Widgets

Γερμανική κατοχή στην Υγεία


Την εκχώρηση των μεγαλύτερων κρατικών νοσοκομείων της χώρας στον γερμανικό κολοσσό Asklepios Kliniken GmbH, μεθοδεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το σχέδιο Βορίδη – Γεωργιάδη.

Ήδη, έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για τον σκοπό αυτό μεταξύ στελεχών της εταιρείας, η οποία έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, και υψηλόβαθμων παραγόντων του υπουργείου Υγείας.

Από το κτίριο της οδού Αριστοτέλους όπου το γραφείο του αρμόδιου υπουργού Ανδρέα Ξανθού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλάνο αυτό έχει την απόλυτη έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου.

Σκαλοπάτι οι Δήμοι


Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η πρόσφατη (ν)τροπολογία του υπουργείου Υγείας που προβλέπει την χρηματοδότηση των μονάδων υγείας και των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων από τους καταχρεωμένους δήμους.

Με δεδομένη την αδυναμία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να υποστηρίξουν οικονομικά την ανάληψη της εν λόγω αρμοδιότητας, αφού δεν πρόκειται να τους διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό, μοιραία οι δήμαρχοι θα (εξ)αναγκασθούν να αποτανθούν στην… «ιδιωτική πρωτοβουλία».

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα το «ΕΜΠΡΟΣ»- που και σε παλαιότερο δημοσίευμά του είχε αναφερθεί στην εξαγορά μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων από την Asklepios-, κυρίως σε Ιταλία και Ισπανία, προωθείται η δημιουργία Ανωνύμων Εταιρειών στο πλαίσιο που διέπει τις ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

Να γιατί «αρρώστησαν» τα νοσοκομεία


Το βέβαιο είναι ότι η «ευαίσθητη», μόνο για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των τριτοκοσμικών που εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας, κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είχε οδηγήσει σε «κώμα», με μια σειρά πράξεών της, την δημόσια υγεία.

Καρκινοπαθείς βρίσκονται σε λίστες αναμονής για περίπου 8 μήνες, οι θάλαμοι και οι διάδρομοι των νοσοκομείων ξεχειλίζουν από ασθενείς, επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά καθυστερούν να χειρουργηθούν λόγω έλλειψης γιατρών, οι πιο πολλές κλίνες εντατικής (ΜΕΘ) έχουν κλείσει, φάρμακα και υλικά είναι πλέον είδος εν ανεπάρκεια, τα ασθενοφόρα είναι γηρασμένα και οι περισσότεροι αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι δεν λειτουργούν, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή τους.

Για να λέμε όλη την αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πιστά την πολιτική απαξίωσης του συστήματος υγείας που είχαν χαράξει οι προηγούμενοι κυβερνώντες.

Μέσα στον ένα χρόνο που είναι στην εξουσία, «επέτυχε» να διαλύσει τόσο την πρωτοβάθμια όσο και την δευτεροβάθμια φροντίδα.

Τα χρέη των νοσοκομείων προς προμηθευτές υγειονομικού υλικού και φαρμάκων έχουν φτάσει στο 1,3 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, γιατρούς, φαρμακευτικές εταιρείες κ.λπ. έχουν ξεπεράσει το 1,9 δισ. ευρώ.

Συνέχεια στην έντυπη έκδοση...


(Φ. 137)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ


Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανάγκη ιατρικής περίθαλψης στο Αιγαίο έχουν μόνον οι λαθρομετανάστες!


Παρατηρώντας την πραγματικά αξιοσημείωτη και οργανωμένη δράση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση της «προσφυγικής κρίσης», θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως στο Αιγαίο κατοικούν μόνο λαθρομετανάστες, μετανάστες και πρόσφυγες. Σε καμία περίπτωση όμως Έλληνες πολίτες.


Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου οι ελλείψεις τόσο σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, όσο και στον στόλο του ΕΚΑΒ είναι θλιβερές, με συνέπεια όχι μόνο να υποβιβάζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά πολλές φορές η κοινωνία να γίνεται μάρτυρας τραγικών περιστατικών, με την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Χαρακτηριστική για παράδειγμα είναι η περίπτωση του νοσοκομείου της Ρόδου, όπου οι μόνιμοι ιατροί καλύπτουν μόνον το 55% των θέσεων, ενώ τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζουν το 60%. Ειδικά, δε, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργεί με 5 ιατρούς, για την κάλυψη περιστατικών σε ολόκληρο το νησί. Φυσικά, απέναντι σε αυτές τις ελλείψεις το υπουργείο Υγείας προφασίζεται την έλλειψη χρημάτων και γραφειοκρατικές εμπλοκές, για την μη ανάληψη πρωτοβουλιών.

Κι όμως, οι πρωτοβουλίες και οι πραγματικά «φιλότιμες» προσπάθειες που καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των «προσφύγων», ουσιαστικά ματαιώνουν τα προαναφερθέντα επιχειρήματά τους. Από την μία πλευρά, όσον αφορά την οικονομική ένδεια, αξίζει να αναφερθεί η πρόσληψη 141 ιατρών και λοιπών υγειονομικών από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, για την περίθαλψη των λαθρομεταναστών, με ευρωπαϊκά κονδύλια που αγγίζουν τα 3,3 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, αναφορικά με την πληθώρα γραφειοκρατικών εμποδίων, ήταν πραγματικά άμεση η δημιουργία ενός μηχανισμού, ενός συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα μεριμνά επί 24ώρου βάσεως, σε συνεργασία με ΜΚΟ και την Κοινωνία των Πολιτών, για την ιατρική φροντίδα των παρανόμων μεταναστών.

Εν κατακλείδει, όντως αληθεύουν τα λεγόμενα της κυβέρνησης ότι λείπουν τα χρήματα για την ανασύσταση των υπηρεσιών υγείας που απευθύνονται στους Έλληνες πολίτες. Διότι, όπως οι πρωτοβουλίες και οι πράξεις τους αποδεικνύουν, χρήματα και κονδύλια διατίθενται μόνο για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισέρχονται κατά αύξοντα ρυθμό στην Ελλάδα. www.xryshaygh.com

Διαμεσολαβητής Υγείας: για ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την αναξιοκρατία και τον νεποτισμό


Σύμφωνα με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο: «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού ελέγχου και άλλες διατάξεις» εισάγεται στα νοσοκομεία, καθώς και σε κέντρα υγείας και σε ιατρεία του ΠΕΔΥ, ο θεσμός του «Διαμεσολαβητή Υγείας». Πρόκειται για άτομα που σκοπό θα έχουν να άρουν τα όποια εμπόδια στην πρόσβαση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στις υπηρεσίες υγείας.

Πέρα από το ότι δεν γίνεται σαφής αναφορά στο ποιες ακριβώς είναι αυτές οι ευαίσθητες ομάδες, εφόσον όχι μόνο οι ανασφάλιστοι αλλά ακόμη και οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν σε δημόσια νοσοκομεία, αξίζει να σταθούμε στα προσόντα των υποψηφίων για αυτήν την θέση, όπως περιγράφονται στο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτον, οι υποψήφιοι για αυτήν τη θέση δεν θα έχουν ιατρική ή κάποια άλλη συναφή ιδιότητα, διότι σύμφωνα με την αριστερή κυβέρνηση, όποιος ουδεμία σχέση έχει με το ιατρικό επάγγελμα μπορεί και να κρίνει καλύτερα τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δεύτερον, η επιλογή των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί απευθείας από τον υπουργό Υγείας, άλλη μια ένδειξη που τονίζει τον «αξιοκρατικό χαρακτήρα» του θεσμού. Τρίτον, οι προσλήψεις αυτών των υπαλλήλων θα πραγματοποιηθούν με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Από τη μία πλευρά, ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί στην ουσία ακόμη μια απόδειξη της υποκρισίας της συγκεκριμένης κυβέρνησης, καθώς προβαίνει συνεχώς σε πράξεις που ανακαλούν στην μνήμη πρακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ…

Από την άλλη πλευρά, γίνεται δυστυχώς φανερή η αναλγησία των υπευθύνων του υπουργείου Υγείας. Τη στιγμή που νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης και ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ιατρών και νοσηλευτών εγκαταλείπουν την χώρα προς εύρεση εργασίας, οι ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας αποφασίζουν να διαθέσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για την δημιουργία του Διαμεσολαβητή Υγείας. Ίσως θα έπρεπε να εμβαθύνουν λίγο παραπάνω στους λόγους που οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Ε.Σ.Υ., ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι πολύ απλά δεν υπάρχουν ιατροί στο δημόσιο σύστημα υγείας. www.xryshaygh.com

Έλληνες γιατροί: Σε τραγική κατάσταση το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου


Οι συνέπειες των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της υγείας, τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην πλήρη απαξίωση, με υπηρεσίες που στο παρελθόν θεωρούνταν δεδομένες, να αποτελούν πλέον είδος πολυτελείας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, το οποίο και λόγω της τοποθεσίας του, εξυπηρετεί καθημερινά έναν μεγάλο αριθμό πολιτών, αποτελεί δυστυχώς ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της κατάστασης της δημόσιας υγείας. Τα κενά και οι παθογένειες εμφανίζονται σε κάθε επίπεδο, από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέχρι τα αναλώσιμα υλικά και τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Όσον αφορά την επάρκεια εργαζομένων, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού, η Παιδιατρική Κλινική στηρίζεται σε έναν επικουρικό ιατρό, ενώ σε οριακή κατάσταση βρίσκονται η Νεφρολογική και Ουρολογική Κλινική. Ακόμη, λόγω έλλειψης νοσηλευτών η Ψυχιατρική Κλινική παραμένει κλειστή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για τις βραδυνές ώρες στην Παθολογική Κλινική εντοπίζονται δύο μόνον νοσηλευτές, οι οποίοι καλούνται να φροντίσουν περίπου 60 ασθενείς ημερησίως.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη αναφορικά με τις τεχνικές ελλείψεις του νοσοκομείου. Οι ανελκυστήρες δεν λειτουργούν ενώ έχουν πάψει να πραγματοποιούνται έργα συντήρησης του κτηρίου, σχετικά με την υδροδότηση και ηλεκτροδότησή του. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια εργαζομένης του νοσοκομείου: «Έχουμε έξι χρόνια να πάρουμε στολές, προσπαθούμε από φίλους που έχουν ξενοδοχεία να μας δώσουν κάποια σεντόνια σε καλή κατάσταση, άρα σας λέω, έτσι, ένα δύο παραδείγματα»

Απέναντι φυσικά στις διαμαρτυρίες εργαζομένων και φυσικά πολιτών, των οποίων η ζωή τίθεται στην κυριολεξία σε κίνδυνο, η αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιοσημείωτη. Ενώ δαπανώνται σημαντικά ποσά και αξιοποιούνται ταχύτατα τα ευρωπαϊκά κονδύλια με σκοπό την διαμονή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών, οι Έλληνες πολίτες, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την ασφάλισή τους σε δημόσιο φορέα, αδυνατούν να λάβουν την πρέπουσα νοσοκομειακή περίθαλψη. 
www.xryshaygh.comΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΓΕΙΑ 2576895424187789910

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item