Widgets

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ (Μέρος Β΄)


(συνέχεια A΄ Μέρους)

Αυτό που προβάλλεται ως πατριωτισμός σήμερα μέσω της κρατικής εκπαίδευσης και των ΜΜΕ (και αυτοί καθηγητές είναι…) είναι ένας κοινωνικός πατριωτισμός που ομογενοποιεί παράνομα ή νόμιμα εισερχόμενους σε μια πατρίδα με ομογενοποιητή τα ατομικά δικαιώματα που το κράτος εφαρμόζει νομοθετώντας τα δικαιώματα των εισβολέων. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτοί οι εισβολείς να καταλήξουν στην κατάσταση των αφροαμερικανών, δηλαδή αντί να είναι «τριτοκοσμικοί» στις χώρες τους, οι χώρες τους θα παραμείνουν τριτοκοσμικές, κι εμείς, οι φυσικοί κληρονόμοι της Πατρίδας μας, άλλοι θα προσπαθούμε να μην γίνουμε σαν και αυτούς και άλλοι θα αφεθούν να περάσουν από την κιμαδομηχανή της παγκοσμιοποίησης. Ο εθνικισμός είναι μία από τις ΑΡΧΕΣ του ανθρώπου - του ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ- και όχι του βιολογικού ανθρώπου. Ο Εθνικιστής σέβεται το έθνος και την φυλή του και ταυτόχρονα σέβεται και τα άλλα έθνη. Αν δεν σέβεται τα άλλα έθνη δεν θα σεβαστεί και το δικό του έθνος. Ο εθνικιστής για να είναι Εθνικιστής πρέπει να δρα υπέρ του έθνους του λόγω, τρόπω και έργω. Όταν δεν υπάρχει δράση από τον εθνικιστή, αυτόματα μετατρέπεται σε «πατριώτη». Ο πατριώτης θα δράσει όταν του το επιβάλλουν οι συμβατικές από τον νόμο υποχρεώσεις του, όταν θιγούν ή θέλει να εξυπηρετήσει ατομικά του συμφέροντα, τότε θα θυμηθεί διεθνείς νόμους, νόμους άλλων κρατών, Ευρωπαϊκές οδηγίες και διάφορες σοφιστίες, βάζοντας το ΕΓΩ του πάνω από το εμείς. 

Άνθρωποι ίδιας εθνικότητας κάνουν σύμμαχό τους τον νόμο και όχι τον άνθρωπο με αποτέλεσμα η επιλογή των νόμων να γίνεται δούρειος ίππος για την άλωση του έθνους. Ο πατριώτης έχει μια κληρονομιά, ένα κληροδότημα. Ο εθνικιστής λαμβάνει αυτό το κληροδότημα και το αναπτύσσει, το μεγαλύνει δρώντας επάνω στα χνάρια των προγόνων του. Ο πατριώτης μοιάζει με τον εισοδηματία που κληρονόμησε μία ικανή περιουσία από τους γονείς του και μετά την συντηρεί ή την εκποιεί για να βιοπορισθεί, ενώ ο εθνικιστής την αναπτύσσει. Στην πρώτη περίπτωση, ο πατριώτης ‘’παρασιτεί’’ και ουσιαστικά ζει εις βάρος του εθνικιστή καθώς καρπώνεται τα δικαιώματα και τα επιτεύγματα του δεύτερου. Άρα για να είσαι εθνικιστής πρέπει να δρας υπέρ του Έθνους σου, αλλά και να βιώνεις το Έθνος σου. Οι φυλές και τα έθνη έχουν τοποθετηθεί από τον Θεό ή την Φύση σε διαφορετικές περιοχές στην Γη, αλλά ξεχωριστά η μία φυλή από την άλλη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτύξουν διαφορετικά ψυχοπνευματικά και βιολογικά χαρακτηριστικά λόγω και των επικρατούντων γεωγραφικών και κλιματικών συνθηκών. Ο πολιτισμός, τα ήθη, τα έθιμα, η γλώσσα και η ιστορία που δημιούργησε η κάθε φυλή και το κάθε έθνος είναι απόρροια των παραπάνω συνθηκών, αλλά και των αναγκών που δημιουργήθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι ο εθνικισμός είναι διαφορετικός για κάθε έθνος και μοναδικός, δηλαδή δεν μπορεί ο εθνικισμός των Ινδών να έχει ακριβή εφαρμογή σε άλλο έθνος, ενώ η εφαρμογή του κομμουνισμού και του καπιταλισμού εφαρμόζονται σε ΟΛΟ τον κόσμο το ίδιο, διότι είναι οικονομικά συστήματα σε αντίθεση με τον εθνικισμό που είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. 

Οι πολιτικοί τα τελευταία χρόνια όταν αναφέρονται στην Ελλάδα και στους Έλληνες αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δύο λέξεις και λένε τις παρακάτω: ‘’αυτόν τον τόπο’’, ‘’ο λαός’’, ‘’η κοινωνία’’, ‘’συλλογικότητες’’, αόριστα και συνθηματολογικά για να εντάξουν αλλόφυλους με την όσο το δυνατόν λιγότερη αντίδραση από τους ιθαγενείς. Δεν αναφέρουν τις λέξεις ΕΘΝΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΑΣ, έτσι ώστε ύπουλα να απεθνοποιήσουν την συνείδηση των Ελλήνων. Στο επόμενο στάδιο, έδωσαν δικαιώματα στους εισβολείς που τα αφαίρεσαν από εμάς με το πρόσχημα του ανθρωπισμού, αλλά που δεν τα αφαίρεσαν από τους εαυτούς τους, - αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αν έδιναν και αυτοί τα δικά τους δικαιώματα οι εθνικιστές θα έκαναν δεκτούς τους εισβολείς, διότι τα δικαιώματα αυτά δεν είναι προσωπική ιδιοκτησία κανενός. Είναι ΕΘΝΙΚΑ δικαιώματα και προνόμια που έχουν γραφτεί στην ΕΘΝΙΚΗ ιστορία, υπογραφεί με ΑΙΜΑ και ΘΥΣΙΕΣ και δεν χαρίζονται, δεν πωλούνται, δεν εξαργυρώνονται. 

Η αριστερά χρησιμοποιώντας τον παραμορφωτικό φακό της διεθνούς ιδιοτέλειάς της, παίρνει τις ντοπιολαλιές και τις αποκαλεί ξένες γλώσσες, τις μικρές παραλλαγές των εθίμων καθώς και τα λίγα μη κοινά έθιμα μεταξύ των Ελλήνων τα αναδεικνύει ως ξένα μεταξύ τους, ενώ είναι συμβατά και δεν προκαλούν προστριβές. Με αυτόν τον τρόπο ‘’πετυχαίνει’’ την αναγνώριση μειονοτήτων που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, όπως και την περιβόητη ‘’ανοχή’’ στην διαφορετικότητα λόγω των ‘’μειονοτήτων’’ . Έτσι για παράδειγμα βαφτίζουν Αλβανούς τους Έλληνες, φυλετικά, Αρβανίτες. Για να ξεκαθαρίσουμε περισσότερο την σύγχυση μεταξύ πατριωτισμού και εθνικισμού θα αναπτύξω το παράδειγμα της Αμερικής: Στην Αμερική δεν υπάρχει έθνος με την ακριβή σημασία του όρου. Έδωσαν, λοιπόν, ένα νέο ορισμό, αυτόν που θέλουν να επιβάλλουν σε εμάς. Οι Αμερικανοί ορίζουν ως έθνος τους ανθρώπους που γεννιούνται στο έδαφός τους, σύμφωνα με το δίκαιο του εδάφους. Μόνο εθνικιστικές ομάδες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην Αμερική με γνώμονα την φυλή. Αυτές οι ομάδες μπορούν να προσδιορίζονται ως Αμερικανοί πατριώτες χωρίς καμία διαφορά μεταξύ τους στο αντικείμενο του πατριωτισμού. Άρα, ο πατριωτισμός είναι μία αποδεκτή τοποθέτηση σε πολυφυλετικές κοινωνίες όταν υπάρξει η συνάρθρωση των συνθηκών που θα τον αναδείξουν. Διαφορετικά, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς υπέρ της παγκοσμιοποίησης, ενώ ο εθνικισμός προβάλλεται ως κακοδαιμονία του αμερικανικού πατριωτισμού και των κρατών. Οι Αριστεροί και οι Καπιταλιστές χρησιμοποιούν τον αμερικάνικο πατριωτισμό ως εργαλείο για την διεθνοποίηση του όρου προς εξυπηρέτηση της μαζικοποίησης των ανθρώπων και της εξαφάνισης των εθνών. 

Ένα σύνθημα που λέγεται από πολλούς εθνικιστές είναι το: ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Μέσα σ’ αυτό υπάρχει όλο το μεγαλείο του έθνους, όπως στον άνθρωπο για να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ συνυπάρχουν τα τρία στοιχεία ΣΩΜΑ, ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ, απαραίτητα και τα τρία. Οι κυβερνήσεις σε όλα τα κράτη νομοθετούν κατά της θρησκείας, της οικογένειας και της πατρίδας όχι μόνο λοιδορώντας το ιερατείο, αλλά προσβάλλοντας αυτά τα όσια και ιερά των πιστών και προβάλλοντας την αθρησκεία ως νέα θρησκεία. Εξευτελίζουν την οικογένεια με σύμφωνα συμβίωσης και παρελάσεις. Παραχωρούν πατριωτικά δικαιώματα σε εισβολείς δίνοντας στέγη, τροφή και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Κλείνω με την ρήση του Καζαντζάκη: Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ, ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ. Σ’ αυτήν την πρόταση βρίσκεται και ένα μέρος της ιδεολογίας του λαϊκού εθνικισμού. Οι εθνικιστές, και όχι ο εθνικιστής, είναι κύτταρα του έθνους, άρα είναι μέλη του σώματος του λαϊκού εθνικισμού. Αυτό πρέπει ΟΛΟΙ να το ενστερνιστούμε, διαφορετικά θα είμαστε μονοκύτταροι οργανισμοί καταδικασμένοι σε ‘’θάνατο’’ στην γέννησή μας. Ο εθνικιστής για να έχει υπόσταση είναι επιβεβλημένο να τοποθετεί το ΕΓΩ του στην υπηρεσία του ΕΜΕΙΣ. Μόνο έτσι πετυχαίνει το αποτέλεσμα του λαϊκού εθνικισμού, αποτάσσοντας τις δυτικότροπες συμπεριφορές και τα έργα της προπαγάνδας του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης. 

Αλέξιος Ναλτσιάς

Ο πατριώτης μοιάζει με τον εισοδηματία που κληρονόμησε μία ικανή περιουσία από τους γονείς του και μετά την συντηρεί ή την εκποιεί για να βιοπορισθεί, ενώ ο εθνικιστής την αναπτύσσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΡΘΡΑ 7964875126719560385

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item