Widgets

Ποιοι και γιατί εγείρουν θέμα «ευθανασίας» στην Ελλάδα;Η ελλαδική κοινή γνώμη γεμίζει με ανούσιες ανησυχίες, οι οποίες ταλανίζουν το μυαλό και απομακρύνουν από την αλήθεια.

Μετά την πρόσφατη υπόθεση του δημοσιογράφου, Αλέξανδρου Βέλιου, ο οποίος αφαίρεσε την ζωή του μην αντέχοντας άλλο την μάχη με τον καρκίνο, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανάβει «πράσινο φως» για την διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου για την ευθανασία.

Ήδη αποφασίστηκε η σύγκληση επιτροπής -με τη συμμετοχή της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής- η οποία θα διαμορφώσει το πλαίσιο που θα ρυθμίζει τις περιπτώσεις όσων δεν επιθυμούν την παράταση της ζωής τους.

Η σχετική απόφαση ελήφθη σε πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, ομότιμου καθηγητή της Νομικής σχολής Αθηνών, Ιωάννη Καράκωστα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα ληφθούν όλα τα μέτρα εκείνα, που εξασφαλίζουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Μέσα στην εξουσία της προσωπικότητας, του προσώπου είναι και η εξουσία αυτοδιαθέσεως του ανθρώπου. Αυτό σημαίνει αυτοπροσδιορισμός, αυτοδιάθεση μέχρι το τέλος. Θα πρέπει να ληφθεί και αυτό σοβαρά υπόψη, ότι κάποιος έχει το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και της ζωής του ακόμα. Θα συνεκτιμηθεί και αυτό».

Πολιτικό και κοινωνικό χαρακτηρίζει το θέμα της ευθανασίας, από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και εντατικολόγος Ανδρέας Καραμπίνης, σύμφωνα με τον οποίο η ιατρική κοινότητα δεν μπορεί να έχει ενεργητικό ρόλο σε μια διαδικασία όπου πιστεύει ο ασθενής, εν πλήρει συνειδήσει, ότι θέλει να πεθάνει.

Κατά της νομιμοποίησης της ευθανασίας είχαν δηλώσει έξι στους δέκα Έλληνες σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2001 από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Τότε, ένας στους δύο Έλληνες εμφανίζονταν αντίθετοι στην παράταση ζωής ενός ασθενούς με μηχανική υποστήριξη. Ωστόσο, ποσοστό 66,2% των ερωτηθέντων, παραδέχονταν ότι ο σωματικός πόνος θα τους οδηγούσε στη συγκεκριμένη απόφαση.

Τι μήνυμα περνά άραγε η λεγόμενη «ευθανασία» στους ανθρώπους, καθώς τα πάντα στην ζωή μας αποτελούν πληροφορίες;

1. Πως οι «ανίατες» ασθένειες δεν μπορούν με τίποτα να νικηθούν, την ώρα που υπάρχουν λύσεις για τα πάντα και απλά δεν τις δέχεται το κατεστημένο της αλλοπαθητικής ιατρικής.

2. Πως αποτελεί αξιοπρέπεια το να εγκαταλείπεις την μάχη με το «θεριό» που λέγεται αρρώστια. Να παρατάς τα όπλα σε κάθε δυσκολία. Και φυσικά να μην ζητάς βοήθεια από τον Θεό, την στιγμή που μεγάλοι επιστήμονες έχουν γίνει μάρτυρες μεγάλων θαυμάτων, τα οποία έχουν ανατρέψει τα ιατρικά δεδομένα.


Κατά αυτόν τον τρόπο οι θάνατοι θα αυξηθούν μέσω των ασθενειών, οι οποίες εξαπλώνονται σε όλον τον πλανήτη.

Η μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού θα βρει ακόμα έναν σύμμαχο: Την ευθανασία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΓΕΙΑ 4973763975758421663

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item