Widgets

«Γυναίκες Ηπειρώτισσες - Ξαφνιάσματα της Φύσης» Τιμητικό Λεύκωμα του Σωκράτη Σ. Βασιλείου


(Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Το τιμητικό Λεύκωμα "Γυναίκες Ηπειρώτισσες - Ξαφνιάσματα της Φύσης", το οποίο μας ενέπνευσε ο σεβασμός προς τη σεπτή μορφή της ηρωίδας Ηπειρώτισσας, επώνυμης και ανώνυμης, και εκδώσαμε με την ευγενική χορηγία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και η θερμή συμπαράσταση της προέδρου του κ. Μερόπης Καλδή, βρήκε την αναμενόμενη ευμενή ανταπόκριση εκ μέρους του Ηπειρώτικου κόσμου.


Η πρώτη του εμφάνιση και παρουσίαση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, τον Οκτώβριο του 2005 αποτέλεσε την αφετηρία μιας υποδοχής, θερμής, μιας υποδοχής πανηγυρικής. Οι Αρχές της πόλης των Ιωαννίνων, το ευαίσθητο Γιαννιώτικο κοινό και σύσσωμος ο Γιαννιώτικος Τύπος εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια για το εγχείρημα και το περιεχόμενο του Λευκώματος.


Ακολούθησε η παρουσίαση του Λευκώματος στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Διστόμου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής και στη "Θεοφάνειο" αίθουσα τέχνης και πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας, ενώ εκκρεμεί η παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Χαλκίδα, στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, που θα γίνουν προσεχώς.


Η ίδια συγκίνηση παντού και από όλους. Οι αναφορές στη Ηπειρώτισσα ηρωίδα, μάνα, γιαγιά, αδερφή, επώνυμη και ανώνυμη, ξυπνούν σε όλους τα αισθήματα λατρείας, προς τα αγαπημένα γυναικεία πρόσωπα. Η παρουσίαση επιλεγμένων φωτογραφικών στιγμιότυπων από την σκληρή καθημερινότητα της Ηπειρώτισσας, ξαναζωντανεύει σε όλους την απροσμέτρητη προσφορά, την πραγματική αυτοθυσία των δικών τους αγαπημένων γυναικείων μορφών, που ούτως ή άλλως, σημάδεψαν και τη δική τους πορεία.


Αυτή η ευμενής υποδοχή, που έτυχε το Λεύκωμα "Γυναίκες Ηπειρώτισσες - Ξαφνιάσματα της Φύσης" εξάντλησε τα αντίτυπα της πρώτης έκδοσης. Επειδή το Λεύκωμα αυτό, αποτελεί εκπλήρωση χρέους των Ηπειρωτών προς την Ηπειρώτισσα, επειδή οι προσδοκίες για την απόκτησή του και την γνωριμία του συνεχίζονται αθρόες, και επειδή έχει ακόμα να πραγματοποιήσει πολλά δρομολόγια και πολλούς σταθμούς, αποφασίσαμε την επανέκδοσή του, βελτιωμένη και επαυξημένη. Συμπεριλήφθηκαν μερικές ακόμα επώνυμες Ηπειρώτισσες, που διακρίθηκαν όλως ιδιαιτέρως στον εθνικό, κοινωνικό και πολιτιστικό βίο. Εμπλουτίστηκε με ένα μικρό αφιέρωμα στην Ηπειρώτισσα Μάνα, αρχή και τέλος της κοσμικής παρουσίας, αφετηρία της δημιουργικής παρουσίας και της διαχρονικής προσφοράς όλων μας.Το Λεύκωμα "Γυναίκες Ηπειρώτισσες - Ξαφνιάσματα της Φύσης" με την βελτιωμένη του εμφάνιση και την επαυξημένη μορφή του, συνεχίζει να τιμά και να ευλαβείται, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, τη σεπτή και συνάμα ηρωική μορφή της Ηπειρώτισσας, και να δίνει την ευκαιρία στους Ηπειρώτες να αναμνησθούν των οικείων τους προσώπων και να αναπέμψουν το δικό τους θυμίαμα προς τις σεπτές μορφές τους. 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 2024246263636000615

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item