Widgets

Νέες επιτυχίες... Άγκυρα: Δεν θα δεχτούμε πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στα "ελληνικά νησιά"
Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Βολκάν Μποζκίρ.

Μία συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, διευκρίνισε ο τούρκος υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες και όχι εκατομμύρια.

Ο Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι την 1η Μαΐου. ΚαθημερινήΤουρκία: Δεν θα δεχθούμε κανέναν μετανάστη από όσους βρίσκονται στην Ελλάδα


Ολοι εγκλωβίζονται εδώ! - Μισό εκατ. έφτασαν μέσα σε τρεις μήνες!

Στη συμφωνία της Συνόδου (που υπέγραψε και η Ελλάδα) είναι ξεκάθαρο ότι η επανεισδοχή δεν αφορά όσους βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, είπε ο τούρκος υπουργός Ευρ.Υποθέσεων

Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

Μία συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, διευκρίνισε ο τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, όχι εκατομμύρια, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ανατολή.

Ο Βολκάν Μποζκίρ δήλωσε επίσης ότι η υποψήφια για ένταξη Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέχρι την 1η Μαΐου.

Σχεδόν μισό εκατ. πρόσφυγες έφθασαν στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2015

Σχεδόν μισό εκατομμύριο παράτυποι μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015, οι περισσότεροι από τους οποίους μετακινήθηκαν βόρεια διαμέσου των Βαλκανίων, σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, της συνοριακής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Frontex, που συλλέγει στοιχεία για τον αριθμό των παράτυπων διελεύσεων των συνόρων, κατέγραψε 484.000 τέτοιες περιπτώσεις στη διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου από την Τουρκία στην Ελλάδα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου και 466.000 στη διαδρομή των δυτικών Βαλκανίων, κυρίως άνθρωποι που επανεισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα σύνορα της Κροατίας με τη Σερβία που δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των παράτυπων διελεύσεων των συνόρων της ΕΕ, αυτών που δεν χρησιμοποιούν τα κανονικά σημεία διέλευσης, ανήλθε σε 978.300 το τρίμηνο αυτό, ο μεγαλύτερος αριθμός αφότου η Frontex άρχισε να συλλέγει τέτοια στοιχεία το 2007.

Από εκείνους που φθάνουν στην Ελλάδα, κυρίως σε νησιά από τις τουρκικές ακτές, το 46% δήλωσαν πως είναι Σύροι και το 28% Αφγανοί, ανέφερε η Frontex.

Η συνοριακή υπηρεσία της ΕΕ κατέγραψε μια μείωση των αφίξεων στην Ιταλία από τη Λιβύη αλλά σημείωσε μια απότομη αύξηση των αφίξεων στην Ισπανία από το Μαρόκο, αν και οι αφίξεις αυτές είναι σε χαμηλό επίπεδο. Καταγράφηκαν 2.800 παράτυπες διελεύσεις το τέταρτο τρίμηνο (του 2015) στη διαδρομή της δυτικής Μεσογείου, ανέφερε, αριθμός ρεκόρ για αυτή την εποχή και ο διπλάσιος αριθμός εκείνων που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο το 2014. ΠΗΓΗ

Δεν τους έσωσε ούτε ο Καρανίκας στο Μαξίμου - Πρώτος στόχος της κυβέρνησης "να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία"


Άνοιξαν τα σύνορα, κατέστρεψαν την Ελλάδα, έκαναν άνω κάτω την Ε.Ε., οδήγησαν στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους, δημιούργησαν το δράμα και την ντροπή της Ειδομένης και τώρα περιμένουν να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησαν οι ίδιοι με την πολιτική τους η... Τουρκία:

Μα η Τουρκία θα φροντίσει να το συντηρεί, για να συνεχίσει τον σχεδιασμένο εξισλαμισμό και δορυφοροποίηση της Ελλάδας και την απευθείας διαπραγμάτευση με την Ε.Ε., παρακάμπτοντας την δπεριθωριοποιημένη και δορυφοροποιημένη Ελλάδα και την αποδυναμωμένη ελέω Τσίπρα-Τασίας Κύπρο.

Τουλάχιστον δεν ρωτάτε τον Καρανίκα να σας διαφωτίσει επιτέλους με τις στρατηγικές του γνώσεις;
Τι στο καλό τον πήρατε στο Μαξίμου;

Διαβάζουμε από το Πρώτο Θέμα

Δραματική ομολογία του Μεγάρου Μαξίμου
Έκλεισαν τα σύνορα - Στον «αέρα» η συμφωνία με την Τουρκία

Ελένη Στεργίου

Τούσκ: συγχαρητήρια στις χώρες που έκλεισαν τα σύνορα στους μετανάστες!
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τουσκ ανώτατες κυβερνητικές πηγές παραδέχονταν ότι το κλείσιμο των συνόρων είναι μια πραγματικότητα - Τώρα φοβούνται ότι μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία για την επιστροφή προσφύγων - «Κεντρικός μας στόχος να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία» έλεγε κυβερνητικός παράγων

Στην παραδοχή ότι στην πραγματικότητα τα σύνορα είναι κλειστά προσχώρησε με καθυστέρηση και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο περιθώριο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με το επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Εξακολουθούν, όμως, οι ίδιες πηγές να επιρρίπτουν τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στις μονομερείς ενέργειες και λένε ότι «ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην επόμενη σύνοδο εμείς θέλουμε αυτό να αποδοκιμαστεί όσο γίνεται και στο κείμενο συμπερασμάτων».

«Στα συμπεράσματα γίνεται αναφορά για τους μετανάστες. Όμως τα σύνορα ειναι κλειστά. Κεντρικός μας στόχος είναι να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται ένας ανθρωπιστικός διάδρομος» συμπλήρωνε ο ίδιος κορυφαίος κυβερνητικών παράγων.

Στο Μαξίμου ανησυχούν για το ενδεχόμενο οι χώρες του Βίζενγκαρντ να μπλοκάρουν και τη συμφωνία για την Τουρκία για την επανεγκατάσταση προσφύγων. Έλεγαν, δε, οι κυβερνητικές πηγές ότι «αν ισχύσει η συμφωνία αυτή θα πρέπει να πάρουν και αυτές πρόσφυγες».

Επανερχόμενοι στις δηλώσεις Τουσκ το βράδυ της Τετάρτης ότι ο βαλκανικός δρόμος έχει κλείσει οι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι προσπαθεί να σβήσει με μια γόμα τη διαχωριστική γραμμή Βιζενγκραντ-προθύμων.

«Πρέπει να παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή αυτό που έκανε χθες ο Τουσκ. Το κάνει γιατί υπάρχει αδυναμία στην Ευρώπη να χαράξει κοινή γραμμή. Προσπαθεί να μην υπάρξει σύγκρουση των υπολοίπων χωρών με τις χώρες του Βίζενγκραντ» συμπλήρωναν για τη στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία οι κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι εντάσσεται στη «σύνθετη διπλωματική δραστηριότητα από την Ελλάδα για να φτάσουμε στο σημείο της συμφωνίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγινε το ταξίδι στη Τουρκία. Αυτο που κάνουμε με την Τουρκία το κάνουμε εκπροσωπώντας την ΕΕ».

Οι ίδιες πηγές «πανηγυρίζαν» για τη συμφωνία σχετικά με την επιστροφή ανθρώπων που δεν έχουν δικαίωμα προστασίας υποστηρίζοντας ότι «είναι ένα από τα ζητήματα που επιτυχώς λύθηκαν». «Αυτό είναι καλό γιατί χτυπά την αξιοπιστία των διακινητών» συμπλήρωναν.

Από το Μαξίμου έδωσαν συνέχεια στην κόντρα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο για τον οποίο έλεγαν ότι «δεν ασκεί εθνική πολιτική». «Φαίνεται οτι δεν έχει πει κουβέντα για τις μονομερείς ενέργειες, ούτε έδωσε στήριξη στις θεσεις της κυβέρνησης και βγήκε να κεφαλοποιήσει χθες το μήνυμα του Τουσκ λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει συναινέσει στο κλείσιμο των συνόρων».

Όσον αφορά την αξιολόγηση οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι «υπάρχει ένα καινούργιο στοιχείο ότι για πρώτη φορά οι εταίροι βάζουν χρονικό ορίζοντα στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Ξεκινά και η συζήτηση για το χρέος». ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 5058152183005296659

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item