Widgets

Φιλοξενώντας μια υγειονομική βόμβα


Νοσοκομεία-εκκολαπτήρια νοσημάτων

Πέρα από το ζήτημα του κατά πόσο ο μη-εξειδικευμένος ιατρός του Κέντρου Υγείας ή του επαρχιακού νοσοκομείου είναι σε θέση να εντοπίσει τις διάφορες, άγνωστες σε εμάς, εισαγόμενες τροπικές νόσους των αλλοδαπών, είναι σημαντικό να αναλογιστούμε το φορτίο που έχουν επωμιστεί οι δημόσιες δομές υγείας γενικότερα λόγω του πλήθους των μεταναστών. Τα νοσοκομεία κατασκευάστηκαν βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, για να εξυπηρετούν συγκεκριμένους πληθυσμούς. Ο πολλαπλασιασμός των επισκεπτών τους, των οποίων τα νοσήματα, όπως αναλύθηκε πρωτύτερα, συχνά αγνοούμε, αποτελεί παράγοντα υψηλού κινδύνου για την δημόσια υγεία γιατί στην περίπτωση αυτή ο χώρος του νοσοκομείου λειτουργεί ως εκκολαπτήριο νέων κρουσμάτων! Για να γίνει πιο κατανοητό, ας φέρουμε ένα παράδειγμα νόσου που επίσης ενδημεί σε εκτεταμένες περιοχές της Ασίας, όπως η φυματίωση. Η φυματίωση μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων πτυέλων που διασκορπίζονται στον αέρα όταν ο ασθενής βήχει. Στην ευκολότερη μετάδοση συντελεί ο συνωστισμός των ατόμων. Ας αναλογιστούμε τον κίνδυνο μετάδοσης της φυματίωσης μεταξύ ατόμων που συνωστίζονται στους διαδρόμους της κλινικής ενός μικρού επαρχιακού νοσοκομείου που καλείται να εξυπηρετήσει πολλαπλάσιους ασθενείς απ’ ότι προοριζόταν να εξυπηρετεί!

Στην πραγματικότητα έχουμε ήδη εικόνα του κατά πόσο έχει επιπτώσεις στην δημόσια υγεία η υποδοχή πληθυσμών ιδίως από την Ασία και την Αφρική. Αξιοσημείωτη για παράδειγμα είναι η αύξηση του πλήθους των φορέων του ιού του AIDS, αλλά και των κρουσμάτων άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ηπατίτιδα Β, γονόρροια, κ.α.) λόγω της πορνείας στην οποία επιδίδονται συχνά οι αλλοδαπές. Σε ορισμένα κράτη της Αφρικής, το 30-40% του πληθυσμού είναι φορείς του ιού του AIDS. Ελέγχει στην Ελλάδα κανείς άραγε τις εκδιδόμενες Αφρικανές; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Όσοι έχουμε ελαφρώς καλή μνήμη θυμόμαστε και τα κρούσματα λέπρας που είχαν εντοπιστεί μεταξύ Αλβανών πριν μερικά χρόνια (η διάγνωση μάλιστα είχε γίνει στο Π.Γ.Ν Ρίου). Η νόσος αυτή είχε αφανιστεί εδώ και δεκαετίες από την χώρα μας.

Είναι «ρατσισμός» η πρόληψη;

Αποπίπτοντας την επίδραση της προπαγάνδας γύρω από το θέμα του «ρατσισμού», μπορούμε να αντικρίσουμε την πραγματικότητα: η διεθνής ιατρική πρακτική ΗΔΗ λαμβάνει υπ’ όψιν το ότι κάποιοι λαοί φέρουν σε υψηλές συχνότητες ορισμένα νοσήματα. Για το λόγο αυτό εφαρμόζονται οδηγίες προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωσή τους. Όσοι χρειάστηκε να ταξιδέψουν σε χώρες του εξωτερικού, ιδίως της Αφρικής και της Ασίας, εμβολιάζονται βάσει επιδημιολογικών μελετών. Θα έπρεπε να κατηγορείται ως ρατσιστικά υποκινούμενη αυτή η τακτική των διεθνών οργανισμών υγείας που συστήνουν τον εμβολιασμό π.χ. έναντι του ιού της ηπατίτιδος Α σε εκείνον που πρόκειται να επισκεφθεί την Ινδία, αλλά όχι σε εκείνον που θα επισκεφθεί το Βέλγιο; Προφανώς όχι! Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα που έχει συγκεντρώσει όλους αυτούς τους ασιατικούς και αφρικανικούς πληθυσμούς, κατά παράδοξο τρόπο θεωρούμε εντελώς ακίνδυνο να τους αφήνουμε ανεξέλεγκτους και υπό συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων. Είναι βέβαιο, πως σύντομα θα αποκαλυφθεί η πικρή αλήθεια, όταν η αύξηση των κρουσμάτων (μεταξύ Ελλήνων πια) δεν θα δύναται να αποσιωπηθεί από τους φορείς της πολιτικής ορθότητος.

Όλγα Χρυσανθοπούλου

Ιατρός


Συνέχεια στην έντυπη έκδοση

(Φ. 143)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ


Έλληνες Γιατροί: Στα όρια της κατάρρευσης το ΕΚΑΒ λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στα hotspot
Ορατή όσο ποτέ είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάρρευση των δημόσιων δομών, λόγω της αυξανόμενης εισδοχής λαθρομεταναστών και την ακόλουθης δημιουργίας hotspots – καταυλισμών στην ελληνική επικράτεια. Ένας ακόμη τομέας που οδεύει προς κατάρρευση είναι το ήδη αποδεκατισμένο ΕΚΑΒ, το οποίο πλέον αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των αναγκών των Ελλήνων πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δηλώνουν ότι δέχονται συνεχώς κλήσεις από τα κέντρα κράτησης σε Ελληνικό και Πειραιά δίχως να υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη και ότι αναγκάζονται να μεταφέρουν άτομα με λοιμώδη νοσήματα, όπως φυματίωση ή ηπατίτιδα, χωρίς ,λόγω της πληθώρας των περιστατικών, να προχωρούν στην απολύμανση των οχημάτων. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, στα βίαια επεισόδια στον καταυλισμό του Πειραιά, έγιναν εννέα διακομιδές από το ίδιο σημείο το ίδιο βράδυ.

Φυσικά, πέρα από την αποδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, οι συνέπειες για το σύνολο της χώρας είναι εξίσου σοβαρές. Από την μία πλευρά, μειώνεται επικίνδυνα ο αριθμός των διαθέσιμων οχημάτων με σκοπό την διακομιδή Ελλήνων  σε περίπτωση ανάγκης. Από την άλλη πλευρά, λόγω ακριβώς των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα hotspot, η διακομιδή μεταναστών με μολυσματικές ασθένειες πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, εξαιρετικά απειλητικών, στον γηγενή πληθυσμό.

Συνοψίζοντας, για ακόμη μια φορά γίνεται εμφανές ότι κύριο μέλημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μόνιμη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην χώρα, ακόμη και αν αυτή η προοπτική θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον ελληνικό πληθυσμό.


www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΓΕΙΑ 8212150924862957063

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item