Widgets

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο του παρελθόντος, ανακαλύπτουμε καθημερινά και εμβαθύνουμε σε γεγονότα και προσωπικότητες που σημάδεψαν καθοριστικά την Ιστορία του τόπου και του έθνους μας γενικότερα. Γιατί...η Ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω παραδειγμάτων. Δεν είναι ένα φορτίο για τη μνήμη, 
αλλά μια φώτιση για την ψυχή.


08 Μαρτίου

/ Τα σημαντικότερα γεγονότα για τον απανταχού Ελληνισμό

1770.—Ορλωφικά. Οι τούρκοι του Μυστρά παραδίδονται στους Ρώσους αλλά κατασφάζονται από τους Μανιάτες.

1821.—Η Υψηλή Πύλη, με την έκδοση φιρμανίου, προειδοποιεί τους τούρκους να είναι έτοιμοι κατά των Χριστιανών.

1822.—Δύναμη τριακοσίων επαναστατών υπό τους Κασομούλη, Διαμαντή και Ντίτζια, επιχειρεί να καταλάβει το Οχυρό του Κολινδρού Πιερίας, το οποίο κατείχαν οι τούρκοι. Μετά από την ενέργεια αυτή, η Επανάσταση εξαπλώνεται στην περιοχή Ολύμπου.

1826.—Ο φιλέλλην Κάρολος Φαβιέρος συνεχίζει την πολιορκία του φρουρίου της Καρύστου το οποίον κατέχουν οι τούρκοι.

1837.—Σεισμός στο Αιγαίο με πολλές ζημιές στην νήσο Ύδρα.

1848.—Ο Γ.Κουντουριώτης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της χώρας, χωρίς σαφή προσανατολισμό προς ένα από τα τρία κόμματα, με αποτέλεσμα να γίνει με επιφύλαξη δεκτός και από τις τρεις μεγάλες Δυνάμεις. Η νέα κυβέρνηση άρχισε το έργο της σε μια ατμόσφαιρα δυσμενή, πού την δημιουργούσε κυρίως η Αγγλία, μετά τη ματαίωση σχηματισμού κυβερνήσεως Μαυροκορδάτου. Πρόκριτος και μεγαλονοικοκύρης της Ύδρας ο Γεώργιος, παππούς του ενδόξου ναυάρχου των βαλκανικών πολέμων, Παύλου Κουντουριώτη, συμμετείχε για πρώτη φορά στο πολιτικό προσκήνιο το 1823. Μαζί με τους Μαυροκορδάτο και Κωλλέτη πολέμησε την εκλογή του Καποδίστρια ως Κυβερνήτη. Πέρα όμως από αυτές τις συμπεριφορές, αναμφισβήτητη παραμένει η προσφορά της οικογένειάς του στον εθνικό αγώνα. 1849.—Γεννιέται στη Βιζύη της Ανατολικής Θράκης, ο Γεώργιος Βιζυηνός [Γεώργιος Μιχαήλ Σύρμας ή Μιχαηλίδης]. Ήταν πεζογράφος, ποιητής και λόγιος, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής λογοτεχνίας, ιδιοφυής, φιλέρευνος και βαθύς γνώστης της Ελληνικής γλώσσας. Η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, η μυθιστορηματική πλαστικότητα των χαρακτήρων, οι δραματικές συγκρούσεις, η δομή, η δραματικότητα, η άρτια τεχνική της αφήγησης – η ενδιαφέρουσα διαπλοκή του ιστορικού και του αφηγηματικού χρόνου – είναι μερικά από τα βασικά γνωρίσματα των διηγημάτων του.Είχε μία παιδικὴ ψυχή, γεμάτη νοσταλγία, λυρικὴ διάθεση, αβρή μελαγχολία, τρυφερότητα και πόνο. Νοσταλγεί, όπως ο Παπαδιαμάντης, τα παιδικά του χρόνια, τη χαροκαμένη μάνα του, το φτωχικό του σπίτι, το χωριὸ του Βιζύη, τη Θράκη γενικά, την Πόλη των θρύλων. Στην ποίησή του είναι ελλαδικός, φωτεινός, αλλού ευαίσθητος και αλλού παιγνιώδης.Το τέλος του ήταν τραγικό ως έγκλειστος του Δρομοκαϊτίου. 1857.—Μετά από σύντομη ασθένεια, ο Κωνσταντίνος Οικονόμος ο εξ Οικονόμων πεθαίνει. «Ετελεύτησεν, ετελεύτησεν ο ευκλεέστατος παιδευτής ημών, ο πραότατος και φιλοστοργότατος πατήρ, ο μεγαλόφωνος της Ορθοδοξίας κήρηξ, ο Θεολόγος και Φιλόλογος, ο πανηγυριστής των μαρτύρων και των ηρώων της ανεξαρτησίας….»

1865.—Με βασιλικό διάταγμα προκηρύσσονται νέες εκλογές για την 14η Μαῒου.

1869.—Πεθαίνει ο φιλέλλην Γάλλος μουσικοκριτικός και συνθέτης Έκτωρ Μπερλιόζ [Hector Louis Berlioz, 1803-1869], σε ηλικία 66 ετών, δημιουργός της “Φανταστικής Συμφωνίας”, και πολλών άλλων έργων εμπνευσμένων από την ελληνική επανάσταση και μυθολογία. Αρχικά ο Berlioz σπούδασε ιατρική, αλλά γρήγορα ακολούθησε τη φυσική του κλίση προς τη μουσική, αναγνωρισθής σε μεγάλη ηλικία για να συγκαταλεχθεί στους μεγάλους μουσουργούς. Στο τέλος της δεύτερης πράξης, «Τρώες», [Les Troyens], όπου όλες οι Τρωαδίτισσες αυτοκτονούν για να μην πιαστούν αιχμάλωτες, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κόκκο, είχε επιρρεαστεί από το Μεσολόγγι ή το Ζάλογγο.

1887.—Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας «Εφημερίδος των Κυριών». Η πρώτη, πρωτοφεμινιστική φάση του ελληνικού γυναικείου Τύπου οριοθετείται από την εμφάνιση το 1887 στην Αθήνα της Εφημερίδος των Κυριών, μακρόβιου εκδοτικού εγχειρήματος της Καλλιρρόης Παρρέν και των συνεργάτιδών της, το οποίο σηματοδοτεί τη συγκρότηση της φεμινιστικής συνείδησης στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα της Εφημερίδος των Κυριών, όπως προδιαγραφόταν στο γενέθλιο τεύχος της, «σκοπόν έχει να αναπτύσση εκάστοτε διάφορα θέματα αφορώντα τας γυναίκας, διάφορα κοινωνικά, Θρησκευτικά, Φυσικά, Ιστορικά, Παιδαγωγικά και τέλος παν θέμα ειλημμένον εκ παντός κλάδου αλλά σύμφωνον προς τον προορισμόν αυτής». Με παρόμοιο κριτήριο επιλέγονται και «ωραία διηγήματα, ποιήματα, πραγματείαι λογίων κυριών τε και κυρίων, ων το περιεχόμενον είναι επίσης σύμφωνον με τον προορισμόν αυτής, αστεία, ανέκδοτα, γνωμικά, συνταγαί ορεκτικών γλυκισμάτων και φαγητών». 
1901.—Οι εφημερίδες, Εμπρός και Σκριπ, γράφουν : «Ο Ιταλός τεχνίτης [Καραντενούτο], επισκέφθηκε χθες το Αρχαιολογικό Μουσείο, εξέτασε τις αρχαιότητες των Κυθήρων [ναυάγιο Αντικυθήρων] και βεβαίωσε τον κ. Στάη ότι αναλαμβάνει υπό την εγγύησή του τον καθαρισμό και τη συναρμολόγηση τους. Κατόπιν συνεννοήσεως με τον κ. Στάη αποφάσισε να προβεί δοκιμαστικά στον καθαρισμό λίγων μικρών αρχαιοτήτων. Η Ιταλική κυβέρνηση έδωσε άδεια ενός μηνός στον κ. Καραντενούτο, ενώ αν χρειαστεί να παραταθεί η διαμονή του στην Αθήνα θα του δοθεί και επιπλέον άδεια.

1903.—Πεθαίνει ξαφνικά ο Επίσκοπος Πατρών Ιερόθεος Μητρόπουλος. Από την ηλικία των10 ετών είχε εκδηλώσει την επιθυμία να γίνει μοναχός, όπου παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του πατέρα του, έλαβε την άδεια.[Ο πατέρας του είχε πολεμήσει στο πλευρό των Κολοκοτρώνη, Πανουργιά και Πλαπούτα].Μετά από μία πορεία ως μοναχός και ιεροκήρυκας, στις 20 Νοεμβρίου 1892, προτάθηκε από την Ιερά Σύνοδο ως υποψήφιος της Αρχιεπισκοπής Πατρών και Ηλείας, και τον ίδιο μήνα στις 25 ενεκρίθη η εκλογή του. Από τα πρώτα που το απασχόλησαν ήταν η πνευματική κατάρτηση του λαού και του κλήρου. Τα κηρύγματά του ήταν παιδαγωγικά, παρακλητικά αλλά και ελεγκτικά.Ίδρυσε βιβλιοθήκη, Σχολή απόρων παιδιών, Σχολή του Λαού, αγωνίστηκε για την Κυριακή Αργία και περιόδευε συνεχώς τα χωριά ώστε να στηρίζη και διδάσκη το ποίμνιό του. Τους δε κληρικούς υποχρέωσε να προσέρχωνται κάθε εβδομάδα στον μητροπολιτικό ναό, όπου και τους εδίδασκε επί της ουσίας. Όσο για τους υποψηφίους για το ιερατικό σχήμα τους προπαίδευε, τους προδοκίμαζε, τους ολιγογράμματους «εστόλιζε με γράμματα», και όταν ήταν βέβαιος ότι μπορούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, προέβαινε στην κουρά τους.Για την εποχή του ήταν πολύ προοδευτικός και πρωτοπόρος.

1904.—Γεννιέται ο συνθέτης κλασικής μουσικής Νίκος Σκαλκώτας. Ο πατέρας του Αλέκος, μουσικός στο επάγγελμα, καταγόταν από την Τήνο και η μητέρα του Ιωάννα από τα Χώστια, το σημερινό Πρόδρομο Ελικώνος Βοιωτίας. Το 1920, απόκτησε το δίπλωμά του στο βιολί από το Ωδείο Αθηνών,με Πρώτο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο, την ανώτερη δυνατή διάκριση. Η επιτυχία αυτή του εξασφάλισε σύντομα την Αβερώφειο Υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Βερολίνο. Μετά την επιστροφή του στη πατρίδα, κουβαλώντας μαζί του λαμπρά εφόδια σπουδών και δημιουργίας με επιφανείς δασκάλους στην Ακαδημία των Τεχνών του Βερολίνου, έμελλε να περάσει τα τελευταία χρόνια του σύντομου βίου του, ξεχασμένος, παρεξηγημένος και απομονωμένος, ως απλός βιολιστής των πίσω σειρών σε διάφορες συμφωνικές ορχήστρες της Αθήνας.Το άστρο της δημιουργίας του όμως θα λάμψει στο παγκόσμιο στερέωμα αργότερα, πολλά χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό του και θα εκτοξεύσει το όνομά του στο Πάνθεον των σπουδαιότερων μοντέρνων δημιουργών της ευρωπαϊκής μουσικής.

1905.—Ο βούλγαρος Κόλε από τη Ντομπρόλιστα επικεφαλής μεγάλης ομάδας κομιτατζήδων κατευθύνεται προς το μοναστήρι του Αγ.Νικολάου της Σλίβενης το οποίο παραδίδει στις φλόγες αφού πρώτα σφάζει τον ηγούμενο και τρεις καλόγερους.

1906.—Ο μητροπολίτης Φλωρίνης τραυματίζεται βαριά από περίστροφο που έφερε αναρχικό στοιχείο.

.—Νέα τμήματα Κρητών Μακεδονομάχων, έρχονται να ενισχύσουν τον Αγώνα. Στο μεταξύ οι δολοφονίες χωρικών από ληστοσυμμορίες, οι οποίες παρεμπιπτόντως αλλάζουν τις στολές τους για να παραπλανήσουν, είναι καθημερινό φαινόμενο.

1907.—Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Γ.Καραμανλής, στην Πρώτη του νομού Σερρών της Βορείου Ελλάδος, ο οποίος επί 60 χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο, διετέλεσε 8 χρόνια ως υπουργός, 14 ως πρωθυπουργός και 10 ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μεγάλωσε στην Μακεδονία και κατόπιν πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει δικηγόρος. Άσκησε (;) τη δικηγορία στις Σέρρες, και εισήλθε στην πολιτική με το Λαϊκό Κόμμα, με το οποίο εκλέχθηκε βουλευτής Σερρών για πρώτη φορά το 1935 στην ηλικία των 28 ετών. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, στις 23 Απριλίου 1998. [Σε ερώτηση γέροντος στο Άγιο Όρος κατά την διάρκεια επισκέψεώς του εάν είναι μασώνος, η απάντησή του ήταν : “ Και ποιός δεν είναι μασώνος ρε!”. Από άρθρο της εφημερίδος "Ορθόδοξος Τύπος"]. 
1908.—Ο στρατός μας προμηθεύεται από αυστριακό εργοστάσιο πυρομαχικά αξίας 3.450.000 χρυσών φράγκων.

1913.—Η Βόρεια Ήπειρος γίνεται ελληνική, μετά την υποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων και την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον ελληνικό στρατό.

.—Ο Κωνσταντίνος ο Α’ (21 Ιουλίου του 1868 – 11 Ιανουαρίου 1923), ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων. Διαδέχεται τον δολοφονημένο Γεώργιο Α’. Υπήρξε Βασιλιάς της Ελλάδος τις περιόδους 1913-1917 και 1920-1922. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, από τους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους, την αντιπαράθεσή του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Εθνικό Διχασμό ως την Μικρασιατική Καταστροφή.

.—Το ανάκτορο της οδού Ηρώδου του Αττικού, στο οποίο διέμενε έως τότε ως Διάδοχος του Θρόνου, ορίζεται ως Βασιλικό Ανάκτορο. Η βασιλομήτωρ Όλγα εξακολουθεί να κατοικεί σε τμήμα των Παλαιών Ανακτόρων.

1919.—Το Ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στη Ρωσία, μάχεται στην Κριμαία εναντίον των Μπολσεβίκων.

1920.—Ο Ελληνικός στρατός στη Μ.Ασία μάχεται με προφυλακές.

1921.—Στο μέτωπο της Μ. Ασίας επικρατεί ηρεμία.

1922.—Η Ελληνική στρατιά Μ.Ασίας μάχεται με περιπόλους και πυροβολικό εναντίον των τούρκων.

.—Αρχίζει στο Παρίσι Διάσκεψη για τα Ελληνοτουρκικά των υπουργών Εξωτερικών Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας.

1923.—Η Άγκυρα απορρίπτει το σχέδιο ειρήνης των Συμμάχων. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

1924.—Τίθεται σε κυκλοφορία η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα, Ναυτεμπορική. Δημιουργοί της εφημερίδος είναι οι Πάνος και Τζώρτζης Αθανασιάδης. 
1928.—Σκοτώθηκαν οι αεροπόροι μας Γεώργιος Μπουρζουκίδης και Βασίλειος Ξεφλούδας στο Φάληρο, συνεπεία αεροπορικού ατυχήματος κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσεως. [http://www.pasoipa.org.gr/]

1932.—Ο Υπουργός Εξωτερικών Μιχαλακόπουλος, βρισκόταν στο Παρίσι για τη Σύνοδο της Δημοσιονομικής Επιτροπής της Κ.Τ.Ε. που θ’ άρχιζε στις 10 Μαρτίου. Σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών, Flandin, ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για την ελληνο-γαλλική εμπορική συμφωνία σχετικά με τον ελληνικό καπνό και τα κρασιά. Ο Μιχαλακόπουλος υποχώρησε στις γαλλικές απαιτήσεις, προκειμένου να εξευμενίσει τους Γάλλους για το θέμα του δανείου.

1941.—Η εφημερίδα «Καθημερινή» του Γ.Βλάχου, δημοσιεύει ανοικτή επιστολή προς τον Χίτλερ. «(…)Ο ολίγος ή πολύς στρατός των Ελλήνων που είναι ελεύθερος, όπως εστάθη εις την Ήπειρον, θα σταθή, αν κληθή, εις την Θράκην. Και τι να κάμη;… Θα πολεμήση. Και εκεί. Και θα αγωνισθή. Και εκεί. Και θ’ αποθάνη. Και εκεί. Και θ’ αναμείνη την εκ Βερολίνου επιστροφή του δρομέως, ο οποίος ήλθε προ πέντε ετών και έλαβε από την Ολυμπίαν το φως, διά να μεταβάλη εις δαυλόν την λαμπάδαν και φέρη την πυρκαϊάν εις το μικρόν την έκτασιν αλλά μέγιστον αυτόν τόπον, ο οποίος, αφού έμαθε τον κόσμον όλον να ζη, πρέπει τώρα να τον μάθη και ν’ αποθνήσκη».

.—Στο αλβανικό μέτωπο οι ιταλικές δυνάμεις επιτίθενται σφοδρώς εναντίον των ελληνικών δυνάμεων επί του 1143 χωρίς να επιτύχουν εδαφικόν κέρδος.

.—“Κατά ώραν 1ην μεσονύκτιον εις την διμοιρίαν 4ην του 7ου λόχου και του 53ου συντάγματος εγένετο κυκλωτική επίθεσις παρά του εχθρού και αιφνιδίασαν αυτήν διά χειροβομβίδων και με όπλα ετραυμάτισαν 8, εφονεύθησαν 4 και αιχμαλωτίσθησαν 12, ενώ οι υπόλοιποι μετά του διμοιρίτου – ανθυπολοχαγού Βουγιάζη – μετά πολλών κινδύνων εσώθησαν.Την ιδίαν ώραν εγένετο συναγερμός εις το τάγμα, οπότε το πυροβολικόν και οι όλμοι έβαλον εις τα χαρακώματα τα οποία κατέχομεν. Ηνάγκασαν τον εχθρόν να αποσυρθεί από τα χαρακώματα και να φύγει εις το ίδιον μέρος όπου είναι αυτοί τώρα” .

1957.—Πέντε μέρες ύστερα από το θάνατο του Aυξεντίου, στις 8 Mαρτίου 1957, δημοσιεύθηκε ανωνύμως στην αγγλική εφημερίδα Tribune “The Ballad of Gregory Afxentiou” [“H μπαλλάντα του Γρηγόρη Aυξεντίου”], πολύστιχο ποίημα που υμνεί τη θυσία του ήρωα. H δημοσίευση του ποιήματος σε μια εποχή έντονων βρετανικών αντιδράσεων για τον κυπριακό αγώνα, μπορεί να χαρακτηριστεί τόλμημα, που δεν μειώνεται από το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως έργο ανωνύμου. 
1970.—Σημειώνεται αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα κατά του Κύπριου Προέδρου αρχιεπισκόπου Μακαρίου, καθώς απογειώνεται με ελικόπτερο από το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, για να μεταβεί στη Μονή Μαχαιρά, για το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου. Κατά τον στρατηγό Γεώργιο Καρούσο, [διάδοχο αρχηγό της ΕΟΚΑ Β'], δύο από τα πολλά λάθη του Μακαρίου ήταν ότι : “Είδε τον θάνατο του Γρίβα ως ευκαιρία εξόντωσης των αντιπάλων του. Προκάλεσε έτσι απόγνωση και έσπρωξε τους σκληρούς στην αγκαλιά της χούντας. Μη διορατικός ή εκτελεστής άλλων σχεδίων, άνοιξε με τους χειρισμούς του διάπλατα την πόρτα στο πραξικόπημα. ­ Κάλεσε κατά το πραξικόπημα από την Πάφο τον Ε/Κυπριακό λαό να κτυπήσει τα παιδιά του (Εθνική Φρουρά) και στον ΟΗΕ ζήτησε από τους τούρκους να επέμβουν κατά της Κύπρου”.

1979.—Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι είναι “κόμμα ταξικό, με μαρξιστικές αρχές και τελική επιδίωξη το μονοκομματικό δημόσιο βίο”.

1995.—Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται ο Κωστής Στεφανόπουλος, στην τρίτη ψηφοφορία, που διεξάγεται στη Βουλή. Προτάθηκε από το κόμμα τηςΠολιτικής Άνοιξης και υποστηρίχθηκε από το κυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη τον Φεβρουάριο του 2000 [8/2].

1996.—Στην Αθήνα, χιλιάδες Ελληνίδες (Ελλαδίτισσες και Κύπριες), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διαδηλώνουν έξω από την τουρκική πρεσβεία, διαμαρτυρόμενες για τις γυναίκες που βιάσθηκαν και βασανίσθηκαν στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή. 
2003.—Πέταξαν «σόλο», οι δύο πρώτες γυναίκες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τις πρώτες εννέα γυναίκες που είχαν εισαχθεί στο Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, συνέχισαν οι πέντε, και από αυτές, οι δύο πέταξαν με εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-41 της 360 Μοίρας Αρχικής Εκπαιδεύσεως. Η εκπαίδευση αέρος των υπολοίπων τριών, θ’ αρχίσει στους επόμενους μήνες, ενώ θα ακολουθήσει η εκπαίδευση αέρος στα αεροσκάφη των τύπων Τ-6 και Τ-2Ε, των 361 Μοίρας Βασικής Εκπαιδεύσεως και 362 Μοίρας Προκεχωρημένης Εκπαιδεύσεως αντιστοίχως.


Βασική πηγή


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 5736866418056258699

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item