Widgets

ΡΗΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ από τους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ: «ΤΣΑΚΙΣΤΕ τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΠΑΝΩΤΑ ΜΕΤΡΑ-ΦΟΡΟΥΣ και ΧΑΡΑΤΣΙΑ»


Με πολλές προσδοκίες πήγε ο Τσίπρας στο Αμέρικα και πήρε μαζί του και πολλούς συριζαίους υπουργούς, οι οποίοι από το «φονιάδες των Λαών αμερικάνοι» περάσανε στον αμερικανοτουρισμό.
Κακώς, βέβαια, είχε προσδοκίες ο Τσίπρας, αφού η περιοδεία θα τελειώσει με συνάντηση με τον Τράμπ και θυμίζουμε ότι ο Σύριζα ήταν το μοναδικό κόμμα που καταφέρθηκε κατά του αμερικανού προέδρου και πριν την εκλογή του, αλλά και αμέσως μετά.
Προς το παρόν ο Τσίπρας συναντήθηκε με την Λαγκάρντ και τα μηνύματα δεν είναι ιδιαιτέρως καλά, αφού το μόνο «συγχαρητήρια» που εισέπραξε αφορούσε το πόσο καλό υποχείριο των διεθνών τοκογλύφων έχει γίνει, ενώ αργότερα ήρθε και η προτροπή να γίνει ακόμα πιο υποτακτικός, φροντίζοντας για την άμεση εκτέλεση των μνημονιακών επιταγών και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, η Λαγκάρντ εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στον πρωθυπουργό «για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην εφαρμογή των δύσκολων πολιτικών, περιλαμβανομένων και των πρόσφατων συνταξιοδοτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων» και πρόσθεσε ότι «το ΔΝΤ ενέκρινε πρόσφατα, επί της αρχής, μια νέα ρύθμιση για τη στήριξη του προγράμματος πολιτικής της Ελλάδας».
Με απλά λόγια ο Τσίπρας στην Αμερική φροντίζει για την πολιτική του επιβίωση και δίνει ως αντάλλαγμα τα διαπιστευτήρια ότι θα υπογράφει μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ήλιος
Νέα πρόσθετα μέτρα για «τρύπα» 2,35 δις ευρώ ζητά για το 2018 το ΔΝΤ

Μία ακόμα σαφής ένδειξη ότι το βαρέλι των μέτρων που γεννούν τα Μνημόνια δεν έχει πάτο αποτελεί η πρόθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να ζητήσει πρόσθετα μέτρα για το 2018, κάτι που επιβεβαιώνει εμμέσως η έκθεση «Fiscal Monitor», που δημοσιοποίησε χθες ο διεθνής οργανισμός, καθώς εντοπίζει δημοσιονομικό κενό 1,3% του ΑΕΠ, δηλαδή 2.35 δις ευρώ. Εκτός από τα νέα μέτρα, τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δυναμιτίζει και η απογοητευτική πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
Βάσει των χθεσινών στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, το οκτάμηνο της φετινής χρονιάς οι πληρωμές για κρατικά «φέσια» ανήλθαν μόλις στα 894.200.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς ιδιώτες έφθασε τα 6,026 δις ευρώ. Έτσι, κορυφώνεται η αγωνία για την υποδόση των 800.000.000 ευρώ η οποία θα χαθεί αν δεν έχουν γίνει πληρωμές συνολικού ύψους τουλάχιστον 1,2 δις ευρώ από τον Απρίλιο ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Το «Fiscal Monitor» βασίζεται στα στοιχεία της έκθεσης που συνέταξαν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ για την Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο και θεωρεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα περιοριστεί από 2,2% του ΑΕΠ το 2018, έναντι στόχου 3,5%, και στο 1,7% φέτος, έναντι στόχου 1,75%. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, το ΔΝΤ έχει, αναθεωρήσει την πρόβλεψή του, ανεβάζοντας στο 2,6% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018. Ακόμα κι έτσι, όμως, παραμένει μία «τρύπα» 0,9% ή 1,6 δις ευρώ, που πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα.
Είναι ξεκάθαρο ότι το κυβερνητικό «αφήγημα» για έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 καταρρίπτεται συνεχώς από την ίδια την ροή των γεγονότων, οδηγώντας στην πραγματικότητα την Πατρίδα και τον Λαό σε ακόμη πιο σκληρά και βάναυσα μνημονιακά δεσμά.  Γιώργος ΜάστοραςΝέα επώδυνα μέτρα προαναγγέλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι!
Άλλη μια επιβεβαίωση της σύναψης κι άλλων επώδυνων μέτρων για το επόμενο χρονικό διάστημα έρχεται στην επιφάνεια, καθώς τον κίνδυνο να απαιτηθούν νέα μέτρα σε ορίζοντα τριετίας και την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό εποπτεία διαρκείας υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του Euro Working Group (EWG) Τόμας Βίζερ.
Ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της ευρωζώνης σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα insider.gr προσγείωσε την κυβέρνησης στην σκληρή πραγματικότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι πιθανόν να ζητηθούν από τους δανειστές πρόσθετα μέτρα όχι μόνο για το 2018, αλλά και για την περίοδο 2019-2020.
Μάλιστα, με βάση όσα είπε ο Βίζερ, η Χώρα μας μπορεί να κληθεί να εφαρμόσει νέες επώδυνες παρεμβάσεις το 2019 και το 2020, αλλά χωρίς πρόσθετη δανειακή βοήθεια ως αντάλλαγμα.«Θα υπάρξει ακόμη ένα πλαίσιο πολιτικής, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί το 2019 και το 2020. Πρόκειται για ένα πλαίσιο, που δεν είχαμε στις περιπτώσεις άλλων κρατών υπό πρόγραμμα και συνδέεται με τις αποφάσεις, που λήφθηκαν για την ανάγκη νέων έκτακτων μέτρων εφόσον υπάρξει ανάγκη κατά τη διάρκεια των ετών 2019 και 2020», δήλωσε ο Βίζερ και πρόσθεσε: «Μπορεί να δούμε νέα μέτρα, αλλά εξαρτάται από ποια σενάρια θα επαληθευτούν, οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ ή οι πιο αισιόδοξες από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης».
Ο αυστριακός τεχνοκράτης αποδυνάμωσε το ενδεχόμενο να υπαχθεί η Ελλάδα σε πιστοληπτική γραμμή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) μετά την λήξη του 3ου Μνημονίου, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει σημαντικές λήξεις ομολόγων το 2019 και το 2020, ότι δεν αναμένεται να ζητήσει η ελληνική πλευρά πιστοληπτική γραμμή και, κυρίως, ότι «ούτε τα άλλα κράτη-μέλη θα θελήσουν να συνεχιστεί η στήριξη της Ελλάδας». Η «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια δεν θα είναι όμως και τόσο… καθαρή, καθώς, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια μετά την λήξη του 3ου Μνημονίου, «ο βαθμός εποπτείας θα είναι πιο έντονος σε σύγκριση, για παράδειγμα, με την Ιρλανδία» και θα επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη των πρόσθετων μέτρων πάνω από τους Έλληνες πολίτες.
Άλλη μια απόδειξη, δηλαδή, ότι (κι αυτό) το κυβερνητικό αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από τα Μνημόνια κινείται στην τροχιά της πολιτικής ανηθικότητας και ψευδολογίας.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Πρωτιά και στην χαμηλότερη σύνταξη της ευρωζώνης για την Ελλάδα των Μνημονίων


Η πολλαπλή σφαγή των συνταξιούχων στα 7,5 σχεδόν χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας αποτυπώνεται μέσα από τα αποτελέσματα διαφόρων ερευνών και μελετών. Έτσι λοιπόν, την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει εκατομμύρια συνταξιούχοι της Χώρας αποτυπώνει η μελέτη της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ).
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς αποδεικνύουν ότι οι απόμαχοι της εργασίας λαμβάνουν την χαμηλότερη μέση σύνταξη σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΟΝΕ. Η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται στα 723 ευρώ, η επικουρική στα 171,34 ευρώ, ενώ τα μερίσματα στα 97,93 ευρώ! Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η μέση κύρια σύνταξη ήταν 1.080 ευρώ, η επικουρική 343 ευρώ και το μέσο μέρισμα 164 ευρώ!
Με τις συνεχείς περικοπές σε όλες τις συνταξιοδοτικές παροχές, η Χώρα μας όχι μόνο κατέχει την θλιβερή τελευταία θέση στις χώρες της ευρωζώνης, αλλά φαίνεται ότι το βαρέλι των μειώσεων δεν έχει τελειωμό. Οι συντάξεις θα μετατραπούν σε φιλοδωρήματα εκ μέρους του κράτους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν επέκταση ή νέο Μνημόνιο μετά τον Αύγουστο του 2018
Μπορεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιμένει ότι τον Αύγουστο του 2018 η εγχώρια οικονομία θα οδηγηθεί σε μία καθαρή έξοδο από τα προγράμματα, ωστόσο εκτός από τους ευρωπαίους αξιωματούχους (δηλώσεις Ντομπρόφσκις) και οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν εξαιρετικά φιλόδοξο τον συγκεκριμένο στόχο.
Η Citi, σε νέα έκθεση της για τις παγκόσμιες προοπτικές, σημειώνει ότι η Ελληνική οικονομία μπορεί να έχει αρχίσει να βελτιώνεται κάπως, ωστόσο το 2018 είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ένα νέο, τέταρτο στην σειρά, μνημόνιο ή η επέκταση του τρέχοντος πέραν του Αυγούστου. Μάλιστα, η Citi συνδέει την άποψη αυτή όχι μόνο με τον ρυθμό αύξησης του Ελληνικού ΑΕΠ, αλλά και με την επιδείνωση που βλέπει στην αγορά ομολόγων.
Σε ότι αφορά το σύνολο του 2017, η Citi προχώρησε σε μικρή αναβάθμιση των εκτιμήσεών της, τοποθετώντας την ανάπτυξη στο 0,9% (από 0,7% πριν), ενώ ανοδικά αναθεώρησε και την ανάπτυξη του 2018 στο 1.2% (από 1,1% πριν),προβλέψεις οι οποίες ωστόσο παραμένουν πολύ μακριά από την ισχυρή ανάπτυξη που αναμένει η κυβέρνηση για αυτή την διετία, καθώς και από τους στόχους του προγράμματος.
Για τα επόμενα πέντε χρόνια η Citi εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα βρεθεί στο 1,3% το 2019, στο 1,4% το 2020 και στο 1,3% το 2021. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, λοιπόν, ένα ακόμα Μνημόνιο με ακόμα πιο δυσβάσταχτα μέτρα βρίσκεται προ των πυλών. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δήλωση βόμβα του αμερικάνου πρεσβευτή: «Συγχαίρω τον Σύριζα γιατί το ξεπούλημα της Χώρας είναι στη σωστή κατεύθυνση»!
Σε καθημερινή εφημερίδα δημοσιεύθηκε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον παραπολιτικό σχόλιο: “ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ! Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ διότι «η ιδιωτικοποίηση και η εκποίηση δημόσιας περιουσίας της χώρας είναι στη σωστή κατεύθυνση»! Είπε δε για τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα ότι «διακρίθηκε ως υπέρμαχος της εξαίρετης συνεργασίας μας στη βάση της Σούδας».”
Η δήλωση του αμερικανού πρέσβη (γνωστού για την αντιεθνικιστική του στάση και την προσήλωση υπέρ των «προσφύγων») αποτελεί μνημείο εσχάτης προδοσίας για τους αμερικανομπολσεβίκους της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, των οποίων η εθελοδουλεία στον ξένο παράγοντα πραγματικά δεν έχει όρια. Τα… συγχαρητήρια του Πάιατ παραπέμπουν σε υπηρέτη, ο οποίος ξεσκόνισε άψογα το πάτωμα της έπαυλης του αφεντικού του και σε εκπαιδευμένο σκύλο που εκπλήρωσε με άριστα την εκπαίδευση που του παρείχε ο αφέντης του, κερδίζοντας επάξια το κόκκαλό του.
Τα αμερικανικά εύσημα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της Χώρας και της υπηρετικής αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ στην βάση της Σούδας, δείχνουν ότι οι τύποι αυτοί προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία δεν έχουν κανένα πολιτικό όριο και κυρίως κανέναν ηθικό ενδοιασμό να δώσουν τα πάντα στα αφεντικά τους, σε όποια μεριά του πλανήτη κι αν βρίσκονται αυτά.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Νέος εμπαιγμός από τον Μπαλάφα: «Δεν κόψαμε τις συντάξεις, αλλά το ΕΚΑΣ που είναι επίδομα»

Σε καθημερινή βάση, πλέον, φροντίζουν οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης να δείχνουν τι εννοούν ως «ηθική ανωτερότητα» που (δήθεν) τους διέπει.
Ο διαβόητος (για το απύθμενο θράσος του) Μπαλάφας προξένησε, για μια ακόμη φορά, ένα μείγμα αηδίας και γέλωτα, με νέες προκλητικές δηλώσεις του.
Όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε τις συντάξεις είπε το εξής απίστευτο και όμως αληθινό:
«Η ελληνική γλώσσα είναι σαφής γλώσσα. Λέτε κόβονται συντάξεις. Καμία σύνταξη κάτω από 1.000 ευρώ δεν κόπηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Το ΕΚΑΣ που λέτε ότι κόπηκε δεν ήταν σύνταξη με τη στενή έννοια του όρου! Είναι μια ενίσχυση. Ένα επίδομα».
Πραγματικά η ηθική και πολιτική αλητεία του εκπροσώπου της κυβέρνησης είναι απύθμενη. «Παίζοντας με τις λέξεις» ο Μπαλάφας επιχειρεί να βαφτίσει «το κρέας ως ψάρι» και να διαψεύσει το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε (κι αυτός) τις συντάξεις.

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, την δική τους ορολογία και τακτική, έχουμε να πούμε ότι με την μη στενή έννοια του όρου τα «λιγούρια της εξουσίας» του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηθικοί και πολιτικοί ξεδιάντροποι απατεώνες και ανάλγητοι ψεύτες. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣΒράζει η Σάμος από την ασυδοσία λαθρομεταναστών και ΜΚΟ: Οι «αλληλέγγυοι» χάσανε τον έλεγχο από τον ξεσηκωμό των κατοίκωνΣε όλες τις περιοχές οι «αλληλέγγυοι» με τις πλάτες της κεντρικής εξουσίας επιβάλλουν μέσω τρομοκρατίας την «άποψή» τους για ασύδοτη αποδοχή των λαθρομεταναστών.


Στην Σάμο χάθηκε ο έλεγχος, οι κάτοικοι δεν αντέχουν πλέον και απειλείται η «ανοιχτή πολυπολιτισμική κοινωνία». Έτσι, οι «αλληλέγγυοι» ζήτησαν από την γνωστή φυλλάδα των συντακτών να γράψει ψέμματα για να τους υποστηρίξει.

Επιστρατεύτηκε λοιπόν η γνωστή Άντα Ψαρρά για να κάνει «το άσπρο μαύρο». Στο άρθρο της αποτυπώνει γλαφυρά την εξέγερση ολόκληρου του νησιού, ξεκινώντας από την δημοτική αρχή και τον μητροπολίτη και φτάνοντας σε όλους τους κατοίκους.
Στην «άλλη όχθη» είναι μονάχα οι «αλληλέγγυοι» και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να αλώσουν το νησί.
Το επιχείρημα της Ψαρρά είναι οι γνωστές γραφικότητες που γράφονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δήθεν «προπηλακισμοί» με επίστρωση «αντιδημοκρατικότητας» (λες και οι 2-3 «αλληλέγγυοι» μετρούν παραπάνω από ολόκληρο το νησί) και λοιπές αριστερές κενολογίες προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από την πραγματικότητα, η οποία είναι μία και είναι η εξής: Όπου ο Λαός διεκδικεί τα δίκαιά του, οι διαπλεκόμενοι εν τέλει υποχωρούν και μάλιστα ατάκτως, αφήνοντας πίσω τους μόνο «ρεπορτάζ» μπουρδολογίας, ψευδολογίας και ανείπωτης κλάψας.  ΠΗΓΗ
Δραματική κατάσταση στην Σάμο: Όσοι είναι οι κάτοικοι τόσοι είναι και οι «πρόσφυγες»…

Δραματική κατάσταση στην Σάμο: Όσοι είναι οι κάτοικοι τόσοι είναι και οι «πρόσφυγες»

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι όμως αληθινό. Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών που ζουν στο Βαθύ της Σάμου είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν των Ελλήνων κατοίκων του! Για την ακρίβεια, οι μόνιμοι κάτοικοι της μικρής πόλης είναι περίπου 6.000, ενώ οι λαθρομετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στο κέντρο είναι σχεδόν 4.000, με συνεχή αυξητική τάση, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να βρίσκεται σε ανησυχία και αναβρασμό.

Εκτός ελέγχου είναι επίσης και η κατάσταση με τις αυξημένες «προσφυγικές» ροές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κυρίως στην Λέσβο. Είναι ενδεικτικό πως από τις αρχές του μήνα μέχρι και χθες στα νησιά έφτασαν συνολικά 3.553 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου.
Αυτήν την στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των «προσφύγων» και των λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου φτάνει συνολικά τις 13.095. Μόνο στο νησί της Σάμου σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Αγγελόπουλο, οι πρόσφυγες - μετανάστες ξεπερνούν τις 3.800.

«Η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Το νησί μας, δυόμισι χρόνια τώρα, έχει καταφέρει να κρατηθεί μακριά από τα μείζονα επεισόδια που έχει φέρει το προσφυγικό ρεύμα. Ωστόσο, φόβος όλων μας είναι πως με τις ροές να συνεχίζουν να αυξάνονται και με τις μεταφορές προσφύγων να είναι ελάχιστες, μπορεί και να μην γλιτώσουμε την κλιμάκωση. Κι υπενθυμίζω, είμαστε μόλις 1.130 μέτρα μακριά από την Τουρκία» τονίζει ο Μιχάλης Αγγελόπουλος. Και συνεχίζει λέγοντας ότι «για να καταλάβετε την κατάσταση, στις παιδικές χαρές που βρίσκονται μπροστά στο λιμάνι στο Βαθύ δεν πηγαίνουν πλέον οι ντόπιοι. Είναι κατειλημμένες από μετανάστες».


Με δεδομένο, μάλιστα, και τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Σάμου με επιστολή του στον «βρίσκομαι στην κοσμάρα μου» Τσίπρα, ότι δηλαδή οι λαθρομετανάστες κάνουν επέλαση στο νησί, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε σε ποια τραγική κατάσταση βρίσκονται λόγω της λαθρομετανάστευσης τόσο η Σάμος όσο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου .ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Ο Μπαλάφας επιβεβαιώνει την χλιδάτη φιλοξενία των «προσφύγων» στα πλωτά hot spots

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα το δημοσίευμα καθεστωτικής εφημερίδα για την δημιουργία πλωτών «hot spots», στα οποία θα παρέχονται ανέσεις, όπως καμπίνες, ξεχωριστές τουαλέτες για κάθε οικογένεια, τηλεοράσεις, κλιματισμό, ίντερνετ, χώρος προαυλισμού και εστιατόριο.
Συγκεκριμένα, την φιλοξενία των «προσφύγων» σε πλωτά μέσα προανήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, δείχνοντας έτσι ότι τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι «αντιρατσιστές», «αλληλέγγυοι» και «ανθρωπιστές» της κυβέρνησης (εκ του ασφαλούς, εννοείται, όλες αυτές οι ιδιότητες) βρίσκονται εκτός Τόπου και Χρόνου.
Το οξύμωρο είναι ότι ο εκφραστής προκλητικών απόψεων στο πρόσφατο παρελθόν Μπαλάφας (τα όσα είχε πει για τον θάνατο του μικρού Μάριου στο Μενίδι και η αγενής - απαξιωτική συμπεριφορά του απέναντι σε πολίτη που είχε το… θράσος να του διαμαρτυρηθεί για την κυβερνητική πολιτική, αρκούν για να αντιληφθούμε την ποιότητα του χαρακτήρα του) εξέφρασε τον… προβληματισμό του για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, ιδίως στο ανατολικό Αιγαίο και έκανε γνωστή την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα -ακόμη και τα πλωτά- ως καταλύματα για τους επιπλέον «πρόσφυγες» και (λαθρο)μετανάστες.
«Μας απασχολεί και μας ανησυχεί, και παίρνουμε μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαλάφας. Το ότι η αντιμετώπιση των «προσφύγων» ως τουριστών πολυτελείας θα φέρει νέα κύματα λαθρομετανάστευσης φαίνεται πως ούτε απασχόλησε ούτε ανησύχησε τον «ευαίσθητο» Μπαλάφα και τους συνοδοιπόρους του. Αντί να θωρακιστούν, επιτέλους, τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Χώρας για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η λαθρομετανάστευση, ο Μπαλάφας ανάβει επί της ουσίας το πράσινο φως για όσους επιθυμούν να εισέλθουν παράνομα στην Χώρα μας.    ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Πνίγεται η Λέσβος - Οργή των κατοίκων για την παρουσία χιλιάδων λαθρομεταναστών στο νησίΆρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί

Επιστολή προς τον Μουζάλα και τον Αβραμόπουλο έστειλε ο Δήμαρχος Λέσβου, μεταφέροντας την απελπισία των κατοίκων της νήσου σχετικά με την παρουσία χιλιάδων λαθρομεταναστών στο νησί.

Βεβαίως, ο Γαληνός δεν λειτούργησε κατόπιν δικής του ευαισθητοποίησης, άλλωστε βραβευμένος για την «αλληλεγγύη» του είναι. Απλώς η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη για τους κατοίκους και συνεπώς και για τον Δήμαρχο που αναγκάστηκε να δράσει.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος σημειώνει ότι «οι διαμένοντες σε δομές φιλοξενίας πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο έχουν ξεπεράσει τους 6.000, κάτι που σημαίνει ότι οι υπάρχουσες δομές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν» και συνεχίζει λέγοντας ότι «η σταθερή αύξηση των αφίξεων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία ενέργεια αποσυμφόρησης, είτε επανεισδοχές, είτε μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, οδηγεί για μία ακόμα φορά στον εγκλωβισμό ενός μεγάλου πληθυσμού αιτούντων άσυλο στη Λέσβο»

Βεβαίως, η πρόταση Γαληνού για μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι τουλάχιστον επικίνδυνη, αφού κάτι τέτοιο απλά θα έκρυβε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, σε αντίθεση με τις απελάσεις που το λύνουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως ευγενικά έθεσε το ζήτημα, αφού όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι κάτοικοι η κατάσταση είναι δραματική.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν η όλη περιοχή γύρω από την Μόρια έχει καταστεί μία τεράστια χωματερή, αφού οι λαθρομετανάστες «πετούν όλα τα σκουπίδια έξω από το προστατευτικό συρματόπλεγμα και δεν κάνουν τον κόπο να τα πετάξουν στους κάδους απορριμάτων που βρίσκονται μέσα στο HotSpot», ενώ ακόμα και τηκοίτη του μικρού ποταμού που βρίσκεται παράλληλα με το HotSpot έχει γεμίσει με σκουπίδια.
Αυτά πέρα από τα γνωστά που κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει για εξεγέρσεις, επεισόδια, αυξημένη εγκληματικότητα και συνεχή πλιάτσικα, σε συνεργασία πάντα με τους αργυρώνητους των ΜΚΟ. ΠΗΓΗ
Μεγάλα επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών στην Σάμο απέκρυψαν τα ΜΜΕ: Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο μέσα στο “hot spot”!

Μεγάλα επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών στην Σάμο απέκρυψαν τα ΜΜΕ: Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο μέσα στο “hot spot”!

Μετά από μεγάλα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή το βράδυ μεταξύ δεκάδων «προσφύγων» στο "hot spot" της Σάμου (και τα οποία ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ επιμελώς τα καθεστωτικά ΜΜΕ – γιατί άραγε;), οι αστυνομικοί προχώρησαν στις συλλήψεις τεσσάρων από τους επτά αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν προσαχθεί κατά την διάρκεια των συμπλοκών.
Πρόκειται για νεαρούς ηλικίας από 23 ως 34 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν καθώς εξακριβώθηκε η εμπλοκή τους στα επεισόδια και σε βάρος τους η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου άσκησε δίωξη για διακεκριμένες φθορές και διέγερση κατά περίπτωση. Επιπλέον, μετά από έρευνα, βρέθηκε σε κοινόχρηστο χώρο του "hot spot" ολόκληρο οπλοστάσιο με πλήθος αυτοσχέδιων όπλων!
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 11 σιδερόβεργες, πέντε μαχαίρια διαφόρων τύπων, τέσσερα καδρόνια, δυο σιδερολοστοί, δυο κατσαβίδια, μια αυτοσχέδια λάμα, ένα κοπίδι, ένα φτυάρι, ένα σκαλιστήρι και...Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 6990376729470189425

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item