Widgets

Η Σ. ΑΡΑΒΙΑ ΑΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΙΝΤΖΙΡΛΙΚ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!
Η Τουρκία προχωρεί σε συμφωνία με την Σαουδική Αραβία να μεταφέρει αεροπορικώς στρατεύματα στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ για να συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις μέσα στο συριακό έδαφος, με όλες τις συνέπειες μια τέτοιας εξέλιξης.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Çavusoğlu, στο αεροπλάνο της επιστροφής του από το Μονάχο της Γερμανίας όπου μετείχε στην διάσκεψη της «Διεθνής Ομάδας Στήριξης της Συρίας», τονίζοντας πως για την Τουρκία η κατάληψη από τους Κούρδους της πόλεως Azez που βρίσκεται υπό την κατοχή των Ισλαμιστών της Αλ Κάιντα, θα σημάνει αυτομάτως εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος.


Ο Τούρκος υπουργός αποκάλυψε ότι έχει υπογραφεί συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Σαουδική Αραβία, η οποία πριν από λίγες μέρες ανήγγειλε την συγκρότηση στρατιωτικού σώματος από 150.000 άντρες για να επέμβει στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, τονίζοντας πως η προέλαση των κουρδικών δυνάμεων για την υλοποίηση του σχεδίου σύνδεσης των Κούρδων της βορειοανατολικής Συρίας με την Μεσόγειο, είναι πράσινο φως για στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην περιοχή.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη για την στρατιωτική επέμβαση στην Συρία», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και όπως ανέφερε στην επέμβαση αυτή εκτός από την Σαουδική Αραβία θα μετάσχουν και τα κράτη του Περσικού Κόλπου και το Κατάρ με δικές τους στρατιωτικές δυνάμεις. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά όσων εκπαιδεύουν τους Κούρδους σε στρατόπεδα στο βόρειο Ιράκ, κάνοντας σαφή υπαινιγμό κατά των ΗΠΑ και ιδιαίτερα κατά του Ισραήλ, με την κατηγορία ότι εκπαιδεύουν τρομοκράτες κατά της Τουρκίας.

Να σημειώσουμε όμως ότι μόλις προχθές ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε ότι χερσαία εισβολή στην Συρία θα σημάνει παγκόσμιο πόλεμο, ενώ το Ιράν προειδοποίησε την Σαουδική Αραβία να μην τολμήσει να προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία, γιατί τότε θα βρεθεί προ πολύ «δυσάρεστων εκπλήξεων» μέσα στο ίδιο το έδαφος της απειλώντας με εισβολή μέσα στην Σαουδική Αραβία με παράλληλο ξεσηκωμό των Σιιτών της περιοχής.

Όπως φαίνεται η Τουρκία διαβλέποντας τον θανάσιμο κουρδικό κίνδυνο να πλησιάζει, προχωρεί σε απονενοημένες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της, αλλά και την παγκόσμια ειρήνη.

Ελλάδα…. που βρίσκεσαι σε όλες αυτές τις «καυτές» εξελίξεις ???

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικό πυροβολικό κτύπησε τουρκικές χερσαίες βάσεις - Οι πρώτες ρωσικές οβίδες κτυπούν τουρκικό έδαφος μετά τον Α'ΠΠ (ΒΙΝΤΕΟ) 


ΠΥΡΑΥΛΟΙ SCUD B KAI C ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ 

του Βασίλη Καπούλα

Μία ρωσική πυροβολαρχία με αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ. μαζί με μία μοίρα συριακού πυροβολικού κτύπησε πριν λίγο συγκεντρώσεις τουρκικών στρατευμάτων μέσα στο τουρκικό έδαφος, ενώ κοινοποιήθηκε ότι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Scud B και C στοχοποίησαν τουρκικές βάσεις και θα εξαπολυθούν από την στιγμή που υπάρξει μείζονα τουρκική επιθετική κίνηση στο συριακό έδαφος! 

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ το ρωσικό πυροβολικό "έπληξε θέσεις του τουρκικού Στρατού" σε απάντηση του τουρκικού βομβαρδισμού με πυροβολικό των κουρδικών θέσεων στην Azaz και κατά του συριακού Στρατού στη Λαττάκεια.

Οι Τούρκοι προσπαθούσαν να καλύψουν τους ισλαμιστές που υποχωρούσαν από το χωριό Ruuysat ενώ στο βίντεο που θα δείτε έβαλαν ξανά και κατά θέσεων των Κούρδων στην Azaz.

Πριν λίγο η Δαμασκός τόνισε πως η Τουρκία με το πυροβολικό της υποστηρίζει ευθέως τις τρομοκρατικές ομάδες.

"Το σφυροκόπημα μέσα στο έδαφος της Συρία από τουρκικό πυροβολικό είναι άμεση υποστήριξη των τρομοκρατικών ομάδων και μια προσπάθεια ενίσχυσης του ηθικού τους" ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας ενώ τονίζει πως ενημερώθηκε και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν τον οποίο και καλεί "να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια και να τελειώσει τα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος".

Παράλληλα, ο Μ.Άσαντ έδωσε εντολή να στοχοποιηθούν τουρκικές θέσεις εισβολή με Scud Β και C. Πρόκειται για το σύστημα πυραύλων 9K72 «Elbrus», γνωστό ως SS-1C Scud Β, που ανήκει στην κατηγορία των τακτικών πυραυλικών συστημάτων.

Παρόλη τη μεγάλη "ηλικία" του παραμένει σοβαρή απειλή για ναυτικές ή αεροπορικές βάσεις.

Οι πύραυλοι διαθέτουν μια κεφαλή που ζυγίζει περίπου έναν τόνο και διαθέτουν βεληνεκές 300 χλμ με ακρίβεια 450 m.

Ο συριακός στρατός διαθέτει στο οπλοστάσιο του περίπου 300 πυραύλους Scud Β και Scud C, ωστόσο οι πύραυλοι που φέρεται να  προμηθεύτηκε ανήκουν στην τέταρτη γενιά ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων με βεληνεκές 700 χλμ!

Ταυτόχρονα για πρώτη φορά 10 τουρκικά F-16C βρέθηκαν απέναντι σε  δύο Su-35S, δύο Su-30SM και δύο ΜiG-29SMT τα οποία περιπολούσαν σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκοσυριακά σύνορα!

Φυσικά παρά την φαινομενική αριθμητική υπεροχή, φυσικά, ήταν θέμα λίγων λεπτών η κατάρριψη των τουρκικών μαχητικών: Αρκούσαν τα τέσσερα Su-35S και Su-30SM  για να καταστραφεί το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών, πριν καταλάβουν τι τα κτύπησε...  

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία τουλάχιστον μηχανοκίνητη ταξιαρχία του σαουδαραβικού Στρατού εξοπλισμένη με 90 τεθωρακισμένα οχήματα μετακινήθηκε στα ιρακινά σύνορα. Αυτή η δύναμη θα γίνει ο πυρήνας μιας κοινής δύναμης της οποίας θα ηγείται η Σ.Αραβία και θα υποστηρίξει την τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Συρία.

Για το λόγο αυτό μεγάλες ιρακινές δυνάμεις και δυνάμεις της ιρακινής πτέρυγας της Χεζμπολάχ μετακινήθηκαν στα σύνορα!

Ταυτόχρονα δύο τουρκικές μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες, δύο τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες και μια Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων έχουν λάβει θέσεις μάχης βόρεια των συνόρων.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναπτύξει σε πρώτη φάση 30.000 στρατό με πυροβολικό για να ελέγξει μία λωρίδα μήκους 30 χλμ από την Τζαραμπλους δυτικά προς την Azaz δημιουργώντας μια "ζώνη ασφαλείας".

Η δεύτερη τουρκική Στρατιά που είναι υπεύθυνη για την άμυνα της νοτιοδυτικής Τουρκίας έχει την βάση της στην Malatya ενώ υπό την διοίκηση της έχει 100.000 στρατιώτες.

Η Στρατιά αποτελείται από τρία Σ.Σ., το 4ο, 6ο και 7ο τα οποία έχουν τις ακόλουθες μονάδες:

Την 3η Μεραρχία Πεζικού, την 28η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, την 58η Ταξιαρχία πυροβολικού, την 1η, 2η και 3η Ταξιαρχία Καταδρομών, την 5η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία,την 39η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, το 106 Σύνταγμα Πυροβολικού, τη 34η Ταξιαρχία Συνόρων, την 16η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στο Ντιγιάρμπακιρ, την 20η τεθωρασκιμένη Ταξιαρχία, την 70η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, την 172 τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, την 2η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, την 6η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, το 107 Σύνταγμα Πυροβολικού.

Είναι ακόμη άγνωστο ποιες άλλες μονάδες από τις υπόλοιπες τουρκικές Στρατιές έχουν διατεθεί στην διοίκηση της 2ης Στρατιάς.

Τα δύο σενάρια:

Αν ο συριακός Στρατός και οι δυνάμεις Ιρανών, Ρώσων, Κούρδων και Χεζμπολάχ δεν απωθήσουν τον τουρκικό Στρατό από τη Συρία τότε η Τουρκία θα ενισχύσει την παρουσία της στα κατεχόμενα εδάφη και θα τα χρησιμοποιήσει για να λάβει αεροπορική κάλυψη και ενισχύσεις από το ΝΑΤΟ στον τομέα των πληροφοριών. Σε αυτή την περίπτωση η σύγκρουση μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο.

Αν ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοί του αποκρούσουν την τουρκική εισβολή τότε το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει την τραγική γι αυτόν πραγματικότητα ότι η Συρία είναι 100% στα χέρια Άσαντ, Ιρανών και Ρώσων. Αυτό θα αποτρέψει τον παγκόσμιο πόλεμο.

Παρ' όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η Ρωσία, η Σ.Αραβία και η Τουρκία θα ενισχύσουν την παρουσία τους στο Ιράκ και θα το χρησιμοποιήσουν ως προπύργιο για να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Συρία ενώ ταυτόχρονα η Ουκρανία μέσω της συμμαχίας με Τουρκία θα προβεί σε συνεχόμενες προκλήσεις.

Το ίδιο θα πράξει και η Σ.Αραβία στην Κεντρική Ασία με κύριο στόχο το Ιράν.
Προς κορύφωση της έντασης στην Μέση Ανατολή - Με μεγάλης διάρκειας πόλεμο απειλεί o Μεντβέντεφ


Εξακολουθεί να «τορπιλίζεται» η συμφωνία για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Συρία, καθώς η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις του συριακού στρατού, κοντά στην πόλη Αζάζ, και στη βόρεια επαρχία, Λαττάκεια, σίγουρα με τις «ευλογίες» των Αμερικανών, να ανακοπεί η προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ.

Όλα δείχνουν πως η κλιμάκωση στη Συρία είναι κοντά και πως σύντομα θα υπάρξει νέα κορύφωση της έντασης. Κομβικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραματίζουν Τουρκία και Σαουδική Αραβία με τον τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να έχει στην ουσία ανακοινώσει την απόφαση των δύο χωρών να ξεκινήσουν χερσαία επιχείρηση στην Συρία.

Η Σαουδική Αραβία δε, εκτοξεύει απειλές. Ο υπουργός Εξωτερικών της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι ο Μ.Άσαντ είναι αδύναμος και τελειωμένος... Θα φύγει δεν έχουμε αμφιβολία γι αυτό. Θα φύγει είτε με πολιτική διαδικασία είτε θα απομακρυνθεί με χρήση βίας».

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία δεν συζητά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, την απομάκρυνση του Σύρου Προέδρου από το αξίωμά του. 
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitri Medwedew σε συνέντευξή του στο Euronews, επανέλαβε πως η Ρωσία δεν στηρίζει χερσαία επιχείρηση, γιατί έτσι θα προκληθεί μακρόχρονος (παγκόσμιος) πόλεμος.

«Έχω ήδη απαντήσει αυτή την ερώτηση και θα το επαναλάβω. Κανέναν δεν συμφέρει ο πόλεμος. Μία χερσαία επέμβαση θα σημάνει αυτόματα έναν απόλυτο και μακρόχρονο πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
ΠΗΓΗ

Παραδοχή αμερικανού στρατηγού: Ρωσία, Ιράν και Χεζμπολάχ θριαμβεύουν στην Συρία


Παραδοχή αμερικανού στρατηγού: Ρωσία, Ιράν και Χεζμπολάχ θριαμβεύουν στην Συρία

Αμέσως μετά την άμεση στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στην Συρία η Ουάσιγκτον προϊδέαζε ότι αυτή η ανάμιξη θα ήταν μια ολέθρια αποτυχία για τα ρωσικά συμφέροντα. Προ ημερών ο διοικητής της DIA (Defence Intelligence Agency) στρατηγός Vincent Stewart σε κατάθεση του στο αμερικανικό Κογκρέσο αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η κατάσταση στην Συρία μετά την εμπλοκή της Ρωσίας έχει ανατραπεί υπέρ των συμφερόντων του καθεστώτος Ασαντ και υπέρ της Μόσχας και ότι στο εξής ο πρόεδρος της Συρίας θα πρέπει να λογίζεται ως «long-term player» και όχι ως κάποιος που πρόκειται να ανατραπεί.

Ενθυμούμαστε όλοι την προ μηνών και ετών διαρκείας προπαγάνδα των σιωνιστικών ΜΜΕ και των τουρκοκάναλων της χώρας μας για τον «αδίστακτο δικτάτορα» Άσαντ που έπρεπε να ανατραπεί στο πλαίσιο της «αραβικής άνοιξης» και με την σύμπραξη των ισλαμοσυμμοριτών, οι οποίοι είχαν βαπτιστεί «μετριοπαθής αντιπολίτευση» που πάλευε για την «δημοκρατία» στην Συρία. Ενθυμούμαστε όλοι τις κορώνες, τα δάκρυα και τα ασύστολα ψεύδη των Αμερικανών και των προθύμων συμμάχων τους για την δήθεν επίθεση με χημικά όπλα του κυβερνητικού στρατού στην πόλη Γκούτα της Συρίας, που τελικά απεδείχθη περιτράνως από ειδικούς αμερικανικού Πανεπιστημίου ότι τις επιθέσεις τις είχαν πραγματοποιήσει τζιχαντιστές με χημικά και πυραύλους ισραηλινής προέλευσης.

Όλοι αυτοί που καυτηρίαζαν τον «αιμοσταγή» Ασαντ και προδίκαζαν την ανατροπή του ποτέ δεν καταφέρθηκαν κατά των μαζικών εγκλημάτων των τζιχαντιστών που επί 5 συνεχή χρόνια τρομοκρατούσαν τον συριακό λαό. Το «συνταγματικό τόξο» της Ελλάδας ουδέποτε καταδίκασε τα μαζικά εγκλήματα των μισθοφόρων της Ουάσιγκτον κατά των Χριστιανών, των Αλαουιτών και των Σιιτών της Συρίας. Ούτε καν η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας. Το «συνταγματικό τόξο» ουδέποτε τόλμησε να ψελλίσει το αποτροπιασμό του για τις παράνομες, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ενέργειες της Ουάσιγκτον που στόχο είχαν την ανατροπή μιας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης και τον διαμελισμό της Συρίας.

Το «συνταγματικό τόξο» επέλεξε στην κρίση της Συρίας να συμμαχήσει με αυτούς που αιματοκύλησαν ένα ανεξάρτητο κράτος, επέλεξε ως δουλοπρεπής και κοντοπίθαρος σύμμαχος να ταυτιστεί με τους κανίβαλους μισθοφόρους της Ουάσιγκτον και τα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα.

Η κατάθεση του διοικητή της DIA στο αμερικανικό Κογκρέσο αποτελεί επίσημη αναγνώριση της αποτυχίας της αμερικανοσιωνιστικής πολιτικής της Ουάσιγκτον για την Μέση Ανατολή. Αποτελεί όμως και έμμεση παραδοχή της επιτυχίας των δυνάμεων που μάχονται κατά των ισλαμοσυμμοριτών μισθοφόρων. Είναι οι δυνάμεις της Ρωσίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ που θριαμβεύουν στην Συρία!

Γ. Λιναρδής

Τελεσίγραφο Πούτιν στις ΗΠΑ: “Αν οι Σαουδάραβες εισβάλλουν στην Συρία θα ξεσπάσει παγκόσμια σύρραξη”


Η Μόσχα στις 11.2 προειδοποίησε την Σαουδική Αραβία και τα άλλα εμιράτα του Αραβικού Κόλπου ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση ενόπλων δυνάμεων τους στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας θα εκληφθεί ως επίθεση κατά της Ρωσίας, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα παγκόσμια σύρραξη.

Η δήλωση αυτή της Μόσχας πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Ριάντ ότι σκοπεύει να αποστείλει χερσαίες δυνάμεις στην Συρία με το σκεπτικό να βοηθήσουν τις ΗΠΑ στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους! Με το πρόσχημα αυτό δηλαδή η Σαουδική Αραβία, η οποία υποστηρίζει και ενισχύει τους τζιχαντιστές όχι μόνο στην Συρία αλλά και παγκοσμίως, σχεδιάζει να αναπτύξει δυνάμεις στο συριακό έδαφος, προφανώς για να υποστηρίξει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι υποχωρούν σε όλα τα μέτωπα έχοντας βαριές απώλειες.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ σχετικά με το θέμα δήλωσε τα εξής: «Οι Αμερικανοί και οι Αραβες θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ σοβαρά. Μήπως θέλουν έναν διαρκή πόλεμο;», υπονοώντας προδήλως ότι η ανάμιξη της Σαουδικής Αραβίας και άλλων μουσουλμανικών-αραβικών δυνάμεων στην Συρία θα αυξήσει περαιτέρω τον κίνδυνο παγκόσμιας σύγκρουσης.

Το στρατιωτικό σχέδιο της Ρωσίας που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες είναι η απελευθέρωση της μεγαλύτερης πόλης του βορά Αλέπο (Χαλέπι), κάτι που αναμένεται πολύ σύντομα, και το σφράγισμα των συνόρων προς την Τουρκία που είναι η μοναδική εναπομείνασα «γραμμή ζωής» για τους κανίβαλους τρομοκράτες

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ιβάν Κοναβάλοφ, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών στην Μόσχα, «η Ρωσία δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις της εναντίον των τζιχαντιστών έως ότου αυτοί νικηθούν».

Η Σαουδική Αραβία εν των μεταξύ προσπαθεί, εννοείται με καθοδήγηση της Ουάσιγκτον, να στήσει μια συμμαχία μουσουλμανικών κρατών του Αραβικού Κόλπου και της Αφρικής που με το πρόσχημα της καταπολέμησης των τζιχαντιστών και της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Σύριους (!) θα αποπειραθεί να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας από τα σύνορα με την Ιορδανία.

Οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με το σχέδιο ανάπτυξης νατοϊκών-τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στα βόρεια σύνορα της Συρίας και ναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο σαφέστατα είναι προμηνύματα μιας περιφερειακής σύγκρουσης στην περιοχή.

Γ. Λιναρδής

www.xryshaygh.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε η επιστράτευση στην Τουρκία - Α.Νταβούτογλου: "Αν οι Ρώσοι πάρουν την Azaz εισβάλουμε στην Συρία" (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) και Κολοσσιαία δύναμη κινητοποιεί η Ρωσία κατά Τουρκίας-ΝΑΤΟ - Κρίσιμες ώρες - Δείτε εικόνες και βίντεο 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ 8116734995181777274

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item