέα μείωση αφορολογήτου, πλειστηριασμοί και μειώσεις αποδοχών
Μπορεί η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να παρουσιάσει την λήξη του παρόντος προγράμματος και την υπογραφή του επομένου ως «έξοδο από τα μνημόνια», όμως η πραγματικότητα είναι ότι αυτές τις ημέρες στο Hilton μαγειρεύονται νέα επαίσχυντα βαριά μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού.
Όπως, λοιπόν, διαβάζουμε μαζί με την απαρχή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν και οι κατασχέσεις από την εφορία για χρέη ακόμα και 500 ευρώ. Όμως δεν είναι μονάχα αυτό, αφού ήδη έχει συμφωνηθεί μεταξύ τρόικας και συριζαίων η περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου, ώστε να πληρώνουν φόρο ακόμα και αυτοί που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.
Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί:
Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί ήδη ότι από 1.1.2019 μειώνονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις από 18% ως 22% με παράλληλη πρόβλεψη «παγώματος» των συντάξεων μετά τις περικοπές έως το 2022. Η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Μάιο σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν στα ATM τις μειώσεις τον Δεκέμβριο του 2018, για τη σύνταξη του Ιανουαρίου του 2019.
Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει επίσης στη Βουλή ότι από το 2020 το αφορολόγητο θα υποχωρήσει από τα 8.636 ευρώ στην περιοχή των 5.700 ευρώ, κάτι που φέρνει επιβάρυνση 650 ευρώ το χρόνο.
Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνουν φόρο και όσοι αμείβονται με 500 ευρώ το μήνα. Αν όμως υπογραφεί η πρόσθετη δέσμευση και ψηφιστεί και αυτή από τη Βουλή τότε η μείωση θα προβλέπεται ρητά ότι θα μπορεί να έρθει από το 2019 μαζί με τη μείωση των συντάξεων.   ΠΗΓΗ 


ΣΟΚ: Οι διεθνείς τοκογλύφοι 18.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για το 2018


Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι γεγονός με τις ευλογίες της αριστερής συγκυβέρνησης του Μνημονίου. Εντός ολίγων ημερών θα δοθεί το πράσινο φως για την έναρξή τους και τίποτε δεν θα μπορέσει να τους σταματήσει.
Ως προς τον στόχο, οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν αρχίσει ήδη να πιέζουν για πολλές χιλιάδες πλειστηριασμούς σε πολύ μικρό χρόνο. Συγκεκριμένα, ενώ οι τράπεζες υπολογίζουν να γίνονται 500 – 600 πλειστηριασμοί τον μήνα, οι… «θεσμοί» απαιτούν αυτό να είναι μονάχα η αρχή και θέτουν στόχο τους 18.000 πλειστηριασμούς εντός του 2018.
Φυσικά, αυτά δεν θα είναι βίλες πλουτοκρατών, όπως αυτά που προσπαθούν να σώσουν κάθε φορά οι κάθε λογής «αλληλέγγυοι», αλλά σπίτια μεροκαματιάρηδων, οι οποίοι χτυπήθηκαν από την κρίση και οι οποίοι ουδεμία αρωγή δεν θα βρουν στην «αριστερά» που πλέον λέει δυναμικά το σύνθημα «Κανένα Σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη». ΠΗΓΗ

Τελείωσε το παραμύθι της φιλολαϊκής πολιτικής: Κατατέθηκε ο νέος μνημονιακός προϋπολογισμός με νέα αιματηρά μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ!


Σε νέα μνημονιακή εξόντωση οδηγούνται οι συνταξιούχοι

Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα των συνταξιούχων, καθώς μειώσεις - σοκ έρχονται για 100.000 που έχουν υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης από 13/5/2016 και μετά στα Ταμεία ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και τραπεζών και εντάχθηκαν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα νέα ποσά έχουν μειώσεις έως 40% για όσους βγαίνουν από το πρώην ΤΕΒΕ, ενώ στο Δημόσιο οι πρώτες αποφάσεις για τις συντάξεις, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016), δείχνουν μειώσεις έως και 31%.
Συγκεκριμένα:
1. Στο ΙΚΑ μειώσεις έως και 33,8%, με ποσά έως 862 ευρώ για 32 χρόνια ασφάλισης: α) Υπάλληλος με 35ετία (ΠΕ κατηγορία) θα πάρει σύνταξη γήρατος 987 ευρώ μεικτά. Καθαρά, μετά την αφαίρεση φόρου (80-90 ευρώ) και εισφοράς ασθένειας (60 ευρώ), παίρνει περίπου 840-850 ευρώ. β) Υπάλληλος με 38 χρόνια (ΠΕ κατηγορία ) θα πάρει 1.040 ευρώ, πριν από το φόρο, ενώ με το παλιό τρόπο υπολογισμού θα έβγαινε με 1.300 ευρώ. Έχει μείωση 280 ευρώ (22%).
2. Ασφαλισμένος ΙΚΑ με μέσο όρο αποδοχών 600 ευρώ και 15 χρόνια εργασίας θα πάρει 390 ευρώ σύνταξη (μετά την εισφορά ασθένειας 6%).
3. Ασφαλισμένος ΙΚΑ με αποδοχές 1.050 ευρώ και με 31 χρόνια θα πάρει 676 ευρώ μεικτά. Στις συντάξεις χηρείας του Δημοσίου οι καθαρές απώλειες ξεπερνούν και τα 500 ευρώ τον μήνα!
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, κ. Νίκο Χατζόπουλο, η κατάσταση για τους συνταξιούχους είναι τραγική. Οι οκτώ στους δέκα συνταξιούχους έχουν φθάσει στο στάδιο της εξαθλίωσης. Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους, ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ρεύματος και του τηλεφώνου…
Πρόκειται για εξευτελισμό και καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας… Οι συντάξεις, οι οποίες αντιστοιχούν στις κρατήσεις των κόπων μιας ολόκληρης ζωής, μετατρέπονται, πλέον, λόγω των μνημονιακών ρυθμίσεων, σε φιλοδωρήματα. Σήμερα, περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι (με εισόδημα 4.500 ευρώ τον χρόνο) βουλιάζουν στη φτώχεια, τη στιγμή που οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις, το 2019, θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων έως 70% για τους συνταξιούχους.
Οι δε επικουρικές συντάξεις έφθασαν πλέον στα 160 ευρώ κατά μέσο όρο. Όλα αυτά, θυμίζουν αυτό που με επιμονή έχουμε τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Ότι δηλαδή, τα Μνημόνια κινούνται με την λογική της κινούμενης άμμου. Όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σε αυτά, τόσο περισσότερο βουλιάζεις...ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕΡΗΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ από τους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ: «ΤΣΑΚΙΣΤΕ τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΠΑΝΩΤΑ ΜΕΤΡΑ-ΦΟΡΟΥΣ και ΧΑΡΑΤΣΙΑ»

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΕΠΙ «ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»! ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 37,5%!Έρευνα για την παιδική φτώχεια στην Ευρώπη, πραγματοποίησε η Eurostat και σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα της «πρώτης φοράς αριστερά» βρίσκεται στη χειρότερη θέση, καθώς βιώνει την μεγαλύτερη αύξηση της παιδικής φτώχειας απ’ όλες τις χώρες της Ε.Ε.!

Πιο συγκεκριμένα, το 2016 στην Ελλάδα, η παιδική φτώχεια αυξήθηκε κατά 8.8%, ήτοι, από 28.7% το 2010 σε 37.5% το 2016!

Αυτό σημαίνει πως πλέον πάνω από ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα κινδυνεύει με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό.

H Eurostat ορίζει ως σε κίνδυνο με φτώχεια, τα παιδιά αυτά ζουν σε νοικοκυριά των οποίων το εισόδημα μετά τους φόρους βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας ή που βρίσκονται σε συνθήκες υλικής στέρησης ή τα άτομα της οικογένειας που μπορούν να εργαστούν βρίσκονται σε καθεστώς μερικής εργασίας ή ανεργίας.

Αυτές είναι οι συνέπειες των Μνημονίων και της δήθεν «κοινωνικής» πολιτικής της «πρώτης φοράς αριστερά», που επιδιώκει βάσει σχεδίου να οδηγήσει τους Έλληνες και τα παιδιά τους στην ανέχεια και τη δυστυχία, για να αναγκασθούν να φύγουν από την χώρα των προγόνων τους και να «αντικατασταθούν» από τους «νέους Έλληνες» εξ’ Ασίας και Αφρικής! ΠΗΓΗ
Τελείωσε το παραμύθι της φιλολαϊκής πολιτικής: Κατατέθηκε ο νέος μνημονιακός προϋπολογισμός με νέα αιματηρά μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ!Το μοίρασε το «μέρισμα» ο Τσίπρας και όλα τα κανάλια ασχολούνται με αυτό. Όμως από την «πίσω πόρτα» έρχονται νέα, βαριά μέτρα που θα πλήξουν τον Ελληνικό Λαό πολλαπλάσιες φορές.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ (ή 1,4% του ΑΕΠ) με αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων και επιδομάτων για το 2018, που κρύβονται στο σχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού που κατατίθεται απόψε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για τα εξής:
  • Μείωση του ΕΚΑΣ
  • Μείωση της έκπτωσης των ιατρικών δαπανών
  • Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Ουσιαστική κατάργηση της ρύθμισης των «100 δόσεων»
  • Μείωση του επιδόματος θέρμανσης
  • Μειώσεις μισθών σε μισθωτούς
  • Μειώσεις συντάξεων
  • Κατάργηση της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά

Γίνεται ευκόλως αντιληπτή, λοιπόν, η βαθύτατη υποκρισία των πανηγυρισμών για το μοίρασμα λίγων εκατομμυρίων, το οποίο επιπροσθέτως Θ
α περιοριστεί σε λαθρομετανάστες κυρίως, ενώ την ακριβώς επόμενη μέρα κατατίθεται προϋπολογισμός που φέρνει υπερπολλαπλάσια μέτρα.  ΠΗΓΗ

Στην μνημονιακή Ελλάδα ένας στους δύο νέους σκέφτεται να μεταναστεύσει στο εξωτερικό!
Το πρόβλημα της μετανάστευσης των νέων της Ελλάδας στο εξωτερικό φέρνει εκ νέου στην επικαιρότητα το αποτέλεσμα σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διενήργησε το δεύτερο τρίμηνο του 2016 η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) σε άτομα ηλικίας 15 έως 34 ετών διαπιστώθηκε πως περίπου ένας στους πέντε ερωτωμένους εργάστηκε κατά την διάρκεια των σπουδών του, ενώ ένας στους τρεις δήλωσε πως δεν θα συνέχιζε σε ανώτερο επίπεδο σπουδών.

Μάλιστα, στην ερώτηση γιατί δεν συνέχισαν τις σπουδές τους και προτίμησαν να ριχτούν στον εργασιακό στίβο, οι μισοί απάντησαν ότι δεν θεωρούσαν ικανοποιητικό το επίπεδο σπουδών τους. Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την νεολαία, καθώς για μια ικανοποιητική θέση εργασίας το 54,1% των ανέργων και το 42,8% των μη ενεργών νέων δηλώνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν ακόμη και τον τόπο κατοικίας τους.
Μάλιστα, προκειμένου να βρουν δουλειά, δεν είναι αρνητικοί ούτε απέναντι στο ενδεχόμενο να μετακινηθούν εντός της Ελλάδας (28,6%) ή να μεταναστεύσουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (15,6%) ή και ακόμη πιο μακριά (9,9%).
Ήδη το 5,4% των απασχολούμενων δηλώνει ότι χρειάστηκε να αλλάξει τόπο κατοικίας για να αναλάβει την τωρινή εργασία του, ενώ περίπου 6% διανύει απόσταση που υπερβαίνει την μία ώρα, προκειμένου να μεταβεί στην δουλειά του.
Είναι τόση η επιθυμία των νέων να εργαστούν, και ειδικά των ανέργων, που θεωρούν πως ο χρόνος μετακίνησης περισσότερο από μία ώρα δεν είναι αποτρεπτικός για να αναλάβουν μία εργασία. Από τα άτομα που άρχισαν να εργάζονται τους τελευταίους 12 μήνες, μόλις το 6% αναφέρει ότι δέχτηκε κάποια υποστήριξη από τον ΟΑΕΔ ή κάποιο άλλο δημόσιο οργανισμό για να βρει δουλειά.
Σε μια εποχή που η λαθρομετανάστευση ουσιαστικά ευλογείται από το κυβερνητικό επιτελείο, η φυγή των Ελλήνων νέων στο εξωτερικό κάνει ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα του αφελληνισμού της Χώρας.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Στον καιρό του Μνημονίου υπάρχουν Ελληνόπουλα που πεινάνε

Η ένδεια την οποία έχει επιφέρει στην ελληνική κοινωνία η πολιτική όλων των κυβερνήσεων του μνημονίου (δεξιά και αριστερή) αποτυπώνεται στην πρόσφατη μελέτη που έγινε σε μαθητές σχολείων.
Την περυσινή χρονιά περισσότεροι από τους μισούς μαθητές (61,1%) που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής σε σχολεία «Διατροφή», βίωναν επισιτιστική ανασφάλεια -είχαν περιορισμένη ή αβέβαιη πρόσβαση σε ασφαλή τρόφιμα- ενώ ένας στους τέσσερις (24,7%) πείνα (στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis).
Τα δεδομένα παραμένουν αποκαλυπτικά και απογοητευτικά. Σε ποσοστό 51,4%, τουλάχιστον ο ένας γονιός δεν έχει εισόδημα και στο 20,3% των οικογενειών δεν υπάρχει καμία πηγή εισοδήματος. Επίσης, τον τελευταίο χρόνο στο 9% των νοικοκυριών πραγματοποιήθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερο από μια εβδομάδα.
Από τις μελέτες και τα περιστατικά ζάλης, πόνων στην κοιλιά και λιποθυμιών που αναφέρονται στα σχολεία συμπεραίνεται ότι τα παιδιά που ζουν στο φάσμα της πείνας απουσιάζουν περισσότερο από το σχολείο, δυσκολεύονται περισσότερο να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ενώ ανησυχούν για το μέλλον και νιώθουν περισσότερο θυμό και λύπη σε σχέση με τα παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης.
Φυσικά, όμως, οι μαθητές αυτοί και οι οικογένειες τους δεν απασχολούν τα κόμματα του «δημοκρατικού» τόξου αφού απέχουν παρασάγγας από τα κριτήρια που συνιστούν τον δήθεν ανθρωπισμό τους (ήτοι να ανήκουν στην κατηγορία των λαθροεποίκων ή άλλων, παρόμοιων «ευπαθών» ομάδων).
Έρχεται ο καιρός όμως που η φωνή αυτών των ανθρώπων θα γίνει καταδίκη και τιμωρία για το ξεπούλημα της πατρίδας και τον αφελληνισμό της.Νάκος Φώτης

Ένα Έθνος που αργοσβήνει: 31.397 περισσότεροι θάνατοι από τις γεννήσεις στην Ελλάδα το 2017


Το ότι το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο αφανισμού του Έθνους μας αποδεικνύεται συνεχώς μέσα από τα αποτελέσματα διαφόρων ερευνών. Έτσι, λοιπόν, πραγματικά συγκλονιστικά είναι τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας μας, αφού φέτος καταγράφεται η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ θανάτων και γεννήσεων στην Ελληνική επικράτεια τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο από τα ληξιαρχεία όλων των δήμων, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις ληξιαρχικές πράξεις (θάνατοι, γεννήσεις, γάμοι, διαζύγια και τα σύμφωνα συμβίωσης) και επικαιροποιήθηκε προχθές, το 2017 σημειώθηκαν στην Ελλάδα 31.397 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις. 
Ειδικότερα, έως σήμερα, στα αρχεία του υπουργείου Εσωτερικών έχουν καταχωρηθεί 113.247 θάνατοι και 81.850 γεννήσεις, δημιουργώντας ένα ακόμα εφιαλτικό χάσμα αριθμών για τον πληθυσμό των Ελλήνων. Η αντίστοιχη διαφορά ανάμεσα στους θανάτους και στις γεννήσεις στη διάρκεια της περσινής χρονιάς ήταν κατά 6.000 μικρότερη ανερχόμενη σε 25.205, το 2015 είχε ολοκληρωθεί με 28.801 πιο πολλούς θανάτους και το 2014 σε 20.659. 

Και όμως, αντί -επιτέλους- να ξεκινήσει έστω και τώρα μια πολιτική ουσιαστικής αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, τα διάφορα «σαΐνια» της «πολιτικής ορθότητας», του «αντιρατσισμού» και του πολυπολιτισμικού μοντέλου προτείνουν ως  λύση την πλήρη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών! ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Ένας στους πέντε Έλληνες άνεργος: Έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη


Τα αποτελέσματα μιας ακόμη έρευνας αποτυπώνουν το ανάλογο αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών στην Χώρα μας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, τον Οκτώβριο η ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε στο 8,8% από 8,9% τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2009. Στην Ε.Ε. υποχώρησε επίσης στο 7,4% από 7,5%, ενώ ήταν χαμηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο 2008.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν τον Αύγουστο, όπου η ανεργία βρισκόταν στο 20,6% (20,9% τον Ιούλιο) ή 980.000 άνεργοι. Στις επιμέρους κατηγορίες, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 17,2%, στις γυναίκες 24,9% και στους νέους κάτω των 25 ετών 40,2% (105.000 άνεργοι).

Οι καλύτερες επιδόσεις στην ευρωζώνη καταγράφηκαν στην Μάλτα 3,5% και στην Γερμανία (3,6%) και οι χειρότερες στην Ελλάδα (20,6%) και την Ισπανία (16,7%). Τα ψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους κατέγραψαν η Ελλάδα (40,2%) και η Ισπανία (38,2%) και τα χαμηλότερα η Γερμανία (6,6%) και η Αυστρία (7,9%)

Τελειώνουμε λέγοντας ότι εφόσον η ανεργία ήταν στο 20,6% τον Αύγουστο, όπου «ανοίγουν» διάφορες εποχιακές απασχολήσεις, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε τι συμβαίνει αυτούς τους μήνες και τους επόμενους που θα ακολουθήσουν, καθώς η ανεργία θα ανυψωθεί πολύ παραπάνω.   ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4798424136300396595

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item