Widgets

ΟΧΙ στα hot spots λέει όλη η Ελλάδα


Δηλώσεις στον Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ 

Το θέμα με την δημιουργία των «hot spots» σε όλη την Ελλάδα, μια κίνηση εκ μέρους των κυβερνώντων που σκοπεύει να μετατρέψει όλη την χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο μεταναστών, είναι ένα θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα, αλλά και όλους τους Έλληνες. Ακόμα περισσότερο απασχολεί τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής σε Βουλή, αλλά και Δήμους και Περιφέρειες. 


Το «ΕΜΠΡΟΣ» επικοινώνησε με Περιφερειακούς Συμβούλους και Βουλευτές της Χρυσής Αυγής από διάφορα μέρη της Ελλάδος, για να καταγράψει όχι μόνον τις απόψεις τους, αλλά και τα γεγονότα, και τις αντιδράσεις του κόσμου στην ανθελληνική μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, τις οποίες αποσιωπούν τα μεγάλα κανάλια και οι εφημερίδες της διαπλοκής. Οι ερωτήσεις μας προς όλα τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής ήταν:

- Τι συμβαίνει με το θέμα των hot spot στην περιοχή τους,

- Ποιες είναι οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στο θέμα της μετάβασης των μεταναστών για εγκατάσταση στις περιοχές τους, και

- Ποιες είναι οι θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου απέναντι σε όλα αυτά.


Αντώνης Γρέγος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης: Όλη η Ελλάδα φωνάζει «Κάντε κάτι, μόνον εσείς μπορείτε να σώσετε την κατάσταση»


Οι αντιδράσεις των κατοίκων στις περιοχές της Μακεδονίας, όπου είναι μεγάλο το ποσοστό των λαθρομεταναστών, είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, και μιλάμε για την περιοχή των Διαβατών, για την περιοχή της Σίνδου, για την Νέα Καβάλα, για το Κιλκίς, οι καταστάσεις είναι πραγματικά πρωτόγνωρες. Τολμώ να πω ότι οι αντιδράσεις είναι καθολικές διότι έχουν μεταφερθεί εκεί δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες. Τα σχέδια της κυβέρνησης είναι να γεμίσουν αυτές οι περιοχές με λαθρομετανάστες με ό,τι επιπτώσεις κι αν έχει αυτό. Μιλάμε για θέματα υγείας, εγκληματικότητας.

Αναγνώστου Κωνσταντίνος Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου - Υπό κατάληψη η Ήπειρος


Σήμερα μάθαμε ότι θα λειτουργήσουν προς το παρόν τρία κέντρα στα Γιάννενα, εκ των οποίων το ένα θα είναι στο Γυμνάσιο των Δολιανών το πρώην μουσικό λύκειο, θα είναι στο Γυμνάσιο του Τσεπέλοβου, χωριό σημαντικής αξίας για όλους τους Ηπειρώτες, και θα είναι και στο παλιό αεροδρόμιο στον Κατσικά. Ο κόσμος είναι ανάστατος. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι συμβαίνει αυτό στην Ήπειρο, γιατί έχουμε μόλις 103 χρόνια που απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους και ξαφνικά μας φέρνουν με το ζόρι ξανά τους μουσουλμάνους στην Πατρίδα μας.

Ηλιόπουλος Παναγιώτης Βουλευτής Μαγνησίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας - «Κανένα hot spot, σε καμία περιοχή της Θεσσαλίας»


Οι άνθρωποι αυτοί που περνούν τα σύνορα της Ελλάδος δεν είναι πρόσφυγες. Είναι στην πλειοψηφία τους παράνομοι λαθρομετανάστες. Είναι εισβολείς στην Πατρίδα μας. Στην Θεσσαλία δεν θέλουμε κανένα hot spot. Από ό,τι έχουμε μάθει μέχρι στιγμής, θα δημιουργηθεί ένα έξω από τα Τρίκαλα. Οι δήμαρχοι έχουν συγκαλέσει τα Δημοτικά Συμβούλια και έχουν πει ότι δεν θα δεχθούν hot spot σε κανένα σημείο της Θεσσαλίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δημάρχων, οι οποίοι είναι ενάντια στις προθέσεις των δημοτών τους. Εμείς χωρίς κομματικές σημαίες, μόνον με Ελληνικές σημαίες θα είμαστε δίπλα στους πολίτες όπου χρειαστεί, δίπλα σε όλους όσους διαμαρτύρονται και αντιστέκονται σε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις.

Χρυσομάλλης Νικόλαος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας - Πάνω από 50.000 οι μετανάστες στην Βόρειο Ελλάδα


Αυτές τις μέρες, είχαμε ένα έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου φάνηκε για άλλη μια φορά η υποκρισία της διοίκησης της Περιφέρειας. Δίνουν «Γη και Ύδωρ» στους λαθρομετανάστες, ενώ σε αντίθεση όλοι οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε «θέση μάχης». Σε όποιο σημείο ακούγεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι θα γίνει κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, -δηλαδή κάποιο από τα περίφημα hot spot-, βλέπουμε αμέσως αντιδράσεις με διάφορες μορφές. Μπορεί κάποιοι να τους δικαιολογούν, μπορεί κάποιοι άλλοι να μην τους δικαιολογούν, όμως κανένας Έλληνας δεν θέλει εδώ τα «κέντρα φιλοξενίας» λαθρομεταναστών. Όλοι αυτοί οι «αλληλέγγυοι» της Περιφέρειας, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αν τολμούν ας κάνουν δημοψήφισμα για το αν οι Έλληνες θέλουν τους λαθρομετανάστες στην Πατρίδα μας.

Σπυρόπουλος Γεώργιος, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης - Ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι αυτό που γίνεται είναι έγκλημα


Εδώ και αρκετούς μήνες έχει πέσει στην αντίληψη μας, ότι εδώ στην Κρήτη θα δημιουργηθούν μεγάλα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών, ή hot spot όπως μας τα «σερβίρουν» τώρα. Συγκεκριμένα στις περιοχές Γούβες, Καρπερό, στην Χερσόνησο, στο παλαιό στρατόπεδο της ΣΕΑΠ, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Πλατανιά, και στην σχολή Αρχιφυλάκων στην Σητεία. Είχαμε φέρει μια ερώτηση για όλα αυτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης τον Σεπτέμβριο, 10 μέρες πριν από τις εκλογές, όπου συναντήσαμε έντονες αντιδράσεις ειδικά από μέλη του «Ανταρσύα». Οι περισσότεροι τότε πίστευαν ότι αυτό που λέγαμε δε ισχύει και ότι είναι λάθος. Φθάσαμε στο σημείο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νομού Ηρακλείου, συνάδερφος από άλλο συνδυασμό, να θέτει και αυτός το συγκεκριμένο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πρόκειται να γίνει αυτό τον μήνα. Οι αντιδράσεις είναι πάρα πολλές στην Κρήτη. Ο κόσμος είναι αναστατωμένος. Ο κόσμος δεν θέλει την δημιουργία αυτών των κέντρων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε για το λαθρομεταναστευτικό:


«Μόνο η Χρυσή Αυγή αντιστέκεται στο σχέδιο αφελληνισμού της Ελλάδος και απαιτεί να κλείσουν τα σύνορα και να απελαθούν οι λαθρομετανάστες. Ειδάλλως, σε σύντομο χρόνο οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία μέσα στην χώρα μας».

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση...

(Φ. 140)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣAυτές είναι oι εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Σε εγκαταστάσεις στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται οι πρόσφυγες που έφτασαν την Πέμπτη από την Μυτιλήνη μέσω Καβάλας.

Το πρωί της Πέμπτης έξι λεωφορεία μπήκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με περίπου 262 πρόσφυγες, οι οποίοι έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας με το πλοίο Nissos Mykonos.

Το seleo.gr βρέθηκε σε μια από τις αποθήκες όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και συγκεκριμένα στην αποθήκη 18.

Την φύλαξη του χώρου έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα, την καθαριότητα του χώρου ο ΟΛΘ και την σίτιση ο ελληνικός στρατός, ενώ 450 μερίδες φαγητού κάθε βράδυ ετοιμάζει η πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη Θεσσαλονίκης.


Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες Εργασίας μόνο για μετανάστες


Με την δημιουργία επτά Ελευθέρων Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) όπου θα εγκατασταθούν βιομηχανίες, βιοτεχνίες και μεταποιητικές επιχειρήσεις απ’ όλη την Βόρειο Ευρώπη μαζί με τα θυγατρικά εργοστάσιά τους που λειτουργούν στην Κίνα και άλλες χώρες της Ασίας, θα επιχειρηθεί η εργασιακή αποκατάσταση των εκατομμυρίων τριτοκοσμικών που θα εγκατασταθούν, όπως φαίνεται μόνιμα, στην Ελληνική Επικράτεια.

Το σχέδιο που έχει την έγκριση της κυβέρνησης, προβλέπει τα όρια των συγκεκριμένων ειδικών ζωνών να συμπίπτουν με αυτά των επτά αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, όπου υπάρχουν διορισμένοι Περιφερειάρχες, οι οποίοι λογαριασμό δίνουν μόνον στον υπουργό Εσωτερικών.

Έτσι, παρακάμπτονται τα αιρετά Περιφερειακά Συμβούλια και οι Δήμοι που θα μπορούσαν με τις αποφάσεις τους να δυναμιτίσουν την δημιουργία ΕΟΖ, αφού η περιοχή τους ουσιαστικά δεν θα έχει οφέλη, όπως έχει αποδείξει η διεθνής εμπειρία.

Πράγματι, όσα κράτη υιοθέτησαν την δήθεν συμφέρουσα οικονομικά αυτή λύση, είδαν ότι στην πραγματικότητα δεν εξασφάλισαν τα πλεονεκτήματα που ανέμεναν γιατί οι «επιχειρήσεις» λειτουργούσαν με τους δικούς τους νόμους.

Ουσιαστικά, όπου εγκαταστάθηκαν ήταν ως κράτος εν κράτη, αφού δεν πληρώνουν κανένα φόρο, όπως και ΦΠΑ και φυσικά ούτε και δασμούς.

Παράλληλα, στο σύνολό τους δεν απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό από τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά λαθρομετανάστες, οι οποίοι αμείβονται με βορειοκορεάτικα μεροκάματα.

Έχει διαπιστωθεί στην πράξη από τις πρώτες ΕΟΖ, οι οποίες, να σημειωθεί είναι περιοχές μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, ότι όσοι προσλαμβάνονται, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, γρήγορα αντιδρούν, ζητώντας καλύτερους μισθούς και λιγότερες ώρες απασχόλησης

Δεν είναι τυχαίο ότι στην τουρκική οικονομική ζώνη που βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ. από το φυλάκιο των Κήπων στον Έβρο, στην σκλαβωμένη Ανατολική Θράκη, όλο το κατώτερο προσωπικό που ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες, προέρχεται από τα βάθη όχι της Μικράς Ασίας, αλλά των υψιπέδων του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαία παλαιότερη πρόταση του προέδρου των Γερμανικών Βιομηχάνων και φίλα προσκείμενου στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, Χανς Πέτερ Κάιτελ, να κηρυχτεί η Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη και να αντιμετωπιστεί με το καθεστώς που διέπει τις «θυγατρικές εταιρείες».

Δείχνοντας τις πραγματικές διαθέσεις του αναφορικά με την χώρα μας, ζήτησε να συνεργαστούμε ώστε «να συνδιαμορφώνουμε επί τόπου τις μεταρρυθμίσεις». Κάτι που αν υλοποιηθεί, καθιστά άμεσα την Ελλάδα αποικία της κυβέρνησης του Βερολίνου.

Όσο για τα φτηνά εργατικά χέρια, θα βρεθούν ανάμεσα στους μυριάδες αλλογενών που θα διασκορπισθούν κατά μήκος και πλάτος των εδαφών που ακόμη ορίζονται ως Ελληνικά, από την Μεσσηνία και την Λακωνία μέχρι την Ήπειρο και τον ακριτικό Έβρο.

Το «ΕΜΠΡΟΣ» με συνεχή δημοσιεύματά του, με πρόσφατο αυτό της 20-2-2016 (φύλλο 137), είχε αποκαλύψει ότι ετοιμάζονται μαζικές προσλήψεις εποικιστών μουσουλμάνων σε διάφορες επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.

Τώρα, όπως φαίνεται, οι θέσεις εργασίας που προϋπολογίστηκαν, δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες δωρεάν σίτισης και «φιλοξενίας» των αλλογενών, γι’ αυτό και «ξεπάγωσε» το σχέδιο για την μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη Ε.Ο.Ζ.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση...

(Φ. 140)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

Πρόσκληση Ερντογάν: Μουσουλμάνοι όλου του κόσμου πηγαίνετε στην Ελλάδα
Ανοιχτή πρόσκληση προς εκατομμύρια μουσουλμάνους που ζουν στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής, έχει απευθύνει η Τουρκία, προκειμένου να την επισκεφτούν, χωρίς καμία θεώρηση διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου, ώστε στην συνέχεια να τους κατευθύνει προς τον «ευρωπαϊκό παράδεισο».

Προκειμένου δε να υλοποιηθεί το σχέδιο ισλαμοποίησης της γηραιάς ηπείρου, η Άγκυρα ήδη δεν ζητεί βίζα από υπηκόους 117 χωρών του τρίτου κόσμου, ενώ εξετάζει να ισχύσει το ίδιο και για πολίτες άλλων 83 κρατών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πρόσφατα, επισκεπτόμενος χώρες της Δυτικής Αφρικής, καθημερινά αεροπορικά δρομολόγια προς την Κωνσταντινούπολη.

Ήδη, έχει δώσει εντολή στον εθνικό αερομεταφορέα Turkish Airlines να μεταφέρει, με αντίτιμο 30 ευρώ το άτομο, τουλάχιστον 85.000 άτομα κάθε εβδομάδα από την Γκάνα, την Νιγηρία, το Μάλι, το Καμερούν και το πρώην Βελγικό Κογκό, προς το αεροδρόμιο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

Ήδη, υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, ειδικά και μόνο για την μεταφορά ατόμων της μειονότητας των Χαζάρων που είναι τουρκομογγολικής (τουρανικής) καταγωγής.

Παράλληλα, η Τουρκία ετοιμάζεται να δώσει την τουρκική υπηκοότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες σουνίτες μουσουλμάνους που βρίσκονται ήδη στο έδαφός της, μόνο και μόνο για να αλλοιώσει την εθνολογική σύνθεση της Ευρώπης ξεκινώντας βεβαίως από την χώρα μας, με βάση την δημόσια υπόσχεση της Άνγκελα Μέρκελ ότι «η άρση της βίζας Σένγκεν προς τους Τούρκους πολίτες θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2016».

Η Άγκυρα προωθεί, με μαζικό τρόπο προς τα μικρασιατικά παράλια, στρατιές λαθρομεταναστών, οι οποίοι στην συνέχεια αποβιβάζονται, εν είδει σχολικής εκδρομής, στα ελληνικά νησιά.

Όπως ακούγεται, μάλιστα, σε προεπιλεγμένους λαθρομετανάστες (κυρίως όσοι είναι πρώην στρατιωτικοί), γίνονται ειδικά φροντιστήρια από ανθρώπους της ΜΙΤ, για το πώς θα μπορούν να χειραγωγούν τους ομοεθνείς τους ώστε αν χρειασθεί, να λειτουργήσουν ως «πέμπτη φάλαγγα» κατά της χώρας μας, αλλά και των υπολοίπων κρατών της Ε.Ε.

Τα μαθήματα αυτά ενώ αρχικά αφορούσαν την άσκηση ψυχολογικού πολέμου, με μάζες μουσουλμάνων να διαμαρτύρονται για τους «φράχτες» που υψώνει η Ευρώπη και πορείες στο κέντρο των πόλεων όπου «φιλοξενούνται», ώστε να εδραιωθεί η εικόνα του «κατατρεγμένου πρόσφυγα», τώρα περιλαμβάνουν και ασκήσεις για οδομαχίες εντός αστικού ιστού.

Σε απλά Ελληνικά, οι Τούρκοι εκπαιδεύουν ομόθρησκούς τους για πόλεμο μικρής κλίμακας, εντός κατοικημένων περιοχών, με ξαφνικά χτυπήματα και τακτικές που παραπέμπουν σε αντάρτικο πόλεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις δολιοφθορές και στην κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών με απλά υλικά.

Μεταξύ αυτών που πέρασαν από το «σχολείο» της ΜΙΤ και ενδεχομένως να έχουν έρθει ήδη στην Ελλάδα, είναι Αλγερινοί και Λίβυοι στρατιωτικοί που έχουν εμπειρία, ειδικά οι δεύτεροι, σε ένοπλες συγκρούσεις εντός και εκτός πολεοδομικών συγκροτημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία αναζητεί τρόπους για να έχει ένα «έτοιμο στρατό» στις υπό κατάληψη από τις ορδές του ισλάμ, χώρες της Ευρώπης.

Και ο καιρός για να επιβεβαιωθούμε, για μια ακόμη φορά, δεν απέχει πολύ.

Γ. ΦΡΑΓΚΟΣ

(Φ. 140)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣΕΓΕΡΘΗΤΙ: Πού είναι οι Έλληνες;
«Η πολιτική ανυπακοή του πλήθους αποτελεί αυθεντική ηθική και δημοκρατία εν δράσει σε αντίθεση με την ανομία της εξουσίας. Είναι αυτό που φοβάται κάθε εξουσία».

Οι Εθνικιστές επιβεβαιώνονται με τον πλέον καταφανή τρόπο. Όσα προειδοποιούσαμε ότι θα συμβούν ως συνέπεια των πολιτικών που αδιάκριτα υιοθέτησαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, Δεξιάς και Αριστεράς, στο όνομα του εξευρωπαϊσμού της κοινωνίας, γίνονται πράξη. Αυτές τις πολιτικές θα εξακολουθούν να εφαρμόζουν μέχρι να αναγκάσουν την κοινωνία να αποδεχθεί ως αναπόφευκτη την επιβολή του «δημοκρατικού» πραξικοπήματος, με δέλεαρ την διατήρηση ενός τρόπου ζωής κάλπικου και διαβρωτικού.

Για τους ιδεολογικούς και πολιτικούς αντιπάλους του εθνικιστικού κινήματος, η αποδοχή του από ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αυτό που έχει πάψει να αποδέχεται άνευ ερωτήσεων την καθεστωτική προπαγάνδα, οφείλεται στο ότι «εκμεταλλεύεται τον φόβο» ή «χαϊδεύει τα ταπεινά λαϊκά ένστικτα». Αφαιρώντας την κοινή φυλετική, γλωσσική και θρησκευτική ταυτότητα, ο λαός γίνεται γι’ αυτούς η εύπλαστη μάζα που νομιμοποιεί την εξουσία τους.

Καθυβρίζοντας τον μοναδικό τους αντίπαλο, κρούοντας το νεύρο του αντιγερμανισμού, αυτοί, οι υπάλληλοι των εταιριών του Βερολίνου, από πολυεθνικές εταιρείες ως ΜΚΟ, και χειραγωγόντας τα ΜΜΕ, νομίζουν πως οι Έλληνες δεν θα αντιληφθούν έστω και με αργοπορεία το προφανές. Ότι καλλιεργημένα χωράφια, γήπεδα, σπίτια, νοσοκομεία, ακόμα και οι κατασκηνώσεις των παιδιών τους (οι κατασκηνώσεις είναι, άλλωστε, «φασιστικές») θα παραχωρηθούν στους μουσουλμάνους εισβολείς. Οι 100.000 κενές, κλιματιζόμενες σκηνές στο μουσουλμανικό προσκυνηματικό στρατόπεδο της Σαουδικής Αραβίας δεν διατίθενται από τους ομοθρήσκους τους για να τους στεγάσουν. Αυτές τις αναπόδραστες αλήθειες οι Έλληνες πολιτικοί δεν θέλουν να τις αντιληφθούν, και κυρίως δεν θέλουν να τις αντιληφθεί ο λαός.

Για τους σταλινικούς προπαγανδιστές, οι Εθνικιστές δεν έχουν ιδανικά και αξίες, ούτε καν ειλικρίνεια. Οι δημαγωγοί δικαιολογούν έτσι τα χτυπήματα που κυνικά επιφέρουν στους Έλληνες, αντιδημοκρατικά, απάνθρωπα, δολοφονικά, και τις νοθείες, τις φυλακίσεις και τις δολοφονίες ακόμη, στο όνομα της προστασίας της νομιμότητάς «τους».

Ποια είναι όμως, τελικά, η «νομιμότητα»; Η εμπιστοσύνη την οποία δείχνουν οι πολιτικοί του μνημονιακού τόξου στις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων εταίρων, μόνον ως ομολογία της πλήρους αδυναμίας του πολιτικού συστήματος μπορεί να εννοηθεί. Είναι απορίας άξιον γιατί θεωρούν ότι οφείλουν να πορεύονται με αυτές ως τις Δέκα Εντολές του Μωσαϊκού Νόμου. Η κυρίαρχη σκέψη, η οποία επιβάλλεται από πολιτικούς και δημοσιογράφους προκειμένου να αναπαράγουν την εξουσία τους, υπαγορεύει ότι οι άνθρωποι πρέπει να προτιμούν να τους παίρνουν τα σπίτια, να τους μαχαιρώνουν και να τους βιάζουν, αρκεί να μην τους αποκαλέσουν «ρατσιστές».

Και χάρις στην υπνωτική προπαγάνδα, πολλοί συμπατριώτες μας πρόθυμα υπακούουν. Πρέπει, όμως, να πάψουν. Να πάψουν να υποτάσσονται σε μια παρά φύσιν νομιμότητα. Υπό τις παρούσες συνθήκες, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ανυπακοής. Για τον απλό πολίτη, η ανυπακοή είναι η ηθική απόφαση να παραβιάσει τον νόμο λέγοντας «φτάνει, αρκετά, δεν πάει άλλο». (…) Στην ανυπακοή, νομιμότητα και ηθική συγκρούονται: από τη μια η εξωτερική υποχρέωση να υπακούμε τον νόμο (με τεχνικούς όρους, ένα ετερόνομο καθήκον) και από την άλλη η εσωτερική ηθική ευθύνη που μας δεσμεύει να ακολουθούμε το καλό, αυτό που για τον καθένα μας εκφράζει την ύψιστη ηθική αρετή (αυτονομία). Στην ανυπακοή, νομιμότητα και ηθική αποκλίνουν, αλλά αυτονομία και υπαρξιακή ελευθερία συμπίπτουν.

Ο καταλύτης για ανυπακοή μπορεί να είναι μια ακραία αδικία, όπως ο φόνος του Αλέξη το 2008, ή αποτέλεσμα μιας σειράς καθημερινών επιθέσεων και ταπεινώσεων που εξαντλούν την ηθική αντοχή, όπως μαζικές απολύσεις, απέλπιδη ανέχεια ή συνεχείς επιθέσεις στην αξιοπρέπεια. Θα λέγαμε ότι επιθέσεις κατά της ανυπακοής δείχνουν την αμνησία και ανοησία των κυβερνώντων. Αποτελούν την κύκνεια κακοφωνία ενός συστήματος εξουσίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις μη ωφελιμιστικής αλλά ηθικής ανυπακοής, το μερικό ή τοπικό τραύμα εγείρει ένα καθολικό αίτημα.(…) Βασικές συνταγματικές διαδικασίες έχουν παραβιαστεί και καίρια πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα έχουν καταστρατηγηθεί από τα Μνημόνια. Αυτά τα μέτρα και μόνο θα δικαιολογούσαν την ανυπακοή. Αλλά οι αιτιολογίες για την ανυπακοή πάνε βαθύτερα. Το δημοκρατικό έλλειμμα του πολιτικού συστήματος είναι εμφανές και δραματικό. Τα μέτρα έχουν παραχωρήσει την εθνική ανεξαρτησία σε ένα ετερόκλητο «πλήρωμα» διεθνών τραπεζιτών και «λογιστών» των Βρυξελλών και έχουν μετατρέψει το εθνικό Κοινοβούλιο σε τοπικό υποκατάστημα πολυεθνικής εταιρείας που εκτελεί τις εντολές της γενικής διεύθυνσης. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κυβερνάται με διατάγματα ξένων δυνάμεων που προσκάλεσε και υπηρετεί η κυβέρνηση.(…)

Στη «μεταδημοκρατική συνθήκη» της εποχής μας η δημοκρατική διαδικασία δυσλειτουργεί, οι πολιτικοί εφαρμόζουν τις επιταγές των τεχνοκρατών, οι κυβερνήσεις είναι υποχείρια των αγορών, τα ΜΜΕ κομμάτια της διαπλοκής και συναλλαγής. Δεν υπάρχει τρόπος να συμμετάσχουμε στις αποφάσεις που μας αφορούν ή να εισακουστούν τα θεμιτά μας παράπονα.(….) Μια κρίση νομιμοποίησης και εξουσίας δεν προκύπτει βέβαια από μεμονωμένες πράξεις ανυπακοής. Δημιουργείται όταν το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει αποδοχή της βασικής πολιτικής και των αρχών του και πρέπει να καταφύγει στον ανοικτό καταναγκασμό, στην ιδεολογική χειραγώγηση ή στα ψεύδη, με άλλα λόγια στην ταύτιση νόμου και ανομίας.

Η πολιτική ανυπακοή του πλήθους αποτελεί αυθεντική ηθική και δημοκρατία εν δράσει σε αντίθεση με την ανομία της εξουσίας. Είναι αυτό που φοβάται κάθε εξουσία». Τα παραπάνω τα γράφει στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 22-10-2013 ο Κώστας Δουζίνας, βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Προέδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, -Καθηγητής και διευθυντής του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου.

Πού είναι όμως οι Έλληνες που θα κάνουν την ανυπακοή πράξη; Οι προδομένοι του «Δεν πληρώνω» του ΣΥΡΙΖΑ; Οι απογοητευμένοι αγρότες; Οι νομοταγείς «πατριώτες» μιας λιμνάζουσας Δεξιάς; Οι μόνοι που μπορούν, είναι οι Έλληνες. Όχι τα εγγόνια των ηττημένων του ‘ 49, αλλά τα εγγόνια των Αρματωλών, των Φιλικών, της Μπουμπουλίνας και των Τζαβελαίων.

Οι αναγκαίες συνθήκες δημιουργούνται ταχύτατα. Ηγεσία και Χρόνος είναι οι καταλύτες.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΠΠΑ

(Φ. 139)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3549753483133769536

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item