Widgets

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΑΠΙΛΑ - ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ από το «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ»(ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΚΟ) ΤΟΞΟ για να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ στην ΕΞΟΥΣΙΑ

Τα είπανε, τα συμφωνήσανε: Έδωσαν τα χέρια Τσίπρας και Μητσοτάκης για να μην γίνουν εκλογές υπό το φόβο της Χρυσής Αυγής!

Μπορεί ο Μητσοτάκης να λέει σε όλους τους τόνους ότι επιθυμεί εκλογές για να κρατάει τα πρόβατα μέσα στο μαντρί, όμως όπως έχουμε τονίσει πολλάκις τις απεύχεται με όλη του τη δύναμη!


Έτσι, όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», στην τελευταία συνάντηση που είχαν Τσίπρας και Μητσοτάκης σχετικά με το Κυπριακό συζητήθηκε αυτό ακριβώς το ζήτημα και συμφώνησαν οι εκλογές να μεταφερθούν για αργότερα.


Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

«Ενα από τα γνωστά πουλάκια που κατοικοεδρεύουν εκεί γύρω στο Μέγαρο Μαξίμου (και παρατηρούν τα πάντα) μου σφύριξε ότι στην πρόσφατη γνωστή συνάντηση που είχαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης (φωτογραφία) για το Κυπριακό, το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο ήταν οι... εκλογές. Με πληροφόρησε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ευθέως από τον Πρωθυπουργό να διεξάγει το συντομότερο εκλογές και όταν ο κ. Τσίπρας του είπε ότι γνωρίζει πως αυτό είναι το πάγιο αίτημα της ΝΔ (από τότε που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης) αλλά δεν είναι στην ατζέντα του οι εκλογές, τότε επετεύχθη μια πρώτη συμφωνία ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποια είναι αυτή; Ο κ. Μητσοτάκης μαθαίνω ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να δεσμευθεί ότι οι εκλογές, όποτε αυτές και να διεξαχθούν, να γίνουν με σταυρό προτίμησης. Κάτι είχε ακούσει ότι επίκειται τροποποίηση του εκλογικού νόμου και ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας του τις έδωσε, αφού έτσι και αλλιώς η προθεσμία για τη λίστα λήγει τον Μάρτιο.»

Και, βεβαίως, η στιχομυθία δεν ήταν καθόλου αυτή, αλλά υπήρξαν εκατέρωθεν εκφράσεις ανησυχίας για το αδιέξοδο που γνωρίζει το σύστημα. Αν αυτή τη στιγμή υπάρξει η «μεγάλη συγκυβέρνηση», τότε αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι η Χρυσή Αυγή.


Από την άλλη πλευρά παρά το «φούσκωμα» των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, δεν υπάρχει άλλη προοπτική. Έτσι οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να περιμένουν μερικούς μήνες για να δουν μήπως επέλθει η νεκρανάσταση του κλεφτοΠασόκ από την επιστροφή του Τζέφρυ και αν δούνε ότι κινείται κάτι, ίσως προχωρήσουν σε εκλογές.
Βλέπετε τα λοιπά μνημονιακά αποκόμματα, Ποτάμι, Λεβέντης, Ανέλ δεν βλέπουν βουλή ούτε με τα κιάλια! ΠΗΓΗ

Σφαλιάρα στο Eurogroup: Ομαδικές απολύσεις και νέοι φόροι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων


Για άλλη μία φορά ο Τσακαλώτος προσήλθε στο Eurogroup με πολύ υψηλές προσδοκίες και έφυγε με μία ηχηρή σφαλιάρα και απαιτήσεις για νέα μέτρα. Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου ότι επέρχεται η «συμφωνία για το χρέος» και ότι «δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα».
Εχθές το βράδυ, λοιπόν, στο Eurogroup ο Τσακαλώτος αντιμετώπισε έναν ευρύ συνασπισμό των «θεσμών», οι οποίοι με μία φωνή τον «μάλωσαν» ότι δεν έχει υλοποιήσει το σύνολο των μέτρων που είχαν συμφωνηθεί και τον διέταξαν να πάρει ακόμα περισσότερα μέτρα και συγκεκριμένα η συζήτηση κινήθηκε γύρω από μειώσεις συντάξεων, ομαδικές απολύσεις και ακόμα μεγαλύτερη φορολόγηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπό διεθνή επιτήρηση τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων
Πλέον εκεί που για άλλη μία φορά ο Σύριζα βάραγε τα «νταούλια», τώρα παρακαλάει για μία «πολιτική λύση» και για έναν «έντιμο συμβιβασμό», αφού όπως είναι ολοφάνερο οι διεθνείς τοκογλύφοι έδειξαν τα δόντια τους στο Eurogroup και απαιτούν σάρκα από την σάρκα του Ελληνικού Λαού. Και όλα αυτά προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να προσέλθουν προκειμένου να συζητήσουν τα... περαιτέρω.

Συγκεκριμένα το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup αναφέρει:

«Οι θεσμοί ενημέρωσαν το Eurogroup σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής, μετά την επίσκεψή τους στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.

Το Eurogroup προτρέπει τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς να αρχίσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις, ώστε να συμφωνήσουν το πακέτο μεταρρυθμίσεων που επιθυμούν όλοι οι συμμετέχοντες. Αυτή η συμφωνία είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Οι μεταρρυθμίσεις αφορούν τις αγορές εργασίας και προϊόντων της Ελλάδας, τον ενεργειακό τομέα και άλλους κλάδους. Επίσης, για παράδειγμα, αναμένεται συμφωνία για τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική της Ελλάδας, π.χ. για μετά το 2018.
Ο ESM, ο οποίος χρηματοδοτεί το πρόγραμμα, ενημέρωσε τους υπουργούς αναφορικά με την πρόοδο εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος. Αυτά τα μέτρα είχαν εγκριθεί από το Eurogroup τον Δεκέμβριο και υιοθετήθηκαν επισήμως από τις διοικήσεις των ESM και EFSF στις 23 Ιανουαρίου.
Τα μέτρα έχουν στόχο να μειώσουν το επιτοκιακό ρίσκο για την Ελλάδα και περιλαμβάνουν την «αλλαγή» ορισμένων επιτοκίων από κυμαινόμενα σε σταθερά και καθιστούν περισσότερο «εύκολες» τις αποπληρωμές χρέους. Δεν έχουν καμία επίπτωση στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών του ESM, δηλαδή των κρατών-μελών της Ευρωζώνης». ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ => ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΘΛΙΟΙ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ το ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ από την ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ»

Ύφεση και περαιτέρω φτωχοποίηση θα φέρουν τα νέα αιματηρά μέτρα της κυβέρνησης

Παρά την συνεχιζόμενη κυβερνητική προπαγάνδα για σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας και ότι ένα ευοίωνο μέλλον διαγράφεται στον ορίζοντα, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, κάτι που υποστηρίζεται και από το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), το οποίο αποδίδει στην δραματική συρρίκνωση που είχε υποστεί τον τελευταίο χρόνο το ΑΕΠ, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας και των Capital Controls, το «διάλειμμα» της ύφεσης στην εγχώρια οικονομία που καταγράφεται στο τρίτο τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Ινστιτούτου, το θετικό πρόσημο στην ελληνική οικονομία δεν αποδίδεται σε πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης, αλλά στο γεγονός ότι η σύγκριση γίνεται με το δραματικά συρρικνωμένο ΑΕΠ του αντίστοιχου τριμήνου του 2015 (-2,2%).

Το ίδρυμα διαπιστώνει καθυστερήσεις σε μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές και εκτιμά ότι ο βασικός παράγοντας που θα επηρεάσει την τάση της ελληνικής οικονομίας το 2017, πιθανόν και σε μεγαλύτερο βαθμό από το 2016, θα είναι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Η αύξηση ήδη υπαρχόντων φόρων (ΕΦΚ στο πετρέλαιο και στο υγραέριο κίνησης, φόρος κατανάλωσης στον καπνό) και η επιβολή καινούργιων (τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, φόρος στην εισαγωγή καφέ) από την αρχή του τρέχοντος έτους θα περιορίσουν περαιτέρω το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.
Το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν και το επενδυτικό κλίμα, υποστηρίζοντας πως οι διαδοχικές αλλαγές στη φορολογία επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών την τελευταία διετία, οι μεταβολές στις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και η αίσθηση μεταβλητότητας του ρυθμιστικού πλαισίου στην Ελλάδα που προξενούν αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα στην ανάληψη επενδυτικού ρίσκου.

Οι εκτιμήσεις (και) του ΙΟΒΕ δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνουν την τραγική διαπίστωση, την οποία ουκ ολίγες φορές έχουμε κάνει στο παρελθόν. Ότι, δηλαδή, η πρακτική των Μνημονίων παραπέμπει στην λογική της κινούμενης άμμου, καθώς όσο περισσότερο κινείσαι μέσα στην επιβαλλόμενη δομή των Μνημονίων τόσο περισσότερο βουλιάζεις μέσα στον βούρκο τους. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Στην Ελλάδα των Μνημονίων: Τρεις στους τέσσερις νέους Έλληνες έτοιμοι για μετανάστευση στο εξωτερικό

Το τραγικό αποτέλεσμα μιας ακόμη έρευνας έρχεται για να επιβεβαιώσει την απίστευτα δυσχερή θέση στην οποία έχει έρθει η Πατρίδα και ο Λαός στην εποχή των Μνημονίων.

Έτσι, λοιπόν, τον δρόμο της μετανάστευσης στο εξωτερικό φαίνεται ότι επιλέγουν τρεις στους τέσσερις νέους ηλικίας 18-35 ετών, οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην Χώρα έπειτα από επτά χρόνια Μνημονίου.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία – σοκ, τα οποία αναδεικνύει η ετήσια έρευνα για τις δαπάνες και το εισόδημα των νοικοκυριών της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) για το 2016 που πραγματοποίησε η εταιρία Marc και καταγράφει την κατάρρευση της μεσαίας τάξης της Χώρας.

Εκτός από την τάση φυγής εκτός συνόρων που καταγράφεται στο 67,7% της νέας γενιάς, το φαινόμενο της οικονομικής μετανάστευσης έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς το 9,7% των νοικοκυριών (1 στα 10) δηλώνει ότι είχε τουλάχιστον ένα μέλος που μετανάστευσε στο εξωτερικό για να βρει εργασία. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 400.000 οικογένειες.

Ο αριθμός αυτός συγκλίνει με τα επίσημα στοιχεία των στατιστικών Αρχών, όπου υπάρχει η εκτίμηση της μετανάστευσης περισσότερων από 500.000 Ελλήνων πολιτών από την απαρχή της κρίσης (427.000 την περίοδο 2008-2013).

Τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας φανερώνουν την εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνει η Ελληνική οικογένεια: Το 75% των Ελλήνων υπέστη μείωση εισοδήματος σε σχέση με το 2015 και το 35% των πολιτών ζει με εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ ετησίως. Την ίδια στιγμή ο φόβος κυριαρχεί σ’ ένα στα τέσσερα νοικοκυριά, καθώς βλέπει τον κίνδυνο να χάσει την περιουσία του λόγω χρεών, φορολογίας και οικονομικής αδυναμίας να ανταπεξέλθει.


Ταυτόχρονα, σχεδόν οι μισές οικογένειες δηλώνουν ως κύρια πηγή εισοδήματος την σύνταξη των ηλικιωμένων μελών τους, ενώ ένα στα πέντε νοικοκυριά έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και για το 30% των νοικοκυριών έχουν «κοκκινίσει» οι υποχρεώσεις τους στις τράπεζες.

Τέλος, σχεδόν 1.100.000 νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια τουλάχιστον ένα άτομο σε ανεργία, ενώ από το σύνολο των ανέργων μελών των νοικοκυριών, μόνο το 9,5% λαμβάνει επίδομα ανεργίας. Τα στοιχεία της έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ έρχονται να προστεθούν κι αυτά στο βουνό των συσσωρευμένων προβλημάτων που ταλαιπωρούν το Έθνος μας, ως επακόλουθο των όσων τα Μνημόνια έχουν επιφέρει στο καταστροφικό πέρασμά τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Μέσα σε 8 χρόνια χάθηκε το 37,5% της περιουσίας των Ελλήνων

Η δραματική κατάσταση της συνεχιζόμενης φτωχοποίησης του Ελληνικού Λαού κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008 και των Μνημονίων από το 2010 αποτυπώνεται και αριθμητικά. Υπολογίζεται ότι από το 2008 ως τις αρχές του 2016 τα Ελληνικά νοικοκυριά έχασαν το 37,5% του χρηματοοικονομικού πλούτου τους! Παράλληλα απώλεσαν και την δυνατότητα να αποταμιεύουν χρήματα, με την αποταμίευση να παραμένει εδώ και χρόνια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με μελέτη που «φιλοξενεί» το οικονομικό δελτίο της Τραπέζης της Ελλάδος με τίτλο «Η οικονομική συμπεριφορά των νοικοκυριών στην Ελλάδα: Πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές».

Ως το τέλος του 2008 η αποταμίευση των νοικοκυριών παρέμενε υψηλή, υποστηριζόμενη από τις υψηλές επενδύσεις των νοικοκυριών κυρίως σε ακίνητα. Πέρα από αυτό, τα τελευταία χρόνια περιορίζονται διαρκώς οι δαπάνες που αφορούν διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ παρατηρείται αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των δαπανών που διατίθενται για την κάλυψη βασικών αναγκών, υποδηλώνοντας μια μεταβολή του καταναλωτικού προτύπου των νοικοκυριών. Κοινώς, οι πολίτες «κόβουν» από παντού για να μπορέσουν να καλύψουν τις καθημερινές βασικές ανάγκες τους.

Όπως επισημαίνεται στην μελέτη, κατά την επιδείνωση της κρίσης τα περισσότερα νοικοκυριά σταμάτησαν να παίρνουν ρίσκα και προχώρησαν σε αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου τους, με προτίμηση για τις πιο άμεσα ρευστοποιήσιμες μορφές χρηματοοικονομικού πλούτου, όπως οι καταθέσεις, ενώ το μερίδιο σε μετοχές, χρεόγραφα και αμοιβαία κεφάλαια μειώθηκε σημαντικά.

Κάτι παραπάνω, δηλαδή, από το 1/3 της περιουσίας των Ελλήνων «έκανε φτερά», ως το τραγικό αποτέλεσμα των τόσων ετών της οικονομικής κρίσης και κυρίως της εισόδου της Χώρας στην μέγγενη των Μνημονίων.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκ παραδρομής ομολογία του υπουργού Οικονομίας και ανάπτυξης για νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου


Πρόκληση από Στουρνάρα: Υποστήριξε ότι τα Μνημόνια απέδωσαν «σημαντικά επιτεύγματα»!

Αμετανόητος μνημονιακός και προωθητής των απόψεων των διεθνών τοκογλύφων φροντίζει να αποδεικνύεται ο περιβόητος Στουρνάρας. Έτσι, την ανάγκη οι μεταρρυθμίσεις που θα προωθηθούν για ένα νέο, εξωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο να διασφαλίζουν επίσης την κοινωνική συνοχή, «ώστε να είναι πολιτικά βιώσιμες», θυμήθηκε τώρα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας. Δεν παρέλειψε ταυτοχρόνως να υποστηρίξει ότι τα Μνημόνια απέδωσαν «σημαντικά επιτεύγματα»!
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε χθες, κατά την παρουσίαση έκθεσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ο Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης και ότι για πρώτη φορά από το 2014 είναι λογικό να περιμένουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο κεντρικός τραπεζίτης υπερασπίστηκε και τα Μνημόνια, υποστηρίζοντας ότι τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής είχαν θετικά αποτελέσματα, όπως η επίτευξη πλεονασμάτων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας!
Πέρα από το γεγονός ότι τα περί «δρόμου της ανάκαμψης» τα ακούμε συνεχώς από κάθε μνημονιακή κυβέρνηση, είναι ολοφάνερο ότι ο Στουρνάρας εμπαίζει τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού. Αρλουμπολογώντας ότι τα Μνημόνια είχαν «σημαντικά επιτεύγματα», κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες.
Η υπεράσπιση, λοιπόν, των Μνημονίων, καθώς και η… αγωνία του για το κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν (πράγμα το οποίο θα σημαίνει την εκπλήρωση των επιθυμιών των δανειστών) δείχνει ότι για μια ακόμη φορά ο Στουρνάρας λειτουργεί με βάση τα συμφέροντα τω διεθνών τοκογλύφων.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ=> ΑΙΣΧΡΟΙ-ΑΘΛΙΟΙ και ΞΕΦΤΙΛΕΣ, ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥΣ από ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ «ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ» - ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΑΝΕΡΓΙΑ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ «ΜΠΑΡΜΠΑ στην ΚΟΡΩΝΗ» 

Κυριάκος ο σωτήρας: Θα κλείσουμε εμείς την αξιολόγηση, όπως ψηφίσαμε και το τρίτο Μνημόνιο

Θεωρώντας, για μια ακόμη φορά, ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι ο Ελληνικός Λαός έχει ξεχάσει ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει (και)το τρίτο Μνημόνιο.

Με δηλώσεις του επιτίθεται στην (όντως επικίνδυνη) κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει εκλογές. Έχει ενδιαφέρον ότι στην δήλωσή του ο Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι η τακτική της κυβέρνησης «οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις», ότι «τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν, και σε αυτή τη περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί και η μεσαία τάξη» και ότι ο ίδιος και η ΝΔ είναι «έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας».

Ο Μητσοτάκης, δηλαδή, υποστηρίζει ότι η ΝΔ θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση με τους δανειστές απ΄αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς, όμως, θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο όταν όλα όσα ζητούν οι διεθνείς τοκογλύφοι είναι κατοχυρωμένα βάσει των συμφωνιών του τρίτου Μνημονίου, το οποίο ψήφισε με φανατισμό και η ΝΔ, δυο φορές ουσιαστικά; Μιλάμε για τις 12 Ιουλίου 2015 και την 14η Αυγούστου του ιδίου έτους.

Πώς θα «διαπραγματευτεί» κάτι προσυμφωνημένο, στο οποίο και η ίδια έχει δώσει την συγκατάθεσή της; Ο Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν ηθικό και πολιτικό ενδοιασμό προκειμένου να πει (κι αυτός) ασύστολα ψέματα, με προφανή σκοπό να πουλήσει κάλπικες ελπίδες και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Μόνο που και η δική του περίπτωση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα συμφέροντα και την αδηφάγο όρεξη των διεθνών τοκογλύφων, γι αυτό και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα υπογράψει με κλειστά μάτια ό,τι κι αν του ζητηθεί από τα αφεντικά των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Οι λεκτικοί λεονταρισμοί του απέναντι στον άλλο υποτακτικό των δανειστών, του Τσίπρα, δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν Έλληνα για το τι πρόκειται να πράξει αν αναλάβει τις τύχες της Χώρας, καθώς θα προσθέσει κι αυτός το όνομά του στον κατάλογο των πρωθυπουργών εντολοδόχων, που έδωσαν τα διαπιστευτήρια υπακοής στα αφεντικά τους και αλυσόδεσαν ακόμη περισσότερο την Πατρίδα και τον Λαό, στην μέγγενη των Μνημονίων. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣΓονατιστοί ενώπιον των εβραίων: Δακρύβρεχτη συγγνώμη Γεωργιάδη για να είναι ο Μητσοτάκης κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Δεν γνωρίζει όρια ο κατήφορος του πολιτικαντισμού για τους νεοδημοκράτες και δη για τους λεγόμενους «σκληρούς δεξιούς», τώρα που το «καράβι» της Νέας Δημοκρατίας στρίβει προς το κέντρο.

Έτσι, με γνώμονα το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που θα γίνει το πρωί της Κυριακής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε να πιέσει για την... διευκρίνηση ορισμένων θεμάτων.
Έτσι από σήμερα, ο «σκληρός» Άδωνις, αφότου υπερψήφισε Τζαμί και «Σύμφωνο Συμβίωσης», έσπευσε να βγει στα κοινωνικά δίκτυα και να εκφράσει την «συγγνώμη του προς την Εβραϊκή Κοινότητα» και να κλίνει ευλαβικά το γόνυ ενώπιον της «προσφοράς των Ελλήνων Εβραίων στη χώρα μας».
Εδώ αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε κάποια πρόσφατα γεγονότα της πολιτικής ζωής μας, αφού η ίδια η Νέα Δημοκρατία είχε αθωώσει τον Νίκο Φίλη για την άρνηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, κάνοντας λόγο για «επιστημονική κρίση» (!), λες και ο αμόρφωτος Φίλης ήταν κάποιου είδους «καθηγητής»...>> ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩ!!!

Λαθρομετανάστρια όρμησε με μανία σε Αστυνομικό στην Χίο, τον χτύπησε και μετά του πετούσε πέτρες και ξύλα!

Μια είδηση, η οποία φυσικά πέρασε «στα ψιλά» της ενημέρωσης από τα… αντικειμενικά ΜΜΕ, δείχνει ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει πολλές παραμέτρους. Η είδηση αυτή έρχεται από την Χίο.

Εις  διπλούν δέχθηκε επίθεση ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο "hot spot" της ΒΙ.ΑΛ., από μια εξαγριωμένη νεαρή λαθρομετανάστρια που διαμένει στον καταυλισμό! Η επίθεση έγινε πάνω στην διαδικασία της καταγραφής από τον αστυνομικό που εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας.
Εκτός εαυτού, η νεαρή αλλοδαπή όρμησε κατά πάνω του και άρχισε να... γδέρνει το πρόσωπό του με τα νύχια της! Πριν καλά- καλά προλάβει να συνέλθει ο αστυνομικός από την αδικαιολόγητη μανία της, του επιτέθηκε για δεύτερη φορά πετώντας εναντίον του πέτρες και ξύλα, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει σοβαρά.

Η λαθρομετανάστρια συνελήφθη από τους συναδέλφους του αστυνομικού, ο οποίος υπέβαλε μήνυση εναντίον της στο τμήμα για πρόκληση σωματικών βλαβών και στην συνέχεια πήγε μόνος του στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι λόγοι της άγριας επίθεσης, παραμένουν άγνωστοι.

Όπως είπαμε και νωρίτερα, η είδηση αυτή πέρασε «στα ψιλά» της ενημέρωσης, καθώς δεν εξυπηρετεί τις σκοπιμότητες της «πολιτικής ορθότητας». Βεβαίως, αν συνέβαινε το αντίθετο, με τον αστυνομικό να ήταν αυτός που θα επιτίθετο στην λαθρομετανάστρια, τα ΜΜΕ θα είχαν εκτενές ρεπορτάζ, ενώ οι γνωστές μεσημεριανές εκπομπές κουτσομπολιού, που «την είδαν» ως πολιτικοί και κοινωνικοί αναλυτές υψηλού επιπέδου, θα αφιέρωναν άφθονο χρόνο για να καταγγείλουν και πάλι τον «ρατσισμό κατά των προσφύγων».

Ενώ τώρα, με τον γνώριμο χαρακτηρισμό «μεμονωμένο περιστατικό» (και) η υπόθεση αυτή θα επιχειρηθεί να ξεχαστεί το συντομότερο δυνατόν, ακριβώς γιατί όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ιδεοληψίες των ψευτοανθρωπιστών, των «αντιρατσιστών» και των «αλληλέγγυων», αλλά η περαιτέρω αναφορά σ’ αυτήν τους δημιουργεί αρκετά προβλήματα.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Κεραυνοί Αμβροσίου κατά εθνομηδενιστών: Μας κατακτούν οι ισλαμιστές χωρίς πολεμικές συγκρούσεις!

Κεραυνοί Αμβροσίου κατά εθνομηδενιστών: Μας κατακτούν οι ισλαμιστές χωρίς πολεμικές συγκρούσεις!

Με κείμενο στο θεσμικό του ιστολόγιο, ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο εθνικός ιεράρχης Αμβρόσιος εξαπέλυσε κεραυνούς προς τους εθνομηδενιστές και έκρουσε τις καμπάνες για τον κίνδυνο που βιώνει η Πατρίδα μας από την εισβολή των λαθρομεταναστών και την παράλληλη ενδοτικότητα των κυβερνώντων, αλλά και των δήθεν αντιπολιτευόμενων της Νέας Δημοκρατίας εμπρός σε αυτή την άνευ πολέμου άλωση.

Σας παραθέτουμε επίμαχα σημεία από το κείμενό του:

"Κάποτε ο Τοργκούτ Οζάλ, πάλαι ποτέ Πρόεδρος της Τουρκίας, είπε τα εξής πολύ βαρυσήμαντα λόγια: «Εμείς θα κατακτήσουμε την Ευρώπη δια των γεννήσεων»!

Τα προφητικά αυτά λόγια βρήκαν επαλήθευση και εφαρμογή πολύ ενωρίτερα από όσο φανταζόμασταν! Η Ευρώπη έχει ήδη κατακτηθεί!

Μυριάδες «προσφύγων ή μεταναστών» καταφθάνουν καθημερινώς στη Χώρα μας με μύρια όσα μέσα!


Εν τω μεταξύ οι δήθεν μετανάστες, στην ουσία όμως απεσταλμένοι κατακτητές, άρχισαν ήδη την εγκληματική δράση τους! Επιτίθενται, κλέβουν, τραυματίζουν ή και φονεύουν αθώους Έλληνες πολίτες.


Παράλληλα το άθεο Κράτος και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απροκάλυπτα πλέον προωθεί την αθεΐα, ετοιμάζει πυρετωδώς το μεγάλο Τζαμί στην περιοχή του Βοτανικού! Κτίζεται με χρήματα του Έλληνας φορολογουμένου! Τι και εάν ο Λαός αντιδρά; Η Χριστιανική Ορθόδοξος Εκκλησία βάλλεται, αλλ’ ο Ισλαμισμός ενισχύεται!


Η κατάσταση είναι τραγική! Η Ελλάδα μας απόχριστιανίζεται! Ο Χριστός διώκεται! Ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός αφανίζεται! Αντιθέτως οι Μουσουλμάνοι ισχυρο- ποιούνται! Και όχι μόνον αυτό, αλλά και άρχισαν πια να βεβηλώνουν τους ιερούς Ναούς μας! Ληστεύουν ή και κατακαίουν – καταστρέφουν ναούς των Ορθοδόξων.


Θα το επαναλάβω: Ξυπνήστε! Συνέλθετε! Στοχασθείτε! Σηκωθείτε από τον καναπέ της ραστώνης! Αναλάβετε τις ευθύνες σας! Σε λίγα χρόνια θα είμαστε ξένοι στον τόπο μας! Άλλοι θα κυβερνούν τον τόπο μας! Η Ελληνοχριστιανική Αγωγή θα είναι αντικείμενο των ερευνητών της ιστορίας! Η Ελλάδα θα αποτελεί παρελθόν!" ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΔΗΠΟΤΕ => ΟΡΓΗ και ΣΙΧΑΜΑΡΑ για την ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΔΙΚΩΝ τους ΠΑΙΔΙΩΝ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ και ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.. ΣΤΑ 4 και στους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

Αλβανικό «πογκρόμ» εναντίον Βορειοηπειρωτών: Καμία ουσιαστική αντίδραση από την κυβέρνηση

Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την απουσία κάθε ουσιαστικής αντίδρασης από πλευράς του Ελληνικού κράτους, οι αλβανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις τους στην κατεχόμενη απ΄αυτούς Βόρειο Ήπειρο, τρομοκρατώντας τους Έλληνες της περιοχής. Οι τελευταίες «επιδόσεις» τους αφορούν ένα ξεκάθαρο «πογκρόμ» σε βάρος των Βορειοηπειρωτών, καθώς κατεβάζουν και σκίζουν ελληνικές σημαίες, καταστρέφουν πινακίδες γραμμένες στη γλώσσα μας και «λεηλατούν» τις περιουσίες των ομογενών, όπως καταγγέλλει η δημοτική Αρχή του μειονοτικού δήμου Δρόπολης.


Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος της περιοχής Αχιλλέας Ντέτσικας, αλβανικοί ανθελληνικοί κύκλοι έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκρατίας των Ελλήνων της Δρόπολης, με την ανοχή της τοπικής αστυνομίας, που δεν έχει προχωρήσει ως τώρα ούτε σε μία σύλληψη. «Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν διαρρήξεις σε περισσότερα από 100 σπίτια στον δήμο Δρόπολης. Οι δράστες διαθέτουν άριστο σύστημα πληροφόρησης και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν παίρνουν τίποτα από τα σπίτια, απλώς κάνουν τα πάντα άνω κάτω και φεύγουν» λέει ο Ντέτσικας.

Μετά τα συνεχόμενα κρούσματα επιθέσεων σε σπίτια Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δρόπολης με τη συμμετοχή των προέδρων των 36 κοινοτήτων της περιοχής. Σύμφωνα με τους ομιλητές, οι δράστες χτυπούν κυρίως κατοικίες οικογενειών οι οποίες απουσιάζουν, ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έκαψαν προκλητικά στις αυλές των σπιτιών τις ελληνικές σημαίες που βρήκαν εκεί, χωρίς να κλέψουν ή να καταστρέψουν άλλα αντικείμενα.

Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από τις αγριότητες των αλβανών ανθελλήνων, ομάδες νεαρών Ελλήνων από το χωριό Δερβιτσάνη, οι οποίοι ζουν μόνιμα στα Ιωάννινα, οργάνωσαν πριν από λίγο καιρό εθελοντικής περιπολίες. Μόλις όμως πέρασε το δεκαήμερο των περιπολιών, οι δράστες επανήλθαν, βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρό τους και αυτοκίνητα ή επιχειρήσεις που ανήκουν σε Έλληνες.


Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο Δρόπολης, «η αστυνομία δείχνει αδύναμη και άβουλη να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα», ενώ όσο περνά ο καιρός οι απογοητευμένοι Έλληνες της μειονότητας διστάζουν να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες, καθώς φοβούνται ότι θα υπάρξουν αντίποινα και νέες απειλές από τους αλβανούς ανθέλληνες.

«Έχουμε πολλά ερωτήματα και επιφυλάξεις στον δήμο για τη δράση της τοπικής αστυνομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Δρόπολης.
Πέρα από την χαρακτηριστική θρασυδειλία που διέπει τις ενέργειες των αλβανών, είναι εμφανές ότι οι ενέργειές τους έχουν εγκριθεί από την αλβανική κυβέρνηση, η οποία έχει φροντίσει για την ανεμπόδιστη ασυδοσία τους σε όλα όσα έκαναν (και θα συνεχίσουν να κάνουν) εναντίον των Ελλήνων της κατεχόμενης Βορείου Ηπείρου. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν κάνει τίποτα το ουσιώδες για να σταματήσει η αλβανική τρομοκρατία σε βάρος των Βορειοηπειρωτών. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!! => “Καθημερινή”: Να προστατευτούν τα... καλόπαιδα που σχημάτισαν τον αετό της “μεγάλης αλβανίας” στον Ελληνικό Στρατό!

Νέες τουρκικές απειλές προς την Ελλάδα: Δώστε μας τους «8» πραξικοπηματίες, αλλιώς θα σας πνίξουμε στους λαθρομετανάστες!

Δεν πρόλαβε να εκδοθεί η απόφαση για την μη έκδοση των 8 τούρκων στρατιωτικών και ήδη οι τούρκοι υπέβαλλαν από τη μία ένα νέο αίτημα και από την άρχη προχώρησαν σε ευθείες απειλές κατά της Πατρίδος μας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα “Daily Sabah” στην ηλεκτρονική έκδοσή της, ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι η τουρκία «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά της Ελλάδος ύστερα από την άρνηση του δικαστηρίου να εκδόσει τους γκιουλενιστές τρομοκράτες στρατιώτες που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου».

Ακολούθως, ο Τσαβούσογλου προσδιόρισε τις απειλές του, λέγοντας ότι θα σκεφτεί να ακυρώσει την συμφωνία για το «προσφυγικό», δηλαδή ουσιαστικά απειλεί ότι θα ανοίξει τις κάνουλες της λαθρομετανάστευσης και θα πνίξει την Ελλάδα με αφρικανούς και ισλαμιστές λαθρομετανάστες.


Αυτές οι απειλές Τσαβούσογλου, επί μίας αποφάσεως που νομικά ήταν αυτονόητη, οφείλει να λειτουργήσει ως ένας αφυπνιστικός κώδων για τους ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και τους ελλαδίτες και κυπρίους πολιτικάντηδες, οι οποίοι διαπραγματεύονται την Κύπρο μας με τους κατακτητές. Θα πρέπει άπαντες να αντιληφθούν ότι ο τούρκος χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις μονάχα όταν αισθάνεται ανίσχυρος να πάρει αυτό που θέλει με... άλλους τρόπους ή προκειμένου να «παίξει» καθυστερήσεις.

Απέναντι στις τουρκικές απειλές δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να υπάρξει υποχωρητικότητα και δεύτερες σκέψεις, αλλά αντ’ αυτού ισχυρή αποφασιστικότητα που θα τους κάνει, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, να οπισθοχωρήσουν ατάκτως.
Θα πρέπει να υπάρξει άμεση καταγγελία σε όλους τους αρμόδιους διεθνείς φορείς, αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εντολή στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να διαφυλάξει την εθνική μας κυριαρχία και την ασφάλεια των Ελλήνων.
Βεβαίως όλα αυτά απαιτούν μία εθνική ηγεσία και θέληση για διαφύλαξη της Ελληνικής Πατρίδας. Δυστυχώς οι ελλαδικές κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων μάλλον θέληση για το αντίθετο έχουν επιδείξει.

Εμείς απλώς να θυμίσουμε ένα απόσπασμα από το Ψήφισμα της δεύτερης Συνεδριάσεως του Εθνικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής:

"Απέναντι στην τουρκική απειλή πιστεύει ότι πρέπει η Ελλάς να λάβει ξεκάθαρη θέση με ένα Eλληνικό casus belli, το οποίο θα ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, απέναντι στις διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο μας καθώς και στην απειλή του Ερντογάν ότι θα φέρει στην Πατρίδα μας εκατομμύρια πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Θεωρεί επίσης αυτονόητο το δικαίωμα βάσει του Διεθνούς Δικαίου της επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ." ΠΗΓΗ

Αποκάλυψη: Δηλωμένος τούρκος υπηρετούσε σε ευαίσθητο πόστο στην Πολεμική Αεροπορία! 

Δεν είναι μόνο οι νεοσύλλεκτοι στο Μεσολόγγι. Το ArmyNow.Net ανακάλυψε σμηνίτη που δηλώνει τούρκος και φανατικός γκρίζος λύκος!

Μπορεί η φωτογραφία με τους νεοσύλλεκτους που σχηματίζουν με τα χέρια τους τον “αλβανικό αετό” να έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης στην ελληνική δημόσια σφαίρα, ωστόσο αρκετοί γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Το ArmyNow.net αποκαλύπτει σήμερα μια ακόμα περίπτωση, από τις πολλές που ενδεχομένως υπάρχουν. Ένας νεαρός από την μουσουλμανική μειονότητα, που υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, δηλώνει “περήφανος που είναι τούρκος” και θαυμάζει τους “γκρίζους λύκους”.

Ο νεαρός, προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Τρίπολη. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετές φωτογραφίες, από αυτές που παραδοσιακά δημοσιεύουν οι στρατιώτες από την θητεία τους στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.


Παρουσιάστηκε στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη και στη συνέχεια φαίνεται να έχει πάρει μετάθεση στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, από όπου και η επόμενη φωτογραφία....>>>> ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΔΩ!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανθελληνική πρόκληση από τον Έντι Ράμα σε συντονισμό με τα αλβαναριά που έχουν βάλει στον Ελληνικό Στρατό: “Οι Έλληνες οφείλουν πολλά στον Αλή Πασά!”

Σας ενόχλησαν οι φωτογραφίες των αλβαναραίων στον Ελληνικό Στρατό; Ευχαριστήστε αυτούς που μας τους έφεραν

Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και τα ψεκασμένα συνεταιράκια τους, αλλά δεν είναι –μόνο- αυτοί υπεύθυνοι για ότι στραβό συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα. Υπάρχουν κι άλλοι, πριν από δαύτους!

Ειδικά δε για τους Αλβανούς, που άρχισαν να καταφτάνουν στην Ελλάδα το 1991, επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και υπουργίας Εξωτερικών Αντωνάκη Σαμαρά!

Το 1991, λοιπόν, ο Αντωνάκης επισκέφθηκε την Αλβανία και δήλωσε ότι «Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα θα αυξήσει τη ροή των θεωρήσεων (εκδόσεις βίζας) διάρκειας μέχρι ενός έτους για τους Αλβανούς υπηκόους».

Βέβαια, τα παπαγαλάκια του Σαμαρά υποστηρίζουν σήμερα, ότι ο Αντωνάκης εννοούσε τους Βορειοηπειρώτες, αλλά στην πραγματικότητα, η δήλωσή του εκείνη εξελήφθη από τους Αλβανούς ως… προσκλητήριο μαζικής εισόδου στην Ελλάδα – κι έτσι κι έγινε! Χωρίς βίζα βεβαίως, αλλά με την ελπίδα της νομιμοποίησης, κάποια στιγμή. Η οποία νομιμοποίηση ήρθε, σε διάφορες φάσεις, κι απ’ τις «πράσινες κάρτες» καταλήξαμε στην απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας από τα «αετόπουλα» της Σκιπιταρίας, με τα γνωστά αποτελέσματα!

(ΥΓ): Αφελές επιχείρημα σαμαρόσκυλων: «Μα μπορούσε η Ελλάδα να μην δώσει βίζες στους βορειοηπειρώτες αδελφούς μας;». Ασφαλώς και όχι, αλλά ταυτοχρόνως θα μπορούσε να τους δώσει κίνητρα (οικονομικά και άλλα…) να παραμείνουν στους τόπους των προγόνων τους! Όπως κάνει η Τουρκία με τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης! ΠΗΓΗ

Ο θρασύς Βενιζέλος ζητά λογοκρισία στο διαδίκτυο και να μεταδίδονται μόνο ειδήσεις που εξυπηρετούν την «πολιτική ορθότητα»

Εμπνεόμενος από τα γνωστά συστατικά της αλαζονείας και του θράσους που τον διακατέχουν ο πρώην «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος ζητάει να υπάρχει λογοκρισία στο διαδίκτυο. Αντιλαμβανόμενος (και αυτός) ότι τα κατευθυνόμενα ψέματα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ δεν επηρεάζουν πλέον τον κόσμο, επιχειρεί να φιμώσει κάθε μη υποταγμένη στην καθεστωτική νοοτροπία της «πολιτικής ορθότητας» φωνή.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης πρότεινε να εισαχθεί πρόσθετο πρωτόκολλο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που να διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των δικαιωμάτων τα οποία προστατεύει η σύμβαση, καθώς και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου στην ψηφιακή εποχή. Συγκεκριμένα, ο πρώην αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι μετά την εμπειρία της τελευταίας προεδρικής εκλογής στις ΗΠΑ «είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε και στην Ευρώπη την απειλή των fake news, την επιβολή της post - truth πάνω στην αλήθεια, τις καλά οργανωμένες κυβερνοεπιθέσεις που αφορούν τη λειτουργία θεμελιωδών δημοκρατικών θεσμών, «αλλά ακόμη και την πιθανή αλλοίωση της βούλησης του εκλογικού σώματος μέσα από την κατάχρηση των τεχνικών δυνατοτήτων που παρέχει το Διαδίκτυο υπό το πρόσχημα της ελευθερίας του λόγου και της πληροφόρησης».

Πέρα από τα σαφή υπονοούμενα που αφήνει, ότι η εκλογή του  Τραμπ πραγματοποιήθηκε πάνω σε ψευδείς ειδήσεις, χρειάζεται πραγματικά πολύ αναίδεια για να παριστάνει αυτό το πολιτικό παχύδερμο του υπερασπιστή της αλήθειας, καθώς τα έργα και οι ημέρες του τον έχουν καταστήσει λαομίσητο.

Ο συνέταιρος του Σαμαρά στην ανέντιμη και παράνομη πολιτική δίωξη κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με μεθόδους οι οποίες προσβάλλουν κάθε έννοια ηθικής και νομικού πολιτισμού, δεν δικαιούται να ομιλεί στο ελάχιστο για «τη λειτουργία θεμελιωδών δημοκρατικών θεσμών», καθώς  είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για την πλήρη  καταπάτησή τους, όχι μόνο στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αλλά και σ΄άλλες. Ο εκπρόσωπος του κόμματος που έκλινε σ΄όλες τις περιπτώσεις τη λέξη κλέφτης και έφερε πρώτο την πανούκλα των Μνημονίων δεν δικαιούται να ομιλεί για «fake news».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Τα εργασιακά δικαιώματα και η υποκρισία των αριστερών

Φθίνει και αποδομείται μέχρι τα θεμέλια ο μύθος της επαναστατικής αριστεράς και των κοινωνικών αγωνιστών, που υποτίθεται ότι ήρθαν στην εξουσία για να σώσουν τον λαό από τον παγκόσμιο δυνάστη και να τον απαλλάξουν από τα βάσανα της μνημονιακής κατοχής. Μαζί του φθίνει και η δύναμη των επιχειρημάτων για τους αλλεπάλληλους συμβιβασμούς απέναντι στις ολοένα και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, μετατρέποντας σταδιακά την περίφημη «ρήξη» και «ανατροπή» σε ένα βαρύ «κατηγορώ», αφού 2 χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από μια κυβέρνηση της αριστεράς όχι μόνο δεν αναιρέθηκαν οι συσχετισμοί δυνάμεων, αλλά παγιώθηκαν φαινόμενα όπως η διαφθορά και η πλήρης ανομία.

Σε κάθε τομέα -και ιδιαίτερα στον οικονομικό- οι ήττες και τα αποτελέσματα των χειρισμών της συγκυβέρνησης αποτυπώνονται με αριθμούς και στοιχεία που αποδεικνύουν, πέρα από ανικανότητα, μια βαθιά αναισθησία για το χάος που δημιούργησε και εξοργιστική αδιαφορία για το δράμα που ζουν εκατομμύρια συμπατριώτες μας. Το φαινόμενο της ανεργίας αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα και δεν είναι τόσο τα ποσοστά εκείνα που επιβεβαιώνουν την αυτονόητη ανικανότητα της μνημονιακής κυβέρνησης να προστατέψει τους πολίτες της από αυτόν τον εφιάλτη, αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δίνουν τον ορισμό της, τα οποία διαμορφώθηκαν και αναπροσαρμόστηκαν στις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών, ώστε να μην έρχονται σε σύγκρουση με τον μύθο της μνημονιακής ανάπτυξης.

Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, λοιπόν, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες αναφέρει πως η ανεργία για τον μήνα Οκτώβριο μειώθηκε αισθητά με το ποσοστό της να ανέρχεται στο 23%. Πριν εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο επήλθε μείωση κατά 1,5 μονάδες αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή η έρευνα αποτελεί ένα από τα ισχυρά επικοινωνιακά όπλα με το οποία η κυβέρνηση εξορκίζει τους προκατόχους της, θεωρώντας προφανώς πως τα περίπου 2 εκατομμύρια ανέργων που αντιστοιχούν σε αυτό το ποσοστό δεν αποτελούν αιτία παραίτησης, αλλά ισχυροποίησης των αιματηρών μέτρων που θεσπίζει με τα αλλεπάλληλα μνημόνια.

Πώς, λοιπόν, μειώθηκε το ποσοστό των ανέργων σε μια χώρα χωρίς παραγωγικές δομές, χωρίς κενές θέσεις εργασίας και με έναν πληθυσμό που σύμφωνα με άλλες έρευνες μεταναστεύει στο εξωτερικό, προς αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης από αυτές που επικρατούν στην Ελλάδα;

Με τον εξής τρόπο: όποιος τυγχάνει να έχει εργαστεί έστω και για ένα 24ωρο το μήνα, τότε αυτομάτως θεωρείται οικονομικά ενεργός! Με αυτόν τον μαγικό τρόπο οι συγκυβερνώντες καταφέρνουν δύο βασικά πράγματα. Πρώτον, «μειώνουν» τα ποσοστά της ανεργίας τη στιγμή που αυτά αυξάνονται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς και δεύτερον κρατούν ανέπαφο τον προϋπολογισμό από «περιττά έξοδα», καθότι οι ως άνω οικονομικά ενεργοί παραμένουν αποκλεισμένοι από τα δικαιώματα κι επιδόματα που απορρέουν από την ιδιότητα του ανέργου.

Αυτοί είναι οι ανθρωπιστές του μνημονίου, βάρβαροι, όπως ακριβώς τα μέτρα που επιβάλλουν, είρωνες και αλαζόνες όπως ακριβώς η εξουσία που τους χρησιμοποιεί για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της.ΠΗΓΗ


Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΠΟΛΥΕΙ ΑΒΕΡΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ! 
 
Την ίδια ώρα που οι ροπαλοφόροι του ΠΑΜΕ έχουν αναλάβει εργολαβικά (από το ψευδοκράτος των συντρόφων τους, του ΣΥΡΙΖΑ και τους διάφορους Σόρος και CIA) να… υποδέχονται τα «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα» στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας –αποκλειστικά σ’ αυτά των λαϊκών συνοικιών!- ο σύντροφος Γερμανός απολύει αβέρτα εργαζόμενους στα Public!

Σύμφωνα, λοιπόν, με καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, η ιδιοκτησία των Public (οι… κακές γλώσσες λένε πως πρόκειται για μια ακόμα κομματική επιχείρηση των εξηνταβελόνηδων του Περισσού και πως ο Γερμανός είναι απλά και μόνον διευθυντής τους…)

απέλυσε την Παρασκευή 20/1 δεκάδες εργαζόμενους και διευθυντικά στελέχη, ως… υψηλόμισθους, γιατί έπαιρναν μισθούς 700 και 800 ευρώ!

Ιδού η ανακοίνωση του Συλλόγου, που εκτός από την καταγγελία των απολύσεων, περιγράφει εργασιακές συνθήκες ρωμαϊκής γαλέρας, στα «κόκκινα» Public:

«Την Παρασκευή 20.01.17 η επιχείρηση Public απέλυσε δεκάδες εργαζόμενους, κυρίως πωλητές και προϊσταμένους από διάφορους εργασιακούς χώρους, όπως σε τμήματα Τεχνολογίας, Πολιτισμού, Gaming. Ταυτόχρονα, προέβη σε απολύσεις κάποιων διευθυντικών στελεχών, ενώ το κλίμα στους εργασιακούς χώρους είναι ότι επίκειται και συνέχεια..>>>> ΟΛΑ ΕΔΩ!!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8105231616025287394

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item