Widgets

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ ΕΝΑΝΤΙΩΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ! το 4ο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ

Γράφεται το νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο με μέτρα ΣΟΚ: Περικοπές σε ΕΚΑΣ, επίδομα πετρελαίου και φοροαπαλλαγές!


Περικοπές έως και 40% σε ΕΚΑΣ, μειώσεις σε επίδομα θέρμανσης και σε άλλα κοινωνικά επιδόματα, προβλέπει το προσχέδιο συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση που ενέκρινε το EuroWorkingGroup (EWG) της περασμένης Δευτέρας 28/11 και σκοπίμως η κυβέρνηση έστρεφε τους προβολείς στις διαφορές που υπάρχουν πάνω στα εργασιακά.

Εφόσον η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στις ομαδικές απολύσεις και το νέο απεργιακό νόμο παραμείνει ως έχει τότε δεν αποκλείεται να προχωρήσει το σενάριο που θέλει αυτό το κομμάτι να βγει τώρα από την ατζέντα της β΄αξιολόγησης ώστε να προχωρήσουν τα υπόλοιπα. 

Αυτό σημαίνει ότι και η δόση την οποία θα πάρει η Αθήνα θα είναι πολύ μικρότερη από 6,1 δισ. ευρώ που αναλογούσε στο αρχικό «πακέτο» προαπαιτουμένων. Ειδικότερα, το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα το οποίο έχει ξεκινήσει να γράφει η ελληνική πλευρά προβλέπει: 

- Περικοπή του ΕΚΑΣ ως 40% από την 1.1.2017. Το επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπει ότι θα εκδοθεί άμεσα υπουργική απόφαση που θα εφαρμόζει την πρόβλεψη για τη μείωση της δαπάνης κατά 430 εκατ. ευρώ το 2017. Το ΕΚΑΣ εξαφανίζεται από τις συντάξεις το 2018. 


- Κατάργηση ή περικοπή έως 50% του επιδόματος θέρμανσης στον Προϋπολογισμό του 2018. Φέτος θα διατεθούν 105 εκατ. ευρώ, έναντι 210 εκατ. το 2014. 

- Κατάργηση ή περιορισμός της φοροαπαλλαγή για τις ιατρικές δαπάνες. Μέχρι και για το 2016 ισχύει έκπτωση φόρου με συντελεστή 10% επί της δαπάνης για όσoυς δηλώνουν ιατρικά έξοδα που ξεπερνούν το 5% του ετήσιου εισοδήματός τους (πχ 500 ευρώ για εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο). 

- Κατάργηση της έκπτωσης 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου που γίνεται για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους κάτι που συνεπάγεται με περαιτέρω μείωση του μηνιαίου διαθέσιμου εισοδήματος. 

- Κατάργηση στο ειδικό φορολογικό καθεστώς των ναυτικών. Ο φόρος που ισχύει σήμερα είναι 15% για τους αξιωματικούς και 10% για το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού επί του συνόλου των αποδοχών τους. 

Τα εισοδήματα που αποκτώνται από το 2017 θα φορολογούνται με την κλίμακα που ισχύει για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. 

- Κατάργηση επιδομάτων τέκνων, όπως το επίδομα απροστάτευτων παιδιών (για το οποίο το αρμόδιο υπουργείο, σε ανακοίνωσή του στις 26 Ιουνίου, έλεγε πως «κανένα επίδομα απροστάτευτων παιδιών δεν καταργείται»). Στο στόχαστρο μπαίνουν όμως και 800.000 τρίτεκνοι που παίρνουν 500 ευρώ ετησίως ανά παιδί από το τρίτο και πάνω. 

- Μείωση στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ​ 

- Επιβολή φόρου από τον Ιανουάριο του 2017 στα διαμερίσματα και τις κατοικίες που μισθώνονται μέσω της πλατφόρμας Αirbnb. 

- Κατάρτιση νέου «ποινολογίου» από το υπουργείο Οικονομικών που θα λαμβάνει υπόψη τη συμπεριφορά του φορολογούμενου. ΠΗΓΗ

Δέκα νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των συνταξιούχων - Μετατρέπουν τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα!

Δέκα νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των συνταξιούχων - Μετατρέπουν τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα!Πραγματικό σχέδιο εξόντωσης των συνταξιούχων κρύβουν οι δέκα επώδυνες νέες ανατροπές που θα φέρει το 2017, όπως επισημαίνει με ανακοίνωση του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Ευρισκόμενοι ήδη σε άθλια κατάσταση οι συνταξιούχοι από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεών τους από τις εναλλασσόμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, βλέπουν ότι και η νυν κυβέρνηση προωθεί έναν ακόμη γύρο περικοπών, που συμβάλλουν και αυτές στο να μετατραπούν οι συντάξεις σε φιλοδωρήματα.

Ειδικότερα, το 2017 φέρνει:

1. Επανυπολογισμό 2.600.000 κύριων συντάξεων για να προκύψει η «προσωπική διαφορά», η οποία θα είναι το επόμενο τμήμα των συντάξεων που θα περικοπεί, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πάνε καλά.

2. Αύξηση του κόστους εξαγοράς πλασματικών ετών για το Δημόσιο στο 20% επί των συντάξιμων αποδοχών.

3. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ξεκινά με ελλείμματα – μαμούθ ύψους 2,9 δισ. ευρώ, που θα καλυφθούν με δανεικά από το ΑΚΑΓΕ και άλλες μειώσεις.

4. Αναμένεται νέο «κούρεμα» στους 250.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ.

5. Νέο κύμα μείωσης των επικουρικών συντάξεων, αφού πρέπει να εξοικονομηθεί κονδύλι ύψους 233.900.000 ευρώ.

6. Μείωση κατά 30% των νέων συντάξεων.

7. Εξοικονόμηση 58.700.000 ευρώ από τους νέους συνταξιούχους χηρείας.

8. «Κούρεμα» υψηλών συντάξεων, άνω των 2.000 ευρώ μεικτά για μία κύρια σύνταξη και 3.000 ευρώ αθροιστικά, για δύο ή περισσότερες.

9. Περικοπή 21% του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος των τραπεζοϋπαλλήλων.

10. «Νυστέρι» ύψους 500.000 ευρώ στα μερίσματα 280.000 συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο, καθώς τα όσα προηγήθηκαν δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτά τα νέα επώδυνα μέτρα ισοδυναμούν ουσιαστικά με σχέδιο εξόντωσης των συνταξιούχων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

https://www.facebook.com/groups/ellinwn/

Σχέδιο σοκ των τραπεζών για παραχώρηση των «κόκκινων δανείων» σε Funds - γύπες: Θα χαθούν χιλιάδες σπίτια Ελλήνων!

Σχέδια φρίκης, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσουν τον κόσμο και θα οδηγήσουν σε κοινωνική αναταραχή με ανεξέλεγκτες συνέπειες, έχουν κατά νου τους οι εγχώριες τράπεζες για την διαχείριση των «κόκκινων δανείων» την επόμενη τριετία.
Αυτό το σχέδιο προβλέπει τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχουν υποθηκευτεί στις τράπεζες, όπως σπίτια, εξοχικά, καταστήματα, για δάνεια συνολικής ονομαστικής αξίας 11,5 δισ. ευρώ, την πώληση «κόκκινων δανείων» συνολικού ύψους 7,4 δισ. ευρώ σε funds – γύπες, αλλά και τη διαγραφή ξεχασμένων και ανείσπρακτων δανείων ύψους 13,9 δισ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτόν, οι τράπεζες επιχειρούν να ωραιοποιήσουν τους ισολογισμούς τους, εμφανίζοντας στα αποτελέσματά τους μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, με στόχο να τα περιορίσουν κατά 40,2 δισ. ευρώ ή κατά 38% μέχρι το τέλος του 2019.Έτσι, όμως, θεωρείται δεδομένο ότι θα οδηγηθούν στην απόγνωση χιλιάδες πολίτες με επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Τα ξένα funds είναι έτοιμα να ορμήσουν στα «κόκκινα δάνεια» επιχειρήσεων και νοικοκυριών, με κίνδυνο για μαζικές εκποιήσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Όταν ολοκληρωθούν τέτοιες πωλήσεις, οι δανειολήπτες θα βρεθούν να χρωστούν το δάνειο πλέον σε ξένες εταιρείες, οι οποίες θα αρχίσουν διαδικασίες είσπραξης με χρηματοοικονομικά και όχι με κοινωνικά κριτήρια, κάτι που σημαίνει ότι οι πιέσεις για τους δανειολήπτες θα είναι ασφυκτικές.Μπορούμε να φανταστούμε ότι το επακόλουθο τέτοιων πιέσεων μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι οποίες είναι αναμενόμενες όταν έχουν να κάνουν με την ψυχολογία ανθρώπων που βλέπουν να χάνουν την περιουσία τους. Και βεβαίως, για να προχωρήσουν οι τράπεζες σε τέτοιες ενέργειες, αυτό σημαίνει ότι το κάνουν έχοντας και την «ευλογία» της κυβέρνησης, η οποία δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για την τραγική κατάσταση των δανειοληπτών. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 


Οι Έλληνες αγρότες ξεφτιλίζουν την κυβέρνηση των λαθρομεταναστών: Θα στήσουμε κι εμείς καταυλισμό στην Ειδομένη προκειμένου να εξασφαλίσουμε ζέστη και τροφή!

Σε μια πολύ έξυπνη όσο και συμβολική δήλωση προέβη εκπρόσωπος των Ελλήνων Αγροτών, προκειμένου να αναδείξει την πλήρη αδιαφορία και πολύ περισσότερο την κοροϊδία (και) της νυν κυβέρνησης απέναντί τους. Αυτή η δήλωση έχει να κάνει με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν από την Παιονία το Σάββατο.  Αγρότες της περιοχής θα συγκεντρωθούν στην γέφυρα του Αξιού και θα κατευθυνθούν στο τελωνείο των Ευζώνων, το οποίο σχεδιάζουν να αποκλείσουν συμβολικά για κάποιες ώρες.Σύμφωνα με τον πρόεδρό του τοπικού σωματείου Θωμά Καρυπίδη «η επόμενη κίνησή μας θα είναι να πάμε στην Ειδομένη με τις οικογένειές μας και να στήσουμε καταυλισμό προκειμένου να εξασφαλίσουμε ζέστη και τροφή». «Από όσα μας είπαν πέρυσι στα μπλόκα, βγαίνουν τα αντίθετα» κατήγγειλε ο κ. Καρυπίδης.

Παραθέτοντας τα προβλήματα των Αγροτών αναφέρθηκε στην μείωση κατά 50% της εξισωτικής αποζημίωσης, επειδή τριπλασιάστηκε ο αριθμός των δικαιούχων και στο γεγονός ότι οι επαγγελματίες Αγρότες δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις περί ακατάσχετου λογαριασμού τη στιγμή που, όπως είπε, το 80% των αγροτών-κτηνοτρόφων έχει λογαριασμό είτε προς κατάσχεση είτε δεσμευμένο από εφορία, ταμεία και τρίτους.

Η δήλωση για την μεταφορά των αγροτών σε καταυλισμό, προκειμένου να εξασφαλίσουν ζέστη και τροφή, όπως συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες, είναι πολύ έξυπνη για να δείξει το μέγεθος της εγκατάλειψης του αγροτικού κόσμου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως μια φυσική συνέχεια της εγκατάλειψης και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.Μόνο που αμφιβάλλουμε αν, στην περίπτωση που τελικά όντως αποφασίσουν να στήσουν καταυλισμό στην Ειδομένη, οι Αγρότες θα καταφέρουν τίποτα. Κι αυτό γιατί έχουν την… ατυχία να είναι Έλληνες, ενώ είναι γνωστό ότι το ενδιαφέρον και η ανησυχία των πάσης φύσεως και παντός είδους «ανθρωπιστών» και «αντιρατσιστών» εξαντλείται μόνο στους μη Έλληνες! ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Όταν η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει λόγο για «απομείωση του χρέους», στην πραγματικότητα εννοεί την ρύθμιση των τοκοχρεωλυτικών δόσεων από το 2022 μέχρι το 2048, ώστε αυτός να είναι πάνω-κάτω στα σημερινά επίπεδα. Δηλαδή, κάπου μεταξύ 15% και 20% του ετήσιου ΑΕΠ της Χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε πέντε με έξι χρόνια οι διεθνείς τοκογλύφοι θα παίρνουν ένα ετήσιο ΑΕΠ! Κι αν συγκρίνουμε τις τοκοχρεολυτικές δόσεις που ποθεί ο Τσίπρας, με το ύψος του κρατικού χρέους, θα διαπιστώσουμε ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι θα συνεχίσουν να εισπράττουν κάθε δέκα χρόνια ολόκληρο το κεφάλαιο που έχουν «επενδύσει» στο Ελληνικό χρέος.

Με την ρύθμιση αυτή, η θηλιά του χρέους θα εξακολουθήσει να σφίγγεται γύρω από τον λαιμό της Πατρίδας και του Λαού για μερικές δεκαετίες ακόμη, χρεώνοντας πλέον και τις επόμενες γενιές. Και βέβαια, επειδή καμιά οικονομία δεν μπορεί να «ζήσει» με τέτοιους δυσβάσταχτους όρους, νέα δάνεια θα συνεχίσουν να συνάπτονται για να αποπληρωθούν τα προηγούμενα. Το «όραμα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι να μπορέσουν κάποια στιγμή «να βγουν στις αγορές».

Δηλαδή, για να ξεπληρώνονται τα εξοντωτικά τοκοχρεολύσια, να δανείζονται απευθείας από τους στυγνούς τοκογλύφους του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, και όχι μέσω του EFSF/ESM και του ΔΝΤ. Κάτι, φυσικά, που ως «όραμα» είχε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Η διαγραφή του χρέους δεν αποτελεί μόνο μια Εθνική λύση, αλλά και την μόνη ρεαλιστική απάντηση στον φαύλο κύκλο των Μνημονίων και την καταστροφική για την Πατρίδα και τον Λαό πρακτική τους.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Ανάστατοι οι κάτοικοι των χωριών των Τρικάλων από την ενδεχόμενη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην περιοχή - Παρέμβαση της Χρυσής ΑυγήςΑλωνίζουν οι ΜΚΟ τα ορεινά χωριά των Τρικάλων για να εγκαταστήσουν (και εκεί) λαθρομετανάστες και "προσφυγόπουλα".Συγκεκριμένα δημοσιεύματα τοπικών ηλεκτρονικών μέσων ανέφεραν πως ΜΚΟ περιφέρονται στα ορεινά χωριά του νομού, με στόχο να "δελεάσουν" τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες, για να "φιλοξενήσουν" λαθρομετανάστες. Τα δημοσιεύματα επιβεβαιώνονται. Ειδικότερα, εκπρόσωποι των ΜΚΟ εμφανίστηκαν στο χωριό Χρυσομηλιά, ένα πανέμορφο ορεινό χωριό του Δήμου της Καλαμπάκας, με το μεγαλύτερο ποσοστό πολυτέκνων οικογενειών στην Ελλάδα, και έκαναν...προσφορές σε ξενοδοχειακές μονάδες του χωριού.
Στο θέμα παρενέβη η Τ.Ο Τρικάλων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, και με δελτίο Τύπου κατήγγειλε το γεγονός και ζητούσε από τις αυτοδιοικητικές αρχές να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της περιοχής. Αναλυτικότερα, το δελτίο Τύπου είχε ως εξής:.>>>>> Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ!!!

ρτο επαχθές μνημόνιο, που θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.  ΠΗΓΗ 


Απίστευτο: Αφέθηκε ελεύθερος ο αλβανός παιδεραστής που συνελήφθη στην Νέα Ιωνία!

Ντροπή και αίσχος!

Αυτές είναι οι λέξεις - χαρακτηρισμοί που αρμόζουν στο άκουσμα της είδησης ότι ο 57χρονος ανώμαλος από την Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της αποπλάνησης παιδιών κατά συρροή(συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος 5 δωδεκάχρονων παιδιών), αφέθηκε ελεύθερος!

Αυτό υποστηρίζει με δημοσίευμά της η εφημερίδα Freddo και εφόσον ισχύει, ακόμη και οι αρχικές λέξεις του κειμένου ωχριούν μπροστά στο μέγεθος του ατοπήματος.

Τι άλλο θα έπρεπε, δηλαδή, να κάνει αυτός ο διεστραμμένος προκειμένου να προφυλακιστεί; Ακόμη κι αν το ότι αφέθηκε ελεύθερος εμπεριέχει «περιοριστικούς όρους», όπως γράφει το δημοσίευμα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει την μη προφυλάκισή του.

Θα έπρεπε, προφανώς, να πουλάει κάστανα ή κουλούρια χωρίς άδεια για να προφυλακιστεί. Ενώ τώρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Περίεργη υπόθεση απόπειρας βιασμού στην Λέσβο: Αλγερινός ο δράστης, «αλληλέγγυα» το θύμα;


Μια πολύ περίεργη υπόθεση απόπειρας βιασμού έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην Μυτιλήνη.
Πιο συγκεκριμένα, 22χρονη φοιτήτρια κατήγγειλε ότι ένα 23χρονο… ξαναμμένο «προσφυγάκι» από τ’ Αλγέρι χτύπησε την πόρτα διαμερίσματος στο οποίο μένει η εν λόγω, σε πολυκατοικία στο κέντρο της Μυτιλήνης και όταν αυτή άνοιξε, αυτός μπούκαρε μέσα και προσπάθησε με τη χρήση σωματικής βίας να ασελγήσει εις βάρος της.
Η 22χρονη αντιστάθηκε κι έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα να ειδοποιήσουν οι γείτονες το 100 και να πιαστεί το… ξαναμμένο ως ποντικός στη φάκα, γιατί έτυχε περιπολικό της Αστυνομίας να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή πολύ κοντά στο σημείο…
Το περίεργο της υπόθεσης, είναι το πώς το… ξαναμμένο «προσφυγάκι» χτύπησε τη συγκεκριμένη πόρτα κι όχι κάποια άλλη. Πού ήξερε ότι εκεί μένει μια κοπέλα μόνη της; Και πώς αυτή άνοιξε νυχτιάτικα την πόρτα σ’ έναν άγνωστο;
Μήπως, λοιπόν, την γνώριζε τη φοιτήτρια το «προσφυγάκι» γιατί ήταν «αλληλέγγυα»; Κι αυτή του άνοιξε την πόρτα της, νομίζοντας ότι το «προσφυγάκι» πέρναγε απ’ έξω κι είπε να της πει μια… καλησπέρα και -με την ευκαιρία- να μιλήσουν επ’ ολίγον για τον… ρατσισμό και την… ξενοφοβία;
Και μόλις συνέβη αυτό που συνέβη, της συνέστησαν τα υπόλοιπα «αλληλέγγυα» συντρόφια να εμφανίσει το περιστατικό ως… τυχαίο, «για να μη μας πάρουν στο ψιλό οι ρατσιστές»; ΠΗΓΗ


Ο απόλυτος εξευτελισμός των Ανέλ: Σε σύνολο 9 βουλευτών τηρήθηκαν τρεις (!) διαφορετικές στάσεις στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η ηθική και πολιτική υποκρισία των ΑΝΕΛ φανερώθηκε, για μια ακόμη φορά, σ΄ένα ακόμη νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή.
Ο λόγος για «το νομοσχέδιο κατά των διακρίσεων στην εργασία λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, χρώματος, φυλής, εθνικότητας κλπ» (όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά), το οποίο ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών», ενώ μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είπε όχι.

Και οι ΑΝΕΛ; Τι στάση κράτησαν; Εδώ, λοιπόν, έχουμε μια τραγελαφική όσο και κωμικοτραγική κατάσταση, η οποία αγγίζει τα όρια της αηδίας.

Το λέμε αυτό γιατί οι ΑΝΕΛ κατάφεραν (γιατί πραγματικά περί κατορθώματος πρόκειται) να χωριστούν στα τρία (!) στο νομοσχέδιο αυτό. Συγκεκριμένα, τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ (Κατσίκης, Δημήτρης Καμμένος, Κόλλια) ψήφισαν «κατά», δύο ψήφισαν «ναι» (Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις), ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Πάνος Καμμένος, Κουντουρά, Λαζαρίδης, Κόκκαλης. Σε σύνολο, δηλαδή, 9 μόλις βουλευτών, υπήρξαν τρεις διαφορετικές τοποθετήσεις πάνω στο ζήτημα αυτό!

Αν αυτό δεν αποτελεί τον ορισμό της ιδεολογικής ανυπαρξίας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, τότε οι λέξεις έχουν χάσει πλέον την έννοια τους. Δεν μας εκπλήσσουν, όμως, αυτές οι ανά τακτά χρονικά διαστήματα παλινωδίες του μορφώματος των ΑΝΕΛ. Ενός δημιουργήματος, το οποίο στήθηκε το 2012 ως ανάχωμα τότε στην προέλαση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , παριστάνοντας το αντιμνημονιακό κόμμα. Όλα αυτά, βεβαίως, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, όποτε και ανήλθαν στην εξουσία ως συνεταιράκια του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας πόσο εννοούσαν την μέχρι τότε αντιμνημονιακή ρητορική τους.

Αλλά και στα θέματα διαφύλαξης του Εθνικού και Θρησκευτικού χαρακτήρα του κράτους έδειξαν πόσο εννοούσαν τις «κόκκινες» γραμμές στην συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να ρίξουν την κυβέρνηση, απλώς καταψήφισαν ένα νομοσχέδιο, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα ψηφιζόταν από τα υπόλοιπα κόμματα του «συνταγματικού τόξου».

Τώρα, όμως, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής ανηθικότητας, αναξιοπρέπειας και γελοιότητας με την «τρεις θέσεις σ΄ένα κόμμα» στάση τους στο εν λόγω νομοσχέδιο. Η συντριβή και εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη του μορφώματος των ΑΝΕΛ στις επόμενες εκλογές θα αποτελεί το φυσικό επακόλουθο αυτής ακριβώς της άθλιας στάσης τους.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Σάλος στην Αλβανία από την δήλωση του Στρατηγού Γεωργίου Επιτήδειου περί άσκησης βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Αλβανίας- Ε.Ε.Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αλβανία από την δήλωση-βόμβα του ευρωβουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Στρατηγού Γεώργιου Επιτήδειου στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περί άσκησης βέτο από την ελληνική πλευρά στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Αλβανίας-ΕΕ, εάν ο Έντι Ράμα συνεχίσει τις αλυτρωτικές του βλέψεις κατά της Ελλάδος και δεν σεβαστεί την ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου
...>>>>> Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ!!!
Πλήρως αποθρασυμένοι οι τούρκοι διεκδικούν 18 Ελληνικές βραχονησίδες και επιζητούν επανάληψη των Ιμίων
Σε συνέχεια των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων του Ερντογάν, ήρθε ο επικεφαλής του αντιπολιτευτικού κόμματος CHP Κιλισντάρογλου, ο οποίος επανήλθε στο θέμα των βραχονησίδων στο Αιγαίο υποστηρίζοντας, για μια ακόμη φορά, όπως άλλωστε είχε κάνει και στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν ο Ερντογάν είχε αμφισβητήσει την συνθήκη της Λωζάννης, ότι 18 μικρά νησιά (βραχονησίδες) κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα!

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε, στην ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του, αν «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;»! 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!! => Με ύπουλες μεθοδεύσεις και συνεχείς υποχωρήσεις συνεχίζονται οι «διαπραγματεύσεις» για την προδοσία του Κυπριακού Ελληνισμού

Στην συνέχεια είπε «Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε», αναφερόμενος στην στάση της τουρκικής κυβέρνησης, για να αναρωτηθεί στην συνέχεια «θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;»!

Είναι ολοφάνερο ότι οι συνεχιζόμενες προκλήσεις των τούρκων προμηνύουν μια νέα (πολύ χειρότερη) περίπτωση των Ιμίων.

Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο και τότε και τώρα την πλήρη ανικανότητα και δειλία των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων του «συνταγματικού τόξου», οι τούρκοι αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Ερντογάν παραδέχθηκε ότι η εισβολή στην Συρία αποσκοπεί στην εκθρόνιση του Άσσαντ και όχι στην καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2545971122333938622

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item