Widgets

Το αέναο χρέος και οι Κεντρικές Τράπεζες


Ακούμε συχνά ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) είναι ιδιωτική. Ότι οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες, σχεδόν όλων των κρατών, είναι ιδιωτικές και ανήκουν μάλιστα σε κάποια από τις μεγαλύτερες οικογένειες τραπεζιτών (Rothschild, Morgan, Dupont, Goldman Sacs).
Η διαδικασία αποκρατικοποίησης των κεντρικών τραπεζών, ξεκινά από τις ΗΠΑ και σιγά-σιγά εξαπλώνεται παντού. Είναι μια αλλαγή για την οποία ποτέ δεν ερωτήθηκαν οι λαοί, ποτέ δεν έγιναν συζητήσεις στα κοινοβούλια ή στα ΜΜΕ. Κάτι που έγινε για άλλες, μικρότερης αξίας επιχειρήσεις, όπως π.χ. στην Ελλάδα τα ναυπηγεία, η Πειραϊκή Πατραϊκή, ο ΟΤΕ, κλπ.
Ο έλεγχος των κεντρικών τραπεζών των κρατών από ιδιωτικά συμφέροντα, είναι κάτι που οι λαοί ξύπνησαν ένα πρωί και το βρήκαν να έχει γίνει. Χωρίς αιτία ή δικαιολογία ή πρόσχημα. Ήταν όμως ένα αναγκαίο βήμα στο σχέδιο υποδούλωσης των λαών, μέσω της οικονομίας. Έπρεπε να ελέγχεται η χρηματοδότηση των κρατών, για να μπορέσει να λειτουργήσει η απάτη του προβλήματος «χρέος και αποπληρωμή». Βλέπετε, πριν πουλήσεις το φάρμακο, πρέπει να πουλήσεις την αρρώστια.
Ιστορικές πληροφορίες παρουσιάζουν τον Πρόεδρο Λίνκολν να έχει συγκρουσθεί με τους ιδιώτες τραπεζίτες (δολοφονήθηκε χωρίς να διευκρινιστούν ποτέ τα αίτια) αλλά και τον Πρόεδρο Κέννεντυ να έχει επίσης συγκρουσθεί με τους ιδιώτες τραπεζίτες. Εξέδωσε μάλιστα και το λεγόμενο «κόκκινο δολάριο» σε μια προσπάθεια αυτονόμησης της οικονομίας των ΗΠΑ από την κεντρική τράπεζα (επίσης δολοφονήθηκε χωρίς να διευκρινιστούν ποτέ τα αίτια).
Το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης των κεντρικών τραπεζών είναι αρκετά παλαιό και εφαρμόζεται αρχικά στις πιο δημοκρατικές χώρες και πολύ αργότερα στις λιγότερο δημοκρατικές. Βλέπετε οι δημοκρατικές κοινωνίες, αποτελούν κι εύκολο στόχο για τους κερδοσκόπους. Σήμερα δεν είναι σίγουρο, ποιες χώρες διατηρούν τον έλεγχο στις κεντρικές τράπεζές τους. Λέγεται ότι είναι μόνον η Κίνα, το Ιράν και η Βόρειος Κορέα.
Κοινό σημείο των κρατών σήμερα, είναι ότι είναι όλα χρεωμένα. Κράτη με τεράστιες οικονομικές δυνατότητες όπως  π.χ. οι ΗΠΑ που ξοδεύουν 700 δις το χρόνο σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, αλλά και κράτη-νάνοι, όπως το Λουξεμβούργο, είναι εξίσου καταχρεωμένα. Κράτη με αξιοσημείωτες οικονομίες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Δανία, η Γαλλία, που κατηγορούν την Ελλάδα για κακοδιαχείριση, είναι εξίσου υπερχρεωμένες. Το οικονομικό μοντέλο των καιρών μας, είναι στημένο ώστε τα κράτη να χρεώνονται σε σταθερή βάση. Στα διεθνή χρηματιστήρια δεν διαπραγματεύονται πια τα προϊόντα και το αντίκρισμα υπηρεσιών αλλά τα χρέη και τα δάνεια. Στην καρδιά του συστήματος βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση των κρατικών τραπεζών. Σκεφθείτε ότι η χώρα μας, βυθισμένη στην οικονομική κρίση, αγωνίζεται για να «ξαναβγεί στις αγορές». Δηλαδή; Αγωνίζεται για να μπορεί να δανείζεται από το διεθνές τραπεζικό σύστημα κι όχι από συγκεκριμένο οργανισμό (ΔΝΤ). Αλλά και πάλι, θα δανείζεται.
Τι είναι λοιπόν η Κεντρική Τράπεζα;
Ας πάρουμε ως παράδειγμα την Federal Reserve Bank (FED), την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων των ΗΠΑ, μια που αποτελεί το πρότυπο των ιδιωτικοποιήσεων. Στην πραγματικότητα είναι δώδεκα τράπεζες σε διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ που ενώνονται σε μια εταιρική μορφή. Έτσι δικαιολογείται κι ο όρος «ομοσπονδιακή» (Federal) κι όχι από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως παραπλανητικά αφήνουν τον κόσμο να πιστεύει.
Η Κεντρική Τράπεζα παράγει το νόμισμα ενός ολόκληρου κράτους. Η βασική λειτουργία των κεντρικών τραπεζών, οι κινητήριες δυνάμεις που συνυπάρχουν στην πρακτική των είναι δύο: 1) ο έλεγχος των τόκων και 2) ο έλεγχος παροχής χρήματος (ή αλλιώς ο πληθωρισμός).
Η Κεντρική Τράπεζα δεν παρέχει απλώς χρήμα στην οικονομία μιας χώρας, αλλά της το δανείζει με τόκο. Με την πρακτική αυξομείωσης της παροχής χρήματος, η Κεντρική Τράπεζα ρυθμίζει την αξία του χρήματος που εξέδωσε, δηλαδή του χρήματος που υπάρχει στην αγορά, επομένως την βιωσιμότητα ή όχι της αγοράς. Το ίδιο επιτυγχάνει με την αυξομείωση των επιτοκίων. Κάνει το χρήμα ακριβότερο, άρα μειώνεται η ρευστότητα, ή φθηνότερο άρα αυξάνεται η ρευστότητα. Η συμβολή λοιπόν, των Κεντρικών Τραπεζών σε οποιαδήποτε χρηματοοικονομική κρίση, είναι καταλυτική.
Ολόκληρη η δομή αυτού του συστήματος μπορεί να παράγει ένα πράγμα: Χρέος!
Δεν χρειάζεται μεγάλη ευφυΐα να αντιληφθούμε την απάτη: αφού κάθε δολάριο που παράγεται από την Κεντρική Τράπεζα δανείζεται με τόκο, αυτό σημαίνει πως κάθε δολάριο είναι: ένα δολάριο + το ποσοστό χρέους βασισμένο σε αυτό το δολάριο.
Κι εφόσον η Κεντρική Τράπεζα, έχει το μονοπώλιο της παραγωγής του νομίσματος και δανείζει κάθε δολάριο με άμεσο χρέος συνδεδεμένο σε αυτό, από πού μπορεί να προέλθουν τα χρήματα για να πληρώσουμε τελικά αυτό το χρέος;
Μα φυσικά, πάλι μόνο από την Κεντρική Τράπεζα. Που σημαίνει ότι η Κεντρική Τράπεζα, πρέπει να αυξάνει συνεχώς την παροχή χρήματος για να καλύψει προσωρινά το απλήρωτο χρέος, δημιουργώντας δηλαδή περισσότερο χρέος, αφού και αυτά τα χρήματα δανείζονται με τόκο.
Το αποτέλεσμα αυτού του συστήματος είναι: ΣΚΛΑΒΙΑ!
Είναι αδύνατον για την κυβέρνηση και συνεπώς για το κοινό, να βγουν ποτέ από αυτό το αναδημιουργούμενο χρέος. Ό,τι είδους νόμοι και να ισχύσουν, ό,τι ρυθμίσεις και να επιβληθούν, δεν μπορούν να προσπεράσουν το γεγονός, πως η πρώτη ύλη, δηλαδή το χρήμα, πέφτοντας στην αγορά, αυτόματα αυξάνει το χρέος που υποτίθεται προσπαθεί να αποπληρώσει.
Ο έλεγχος της οικονομίας και η σταδιακή κλοπή του πλούτου είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος που οι τραπεζίτες κρατούν στα χέρια τους. Το άλλο εργαλείο για κέρδος κι έλεγχο είναι ο πόλεμος.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε, πως το πιο επικερδές πράγμα που μπορεί να συμβεί στους διεθνείς τραπεζίτες, είναι ο πόλεμος. Γιατί εξαναγκάζει τη χώρα να δανεισθεί ακόμη περισσότερο χρήμα, βέβαια με τόκο.
Ας μην ξεχνάμε την ρήση του υπέρ-τραπεζίτη Βαρόνου Rothschild που αρεσκόταν να λέει: «Το μυστικό της κερδοσκοπίας είναι να αγοράζεις όταν το αίμα κυλάει στους δρόμους».
«Το μυστικό της κερδοσκοπίας είναι να αγοράζεις όταν το αίμα κυλάει στους δρόμους». Βαρόνος Rothschild
Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κανείς, γιατί τα τελευταία 30 χρόνια (τουλάχιστον) οι ΗΠΑ βρίσκονται συνεχώς σε πολέμους, με Ιράκ, Αφγανιστάν,  Γιουγκοσλαβία, Λιβύη κλπ. Πέραν των πολιτικών αιτιάσεων, υπάρχει ένας ειδικός λόγος: Το κέρδος της Κεντρικής τράπεζας (FED).
Γνωρίζοντας το διεθνές σχέδιο ελέγχου της οικονομίας των κρατών, καταλαβαίνεις την σημαντικότητα των Εθνικιστικών Ιδεολογιών. Ο Εθνικισμός, είναι φυσικός εχθρός τέτοιων πρακτικών. Φροντίζει για την ευημερία του λαού κι όχι για την φτωχοποίησή του.
Αντικαθιστά την χρηματοκεντρική λειτουργία του κράτους με την Εθνικιστική λειτουργία. Προωθεί την κοινωνική δικαιοσύνη κι όχι την σκλαβιά της κοινωνίας έναντι της ευημερίας ολιγαρχικών συμφερόντων.
Καταλαβαίνει κανείς γιατί τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, βάλλουν συντονισμένα εναντίον των Εθνικιστών, αφού αυτοί αποτελούμε τον μόνο κίνδυνο για ένα εγκληματικό οικονομικό μοντέλο, σχεδιασμένο για την υποδούλωση των λαών.
Ερωτόκριτος Καλογεράτος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3442122011499956360

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item