Widgets

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΉ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ (Που δεν είναι κομματόσκυλα ή δεν έχουν «Μπάρμπα στην Κορώνη»)


Συντριπτική φτωχοποίηση των Ελλήνων από τα μνημόνια του Σύριζα και της ΝΔ

Πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν την οικονομική καθίζηση στην οποία έχει επέλθει η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα των μνημονίων των διεθνών τοκογλύφων με κύριο κριτήριο την τεράστια μείωση του ΑΕΠ από τα 237,534 εκατομμύρια ευρώ το 2009 στα 174,199 εκατομμύρια ευρώ το 2016, δηλαδή μια μείωση της τάξεως του 26,66%.H Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε τεράστια ύφεση μιας και το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε συνεχόμενα για ακόμη μια χρονιά από την αρχή της τεχνητής οικονομικής κρίσης. Για την ακρίβεια το ελληνικό ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 26,66% από την αρχή της τεχνητής κρίσης, δηλαδή από 237,534 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009 στα 174,199 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016.
Σήμερα οι κομμουνιστές του Τσίπρα λεηλατούν την περιουσία των Ελλήνων με ιδιαίτερο μένος προς την μεσαία τάξη. Χαρακτηριστικές ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Χουλιαράκη ότι βάσει οργανωμένου σχεδίου υπερφορολογήθηκε η μεσαία τάξη. Συγκεκριμένα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερχρέωσε με δικαιολογία την δική του φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία οποιανδήποτε Έλληνα είχε κάποια περιουσία, είτε ένα ακίνητο είτε ένα αυτοκίνητο. Στην πρώτη περίπτωση οι αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών εκτίναξαν τον παράνομο ΕΝΦΙΑ στα ύψη ακόμη και για ακίνητα σε λαϊκές γειτονιές και στην δεύτερη περίπτωση το "σήμα κυκλοφορίας" και σε μερικές περιπτώσεις το τέχνασμα του "φόρου πολυτελείας" ζητάει από κάθε κάτοχο αυτοκινήτου ένα υπέρογκο ποσό κάθε χρόνο.

Φυσικά τα ΜΜΕ δεν υπενθυμίζουν τον τρόπο που ήρθε η Ελληνική οικονομία σε τόσο μεγάλη καθίζηση. Λέξη δεν ακούγεται για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων που κατέστρεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, για την δήμευση των ενεργητικών των δημοσίων φορέων, για τα πλαστά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τον Γεωργίου, για τον τεράστιο μισθό της Αικατερινάρη και τις υπέρογκες αμοιβές των "ειδικών συμβούλων ιδιωτικοποιήσεων" "του ΤΑΙΠΕΔ. Λέξη δεν ακούγεται για την τεράστια κρατική οικονομική επιχορήγηση των κομμάτων της κλεπτοκρατίας όταν σε πολύ λίγο καιρό οι Έλληνες θα φοβόνται να ανάψουν τα καλοριφέρ τους λόγω της αστρονομικής τιμής του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συμπερασματικά το ΑΕΠ θα συνεχίζει να μειώνεται όσο την εξουσία νέμονται οι αριστεροί κομμουνιστές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολύ πρόσφατα ο Μητσοτάκης της Νέας Δημοκρατίας σε λόγο του εφησύχασε τους διεθνείς τοκογλύφους ότι δεν θα διαταραχθούν τα σχέδια τους για την συστηματική φτωχοποίηση των Ελλήνων εάν έρθει στην εξουσία. Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή είναι η εθνικιστική δύναμη που μπορεί να αναστρέψει την διαγεγραμμένη πορεία φτωχοποίησης των Ελλήνων.  ΠΗΓΗ

Κοινωνικό μέρισμα: Ο Τσίπρας αφού αφαίμαξε τους Έλληνες, δίνει φιλοδώρημα

Άλλο ένα μνημείο κοροϊδίας απέναντι στους, δοκιμαζόμενους από τα Μνημόνια, Έλληνες έστησε ο ανεκδιήγητος Τσίπρας με το χθεσινό του διάγγελμα, με το οποίο πανηγύρισε το περιβόητο «κοινωνικό μέρισμα».
Πολιτικά και επικοινωνιακά, πρόκειται για την αντεπίθεση Τσίπρα, ο οποίος επί μήνες έπινε το αίμα των Ελλήνων και τώρα θα τους μοιράσει ψίχουλα για να κατευνάσει την λαϊκή οργή. Ουσιαστικά, η διανομή 1,4 δισ. ευρώ εμπρός στην φοροκαταιγίδα που έχει προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες δεν δικαιολογεί την διενέργεια διαγγέλματος, ιδιαιτέρως από την στιγμή που εν τέλει την έγκριση θα την δώσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Οι «θεσμοί» πάντως που άκουσαν τις εξαγγελίες Τσίπρα περιορίστηκαν στο να πουν ότι δεν τις έχουν μελετήσει και συνεπώς τα «1,4 δισ.» που εξήγγειλε ο Τσίπρας θα μειωθούν κατά πολύ, καθιστώντας το διάγγελμα ακόμα πιο «φούσκα».
Θυμίζουμε ότι την όλη φάρσα με το κοινωνικό μέρισμα, που δεν μπορεί παρά να θυμίζει έναν ληστή που αφήνει πουρμπουάρ στο θύμα, είχε ξεκινήσει από τον Σαμαρά και τότε τον κράζανε οι συριζαίοι. Τώρα οι νεοδημοκράτες κράζουν τους συριζαίους για την ίδια αισχρή, πολιτικάντικη πρακτική.
Ο Λαός θα πρέπει να καταλάβει ότι τα μερίσματα και τα «λεφτά υπάρχουν» δεν είναι παρά οι φτηνές δικαιολογίες του συστήματος εξουσίας που τον εξοντώνει. Η λύση δεν θα έλθει μέσα από «κοινωνικά μερίσματα», αλλά μόνο από το Εθνικό Σχέδιο της Χρυσής Αυγής για εθνική ανασυγκρότηση και στροφή στην εθνική παραγωγή.
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής σημείωσε: "Οι πολιτικοί απατεώνες Τσίπρας και Καμμένος μοιράζουν ως δήθεν δώρο ένα ελάχιστο μέρος της οικονομικής αφαίμαξης του ελληνικού λαού". ΠΗΓΗ
Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο φτωχοποίησης και βαλκανιοποίησης της Χώρας

Η συνεχής επιδείνωση των συνθηκών φτώχειας στην Ελλάδα της μνημονιακής κατοχής αποτελεί την πλέον σταθερή κατάσταση τα τελευταία 7 χρόνια. Όλες οι σχετικές έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εμφανίζουν μια θλιβερή και δυσοίωνη πραγματικότητα που απεικονίζει ένα ακόμη πιο ζοφερό μέλλον για το Έθνος των Ελλήνων.

Η τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τις συνθήκες του 2016 επιβεβαίωσε ότι σταθερά ένας στους τρεις Έλληνες ζει σε καθεστώς φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Για να πάρουμε μια ιδέα της φτωχοποίησης και βαλκανοποίησής μας, το 35,6% του Λαού ή κοντά στα 4.000.000 κάτοικοι ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ το 2008 υπό αυτές τις συνθήκες ζούσε το 28,1%.
Φτωχός είναι αυτός που ζει με εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Ήδη, με το 35,6% του πληθυσμού σε κατάσταση φτώχειας, έχουμε φτάσει την Βουλγαρία, της οποίας το 40,4% του πληθυσμού είναι φτωχοποιημένο, και την Ρουμανία, οι φτωχοί της οποίας αντιπροσωπεύουν το 38,8% του πληθυσμού της. Σήμερα, επτά χρόνια μετά, η βαθιά ύφεση παραμένει και, το κυριότερο, η μεσαία τάξη έχει πλήρως αποδεκατιστεί.
Σε όλα της τα επίπεδα, καθώς οι ανώτερες τάξεις του μεσαίου στρώματος της κοινωνίας μας έχουν περιέλθει σε κατάσταση ισορροπίας, μεταξύ μιας σχετικά ανεκτής διαβίωσης και του κινδύνου της ανέχειας, με τα εισοδήματά τους συρρικνωμένα και τα αποθεματικά τους με συνεχείς διαρροές για να ανταπεξέλθουν στις συνεχείς φορολογικές τους επιβαρύνσεις.
Τα μεσαία στρώματα της μεσαίας τάξης έχουν φτωχοποιηθεί, ενώ για τους ακόμη λιγότερο ευνοημένους Έλληνες η ανέχεια είναι μια λέξη με έννοια… πολυτέλειας! Πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ έδειξε ότι το 2015, το 12,9% του πληθυσμού ή 1,4 εκατομμύρια Ελλήνων αντιμετώπιζε επισιτιστικό πρόβλημα, όντας σε κατάσταση ένδειας. Το 2008 το ποσοστό αυτό ήταν 7,1%. Είχε αυξηθεί κατά 56%. Ενώ υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ 2006 και 2015 το ποσοστό των νοικοκυριών με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας. Από 21,9% το 2006, ανήλθε σε 54% το 2015!
Οι «λύσεις» εντός των Μνημονίων και με διαχειριστές τα εντολοδόχα μνημονιακά κόμματα του «Συνταγματικού τόξου» όχι μόνο δεν έφεραν το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα, αλλά χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται η Πατρίδα και ο Λαός.   ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Έκθεση κόλαφος από την Κομισιόν: Τα μέτρα θα μείνουν για πάντα!
Η σκληρή και στυγνή πραγματικότητα των Μνημονίων δείχνει το αυθεντικά διαχρονικό πρόσωπό της, καθώςξεκάθαρο μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν για άλλα πέντε έως 10 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου το ερχόμενο καλοκαίρι στέλνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί με την έκθεση-επισκόπηση του τρέχοντος προγράμματος την οποία δημοσιοποίησε χθες η Κομισιόν!

Η έκθεση, που συνυπογράφεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), υπογραμμίζει ότι «η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πρόοδο των αξιολογήσεων του προγράμματος».
Μάλιστα, εστιάζει στην «σωστή και έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων», όπως οι πλειστηριασμοί, τα οποία θα αποτελέσουν «βασική προτεραιότητα για την τρίτη αξιολόγηση», αλλά «θα απαιτήσουν και περαιτέρω προσπάθειες, τόσο κατά τη διάρκεια του εναπομείναντος προγράμματος όσο και μετά τη λήξη του».
Όπως διαμηνύει η Κομισιόν, «η συνεχής εφαρμογή των προβλεπόμενων του προγράμματος, με πλήρη δέσμευση και “ιδιοκτησία” του σε όλες τις διοικητικές βαθμίδες, παραμένει “κλειδί” για τη διασφάλιση μιας επιτυχημένης εφαρμογής του».
Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καυτηριάζει τα «καταστροφικά αποτελέσματα που είχε προς την εμπιστοσύνη της ελληνικής οικονομίας η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης». Η έκθεση συνοψίζει τα μέτρα των δύο πρώτων αξιολογήσεων του 3ου Μνημονίου και σημειώνει ότι οι ήδη ψηφισμένες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 2,91 δισ. ευρώ έως το 2030, ενώ το σύνολο των δημοσιονομικών μέτρων που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής φθάνει το 4,5% του ΑΕΠ (8 δισ. ευρώ περίπου).
Σε αυτά θα προστεθούν άλλα 3,6 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) την περίοδο 2019-2020.
Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, επιβεβαιώνεται αυτό που έχουμε πει για τον χαρακτήρα των Μνημονίων. Ότι δηλαδή, έχουν την λογική της κινούμενης άμμου, αφού όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σ’ αυτά τόσο πιο πολύ βουλιάζεις…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Ιδού τα ψέματα Τσίπρα: Αντί για έξοδο από τα Μνημόνια, ετοιμάζει νέα περίοδο μνημονιακής κατοχής

Ιδού τα ψέματα Τσίπρα: Αντί για έξοδο από τα Μνημόνια, ετοιμάζει νέα περίοδο μνημονιακής κατοχής

Πολλά ψέματα είπε σήμερα πάλι ο Τσίπρας στην Κ.Ο. του Σύριζα, θέλοντας να δημιουργήσει μια... ειδυλλιακή εικόνα για μια χώρα που έχει ρημάξει από τα εθνοκτόνα Μνημόνια.

Παρά την συνειδητά ψευδή προπαγάνδα όλων των μέχρι τώρα μνημονιακών κυβερνήσεων, πραγματική έξοδος από το Μνημόνιο σημαίνει απαλλαγή από την «πρέσα» των δανειστών και τίποτε άλλο. Στην περίπτωση της Ελλάδος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς στις 20 Αυγούστου του 2018 ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραμμα και αυτόνομη χρηματοδότηση της Χώρας δεν προβλέπεται από πουθενά.

Τόσο οι Βρυξέλες όσο και το Βερολίνο «έχουν δέσει» την Ελλάδα με αυστηρές δεσμεύσεις τουλάχιστον μέχρι το 2022. Μπορεί το Μαξίμου να ψευδολογεί ασύστολα, λέγοντας ότι τον Αύγουστο του 2018 θα έρθει το τέλος των Μνημονίων, αλλά πώς είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο όταν ήδη έχει ψηφιστεί η συνέχισή τους με επώδυνα μέτρα ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ;

Να υπενθυμίσουμε ότι την 1η Ιανουαρίου 2019, δηλαδή μόλις τέσσερις μήνες από «την λήξη των Μνημονίων», οι συνταξιούχοι θα πάνε στις ουρές των ΑΤΜ και θα διαπιστώσουν ότι οι συντάξεις τους θα έχουν μειωθεί κατά 18%. Επομένως, όχι μόνο «έξοδο από τα Μνημόνια» δεν πρόκειται να έχουμε, αλλά ένα ακόμη Μνημόνιο φαίνεται στον ορίζοντα, ακόμη κι αν για λόγους πολιτικής δημαγωγίας βαφτιστεί με άλλο όνομα.

Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει στο παρελθόν, η λογική των Μνημονίων ταυτίζεται μ’ αυτήν της κινούμενης άμμου. Όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σ’ αυτήν τόσο περισσότερο βουλιάζεις…  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία! Παραπάνω από το μισό ΑΕΠ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές


Το ανάλγητο κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την καταστροφική οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχοντας σήμερα καταφέρει να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό σχετικά με την δημοσιονομική και φορολογική πολιτική, αφού προεκλογικά ο Τσίπρας είχε καθαρά υποσχεθεί να σχίσει τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, εκτινάσσοντας βάσει άδικης υπερφορολογήσεως τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δυσθεώρητο ποσό των 98,7 δισ. ευρώ που είναι σχεδόν το μισό σημερινό ΑΕΠ της Ελλάδας.


Σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτέμβριου 2017 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δηλαδή της εισπρακτικής εταιρίας των ξένων τοκογλύφων και των εγχώριων υπηρετών τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ελλήνων φορολογούμενων ανήλθαν στο απίστευτο ποσό των 98,745 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά:

Ένα στα δύο ΑΦΜ χρωστάει στην υπερφορολόγηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλαδή ο συνολικός αριθμός φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασε τον Σεπτέμβρη τα 4,3 εκατομμύρια. Ο αριθμός των φορολογούμενων που επέχουν κίνδυνο επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ανέρχεται περίπου σε 1,73 εκατομμύρια...>>> Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ!!!

Στο 33% του μέσου μισθού ο κατώτατος μισθός, τον οποίο ο Τσίπρας θα πήγαινε αυτόματα στα 751 ευρώ...
Ποιος μπορεί να ξεχάσει μια από τις πιο χαρακτηριστικές προεκλογικές εξαγγελίες-υποσχέσεις  του Τσίπρα, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία στις 25 Ιανουαρίου 2015, για τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ;
Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι επρόκειτο για ένα ακόμη από τα πολλά αισχρά και ανήθικα ψέματα της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία. Πολύ χειρότερα, μόλις στο 33% του μέσου μισθού διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (ETUC).
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανάλυση, θα πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 25% προκειμένου να φθάσει σε επίπεδο λίγο χαμηλότερο από το κατώτατο όριο μισθών που θέτει ο ΟΟΣΑ (στα 2/3 του εθνικού ενδιάμεσου μισθού). Αναφέρεται δε ότι οι κατώτατοι μισθοί σε πολλές χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είναι πολύ χαμηλότεροι από το αποδεκτό όριο, «με συνέπεια πολλοί Ευρωπαίοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να επιβιώσουν».

Στην πραγματικότητα, ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η υπόλοιπη κυβερνητική πολιτική συμμορία των εθνομηδενιστών έχουν πράξει τα απολύτως απαραίτητα για την περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων στην κατοχική περίοδο των εθνοκτόνων Μνημονίων.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Απύθμενο θράσος από τον Ντάισελμπλουμ: Φέραμε τα Μνημόνια στην Ελλάδα, για να σώσουμε τις τράπεζες!
Μια ακόμη επιβεβαίωση του πολύ βρώμικου ρόλου των Μνημονίων ήρθε από έναν κατεξοχήν άνθρωπό τους, καθώς ευθεία ομολογία ότι το πρώτο Μνημόνιο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και τα αντίστοιχα προγράμματα που εφαρμόστηκαν και σε άλλες χώρες είχαν πρωταρχικό στόχο να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στις πλάτες των φορολογουμένων έκανε χθες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.Μάλιστα, προσπάθησε –κατόπιν εορτής- να διαχωρίσει την θέση του, λέγοντας ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε ήταν εσφαλμένη!

«Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκιο» παραδέχθηκε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η περισσή ευκολία με την οποία ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup τώρα απαρνιέται τις θέσεις που με τόση θέρμη υπηρέτησε επί χρόνια προφανώς συνδέεται με την λήξη της θητείας του και την προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ του, ώστε να βρει νέο ρόλο στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Στην διάρκεια συζήτησης για τις εργασιακές αλλαγές στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο Ντάισελμπλουμ υπεραμύνθηκε των επώδυνων μνημονιακών ανατροπών στην αγορά εργασίας, λέγοντας ότι «ήταν ένας καλός συμβιβασμός» ανάμεσα στην τήρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την βελτίωση της ελκυστικότητας της αγοράς εργασίας! Υποστήριξε δε ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα υπέρ της τόνωσης της απασχόλησης και υπάρχει σαφής βελτίωση(!), παρότι η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Είναι εμφανές το θράσος και η διάθεση πλήρους παραπληροφόρησης από τον άνθρωπο των Μνημονίων, αφού η (πραγματική) ανεργία κυριολεκτικά καλπάζει στην Ελλάδα. Να «χαίρονται» τον στυγνό αυτόν εκπρόσωπο των διεθνών τοκογλύφων τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ όσο και το σύνολο των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων του «Συνταγματικού τόξου».ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

98.420 θέσεις εργασίας χάθηκαν μόνο τον Οκτώβριο στην Ελλάδα των Μνημονίων

Δύο ειδήσεις οι οποίες έγιναν γνωστές, έρχονται να προστεθούν ως σταγόνες στον ωκεανό των προβλημάτων που έφεραν τα Μνημόνια. Η πρώτη είδηση αφορά την σημαντική μείωση της απασχόλησης, η οποία καταγράφηκε τον Οκτώβριο, καθώς χάθηκαν 98.420 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη, το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων στην εγχώρια αγορά εργασίας κατέγραψε  τον Οκτώβριο τη χειρότερη επίδοση από το 2011.
Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 208.643 και οι αποχωρήσεις σε 307.063, εκ των οποίων οι 81.021 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 226.042 από καταγγελίες συμβάσεως αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Από τις 208.643 προσλήψεις, η μεγάλη πλειονότητα (62,2%) αφορά ελαστικές μορφές απασχόλησης. Ειδικότερα, 99.698 αφορούν μερική απασχόληση και 30.204 προσλήψεις αφορούν εκ περιτροπής εργασία.
Η δεύτερη είδηση αφορά τις νέες μειώσεις συντάξεων που αναμένουν οι εννέα στους δέκα πολίτες, ενώ ένα πολύ υψηλό ποσοστό, της τάξης του 84%, φοβάται ότι τα Ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν επαρκές συντάξεις στο μέλλον.
Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από έρευνα της εταιρείας MRB για λογαριασμό της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε άνδρες γυναίκες 25-54 χρονών, με τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα, στοχευμένου πληθυσμού 1.000 ατόμων, σε πανελλαδικό επίπεδο.
Πιο αναλυτικά, τα βασικά ευρήματα είναι τα ακόλουθα:
- Το 86% των πολιτών εκτιμά ότι δεν είναι ασφαλή τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.
- 78% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
- 84% των πολιτών φοβάται ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν επαρκείς συντάξεις στο μέλλον, ενώ το 89% αναμένει μείωση των κρατικών συντάξεων.
- Το 91% των πολιτών θεωρεί ότι δεν θα επαρκεί η σύνταξη του για να καλύψει τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στα χρόνια της σύνταξης.
- Το 62% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από τις κρατικές παροχές υγείας.

Και δυστυχώς, μέσα στην θύελλα των Μνημονίων οι δυσάρεστες ειδήσεις συνεχώς θα αυξάνονταιΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν χάνουν χρόνο: Τα μαθήματα περί έμφυλων ταυτοτήτων εισβάλλουν πιο δυναμικά φέτος στα σχολεία!

Μακάρι να ήταν απλώς ένα αστείο ή τίποτα άλλο παρά μία κινδυνολογία. Ωστόσο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην χάσει χρόνο και να εισάγει στα ελληνικά σχολεία λεπτομερείς διαλέξεις για τις έμφυλες ταυτότητες! 
Πολύ απλά πρόκειται για την… αγαπημένη και μη εξαιρετέα» θεματική βδομάδα, που από φέτος κιόλας θα εντάξει το μάθημα των έμφυλων ταυτοτήτων.
Μικροί μαθητές, ακόμη και κάτω από το 15ο έτος της ηλικίας τους, θα μαθαίνουν για το… δικαίωμά τους να επιλέγουν το φύλο τους (!!), κάτι που θα εισάγει και επίσημα μία νέα εποχή για τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Όλα τα Γυμνάσια της Ελλάδας θα πρέπει να επικεντρωθούν στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
1) Ποιότητα ζωής
2) Πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων
3) Έμφυλες ταυτότητες 
Το εν λόγω κεφάλαιο προϋπήρχε ήδη από πέρυσι, ασχέτως αν πολλοί καθηγητές μεμονωμένα επέλεξαν να μην του δώσουν την δέουσα, κατά το αρμόδιο Υπουργείο, σημασία. Ωστόσο η πολύ πρόσφατη ψήφιση του νόμου περί ταυτότητα φύλου και την αλλαγή αυτού ακόμη και σε ανήλικους, κάνει πιο επιτακτικές τις παραπάνω διαλέξεις. 
Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να...  ανεβάσει την αυτοεικόνα και αυτοαντίληψή των προεφηβικών μαθητών, ετοιμάζοντάς τους προς την ενηλικίωση και την ομαλή ένταξή τους στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο. Όλα αυτά επιχειρούνται με το να… διδάσκονται ανήλικοι μαθητές για τις ταυτότητες φύλου, το σεξ και την διαφορετικότητα, θέμα τα οποία μερικά χρόνια πριν θεωρούνταν «ταμπού» για την εκπαιδευτική κοινότητα. 
Μάλιστα, όπως γίνεται κατανοητό, οποιαδήποτε παρέλκυση από τους καθηγητές θα απαγορεύεται, καθώς όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τον «Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού», που θα δοθεί σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας. ΠΗΓΗ

Απίστευτη δήλωση Μουζάλα για τις ανεξέλεγκτες λαθρομεταναστευτικές ροές: «Θα δούμε τι θα κάνουμε…»


Δύο ολόκληρα χρόνια είναι... αρμόδιος υπουργός ο Μουζάλας και παρόλα αυτά η κατάσταση με την λαθρομετανάστευση ολοένα και χειροτερεύει. Πολύ χειρότερα, ο ίδιος δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, κάτι το οποίο αποδεικνύει με (προκλητικές δηλώσεις) του.
«Απολαύστε» ύφος και ήθος δηλώσεων ανθρώπου που διαχειρίζεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: «Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Έχουμε έναν υπερπληθυσμό που υπερβαίνει τα ανεκτά όρια. Είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε, αν όμως οι ροές διπλασιαστούν θα πρέπει να το ξαναδούμε. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι, αλλά θα ξεχειλίσει αν η βροχή δυναμώσει»! Τέτοιες «ποιητικές» βλακείες στο τέλος των λεγομένων του από έναν τύπο που δεν ξέρει κυριολεκτικά τι λέει.

Πώς θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάτι που υπερβαίνει ήδη τα ανεκτά όρια; Και θα πρέπει να «διπλασιαστούν οι ροές» (!) προκειμένου αυτός και η κυβέρνησή του όχι να λάβουν άμεσα μέτρα, αλλά να το… «ξαναδούν»; Και για να εμπεδώσουμε καλύτερα το τι (δεν) εννοεί (μας) τελείωσε λέγοντας τα εξής: «Αν έχουμε ένα 2015 –που δεν θα έχουμε- θα δούμε τι θα κάνουμε»!
«Αν» και «θα» από έναν ανεκδιήγητο υπουργό μιας εξίσου ανεκδιήγητης κυβέρνησης, ο οποίος αφού επαναληφθούν οι δραματικές καταστάσεις του 2015 , μαζί με τους άλλους συριζαίους συνοδοιπόρους του θα… συσκεφτούν και «θα δουν τι θα κάνουν»! Τελικά, οι φελλοί όχι μόνο επιπλέουν, αλλά μπορούν δυστυχώς και να διαφεντεύουν αρνητικά τις τύχες μιας ολόκληρης Χώρας και του Λαού της.   ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Συμμορία «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας» άνοιξε με σιδερόβεργα το κεφάλι φύλακα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου
Η είδηση, όπως καταγράφεται σε ενημερωτική ιστοσελίδα, είναι χαρακτηριστική. Συγκεκριμένα, κάτω από τον τίτλο «Λαμία: Επίδοξοι κλέφτες άνοιξαν το κεφάλι σεκιουριτά με σιδερόβεργα» διαβάζουμε τα εξής:
«Σκηνή από αστυνομική ταινία θύμιζε η συμπλοκή που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (10/11) στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου, όταν τρεις Ρομά τραυμάτισαν υπάλληλο σεκιούριτι. Συγκεκριμένα ο σεκιουριτάς παρατήρησε ότι ένα αυτοκίνητο με τρεις Ρομά, έκοβε βόλτες στο σταθμό για δεύτερη συνεχή μέρα και πλησίασε επικίνδυνα σημείο όπου υπήρχαν διάφορα αντικείμενα και εργαλεία του Σταθμού, ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο ανακατασκευής.
Όταν επιχείρησε να τους ελέγξει εκείνοι προσπάθησαν να ξεφύγουν και εγκλωβίστηκαν στην δυτική μπάρα του Σταθμού. Γνωρίζοντας ότι ο υπάλληλος ειδοποιούσε την Αστυνομία, του επιτέθηκαν με μία βέργα και του άνοιξαν το κεφάλι για να διαφύγουν! Στο σημείο έφτασαν πολύ γρήγορα πληρώματα της Άμεσης Δράσης για τη διενέργεια αναζητήσεων, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον σεκιουριτά στο Νοσοκομείο Λαμίας για πρώτες βοήθειες».
Αυτό το οποίο δεν είδαμε γραμμένο στο ρεπορτάζ είναι τι συνέβη τελικά με τους τρεις ρομά κακοποιούς που τραυμάτισαν τον φύλακα του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Να υποθέσουμε ότι δεν συνελήφθησαν και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Αστυνομία θεωρεί ορισμένες περιοχές όπου διαμένουν οι ρομά ως «άβατο» γύρισαν ανενόχλητοι στα σπίτια τους;
Προφανώς ναι, και αφού ο άτυχος φύλακας δεν έπαθε κάτι πολύ χειρότερο από το να του ανοίξουν το κεφάλι, πάλι καλά να λέμε…ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 1242499167025758376

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item