Widgets

Διαλύουν την Κοινωνική ΑσφάλισηΗ διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης η οποία πραγματοποιείται κατόπιν εντολών των διεθνών τοκογλύφων και των Ευρωπαίων υπαλλήλων τους, από την πρόθυμη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί η ενοποίηση όλων των Ταμείων κύριας ασφάλισης, εφάπαξ και λοιπών παροχών σε έναν ενιαίο φορέα, τον ΕΦΚΑ- Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πειθόμενοι στους προπαγανδιστές της καταστροφής των μνημονίων, πολλοί πολίτες θεωρούν ότι αποτελεί ένα βήμα κατά της γραφειοκρατίας και ότι είναι σωστό να υπάρχει ένας ενιαίος οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους. Λένε μάλιστα τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια, ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν χρήματα για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Σκοπός της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει την ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων για:


- Να εξισώσει τις παροχές ασφαλισμένων και συνταξιούχων προς τα κάτω, σπέρνοντας την διχόνοια, καθώς όσοι παίρνουν κάποια ψιχία παραπάνω από τους άλλους θα θεωρηθούν «κοινωνικά ρετιρέ» με παροχές που θα πρέπει να καταργηθούν, γιατί δήθεν αυτοί ευθύνονται για τα ελλείμματα των Ταμείων!


- Να κάνει νέες κατασχέσεις στα όποια αποθεματικά έχουν απομείνει σε Ταμεία για να καλύψει πρόχειρα και προσωρινά κάποια κενά, μέχρι την επόμενη επέλαση στα εργασιακά δικαιώματα, και τις κοινωνικές παροχές.

- Να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις στις κρατήσεις και τις εισφορές των ασφαλισμένων και


- Να προχωρήσει σε νέες μειώσεις συντάξεων

Η ενοποίηση των 6 Ταμείων κύριας Ασφάλισης, 9 Ταμείων Εφάπαξ και 7 Παροχών, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και κατά συνέπεια στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το παράδειγμα του 2007, όταν μέσα σε έξι μήνες πραγματοποιήθηκε η ενοποίηση του ΤΕΒΕ, του Ταμείου Εμπόρων και του ΤΣΑ στον ΟΑΕΕ. Τότε και για σχεδόν 10 μήνες υπήρχε απίστευτη ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των πολιτών, λόγω του χάους που είχε δημιουργηθεί, και ο χρόνος καθυστέρησης στην απονομή συντάξεων διπλασιάστηκε!

Έτσι, όταν το 2006 μία σύνταξη σε ένα μόνο Ταμείο έβγαινε σε 2-3 μήνες, το 2007 πήγε στους 6-10 μήνες. Η δε διαδοχική, από 8-10 μήνες, εκτοξεύτηκε στους 15-18 μήνες.

Οι καθυστερήσεις έχουν ήδη αυξηθεί, καθώς οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν μειωθεί στο μισό τουλάχιστον, ενώ καμία μηχανογράφηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του ανθρωπίνου δυναμικού.

Επιπλέον, η δημιουργία ενός ενιαίου Ταμείου θα βγάλει κερδισμένους εκείνους τους μεγαλοκαρχαρίες- προμηθευτές και εταιρίες που έχουν δοσοληψίες με το Δημόσιο. Όπως και η ενιαία εταιρία «αξιοποίησης» της ακίνητης και κινητής περιουσίας των Ταμείων, αντιλαμβανόμαστε πλήρως ποιους θα ωφελήσει.

Τέλος, η συνειδητή και οργανωμένη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που επιχειρείται, μαζί με ένα χαμηλό επίπεδο παροχών, θα οδηγήσει, όσους ασφαλισμένους μπορούν στην αγκαλιά της ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ τους υπόλοιπους σε ακραία εξαθλίωση.

(Φ. 173)

EΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΓΕΙΑ 6295325898727053921

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item