Widgets

AMEA Τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης


Το επίπεδο και ο πολιτισμός μίας κοινωνίας και μίας πραγματικά δημοκρατικής χώρας φαίνεται από την ποιότητα ζωής και τις ευκαιρίες που παρέχει στα άτομα με αναπηρία.

Αναφέρομαι φυσικά σε μία δημοκρατική χώρα, και όχι σε μία χώρα όπου οι αρχές της δημοκρατίας και το κράτος δικαίου εφαρμόζονται κατά το δοκούν από τους εκάστοτε κυβερνώντες.

Δυστυχώς μία τέτοια χώρα έχουν καταντήσει την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις.

Και η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά», αφού έχει εξαθλιώσει όλους τους Έλληνες, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και στα θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Τα άτομα με αναπηρία είναι ο εύκολος στόχος αφού με πρόσχημα την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, καλούνται να πληρώσουν το τίμημα της ανικανότητας των κυβερνώντων.

Η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επικύρωσε την Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες με τον νόμο 4074/2012 «Κύρωση της σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και του προαιρετικού πρωτοκόλλου στη σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες» (ΦΕΚ 88, τ.Α’ ).

Η Σύμβαση αναφέρεται ρητά στο δικαίωμα των ΑμεΑ για την προστασία των δικαιωμάτων τους, το δικαίωμα της πρόσβασης στο φυσικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό περιβάλλον, στην υγεία και εκπαίδευση και την πληροφοριακή επικοινωνία, καθιστώντας δυνατό στα άτομα με αναπηρίες να απολαμβάνουν πλήρως όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών.

Η οικογένεια είναι φυσικό και θεμελιώδες στοιχείο της κοινωνίας και δικαιούται προστασίας. Τόσο τα άτομα με αναπηρίες όσο και τα μέλη των οικογενειών τους θα πρέπει να λαμβάνουν την απαραίτητη προστασία και βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατό στις οικογένειες να συμβάλλουν στην πλήρη και ίση απόλαυση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες.

Όμως στην Ελλάδα των μνημονίων τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Ενώ από το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο οι γονείς των ΑμεΑ εξαιρούνταν από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, η συγκυβέρνηση Σαμαρά– Βενιζέλου με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε μια νύχτα μείωσε δραματικά το εισόδημά τους, κατάργησε τις φοροαπαλλαγές και έτσι έφερε σε ακόμα χειρότερη οικονομική κατάσταση τους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν αυξημένες οικονομικές ανάγκες λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Συνεχίζοντας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ παρ’ όλες τις υποσχέσεις και τα χαμόγελα που μοίραζε αφειδώς προεκλογικά ο “χαρισματικός” πρωθυπουργός, συνεχίζει την ίδια απάνθρωπη πολιτική.

Πολλά Ειδικά Σχολεία υπολειτουργούν και άλλα έχουν κλείσει ενώ έχει μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση. Η έλλειψη εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού υποβαθμίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης των ΑμεΑ και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, τις δεξιότητες, την δημιουργικότητά τους και την ένταξή τους ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία.

Τα ΑμεΑ ενώ θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση στην επαγγελματική κατάρτιση και στην δια βίου μάθηση, χωρίς διακρίσεις και σε ίση βάση με όλους, βρίσκονται μπροστά στο κλείσιμο τεχνικών επαγγελματικών σχολών ειδικής αγωγής. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους δεν έχουν εναλλακτικές επιλογές από το να μένουν τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι μπροστά σε μία τηλεόραση.

Στο άρθρο 23 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες αναφέρεται ρητά και ο σεβασμός της κατοικίας και της οικογένειας.

Στην Ελλάδα του 2016 εκτός του ότι δεν ισχύει το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών των ΑμεΑ για χρέη προς το Δημόσιο, επιβάλλεται το αυξημένο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ και στις κατοικίες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, καθώς για την απαλλαγή, το εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος δεν πρέπει να έχει υπερβεί τις 12.000 και το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων που κατέχουν ο σύζυγος, η σύζυγος και τα τέκνα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 150 m². Συνεπώς, αν μια οικογένεια ανέργων γονέων με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ κατέχει ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. και ένα σπίτι στο χωριό 75 τ.μ. δεν θα δικαιούται έκπτωσης ή απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., έστω και εάν στην οικογένεια υπάρχει ΑμεΑ με αναπηρία 80% , και θα καλείται να τον πληρώσει ολόκληρο!

Δόλια αντιμετώπιση όλων αυτών των πολιτών και συνανθρώπων μας με αναπηρίες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ.

Και θα μου πει κάποιος ότι για να μπορέσει το κράτος να κάνει κοινωνική πολιτική χρειάζονται χρήματα και η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κρίση εδώ και έξι χρόνια.

Θα του ανταπαντήσω πως μία Εθνική Κυβέρνηση που θα σηκώσει το ανάστημά της χώρας και δεν θα υποκύπτει στις εντολές των τοκογλύφων, έχει τις λύσεις. Ένα παράδειγμα θα αναφέρω για το πού μπορούν να βρεθούν χρήματα.

Τις συμβάσεις που έχουν γίνει με τους μεγαλοεργολάβους για τα διόδια που πληρώνει ο Έλληνας για δρόμους που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, μία Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής θα τις αναθεωρούσε έτσι ώστε από τα έσοδα των διοδίων, 0,50 € από κάθε διέλευση, να πηγαίνουν για κοινωνική πολιτική.

Ποιός Έλληνας οδηγός θα δυσανασχετούσε με την πληρωμή του τέλους των διοδίων, όταν θα γνώριζε ότι από αυτά που πληρώνει ένα μέρος θα πηγαίνει πραγματικά σε κοινωνικό έργο και τίποτα στις τσέπες των μεγαλοεργολάβων;

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ


(Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

(φ. 157) 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΓΕΙΑ 1845133779129900573

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item