Widgets

Τι άλλο θα κάνει ο ανεκδιήγητος Φίλης; Ετοιμάζει σχολεία και πανεπιστήμια για λαθρομετανάστες


Άλλη μια ένδειξη της προσπάθειας της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει - νομιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες, φαίνεται από το δημοσίευμα της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, της “Αυγής”, η οποία υπό τον τίτλο “Σχέδιο για θερινά σχολεία και θερινό πανεπιστήμιο προσφύγων”, γράφει μεταξύ άλλων τα εξής: “Σχολικές δομές σε κάθε χώρο φιλοξενίας προσφύγων σχεδιάζει να στήσει μέσα στο καλοκαίρι το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται ήδη στην εκπαίδευση των παιδιών σχολικής ηλικίας, αλλά και σε συνεργασία με τη UNICEF.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθεί η πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών, που ήδη στηρίζουν όσες δομές λειτουργούν τώρα. Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των εκπαιδευτικών ιδιοτήτων (γλώσσες, ηλικίες, επίπεδο γνώσεων), αλλά και αναγκών σε κάθε καταυλισμό, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει και το σχέδιο για μετά το καλοκαίρι, για τη νέα σχολική χρονιά. Το σκέλος αυτό μένει όμως να οριστικοποιηθεί, αφού αποτελεί μεγάλο βήμα η ενσωμάτωση ή μη των προσφυγόπουλων στις σχολικές δομές, βήμα που συνδέεται με το σύνολο των εξελίξεων στο προσφυγικό μέτωπο.

Επ' αυτού ιδιαίτερο πρόβλημα αποτελεί η ανομοιογένεια του προσφυγικού πληθυσμού όχι μόνο ως προς τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά, αλλά και ως προς το πόσοι και ποιοι θα παραμείνουν από Σεπτέμβρη. Στα θερινά σχολεία, πάντως, που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας θα δοθεί προτεραιότητα στις ξένες γλώσσες, καθώς δύσκολα καλύπτεται η εκμάθηση της μητρικής των παιδιών, και στην πληροφορική. Παράλληλα, για τους ενήλικους εξετάζεται η πιστοποίηση γνώσεων σε μη τυπικές ειδικεύσεις (όπως υδραυλικοί, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι). 

Όσο για την ενσωμάτωση των προσφύγων στην ανώτατη εκπαίδευση, υπό την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, προγραμματίζεται ένα θερινό πανεπιστήμιο με τίτλο «Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη», ώστε να μην χαθεί μια γενιά νέων επιστημόνων. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προγραμματίσουν την πρόσβασή τους στα πανεπιστήμια με τη συμβολή Ελλήνων φοιτητών”.

Από το δημοσίευμα είναι προφανές ότι οι “πρόσφυγες” μόνο ως “περαστικοί” δεν θεωρούνται από τους πάσης φύσεως εθνομηδενιστές. Την ίδια ώρα που τα κανονικά σχολεία υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο, εξασφαλίζονται συνεχώς κονδύλια για τους “πρόσφυγες”. Μπορεί να είναι απίστευτες οι ελλείψεις για τους Έλληνες μαθητές, αλλά αντιθέτως οι “πρόσφυγες” θα έχουν πρόσβαση στην πληροφορική και φυσικά κομπιούτερ.

Απώτερος στόχος είναι η μονιμοποίηση της παρουσίας των “προσφύγων” στην Ελλάδα, έτσι ώστε να βρεθούμε προ “τετελεσμένου γεγονότος” σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Όση απαξία έχουν για τον Ελληνικό Λαό, για τον οποίο προγραμματίζουν συνεχείς φοροκαταιγίδες, τόση αρωγή δείχνουν στους λαθρομετανάστες οι εθνομηδενιστές της “πολιτικής ορθότητας”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

www.xryshaygh.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αφανίζουν την εθνική Παιδεία τα ανθελληνικά τρωκτικά: Κατάργηση παρελάσεων, σχολείο χωρίς βαθμούς και προσευχή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 5947767501227414185

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item