Widgets

Η ΑΛΩΣΗ
Πλησιάζει η 29η Μαΐου, η θλιβερή επέτειος της Αλώσεως της Βασιλεύουσας, της πρωτεύουσας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας τoυ Ελληνισμού...


Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία περιορίζονταν στην Κωνσταντινούπολη, σε μερικά νησιά, στην Πελοπόννησο, στην Σηλυβρία και σε λιγοστά κάστρα.

Στο πρόσωπο του Παλαιολόγου, του Δεσπότη του Μυστρά, έβλεπαν τον άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι μια ελπίδα για ανάκαμψη της Αυτοκρατορίας η οποία ήταν περιστοιχισμένη από τα τουρκικά στίφη.

Ο Παλαιολόγος με την ανάληψη των καθηκόντων του είχε ένα και μοναδικό στόχο: την σωτηρία της Πόλης, προσπάθησε με ''διπλωματικό'' τρόπο να δημιουργήσει συμμαχία με κάποιο άλλο κράτος ώστε να έχει στρατό και υποστήριξη για την σωτηρία της Βασιλεύουσας.

Από τις 2 Απριλίου ο Μωάμεθ συγκεντρώνει στρατό γύρω από την Κωνσταντινούπολη.

Στις 7 Απριλίου Ο Μωάμεθ Β΄ ξεκινά την πολιορκία της Βασιλεύουσας με 300.000 περίπου στρατό μαζί με τους βοηθητικούς απέναντι σε μόλις 6-7 χιλιάδες αμυνόμενους (4-5 χιλ. Έλληνες + 2.000 φιλέλληνες και μισθοφόρους). Στην δύναμη των ξένων συμμετείχε ο Ιουστινιάνης που ήρθε από την Χίο με 700 καλά οπλισμένους και εμπειροπόλεμους άνδρες με υποσχετική την Λήμνο και ο Έλληνας καρδινάλιος Ισίδωρος, που είχε συμμετάσχει στο συμβούλιο για την ένωση των Εκκλησιών, με 200 τοξότες.

Στις 20 Απριλίου 1453 γίνεται η ναυμαχία στον Κεράτιο κόλπο, με 4 ελληνικά πλοία που ναυμαχούν με πάνω από 100 τουρκικά πλοία! Ο Φλαντανελλάς, γίνεται ο νέος Θεμιστοκλής, καταφέρνει επική νίκη, δεν πτοήθηκε ούτε στιγμή από την ποσότητα των τουρκικών πλοίων, που είχαν γεμίσει απειλητικά τη θάλασσα! Πρόκειται για ακόμα ένα Ελληνικό ιστορικό κατόρθωμα. Επικεφαλής των τουρκικών πλοίων είναι ένας Βούλγαρος πρώην Χριστιανός που εξισλαμίσθηκε ονόματι Μπαλτόγλου Σουλεϊμάν. Η ναυμαχία κράτησε τρεις ώρες και ο τουρκικός στόλος είχε την τύχη του περσικού στόλου στην Σαλαμίνα! Ο Μωάμεθ από την οργή του μπήκε στην θάλασσα με το άλογό του, με κατάρες και βρισιές στους δικούς του (σαν άλλος Ξέρξης) για να αλλάξει την έκβαση της ναυμαχίας.... το μόνο που πέτυχε ήταν να διατάξει το μαστίγωμα του ''ναύαρχου'' Μπαλτόγλου.

Βλέποντας αυτή την κατάσταση ο Μωάμεθ αποφασίζει να κάνει κάτι πολύ δύσκολο. Την νύχτα, 22 προς 23, μεταφέρει από τη στεριά, 70 πλοία, τραβώντας τα πάνω σε ξύλινες πλατφόρμες με λίπος και τα ρίχνει μέσα στον Κεράτιο Κόλπο για να αποκλείσει την όποια βοήθεια προς την Κωνσταντινούπολη, διότι ο Παλαιολόγος άφησε να διαδοθεί ότι έρχεται βοήθεια από τους δυτικούς.

Μετά από 41 ημέρες επίπονης πολιορκίας τα τείχη που έχτισε ο Θεοδόσιος πριν 1000 χρόνια περίπου δεν πέφτουν, μόνο επισκευάσιμες ζημιές παθαίνουν παρ' ότι το τουρκικό ''πυροβολικό'' χτυπά ανελέητα. Τότε κάνει την εμφάνιση του ένας πανύψηλος τουρκικός πύργος, τα τείχη της Κωνσταντινούπολης είχαν ύψος από 6 ως 25 μέτρα, για να περάσει από την πολιορκία στην επίθεση ο Μωάμεθ. Το αξιόμαχο και ο ηρωισμός των Ελλήνων πολεμιστών καταστρέφει τον πύργο με νυχτερινή καταδρομική επιχείρηση.

Προηγουμένως στις 22 Μαΐου ο Παλαιολόγος είχε στείλει ένα πλοίο στο Αιγαίο για να συναντήσει την βοήθεια που ευελπιστούσε ότι θα του έστελναν οι δυτικοί με το σκεπτικό ότι έκανε το συλλείτουργο για την ένωση των εκκλησιών. Η διπλωματική του προσπάθεια με τους Λατίνους και τον Πάπα πέφτει στο κενό. Τότε κατάλαβε το ''λάθος'' του, να αναδείξει τον Πάπα σε ''οικουμενικό'' ηγεμόνα του Χριστιανισμού έτσι οι παπικοί περίμεναν την κατάρρευση της Κωνσταντινούπολης, το στήριγμα και ο υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, για την πλήρη επικράτηση του.

Στις 23 Μαΐου. Ο Μωάμεθ, έστειλε αντιπροσωπεία στον Παλαιολόγο, σαν άλλος Ξέρξης για να ζητήσει γη και ύδωρ αλλά και να διαπιστώσει την κατάσταση των πολιορκημένων με αντιπαροχή προς τον Παλαιολόγο την Δεσποτεία της Πελοποννήσου τα υπάρχοντά του και την φιλία του και αν δεν συμφωνούσε θα τους εξαφάνιζε.

Εξήγησε τότε ο Κωνσταντίνος την κόκκινη γραμμή του, καμμία σχέση με τις σημερινές κόκκινες γραμμές των λακέδων του δημοκρατικού τόξου. Μέσα από τους αιώνες ήρθε η απάντηση του Λεωνίδα δια στόματος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου του ΙΑ: ''ΤΟ ΔΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΣΟΙ ΔΟΥΝΑΙ ΟΥΤ' ΕΜΟΝ ΕΣΤΙΝ ΟΥΤ' ΑΛΛΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΝ ΑΥΤΗ, ΚΟΙΝΗ ΓΑΡ ΓΝΩΜΗ ΠΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ ΑΠΟΘΑΝΟΥΜΕΝ ΚΑΙ ΟΥ ΦΕΙΣΟΜΕΘΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΗΜΩΝ''. Σε ελεύθερη μετάφραση: ''ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ''.

Αφού εξοργίστηκε ο Μωάμεθ, για τρεις ημέρες, μόνο βομβάρδιζε τα τείχη.

Στις 24 του μήνα γίνεται η μεγάλη λιτανεία με την εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών, η παράδοση λέει ότι η εικόνα έπεσε και με πάρα πολύ κόπο και προσπάθεια την σήκωσαν.

Την 26η Μαΐου συγκαλεί συμβούλιο ο Μωάμεθ για να εκτιμηθεί η κατάσταση. Ο Χαλήλ πασάς του προτείνει να λύσει την πολιορκία ενώ όλοι οι άλλοι προτείνουν το αντίθετο. Τον Χαλήλ αργότερα τον αποκεφάλισε ως προδότη.

Στις 28 Μαΐου ημέρα Δευτέρα ο Παλαιολόγος εκφωνεί λόγο προς το λαό την πολιτική διοίκηση και το στρατιωτικό προσωπικό, αποκαλεί τον Μωάμεθ ΑΛΗΤΗΡΙΟ και τον στρατό του ΑΛΟΓΑ ΖΩΑ και ΑΓΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ και τους Έλληνες και φιλέλληνες ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ αυτών, εμψυχώνει και οργανώνει όλους και συγχρόνως τους προετοιμάζει για το πάνθεον των ΗΡΩΩΝ. Το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία του ''Ξέρετε καλά, αδέρφια, ότι για τέσσερις λόγους οφείλουμε όλοι να προτιμήσουμε το θάνατο παρά τη ζωή: πρώτον, για την πίστη και την ευσέβειά μας· δεύτερον, για την πατρίδα· τρίτον, για το βασιλέα και το Χριστό· και τέταρτον, για τους συγγενείς και φίλους. Λοιπόν αδέρφια, αν οφείλουμε να αγωνιστούμε μέχρι θανάτου για έναν και μόνο από τους τέσσερις αυτούς λόγους, πολύ περισσότερο για όλους μαζί, όπως προφανώς κατανοείτε. Αν για τις αμαρτίες μας παραχωρήσει ο Θεός τη νίκη στους ασεβείς, θα διακινδυνεύσουμε υπέρ της πίστεως της αγίας που μας παραχώρησε ο Χριστός με το αίμα του''.

Σε τίποτα δεν διαφέρει από το τρίπτυχο ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Η αντίστοιχη ομιλία του Μωάμεθ είχε ως θέμα το υλικό κέρδος: ορκίστηκε ότι ο ίδιος θέλει μόνο τα τείχη της Πόλης και τα κτήριά της, τονίζοντας ότι μέσα υπάρχουν πολλές νέες γυναίκες και πολλοί θησαυροί στις εκκλησίες και στα κτήρια και θα επωφεληθούν από την πώληση, σε σκλαβοπάζαρα των ανθρώπων που θα βρουν μέσα. Τελειώνοντας έδωσε εντολή για νηστεία και προσευχή.

Στις ομιλίες και των δύο ηγετών η θρησκεία είναι το απαραίτητο συστατικό των εθνών τους, αυτό προσπαθεί να αποδομήσει στους Χριστιανούς η ΝΤΠ, συγχρόνως να το ενισχύσει στους μουσουλμάνους και στα μη λευκά έθνη διότι γνωρίζουν την δύναμη της θρησκείας.

Ο Παλαιολόγος μετά την ομιλία του και έχοντας περάσει 5,5 μήνες από την ασέβεια που διέπραξαν με το συλλείτουργο των παπικών στις 12 Δεκεμβρίου 1452 έκανε ξανά την Θεία Λειτουργία, στις 28 Μαΐου, για να ζητήσουν συγγνώμη από τον Θεό αλλά και εξιλέωση, έμελλε όμως να μην τελειώσει αυτή η Θεία Λειτουργία στο άκουσμα ''Οι Τούρκοι, οι Τούρκοι'' να διακόψει την προσευχή του ''Βασιλεύ Βασιλέων βοήθει Βασιλέα...'', οι πιστοί να τρέξουν στα τείχη ο παπάς να ανοίξει την μυστική πόρτα πίσω από την Αγία Τράπεζα να εξαφανισθεί και να μην βρεθεί πότε όπως δεν βρέθηκε και το σώμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

''Ποιος μπορεί να διηγηθεί, τα δάκρυα, και τους θρήνους των ανακτόρων!. Και ένας ξύλινος ή πέτρινος άνθρωπος ακόμη, θα έκλαιγε'' έγραψε ο Φραντζής.

Ήταν το τελευταίο ''Τη υπερμάχω...''.

Η ώρα ήταν ανάμεσα 1 με 2 μετά τα μεσάνυχτα, οι Τούρκοι επιτίθενται με 50.000 βαζιβουζούκους, το σχέδιο του Μωάμεθ, το οποίο είχε προβλέψει ο Κωνσταντίνος στην ομιλία του, είναι να κουράσει τους υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης. Οι Έλληνες και φιλέλληνες-στους φιλέλληνες αντικατοπτρίζεται έργω η αξία της Ευρώπης των Εθνών, αμυνόμενοι μάχονται ψυχή σώμα και πνεύμα, τους κατέσφαξαν, σωρός τα πτώματα των Τούρκων μέχρι και η τάφρος μπροστά από τα τείχη γέμισε. Οι Τούρκοι οπισθοχωρούν αλλά έχει δώσει εντολή ο Μωάμεθ όποιος επιστρέφει να τον σκοτώνουν οι τσαούσηδες.

Δεύτερη επίθεση με πάλι 50.000 αυτή την φορά βαζιβουζούκοι και τακτικός τουρκικός στρατός, ο προηγούμενος σωρός πτωμάτων τώρα γίνεται βουνό.

Έχει ξημερώσει, τα αυτοκρατορικά λάβαρα κυματίζουν ακόμα πάνω στα σε πολύ κακή κατάσταση τείχη, ο Μωάμεθ διατάζει τις επίλεκτες δυνάμεις, τους γενίτσαρους,για την τρίτη επίθεση.

Ο αυτοκράτορας βλέποντας ότι ο στρατός του νικούσε και στην 3η επίθεση, των γενίτσαρων αναφώνησε: ''Ο Θεός υπέρ ημών πολεμεί δειλία κατέχει το πλήθος των ασεβών'', πριν τελειώσει την φράση ο Ιουστινιάνης ο αρχιστράτηγός, του τραυματίζεται από βέλος και παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει την μάχη, λέγεται ότι το τραύμα του δεν ήταν τόσο σοβαρό. Τον ακολουθούν και οι στρατιώτες του. Ο αυτοκράτορας προσπαθεί να τον μεταπείσει αλλά ο Ιουστινιάνης είναι ανένδοτος, έφυγε.

Οι γενίτσαροι ήταν έτοιμοι να υποχωρήσουν αλλά βλέποντας την σύγχυση πήραν θάρρος και επιτέθηκαν με μεγαλύτερη μανία.

Η μάχη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και υπέρ των Ελλήνων όταν ξαφνικά, μια μικρή πόρτα στις ρίζες των τειχών, η Κερκόπορτα, άνοιξε ή από προδοσία ή από λάθος και στα νώτα των Ελλήνων μαχητών έρχεται τουρκικός στρατός.

Αντηχεί στον αέρα η ολέθρια κραυγή, ''Εάλλω η Πόλις'', κάθε άμυνα σταμάτησε και πολλοί τρέχουν να σωθούν.

Ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με ακόμα τρεις ιππότες βλέποντας αυτή την κατάσταση ορμάνε με μανία λιονταριού πάνω στους γενίτσαρους, τρεις φορές τους έδιωξαν προξενώντας τους μεγάλες απώλειες.

Η αναλογία Ελλήνων μαχητών και Τούρκων ήταν από 1/10 ως και 1/35. Ιστορικά πάντα οι Έλληνες πολεμούσαν σε τέτοιες αναλογίες με τους βάρβαρους και πάντα νικούσαν παρά τις κάποιες ήττες. Μαζί με τον Αυτοκράτορα πολεμούσαν όλες οι γενιές των Ελλήνων.

Σ' αυτή την τελευταία μάχη ο Αυτοκράτορας φωνάζει: ''Δεν υπάρχει ένας Χριστιανός να μου πάρει το κεφάλι;;''. Γίνεται θρύλος, δεν πέθανε, περιμένει τον ΑΓΓΕΛΟ που θα του δώσει το σπαθί του για να ξανακάνει την Κωνσταντινούπολη την Βασιλεύουσα του Ελληνισμού.

ΟΛΟΙ οι Έλληνες υπερασπιστές της έπεσαν εκτός από τους 700 εθελοντές Κρήτες που ενώ είχε καταληφθεί η Βασιλεύουσα αυτοί πολεμούσαν ακόμα και ο Μωάμεθ αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει μαζί τους και να τους αφήσει να φύγουν.

Ο Μωάμεθ κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον τελευταίο αυτοκράτορα και στο στρατό του: λεηλάτησε, έσφαξε έκαψε, κατέστρεψε, βίασε, έκαναν ΤΑ αίσχη. Την Αγιά Σοφιά, τον καθεδρικό ναό της Ορθοδοξίας τον έκαναν τόπο λατρείας του ''προφήτη'' τους. Λέγεται ότι ο Μωάμεθ όταν μπήκε στην Κωνσταντινούπολη κάλεσε τον ναύρχο Νοταρά και τα παιδιά του και του ζήτησε να τα ατιμάσει, ο ναύαρχος γέλασε και τα παιδιά τον έφτυσαν, αφού έκοψε τα κεφάλια των παιδιών η απάντηση του Νοταρά ήταν ότι είναι ικανοποιημένος που τα παιδιά του κλήθηκαν από τον Θεό. Ο Μωάμεθ είχε διδαχθεί την Ελληνική παιδεία, αυτό ως απάντηση σε αυτούς που χρησιμοποιούν τον Ισοκράτη για να μας ''πείσουν'' ότι όσοι μετέχουν της Ελληνικής παιδείας είναι Έλληνες.

Μέχρι σήμερα συνεχίζεται η πολιορκία της Ελλάδας, αυτή την φορά από Ευρωπαίους και Τούρκους κατ' εντολή του κονκλάβιου της παγκοσμιοποίησης, μπροστά στα μάτια του δήθεν πολιτισμένου κόσμου και κανείς δεν κάνει τίποτα και προ παντός οι Ελληνικές κυβερνήσεις της ελεύθερης Ελλάδας, δεν διαμαρτύρεται κανείς, το αντίθετο συμβαίνει: Ήρθε ο πάπας πριν λίγες ημέρες και είπε ότι πρέπει να αποδεχόμαστε τους μουσουλμάνους ενώ το λογικό και Θεάρεστο θα ήταν να πάει στην Συρία και να τους πει να μην σφάζουν Χριστιανούς.

Εμείς ως έθνος είμαστε απόγονοι του Βυζαντίου και της παρακαταθήκης που υπέγραψε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με την Θυσία και το Αίμα του.

Πως είναι δυνατόν να μην αντιλαμβανόμαστε σήμερα ότι είμαστε η συνέχεια των ΗΡΩΩΝ της 29ης Μαΐου του 1453, όταν επί τουρκοκρατίας έγιναν δεκάδες επαναστάσεις στην μητροπολιτική Ελλάδα, όταν τετρακόσια χρόνια αργότερα το σπαθί του αυτοκράτορα το σηκώνει ο Κολοκοτρώνης και λέει στον Άγγλο στρατηγό Χάμιλτον: ''Ο βασιλιάς μας σκοτώθηκε και καμιά συνθήκη δεν έκανε, η φρουρά του είχε παντοτινό πόλεμο με τους Τούρκους''...ο Χάμιλτον δε ξαναμίλησε.

Πως να μην δούμε σαν συνέχεια το 1912, το 1940. Πως να μην δούμε σαν συνέχεια τις διώξεις των Τούρκων κατά τω Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, του εποικισμού και της εισβολής στην Κύπρο, τις δολοφονίες των Ελλήνων Ισαάκ, Σολωμού, Ηλιάκη Γιαλοψού, Καραθανάση, Βλαχάκου. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Έχουν κλέψει τα πάντα από 'μας, εκτός από την ψυχή μας, κατέχουν την Μικρά Ασία, τον Πόντο, τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, την βόρεια Κύπρο την πρωτεύουσά μας και καπηλεύονται τον πολιτισμό μας (τον Όμηρο τον έκαναν Ομέρ). Είμαστε το μοναδικό κράτος στην Ευρώπη που η πρωτεύουσά μας είναι κατεχόμενη, μπορούν να φανταστούν οι Ρώσοι την Ρωσία χωρίς την Μόσχα, οι Ιταλοί την Ιταλία χωρίς την Ρώμη, την Γερμανία χωρίς το Βερολίνο!!!

Η Ελλάς είναι ΕΝΤΙΜΟΣ αλλά δεν είναι ΜΙΚΡΑ. Το δόγμα ''δεν διεκδικούμε τίποτα'' ανήκει στους προδότες που το εκφράζουν.

Ο Αυτοκράτορας έγραψε τη διαθήκη του με τον ΑΓΩΝΑ του και την υπέγραψε με το ΑΙΜΑ του που ανανεώνεται συνέχεια μέσα στους Αιώνες.

Η απάντηση των Ελλήνων Εθνικιστών σε όλους τους εθνομηδενιστές είναι έμπρακτη μέσα από τους αιώνες, πως 
ένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι πεθαμένος όταν εμείς οι πιστοί σήμερα μιλάμε ακόμη γι' αυτόν, το πιστεύουμε, γι' αυτό και τιμούμε τη Μνήμη του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των συν αυτώ ΕΥΚΛΕΩΣ ΑΓΩΝΙΣΑΜΕΝΩΝ.


ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ 'ΝΑΙ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ και των συν αυτώ ΕΥΚΛΕΩΣ ΑΓΩΝΙΣΑΜΕΝΩΝ και ΗΡΩΙΚΩΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ. ΑΘΑΝΑΤΟΙ! 


ΑΛΕΞΗΣ ΝΑΛΤΣΙΑΣ
Από την Άλωση του 1453 στην Άλωση του 2016: Υπερασπιστές της Αιώνιας Ελλάδος


Από την Άλωση του 1453 στην Άλωση του 2016: Υπερασπιστές της Αιώνιας Ελλάδος

Πλησιάζει η 29η Μαΐου, τελευταία ημέρα της πολιορκίας της Πόλεως από τους Οθωμανούς και αντιστοίχως η τελευταία ημέρα αντιστάσεως από τον Κωνσταντίνο Δραγάτση Παλαιολόγο και τους λιγοστούς που βρέθηκαν στο πλευρό του. Αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό, σηματοδοτούσα την απαρχή τεσσάρων αιώνων σκότους και ισλαμικών βασανιστηρίων.

Η σημερινή «Κερκόπορτα»

Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο η ιστορία της Αλώσεως εμφανίζει πολλά κοινά στοιχεία με τη σημερινή ζοφερή κατάσταση που βιώνει το Έθνος μας. Από τη μία μεριά έχουμε το λεγόμενο «προσφυγικό» ζήτημα, δηλαδή την εκ συστήματος εισβολή εκατομμυρίων ισλαμιστών λαθρομεταναστών στον ελλαδικό χώρο. Από την άλλη μεριά μία συμμορία ληστών και απατεώνων καταστρέφει και υποσκάπτει την όποια ελπίδα αντιστάσεως απέναντι στις θανάσιμες απειλές που βιώνει το Έθνος μας.

Τότε απαιτήθηκε για την πτώση της Πόλεως η διάνοιξη της Κερκόπορτας, πέριξ της συνοικίας του Περάν. Τώρα η εθνική κυριαρχία θεωρείται εμπόδιο στην ειρήνη, η «ελληνοτουρκική φιλία» έχει καταστεί κρατική ιδεολογία του «συνταγματικού τόξου» και οι ίδιοι που προπαγανδίζουν ότι «κάτι ξεβράκωτοι, αμόρφωτοι χάλασαν την αρμονική συμβίωση δύο λαών» είναι αυτοί που κατακλέβουν τα ταμεία του κράτους και οδηγούν τον Λαό στην φτωχοποίηση και την αυτοκτονία.

Οι σημερινοί υπερασπιστές της Πόλεως

Τότε λιγοστοί βρέθηκαν στο πλευρό του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου για να υπερασπιστούν την Πόλη. Τότε οι πολλοί φοβούμενοι για την ζωή τους προτίμησαν να... απέχουν και να κρυφτούν. Σήμερα και πάλι λιγοστοί υπερασπίζονται την Ελλάδα, τον Λαό της, τα ήθη και τα έθιμά της. Βαλλόμενοι από παντού, μόνοι εναντίον όλων, έχοντας να αντιμετωπίσουν όλα τα τεχνάσματα ενός φαύλου καθεστώτος, οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες δίνουν τον Αγώνα τον καλό.

Τότε λιγοστοί Γενουάτες είχαν βρεθεί στην Πόλη για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της Ισλαμικής απειλής. Τώρα και σήμερα οι ευρωπαίοι δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου. Πυκνώνουν και δυναμώνουν, μεν, τα Εθνικιστικά Κινήματα σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο, όμως απομένει να συνειδητοποιήσουν οι Ευρωπαίοι πως μοιραία μετά την Πόλη έρχεται η πολιορκία της Βιέννης από τους σύγχρονους Οθωμανούς και ίσως αυτή τη φορά η έκβαση να μην είναι ευχάριστη για αυτούς, ιδιαιτέρως με δεδομένο ότι αυτή τη φορά ο εχθρός θα είναι εντός των πυλών.

Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς και τα εθνικά οράματα

Η πτώση του Κωνσταντίνου, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει την Πόλη στον Μωάμεθ, οδήγησε στην Γένεση του Μύθου του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, ο οποίος συντρόφευσε το Έθνος μας στα σκληρά χρόνια της σκλαβιάς, οδηγώντας σε δεκάδες αιματηρών επαναστάσεων, οι οποίες παρότι πνίγονταν στο Αίμα των Ηρώων, διαδέχονταν η μία την άλλη, έως την Άγια Ώρα που ο Εθνάρχης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και οι άλλοι οπλαρχηγοί έφεραν την Ελευθερία.

Μπορεί να φαντάζει παράδοξη η σύγκριση της νικηφόρας πορείας του Εθνικιστικού Κινήματος, το οποίο καλπάζει δημοσκοπικά, με την Άλωση της Πόλεως, με μία - θεωρητικά - ήττα. Όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμμία παραδοξότητα, αφού ο Ελληνικός Ηρωικός Πεσιμισμός προστάζει την ενσυνείδητη προετοιμασία για το χείριστο των ενδεχομένων και την μάχη παρά τις προβλέψεις της λογικής για μία επερχόμενη ήττα.
Ισχυρίζεται το καθεστώς ότι είναι παντοδύναμο. Το έχουμε διαψεύσει ήδη, έχοντας επιτύχει συνεχείς νίκες εναντίον του, παρά τις διώξεις, την τρομοκρατία, την λάσπη και την δολοφονία των Ηρωικών Συναγωνιστών μας, Γεωργίου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. Ο εχθρός, λοιπόν, δεν είναι παντοδύναμος, αλλά μεγαλοδύναμος και γι' αυτό θα νικήσουμε.

Όμως, παρόλα αυτά, και αυτή είναι η μεγάλη δύναμή μας, εμείς είμαστε έτοιμοι για Πλαταιές και για μεγάλες νίκες, όμως γλυκοκοιτάζουμε και τις Θερμοπύλες, την Πόλη των Ονείρων μας, γνωρίζοντας πως ενδεχομένως είναι πιο ηρωικές, πιο άξιες να ζήσουμε. Η μεγάλη δύναμή μας είναι ότι πολεμούμε και αγωνιζόμαστε αγνοώντας την αριθμητική των δυνάμεως, αγωνιζόμαστε για Ιδέες και είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε τα πάντα για αυτές.
Και αν δεν είμαστε εμείς που θα κάνουμε το δέντρο να καρπίσει, θα είμαστε εμείς ο Σπόρος που θα πέσει. 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 4544774263545875361

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item