Widgets

Κυπριακό: Ο χάρτης της προδοσίας, οι τουρκικές προκλήσεις και ο Πρόεδρος που έγινε… κοινοτάρχης!


Παραχώρησαν την γη μας με την κατάθεση χαρτών! Παρουσιάζουν ως μεγάλη επιτυχία την κατάθεση χάρτη, η κυβέρνηση και η διαπραγματευτική ομάδα, ο οποίος επιλέχθηκε μετά από διαβούλευση μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ.

Ο χάρτης περιλαμβάνει ποσοστό εδάφους και ποσοστό ακτογραμμής υπό τ/κ διοίκηση, περιοχές υπό ειδικό καθεστώς και επιστροφή σχεδόν 50% των προσφύγων. Αποδεχόμαστε δηλαδή ότι οι μισοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα σπίτια τους, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία, παραχωρούμε δια παντός τα εδάφη μας και όλα αυτά με την υπογραφή της Κυβέρνησης και υπό την απαθή θέαση των συνταξιδιωτών της που είναι συνυπεύθυνοι.

Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να κατανοήσουν επιτέλους, ότι στην Κύπρο το 37% της γης μας δεν είναι υπό τ/κ διοίκηση, αλλά εδώ και 42 χρόνια κατέχεται παράνομα, όπως αναφέρουν και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα οποία καταλύουμε με την κατάθεση χαρτών.

Κλείνοντας, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την κίνηση της Θεοχάρους, που ψάχνει τρόπο να φύγει από την Γενεύη, αποδεικνύοντας πέρα πάσης αμφιβολίας ότι μοναδική φωνή αντιπολίτευσης είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και πόσο δίκαιο είχαμε για την μη μετάβαση μας εκεί.


Συνεχίζουν οι προκλήσεις: Το ψευδοκράτος δέσμευσε περιοχές FIR Λευκωσίας. Σε προκλητικές παράνομες δεσμεύσεις περιοχών την ίδια ημέρα που, υποτίθεται, δοκιμαζόταν στη Γενεύη η «καλή διάθεση» της τουρκικής πλευράς για λύση του Κυπριακού προχώρησε το ψευδοκράτος εντός του FIR Λευκωσίας για ασκήσεις της τουρκικής αεροπορίας.

Οι παράνομες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το ψευδοκράτος ουσιαστικά έρχονται να υπενθυμίσουν τη διεκδίκηση της τουρκοκυπριακής πλευράς για ύπαρξη υποτιθέμενου διαφορετικού εναέριου χώρου και άσκηση κυριαρχικών αρμοδιοτήτων από το ψευδοκράτος. Θέματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com, που υπεισέρχονται και στις διαπραγματεύσεις όπου μεταξύ των αρμοδιοτήτων των δύο συνιστώντων κρατιδίων επιδιώκεται από τουρκοκυπριακής πλευράς να υπάρχει διαφορετικό… FIR!


Με τη «ΝΟΤΑΜ Ν003/17 το ψευδοκράτος δεσμεύει παράνομα περιοχές για ασκήσεις της τουρκικής αεροπορίας σήμερα κλείνοντας την περιοχή για πτήσεις άλλων αεροσκαφών, ενώ με τη «ΝΟΤΑΜ Ν004/17» δεσμεύει επίσης περιοχές για ασκήσεις της τουρκικής αεροπορίας στις 26 Ιανουαρίου. Με τη «ΝΟΤΑΜ» Ν0002/17 το ψευδοκράτος και ο παράνομος πύργος ελέγχου του αεροδρομίου Ερκάν είχαν αναγγείλει για σήμερα και είχαν δεσμεύσει περιοχή για τη διεξαγωγή άσκησης SAR (Έρευνας και Διάσωσης) με την πρωτότυπη αναφορά σε «συμβουλευτικό Εναέριο Χώρο στα Διεθνή Ύδατα και Διεθνή Εναέριο χώρο της Μεσογείου».

Το παράνομο αεροδρόμιο αναφέρει μάλιστα ότι στην άσκηση τα αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να πετούν με VFR και να έχουν διαρκώς αναμμένα τα φώτα πορείας, ενώ συστήνεται στα αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν στην άσκηση να μην πετούν στη συγκεκριμένη περιοχή… Η Λευκωσία αντέδρασε με τη ΝΟΤΑΜ Α0016/17 αναφέροντας ότι σύμφωνα με «πληροφορίες η τουρκική αεροπορία θα κάνει ασκήσεις εντός του FIR Λευκωσίας.

Η διεξαγωγή της άσκησης δεν έχει συντονισθεί με τις κυπριακές Αρχές που είναι οι μόνες υπεύθυνες για να εκδίδουν ενημερώσεις σχετικά με το FIR Λευκωσίας και καλεί όλους τους πιλότους να έχουν αυξημένη προσοχή και να κρατούν διαρκή επαφή μέσω των ραδιοσυχνοτήτων του NICOSIA ACC. Και δυστυχώς όσο και αν τονίζει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, φωνή βοώντος εν τη ερήμω, αφού κυβέρνηση και αντιπολίτευση παραμένουν στην διάσκεψη της Γενεύης. ΑΙΣΧΟΣ. Πραγματικά, τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε για να αντιδράσουμε;

Ο Πρόεδρος έγινε κοινοτάρχης για άλλη μια φορά.


Οι Αναστασιάδης και Ακιντζί δεν αναφέρονται με την ιδιότητά τους στη Διάσκεψη. Αναφέρονται απλά ως «εξοχότατοι», όπως και όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι. Δηλαδή για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει υποβαθμιστεί σε κοινοτάρχη και έχει αναβαθμίσει με την ανοχή του το ψευδοκράτος σε ισότιμο συνομιλητή με ένα Πρόεδρο ενός νόμιμου κράτους. Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Γενεύη, στην παρουσία της αντιπολίτευσης που τον συνοδεύουν. Όλοι έχουν ενδώσει και είναι συνένοχοι.

Μετά πώς περιμένουν από τον διεθνή παράγοντα να προστατεύσει τα δίκαιά μας και πώς μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις; ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 1029854087141453445

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item