Widgets

Οδόφραγμα στην προδοσία: Αποχώρησε ο Ακιντζί από τις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού λόγω του ψηφίσματος του Ε.ΛΑ.Μ


Έχουμε γράψει πολλές φορές πως οδηγούμαστε, μέσω Γενεύης, σε μία αποτρόπαια προδοσία του Κυπριακού Ελληνισμού με την «λύση» που απεργάζονται οι πολιτικάντηδες με τους τούρκους και τους Άγγλους στο θέμα της Κύπρου μας. Οδηγούμαστε ολοταχώς προς μία λύση που θα τουρκοποιεί ουσιαστικά την Κύπρο μας. Όλα αυτά λίγαχρόνια αφότου ο Κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε μετά βδελυγμίας το προδοτικό σχέδιο Ανάν, του οποίου συνέχεια είναι τα όσα διαπραγματεύονται πλέον Ακιντζί και Αναστασιάδης.

Αυτή, όμως, η προδοσία συνάντησε ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο που δεν είναι άλλο από τους Εθνικιστές! Τις προάλλες το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο «εγκλώβισε» το πολιτικό κατεστημένο με την πρόταση για τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος. Η πρόταση του Ε.ΛΑ.Μ δεν γινόταν να απορριφθεί χωρίς να φανεί ο αντεθνικός χαρακτήρας των κομμάτων που προσπαθούν να περάσουν την προδοτική «λύση» και έτσι αυτή επικυρώθηκε από τη Βουλή.

Μετά, όμως, από αυτό άρχισαν οι πραγματικά θετικές συνέπειες για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Κατά πρώτον κόμματα μισελληνικά όπως το ΑΚΕΛ κάλεσαν σε ακύρωση της ψηφοφορίας για «να μην ενοχληθούν οι τούρκοι», ενώ αμέσως μετά «τορπιλίστηκαν» οι διαπραγματεύσεις, αφού ο Ακιντζί αποχώρησε από αυτές με αφορμή την πρόταση του Ε.ΛΑ.Μ.

Οι Εθνικιστές για άλλη μία φορά προσφέρουν πραγματικές υπηρεσίες στην Πατρίδα και αναδεικνύουν σε άλλο ένα ζήτημα, σε μία ακόμα Ελληνική Πατρίδα, με ακόμα έναν τρόπο ότι "ακόμα και αν δεν υπήρχαν οι Εθνικιστές, οι Λαοί θα έπρεπε να τους εφεύρουν"!

www.xryshaygh.com


Ακιντζί: Να ακυρωθεί η απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα - Διακήρυξη ψευδοβουλής

Ακιντζί: Να ακυρωθεί η απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα

Λευκωσία: Σοβαρό πλήγμα στις διαπραγματεύσεις αποτελεί η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για να εορτάζεται στα σχολεία το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι : “Η απόφαση της ε/κ βουλής να εορτάζεται στα σχολεία το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 αποτελεί σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού. Κατηγορηματικά εκφράζω την αντίθεσή μου και καταδικάζω την απόφαση αυτή”.

Συνεχίζοντας ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι “αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Αναστασιάδης είναι να εκφράσει την ξεκάθαρη αντίθεση του στην απόφαση αυτή και το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, ως τα κόμματα που εκφράζουν τη στήριξη τους για ομόσπονδη λύση του Κυπριακού, μαζί να προβούν στις προσπάθειες που χρειάζεται για να ακυρωθεί η απόφαση”.

Διακήρυξη από τη «βουλή»


Η έγκριση της τροπολογίας του νόμου για εορτασμό στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος εν μέσω διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού “είναι ένα ιστορικό λάθος το οποίο μπορεί να ανοίξει το δρόμο για άλλα προβλήματα”, σύμφωνα με την “πρόεδρο της βουλής” Σιμπέλ Σιμπέρ.

Η “βουλή” κατά τη σημερινή της συνεδρία συζήτησε το θέμα και “ψήφισε” ομόφωνα διακήρυξη ενώ ζήτησε την άμεση λήψη πρωτοβουλίας από τα Ηνωμένα Έθνη στα οποία – όπως ανακοίνωσε - θα προβεί και σε καταγγελία, σύμφωνα με την κ. Σιμπέρ.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική “Κίπρις Πόστασι”, στη διακήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η φιλοσοφία της ένωσης ήταν εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων σε ένα νησί με δύο κοινότητες, και ότι η τ/κ πλευρά παρά τα όσα έχει ζήσει εντούτοις πάντα είχε επιδείξει τη θέληση για λύση του Κυπριακού και αυτό διαφάνηκε στο δημοψήφισμα του 2004 αφού ήταν η πλευρά που το αποδέχτηκε ενώ η ε/κ το απέρριψε.

Αναφέρεται ακόμα ότι η “βουλή” πάντα στήριζε τις προσπάθειες για λύση και έχει πάρει αποφάσεις για τη στήριξη των διαπραγματεύσεων μέσα στις παραμέτρους των ΗΕ ενώ τη στήριξή της εξέφρασε και στο κοινό ανακοινωθέν των δύο ηγετών στις 11 Φεβρουαρίου 2014.

Η έγκριση της Βουλής να εορτάζεται το ενωτικό δημοψήφισμα στα σχολεία είναι αντίθετη με το κοινό ανακοινωθέν αλλά και τη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, προστίθεται.

Αυτή η απόφαση, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποτελεί ασέβεια στη φιλοσοφία της τουρκοκυπριακής πλευράς στο θέμα των διαπραγματεύσεων, επηρεάζει αρνητικά το αίσθημα της ασφάλειας των Τ/κ και αυξάνει ταυτόχρονα τις αμφιβολίες για τη στάση της ε/κ πλευράς στις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

E.ΛΑ.Μ. 4317939100164727222

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item