Widgets

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο του παρελθόντος, ανακαλύπτουμε καθημερινά και εμβαθύνουμε σε γεγονότα και προσωπικότητες που σημάδεψαν καθοριστικά την Ιστορία του τόπου και του έθνους μας γενικότερα. Γιατί...η Ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω παραδειγμάτων. Δεν είναι ένα φορτίο για τη μνήμη, 
αλλά μια φώτιση για την ψυχή.

06 Απριλίου

/ Τα σημαντικότερα γεγονότα για τον απανταχού Ελληνισμό

1865 π.Χ..—Ημερομηνία που ο Ορφέας και οι μαθητές του καθιέρωσαν την πρώτη του Κριού, ως πρώτη ημέρα της Ανοίξεως.

648 π.X..—Καταγράφεται το φαινόμενο της εκλείψεως ηλίου σε ποιήμα τού λυρικού ποιητού Αρχιλόχου: «Χρημάτων ἄελπτον οὐδέν ἐστιν οὐδ᾽ ἀπώμοτον οὐδὲ θαυμάσιον, ἐπειδὴ Ζεὺς πατὴρ Ὀλυμπίων ἐκ μεσημβρίης ἔθηκε νύκτ᾽, ἀποκρύψας φάος ἡλίου λάμποντος. ὑγρὸν δ᾽ ἦλθ᾽ ἐπ᾽ ἀνθρώπους δέος».{Ο Δίας, ο πατέρας των Ολύμπιων Θεών, μετέτρεψε τη μέρα σε νύκτα, κρύβοντας το φως του απαστράπτοντος ηλίου, και βαθύς φόβος κυρίευσε τους ανθρώπους}. 74 D. 122 W.(Snell) Stob. 4, 46, 10 (p. 999 Hense) 
885.—Ημερομηνία θανάτου του Αγίου Μεθοδίου, αδελφού του Κυρίλλου. Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν αδέλφια, μοναχοί, με μεγάλη ιεραποστολική δράση και, σε αυτούς αποδίδεται ωφείλεται ο εκχριστιανισμός των Σλάβων και η απόδοση γραφής στη σλαβική γλώσσα, όταν ο ηγεμόνας της Μοραβίας Ροστισλάβος έστειλε το 862 στην Κωνσταντινούπολη πρεσβεία,και ζήτησε άνθρωπο για να διδάξει τον χριστιανισμό στους υπηκόους του. Ο Μεθόδιος προαισθανόμενος τον θάνατό του, πήγε στον καθεδρικό ναό του Βέλεχραδ, όπου ήταν συγκεντρωμένος ο λαός και αφού ευχαρίστησε τον αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης, τον ηγεμόνα της Μοραβίας, τον κλήρο και το λαό του, είπε: «Παιδιά μου, περιμένετέ με μέχρι την Τρίτη μέρα». Και έτσι έκαναν. Την αυγή της τρίτης μέρας πρόφερε τις τελευταίες του λέξεις: «Κύριε, εις χείρας σου παραθήσομαι το πνεύμα μου», και πέθανε στους βραχίονες των ιερέων του.


945.—Ο Κωνσταντίνος Ζ΄ο Πορφυρογέννητος προωθεί τον ιδιαίτερα ικανό νόθο γιο του Ρωμανού Α’ Λεκαπηνού, Βασίλειο. Ισχυρός από τα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Κωνσταντίνου Ζ’Πορφυογέννητου, με την ιδιότητα του πατρικίου, παρακοιμωμένου και παραδυναστεύοντος της συγκλήτου, ο Βασίλειος Λεκαπηνός εκδήλωσε για πρώτη φορά τις μεγαλεπήβολες πολιτικές του φιλοδοξίες, εμπνεόμενος την εκστρατεία εναντίον της αραβοκρατούμενης Κρήτης το 958/959, οπότε και συντάχθηκαν υπό την καθοδήγησή του τα Ναυμαχικά. Υπηρέτησε τον Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο αισίως και πρεπόντως, αλλά δεν έλαβε τα ανάλογα των κόπων του βραβεία· ο Πορφυρογέννητος λίγο πριν πεθάνει ανέδειξε νικητή τον προσωπικό αντίπαλο του Βασιλείου, Ιωσήφ Βρίγγα, στον οποίο ανέθεσε πάσαν την εξουσίαν αυτού η διαφυλάξαι τον γιό και διάδοχό του, Ρωμανό Β’. Επί αυτοκράτορος Νικηφόρου Β’υπήρξε ο εμπνευστής της οικουμενικής δυτικής πολιτικής του. Κατάφερε να κυριαρχήσει στο πολιτικό προσκήνιο για σαράντα περίπου χρόνια ασχολούμενος με όλους τους τομείς και να επιζήσει πέντε αυτοκρατόρων.


1199.—Πεθαίνει ο Ριχάρδος Α’ Λεοντόκαρδος, βασιλιάς της Αγγλίας και σφαγέας των Ελλήνων της Κύπρου. Ο λαός, της Κύπρου εξαιρετικά δυσαρεστημένος από την διακυβέρνηση του Ισαακίου, δεν τον υποστήριξε όταν οχυρωμένος στην Λεμεσό αμυνόταν του Ριχάρδου με αποτέλεσμα η Λεμεσός να περιέλθη στην κατοχή του Ριχάρδου. Όπως παρατηρεί ο Σάθας. «επί μιαν επταετίαν (1184 – 1191) οι Κύπριοι εστέναζον υπό τον απαίσιον ζυγόν τού ομοεθνούς και ομοθρήσκου τυράννου, ώστε όχι μόνο δεν διανοήθηκαν να πολεμήσουν τους ξένους επιδρομείς, αλλά με ενθουσιασμό τους υποδέχθηκαν σαν ελευθερωτάς. Σύντομα οι ελπίδες τους εξανεμίσθηκαν. Οι αγγλικές φρουρές αντικατέστησαν τους εγκάθετους τού προηγουμένου αυθέντη υπό την διοίκησι δυό τοποτηρητών, των Κάμβιλ και Τέρναμ».    
1326.—Οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν την Προύσα, την οποία κάνουν πρωτεύουσά τους.


1821.— Συγκροτείται το πρώτο ελληνικό στρατόπεδο στην θέση Βρύση από τον πολέμαρχο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους συμπολεμιστές του με σκοπό την ανασυγκρότηση και την εμψύχωση των αγωνιστών για την συνέχιση της μάχης στο Βαλτέτσι, τα Τρίκορφα και την Τριπολιτσά.


.—Οι γενίτσαροι σφάζουν εκατοντάδες Ελλήνων στην Σμύρνη και λεηλατούν τις χριστιανικές συνοικίες.


1823.—Από διασωθήσα επιστολή με ημερομηνία 5/4/1823, που εστάλη στον Μαυροκορδάτο από Καφφά τής Κριμαίας, μαθαίνουμε ότι ο Ιταλός φιλέλλην Βικέντιος Γκαλλίνα, αναχώρησε για Αίγινα και από ‘κεί για Σύρο στα τέλη του 1822, αφού προσλήφθηκε από Ολλανδό έμπορο ο οποίος είχε εμπορικές υποθέσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Από τότε δεν επέστρεψε στην Ελλάδα, και αγνοείται η περαιτέρω τύχη του. Ορισμένοι από τους απομνημονευματογράφους και ιστορικούς του αγώνος, θεωρούν την συμμετοχή του Γκαλλίνα στην σύνταξη του Πολιτεύματος θεμελιώδη, λόγω ελλείψεως πολιτειακών γνώσεων των Ελλήνων πληρεξουσίων. Εν τούτοις κανείς από αυτούς δεν φρόντισε να συγκεντρώσει πληροφορίες και να τις παραδώσει στην Νεώτερη ιστορία για το ποιος ήταν ο φερόμενος ως συντάκτης του πολιτεύματος, ποιες ήταν οι ιδιότητές του, από πού και πώς έφθασε στην Ελλάδα, ποια ακριβώς υπήρξε η συμβολή του στην σύνταξη του Πολιτεύματος, κάτω από ποιες περιστάσεις εγκατέλειψε μετά από λίγο την χώρα, και τι απέγινε τελικώς.


1824.—Μετά τις σημαντικές επιτυχίες που είχαν τούρκοι και αιγύπτιοι υπό τον Χουσεΐν στην Κρήτη, ο αρμοστής Μανώλης Τομπάζης εγκαταλείπει την νήσο και ο αγώνας καταστέλλεται προσωρινά. Η υποταγή της Κρήτης είχε δυσμενείς επιπτώσεις για την Επανάσταση γενικότερα, αφού αυτή μετατράπηκε σε ισχυρή βάση ανεφοδιασμού του εχθρού.


1826.—Α’ περίοδος της Γ’ Εθνοσυνελεύσεως. Αρχίζει τις εργασίας της η εν Επιδαύρω Γ’ Εθνική Συνέλευσις. Λόγω της πτώσεως του Μεσολογγίου οι εργασίες θα διακοπούν και τελικά θα συνεχιστούν το 1827. 
.—Οι αρχηγοί της φρουράς τού Μεσολογγίου, συνελθόντες σε σύσκεψη υπό την προεδρία του επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, αποφασίζουν ομοφώνως την Έξοδο.

1833.—(ν. ημερολ.) Πεθαίνει στο Παρίσι, σε ηλικία 85 ετών, ο Αδαμάντιος Κοραής, ένας άξιος πνευματικός άνθρωπος ο οποίος ανάλωσε ολόκληρη τη ζωή του στην διαφώτιση του υπόδουλου Ελληνισμού και την προπαρασκευή του υπέρ ανεξαρτησίας αγώνα. Μετά την κήρυξη της Επαναστάσεως, προσέφερε πολυτιμότατες υπηρεσίες στο αγωνιζόμενο έθνος μέσω των σοφών συμβουλών του προς τους εν Ελλάδι και της σθεναρής υπερασπίσεως των εθνικών μας δικαίων στο εξωτερικό.

1835.—Πέντε νεομάρτυρες βρίσκουν φρικτό θάνατο από τους Αγαρηνούς. Τα μαρτύριά τους είχαν αρχίσει από την Κυριακή του Θωμά και ήταν τα εξής. Τον Μιχαήλ με καταγωγή από την Κύπρο, τον έκοψαν σε κομμάτια με μαχαίρι, ενώ, από τους υπόλοιπους με καταγωγή το νησί της Σαμοθράκης, ο Γεώργιος και ο Θεόδωρος απαγχονίστηκαν και οι Μανουήλ και Γεώργιος θανατώθηκαν με αιχμηρά μολυβένια αντικείμενα. Όλων τα μαρτύρια έγιναν στην Μάκρη της Αλεξανδρουπόλεως.


1841.—Οι οπλιτάρχες και αντιπρόσωποι των επαρχιών Σελίνου, Κυδωνίας, Κισσάμου, Αποκορώνου, Ρεθύμνης, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου και Μυλοποτάμου, συνελθόντες στον Βαφέ, ορκίσθησαν σύμπραξη με τους Σφακιανούς στον ιερό υπέρ πατρίδος αγώνα. Ο αρχηγός της εις Σούδα ναυλοχούσης αγγλικής μοίρας, ναύαρχος Στιούαρτ, υπεδέχθη επιτροπή τούτων μετά τιμητικών κανονιοβολισμών, ενώ ταυτοχρόνως είχε διατάξει μεγάλο σημαιοστολισμό όλων των πλοίων του και υπέδειξε στους προσελθόντες να ζητήσουν την ίδρυση ηγεμονίας, υπό την προστασία της Αγγλίας. Αλλ’ ούτοι απήντησαν : «Δέν θέλομεν ούτε Άγγλους, ούτε ηγεμονίαν. Θέλομεν την Ένωσιν της πατρίδας μας, μετά τής ελευθέρας Ελλάδος. Διά τούτο και εχύσαμεν ποταμούς αιμάτων». Έκτοτε η Αγγλία εστράφη κατά των Ενωτικών προσπαθειών τού Κρητικού λαού. 
1854.—Ο Στρχης Τσάμης Καρατάσος, επικεφαλής περίπου 500 ανδρών, αποβιβάζεται στον όρμο Κουφού Σιθωνίας, με σκοπό την συστηματική διεξαγωγή του επαναστατικού αγώνα στην Χαλκιδική.

1896.—[ν.ημ]Έναρξη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Λαμβάνουν μέρος 311 αθλητές από 13 χώρες, εκ των οποίων οι 230 είναι Έλληνες. Η ημερομηνία 25η Μαρτίου 1896, που καταγράφεται ως επίσημη ημερομηνία αντιστοιχεί στο Ιουλιανό ημερολόγιο. Ο Αμερικανός τριπλουνίστας James Connolly είναι ο πρώτος σύγχρονος Ολυμπιονίκης, με επίδοση 13.71μ, αφού κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων το άλμα τριπλούν ολοκληρώνεται πρώτο από όλα τα άλλα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας.


1897.—Οι ελληνικές δυνάμεις αποκρούουν τις επιθέσεις των τούρκων στην περιοχή Μελούνας-Γκριτζάβαλι.


.—Σφοδρή μάχη γίνεται στο ύψωμα Μενεξέ.


1903.—Αλβανοί προβαίνουν σε σφαγές Χριστιανών στην Αχρίδα.


1906.— Φονεύθηκε στην Μπέσφινα ο ηρωικός μακεδονομάχος Μανούσος Βασιλείου Γαυγιώτης, από τον Στύλο Αποκορώνου Χανίων. 
1914.—Ξημερώνει Μαύρο Πάσχα για τους Θρακιώτες. Οι Νεότουρκοι του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ εκδιώκουν τους Έλληνες πολλών χωριών της επαρχίας της Αρκαδιούπολης, της Βιζύης και άλλων περιοχών της Θράκης.

.—Ο Θεμιστοκλής Σοφούλης διορίζεται γενικός διοικητής Μακεδονίας.

1920.—Ο Ελληνικός Στρατός δέχεται μικροεπιθέσεις τούρκων ατάκτων.

1921.—Η Ελληνική Στρατιά στην Μ.Ασία εδραιώνει τις θέσεις της.


1922.—Οι «Σύμμαχοι», πιέζουν την Ελλάδα να εκκενώσει την Μικρά Ασία πριν ακόμα την υπογραφή ειρήνης.


1926.—Ο δικτάτορας Θ.Πάγκαλος, δηλώνει ότι θα αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατηρώντας συνάμα και την ιδιότητα του Πρωθυπουργού.


1932.—Τραγικό δυστύχημα καταδιωκτικού με πιλότο τον Δόσιο Παύλο, το οποίο εκτελούσε άσκηση φωτοπολυβόλου. Συγκρούστηκε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν οι Ανθυποσμηναγοί Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος και Πατσιάνης Χρήστος, που χρησίμευε για στόχος του πρώτου και παράλληλα πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση. Νεκροί και οι τρείς πιλότοι.


1935.—Επαναλειτουργούν τα Ελληνικά σχολεία στην Βόρειο Ήπειρο, μετά από απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.


.—Σε αντίδραση στις προσπάθειες εξιταλισμού των Δωδεκανησίων από τους ιταλούς κατακτητές, ξέσπασε πετροπόλεμος ανάμεσα στους κατοίκους της Καλύμνου και των ιταλικών στρατευμάτων κατοχής. Στα επεισόδια υπήρξε ένα θύμα, ο Μανώλης Καζώνης. Ο κυβερνήτης Mario Lago επέβαλε το 1926 τον περίφημο Σχολικό Κανονισμό με τον οποίο, εκτός των άλλων, απομακρύνονται οι εκκλησιαστικές αρχές από το διοικητικό και διδακτικό έργο των σχολείων και εισάγεται η υποχρεωτική διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας ήδη από το δημοτικό. Οι Δωδεκανήσιοι αντέδρασαν έντονα στο κυβερνητικό διάταγμα. Στον αγώνα αυτό πρωτοστάτησε η Κάλυμνος. Η αντίσταση όμως των Καλυμνίων θα κορυφωθεί μερικά χρόνια αργότερα, όταν θα επανέλθει το θέμα του Αυτοκεφάλου της Δωδεκανησιακής Εκκλησίας. 
1941.—Η αναμονή της γερμανικής επίθεσης στις αρχές Απριλίου δεν έκαμψε το φρόνημα των Ελλήνων αεροπόρων, αν και το μέτωπο ήταν σε φανερή κατάσταση αναμονής. Κατά την εισβολή των Γερμανών στις 6-4-1941, ένα γερμανικό αναγνωριστικό Hs-126 καταρρίφθηκε στον Στρυμώνα από δύο PZL (Σμηναγός Αντωνίου, Υποσμηναγός Κατσιμπούρης) και ένα Bloch MB-151 και ένα ακόμα από τους Σμηναγό Δούκα και Υποσμηναγούς Κοντογιώργο και Κατσιμπούρη.

.—Έγινε εξόρμηση παρά του 32ου συντάγματος και κατάληψη διαφόρων υψωμάτων του χωρίου Λέγκας, όπου και κατέλαβαν αυτά με αποτέλεσμα την σύλληψη 50 αιχμαλώτων και την ανεύρεση άπειρων φονευθέντων. Ως και εκ των ημετέρων τμημάτων υπήρξαν αρκετοί τραυματίες και λίγοι νεκροί.


.—Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής απορρίπτει τις γερμανικές αιτιάσεις για την παρουσία βρετανικών δυνάμεων στη χώρα.


.—Έναρξη της κατά της Ελλάδος γερμανικής επιθέσεως, διενεργηθείσης από ισχυρές δυνάμεις πεζικού, πυροβολικού αλεξιπτωτιστών και στούκας. Η γερμανική αεροπορία πλήττει με μαγνητικές τορπίλες στον λιμένα Πειραιώς το αγκυροβολημένο αγγλικό σκάφος «Κλάν Φρέϋζερ», το οποίο ήταν πλήρες πολεμοφοδίων. Από την επακολουθήσασα τρομερή έκρηξη, κατεστράφησαν πλείστες οικίες του Πειραιά. 
.—Οι υπερασπιστές του παρά τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οχυρού Ιστίμπεη, συντρίβουν τις θυελλώδεις γερμανικές επιθέσεις και με ηρωική εξόρμηση εξολοθρεύουν με τη χρήση ξιφολόγχης μεγάλο αριθμό Γερμανών στρατιωτών.

.—Οι υπερασπιστές του οχυρού Κελκαγιά εξολοθρεύουν τους εισελθόντες εντός αυτού Γερμανούς.


1943.—Ο Ιερός Λόχος, στις επιχειρήσεις της Τύνιδας, που αποσπάστηκε από την Γαλλική Φάλαγγα και διατέθηκε στην 2η Νεοζηλανδική Μεραρχία, λαμβάνει μέρος στη μάχη επί της αμυντικής τοποθεσίας του Ουαντί Ακαρίτ (Wadi Akarit).
1945.— Ο ιερέας Αλεξάνδρος Περδικομάτης, σκοτώνεται από τις ριπές πολυβόλων των Χιτλερικών ταγμάτων S.S., ενώ ήταν κρατούμενος στη φυλακή Stein στην Αυστρία.

1948.—Σκοτώθηκε ο πιλότος μας Δημήτριος Βαρελάς εκτελώντας πολεμική αποστολή με αεροσκάφος της Αεροπορικής Βάσεως Λάρισας, το οποίο καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά βορείωςτου Δομοκού.


1949.— Κατά την εκτέλεση πολεμικής αποστολής ρίψεως εφοδίων και βομβαρδισμού οχυρωμένων θέσεων στον Γράμμο, το αεροσκάφος τύπου Dacota της Αεροπορικής Βάσεως Ελευσίνας στο οποίο επέβαινε ως χειριστής ο Αντώνιος Μουλόπουλος, χτυπήθηκε από όλμο και φλεγόμενο έπεσε στην περιοχή Θεοτόκου – Γράμμου όπου αποτεφρώθηκε. Μαζί με τον άτυχο πιλότο, έχασαν επίσης την ζωή τους οι Μιχαήλ Οικονόμου και Κωνσταντίνος Παπαγεωργακόπουλος.


1957.—Ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία του Αριστοτέλη Ωνάση
1960.—Συνεχή επεισόδια και νέες συμπλοκές στη Βουλή. Ο Γεώργιος Παπανδρέου επικρίνει δριμύτατα την "άκρα αριστερά" για πρωτοφανή συνηγορία υπέρ της Βουλγαρίας.

1961
.—Διαμαρτυρία της Αθήνας προς το Λονδίνο για την ήπια αντιμετώπιση της οποίας χαίρουν στη Μεγάλη Βρετανία οι εγκατεστημένοι εκεί Έλληνες κομμουνιστές.

1963
.—Μέτρα κατά της επιβίβασης υπεράριθμων επιβατών στα ακτοπλοϊκά σκάφη του Αιγαίου απειλεί να λάβει η κυβέρνηση, λόγω της πλήρους αποτυχίας των υφιστάμενων διατάξεων.

.—Σε μία δραχμή ανά διαδρομή ορίζεται το δώρο Πάσχα των οδηγών ταξί της Αθήνας.
1979.—Το σχετικό Υπουργείο αποφασίζει την εφαρμογή του πρώτου δακτυλίου για τα IX αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

.—Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, υπόσχεται στην ηγεσία της ΑΧΕΠΑ ότι, θα δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την επίλυση του Κυπριακού.


1985.—Η Βουλή εγκρίνει με 182 ψήφους την πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί αναθεώρησης του Συντάγματος.


1993.—Συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του πρώην μεγαλοτραπεζίτη Γιώργου Κοσκωτά και 29 ακόμη ατόμων για την υπόθεση της Τράπεζας Κρήτης και του συγκροτήματος “Γραμμή ΑΕ”.


1994.—Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω του  αποκλεισμού που επιβάλαμε στους κλέφτες της ιστορίας Σκοπιανούς [είναι γελοίοι όσο και οι πράξεις τους]. 
1996.—Πραγματοποιείται στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, με αγώνες αναπαράστασης των αθλημάτων του στίβου, γιορτάζοντας έτσι την 100ή επέτειο από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Βασική πηγή


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 2934422854705812599

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item