Widgets

Eθνικισμός και Φύση: Μια αδιάρρηκτη ενότητα‏


Η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε μια εποχή αξεπέραστων τεχνολογικών επιτευγμάτων όπου όλα δύνανται να πραγματοποιηθούν. Η τεχνολογία, η επιστήμη, η παγκοσμιοποίηση, ο άκρατος υλισμός, ο καταναλωτισμός βρίσκονται στο απόγειό τους. Μα η αλαζονεία έχει ήδη διαπραχθεί. Ο  άνθρωπος πέρασε τα εσκαμμένα και υπερέβη τα όρια. Και η Φύση, όσο γενναιόδωρη και αν είναι, είναι σίγουρο ότι θα εκδικηθεί. Η Τίσις πλησιάζει. Διότι ο άνθρωπος εγκατέλειψε τη μητέρα Φύση, και δημιούργησε μεγαλουπόλεις πάνω στα θεμέλια του υλικού οφέλους. Το χρήμα είναι πλέον ο κυρίαρχος των πάντων. Ο άνθρωπος αποποιήθηκε όλες εκείνες τις Αξίες της Φύσεως, απαρνήθηκε τον φυσικό τρόπο ζωής, και κατέληξε να αποτελεί έρμαιο των επιταγών της τεχνολογίας.

Για τον Εθνικισμό, η Φύση και οι Νόμοι της, είναι οι θεμελιώδεις αρχές, στις οποίες πρέπει να υπακούει ο άνθρωπος. Μακριά από τα φθοροποιά πρότυπα των αφύσικων ρυθμών του σύγχρονου κόσμου, ο Εθνικιστής στοχεύει στην ανάδυση της σημασίας του σεβασμού στους Φυσικούς Νόμους, οι οποίοι διατηρούν τον κόσμο σε αρμονία και ισορροπία. Ο σεβασμός στη Φύση διέπει κάθε έκφανση της ζωής του Εθνικιστή. Ο σεβασμός στη Φύση είναι η βασική Αρχή στην κοσμοθεωρία του Εθνικισμού. Δεν νοείται Εθνικιστής, δίχως να είναι φυσιολάτρης. Διότι ο Εθνικιστής δέχεται μόνο το Φυσικό, το Αληθές. Συνεπώς είναι εκλεκτικός ως προς τις επιλογές που καλείται να πράξει. Θα πρέπει δε , με το παράδειγμά του να παρακινεί και όλους τους άλλους να απορρίπτουν το παρακμιακό, το σάπιο, και να δέχονται το Φυσικό άρα και το Ηθικό.

Η υλιστική φρενίτιδα έχει ως αποτέλεσμα τον κλονισμό του οικοσυστήματος και κατ' επέκταση την διατάραξη των ισορροπιών. Ο άνθρωπος υπονόμευσε τη Δημιουργία, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τους φυσικούς πόρους. Οι ρυπογόνες μορφές ενέργειας οδήγησαν στη δημιουργία επικίνδυνων χημικών ενώσεων, οι οποίες έχουν κατακλύσει την ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας έτσι στην επικίνδυνη αύξηση του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Ο υλισμός σε συνεργασία με τον καταναλωτισμό μετατρέπουν τον κόσμο σε ένα σκοτεινό σκουριασμένο ρυπογόνο εργοστάσιο όπου τα αποτελέσματα είναι οφθαλμοφανή. Τεράστιες εκτάσεις έχουν απογυμνωθεί από δένδρα από την πειρατεία της ξυλείας. Η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και του αέρα, η άλογη χρήση καρκινογόνων ουσιών στη ζωική παραγωγή καθώς και οποιαδήποτε άλλη εκμεταλλευτική ενέργεια στο όνομα της κέρδους, έχουν υποβαθμίσει τις συνθήκες διαβίωσης, τοποθετώντας το ανθρώπινο μέλλον μέσα σε μια μαύρη τρύπα αβεβαιότητας.

Αντιθέτως, οι Εθνικιστές απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις πρακτικές και γενικώς την καταστροφή του περιβάλλοντος. Μα προπαντός καταγγέλλουμε τις αιτίες που προκαλούν αυτήν την παγκόσμια περιβαλλοντική καταστροφή και δεν είναι άλλες από τον φιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό. Αυτά τα αντιφυσικα ιδεολογήματα - εκτρώματα κινούν τα νήματα της παγκόσμιας οργανωμένης εκμετάλλευσης και εξάντλησης των φυσικών πόρων, στο βωμό της αισχροκέρδειας. Θεωρώντας την Εθνική Παράδοση ως Άξονα πάνω στον οποίο πρέπει να κινηθούμε, αποστρεφόμαστε τις ακαλαίσθητες τεράστιες τσιμεντουπόλεις αντιπαραβάλλοντας στις τελευταίες, πόλεις γεμάτες πράσινο, με κήπους, δένδρα, νεοκλασικά κτήρια, πάρκα, αγάλματα που θα παραπέμπουν στην Λαϊκή Παράδοση και Ανδριάντες που θα εκφράζουν τον Ηρωισμό και το Πνεύμα της αρχαίας εποχής.. Αυτή η αισθητική μας ταιριάζει και αυτήν επιζητούμε. Σημαντική θέση στην Ιδεολογία μας κατέχει η Ελληνική Φύση, έτσι όπως την εκφράζουν οι ποιητές μας, τα δημώδη ποιήματα και έτσι όπως την αποτύπωναν οι μεγάλοι ζωγράφοι της Αναγέννησης.

Τέλος, δεν υπάρχει ουδεμία σχέση της δικής μας Οικολογίας με εκείνων των υστερικών «οικολόγων», που διοργανώνουν camping στις παραλίες και δήθεν ομιλίες για το περιβάλλον και την καρέτα - καρέτα, δικαιολογώντας έτσι την ανιαρή ζωή τους. Είμαστε εκείνοι οι Ιδεολόγοι, που η υπακοή στους νόμους της Φύσεως είναι Στάση μιας ολόκληρης ζωής. Ο σεβασμός στη Φύση, διαπνέει και χαρακτηρίζει κάθε κίνησή μας. Συγκεκριμένα η προστασία της Ελληνικής Φύσεως, ως Στάση, είναι ταυτόχρονα και έμπρακτος σεβασμός στην Πατρίδα, η οποία φυλάσσει τα οστά των προγόνων μας καθώς και  τα αξεπέραστα εκείνα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα. Ως Εθνικιστές πιστεύουμε στην Εθνική Οικολογία, η οποία θα περιφρουρήσει και θα διατηρήσει την πανάρχαια κληρονομιά και την Ελληνική Φύση.

Θαλής, Τ.Ο Βόλου

www.xryshaygh.com

Οδηγός μας η φύση...
Η πιο ειλικρινής μορφή προσευχής είναι η επικοινωνία με την φύση. Δεν είναι λεκτική, μα αισθαντική. Ξεφεύγει από τα επίγεια και επιφανειακά ανθρωποκεντρικά συστήματα. Ήταν, είναι και θα είναι εκεί. Αιώνια. Αέναη. Οι άνθρωποι χάνονται, ο κόσμος αλλάζει, η τεχνολογία εξελίσσεται. Οι ιδέες, όμως, παραμένουν. Υπάρχουν μέσα σου είτε το γνωρίζεις, είτε όχι. Ζουν στο ασυνείδητο και πολλές φορές στο συνειδητό κομμάτι του εγκεφάλου σου. Είναι σαν μια συνεχή αναβλύζουσα ενέργεια που σε αγκαλιάζει σιωπηλά κάθε ημέρα και νύχτα, ένας ατέρμων βρόχος. Η δική μας προσευχή, είναι βαθειά κρυμμένη μέσα στην ψυχή μας, ζει στο σώμα μας, χορεύει στο ρυθμό της καρδιάς μας και δακρύζει στο άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου.

Η δική μας Ιδέα, είναι Αθάνατη. Η δική μας Προσευχή, είναι Ιερή. Όπως κάθε τι εθνικό, η Ιδέα μας υπάγεται στην φύση. Άλλωστε, η φύση, είναι το σπίτι της δημιουργίας, της αρμονίας, του ρομαντισμού και όλων των ευγενών αρετών. Αν όχι εκεί, που αλλού θα μπορούσε να ανήκει ο Εθνικισμός; «Μα πολλά δημιουργήματα της φύσης είναι υπό εξαφάνιση! Αν αύριο τελειώσει;» Πως μπορεί να τελειώσει κάτι που δεν έχει ούτε αρχή, μα ούτε τέλος; 

Όπως κάθε μέρα πέφτει το σκότος μέχρι να έρθει η Αυγή που θα πλημμυρίσει με φως και θα διώξει το σκοτάδι, έτσι κι η Ιδέα μας δεν τελειώνει ποτέ. Σκοτώνεται και ξαναγεννιέται. Όσα χρόνια κι αν χρειαστούν, θα γυρίσει, κι όταν γυρίσει θα είναι πιο δυνατή από πριν. Γι’αυτό δε λυγίζουμε, δεν προσκυνάμε, δεν παραιτούμαστε, δεν υποκύπτουμε και δεν υποχωρούμε σε τίποτα. Κοιμηθήκαμε στη σκιά, ζήσαμε στη νύχτα και περάσαμε μέσα από το ίδιο το έρεβος. Μα, μετά το έρεβος, ακολουθεί πάντα το ξημέρωμα που θα διαλύσει την καταχνιά της νύχτας. Ακολουθεί η Αυγή.


Άλλωστε: «Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη; Μα, όταν ξαναγεννηθείς από τις στάχτες σου, ποιος θάνατος μπορεί να σε τρομάξει;». Φρειδερίκος Νίτσε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 690240146555318622

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item