Widgets

Τρεις γενναίους Αξιωματικούς θρηνεί το Πολεμικό μας Ναυτικό - Ελικόπτερο Augusta Bell (εποχής Βιετνάμ) συνετρίβη στο Αιγαίο

Το ΠΝ αποχαιρέτησε τον τρίτο αξιωματικό - Το τελευταίο αντίο στον Ήρωα Ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου
Σήμερα ολοκληρώθηκε η τρίτη πράξη του δράματος, με την κηδεία του τρίτου μέλους του ελικοπτέρου του Πολεμικού ναυτικού που κατέπεσε στην Κίναρο.

Το τελευταίο «αντίο» στον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου


Το τελευταίο αντίο στον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς οδύνης στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον. Τραγικές φιγούρες, η σύζυγος και η κόρη του. Στεφάνια κατέθεσαν όλοι οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων.
O Ελευθέριος Ευαγγέλου, τρίτος αξιωματικός του ελικοπτέρου Agusta Bell, ήταν 36 χρόνων, πατέρας ενός παιδιού. 

Χθες πλήθος κόσμου στην Άρια Ναυπλίου απηύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό στον Πειραιώτη υποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Κωνσταντίνο Πανανά, ενώ το Σάββατο συγγενείς και φίλοι οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση. 

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ

Οι άθλιες αναρτήσεις εναντίον των τριών πεσόντων Αξιωματικών και η ατιμωρησία των παρακρατικών κύκλων
Και όμως, υπήρχαν κάποια θλιβερά υποκείμενα, τα οποία όχι μόνο δεν συγκινήθηκαν από το τραγικό γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου στη νήσο Κίναρο, αλλά αντιθέτως με άθλιες εμετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόσβαλαν με τον χειρότερο τρόπο την μνήμη των τριών πεσόντων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.Ήταν, μάλιστα, τόσο θρασύδειλη, ώστε όταν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακάλυψε τα ίχνη τους και σχημάτισε ποινική δικογραφία για προσβολή της μνήμης νεκρών, έσπευσαν να δικαιολογηθούν με τον πλέον φαιδρό τρόπο, αποδεικνύοντας αυτό που λέγεται, ότι δηλαδή πολλές φορές η δικαιολόγηση ενός λάθους είναι χειρότερη από το ίδιο το λάθος.


Ενώ, όμως, η Δικαιοσύνη κινήθηκε ταχύτατα στην υπόθεση αυτή (και πολύ καλά έκανε) βλέπουμε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο περιύβρισης νεκρών όσο και ανοιχτών απειλών απέναντι σε ζωντανούς, κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά. Κλασική περίπτωση αποτελεί ο γνωστός παρακρατικός «αντιεξουσιαστικός» ιστότοπος, ο οποίος δημοσιεύει παραβατικές και κυρίως εγκληματικές ενέργειες σε βάρος όλων όσοι χαρακτηρίζονται ως «ταξικοί εχθροί», χωρίς κάποιος εισαγγελέας να έχει παρέμβει γι΄αυτή την επίδειξη αλητείας και απειλών. Το ίδιο ισχύει για μια σειρά ακόμη παρακρατικών μηχανισμών και οργανώσεων ανύπαρκτης θεσμικής νομιμοποίησης, οι οποίοι μιλούν και γράφουν ανοιχτά για «κρεμάλες», «λάκκους», «Μελιγαλάδες», χωρίς πάλι την παραμικρή ενασχόληση μαζί τους από την Δικαιοσύνη, για προφανείς λόγους διευκόλυνσης της παρακρατικής-εγκληματικής τους φύσης.

Μέσα σε όλα αυτά δεν ξεχνάμε ότι ιστοσελίδες και έντυπα δεν είχαν την παραμικρή ενόχληση από την Δικαιοσύνη, όταν όχι μόνο χαρακτήριζαν ως ηθικά και πολιτικά μη καταδικαστέα την δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη, αλλά προχωρούσαν και σε ακόμη πιο άθλιους χαρακτηρισμούς, όπως «δίκαιη επαναστατική πράξη». 

Αυτή η χρόνια σιωπή και ανοχή στις άνανδρες, άτιμες, ανήθικες και παράνομες τακτικές των «αντιφασιστών» δείχνει τόσο το κέντρο από το οποίο εκπορεύεται η δράση τους όσο και το μέγεθος της ύβρεως απέναντι στην μνήμη δολοφονημένων για τις ιδέες τους και μόνον ανθρώπων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Ταξίαρχε Πανανά, ὑποκλίνομαι - "Ὁ γιός μου ἔπεσε ὑπέρ πατρίδος" - Ανάξιοι εθνομηδενιστές καταληψίες, ακούστε τον...Δέν ὑπάρχει μεγαλύτερη ἀπόδειξη γιά τή δύναμη τοῦ ἔθνους μας καί γιά τίς συλλογικές μας ἐλπίδες ἀπό τή λακωνική δήλωση τοῦ ταξίαρχου Παναγιώτη Πανανᾶ στό βοθροΜέγκα σχετικά μέ τόν θάνατο τοῦ 34χρονου γιοῦ του Κωνσταντίνου μέ τό μοιραῖο Agusta Bell στήν Κίναρο.

Ὁ ταξίαρχος Παναγιώτης Πανανάς, προσπέρασε τό ψευτοθλιμμένο ὕφος τῶν δημοσιογράφων καί τίς δηλώσεις δῆθεν συμμετοχῆς στό πένθος του, δέν ἀπάντησε στίς ἐρωτήσεις πού προσπάθησαν νά θέσουν αὐτοί μετά τή δήλωσή του καί περιορίστηκε νά πεῖ σέ τόνο σταθερό κι ἀξιοπρεπή, ἀκριβῶς καί μόνον ὅσα ὁ Αἰσχῦλος ἤ ὁ Κολοκοτρώνης θά προσυπέγραφαν: 

“Ὁ γιός μου ἔπεσε ὑπέρ πατρίδος, ἦταν μάχιμος ἀξιωματικός πού ἀποφοίτησε δεύτερος ἀπό τή Σχολή Ναυτικῶν Δοκίμων, δέν ἦταν οὔτε ἔνστολος, οὔτε ὑπάλληλος. Τοῦ ἀξίζει τιμή, διότι στή ζωή του ἀποφάσισε νά φυλάξει Θερμοπῦλες. Ἀπό προχθές τό ἀγόρι μου εἶναι ἀδελφός καί γιός ὅλων τῶν Ἑλλήνων, ἀπό προχθές τό ἀγόρι μου πέρασε ἐπαξίως στό πάνθεον τῶν ἡρώων αὐτοῦ τοῦ περήφανου ἔθνους, ἀγωνιζόμενος κατά τῶν προαιωνίων ἐχθρῶν τῆς πατρίδος μας. Εἶμαι ὑπερήφανος πού ὑπῆρξε γιός μου. Μπορεῖ τοῦ γιοῦ μου νά ἔσβησε τῆς ζωῆς του τό καντήλι, ὅμως εἶμαι βέβαιος ὅτι ἡ Παναγιά τόν κρατᾶ στοργικά στήν ἀγκαλιά της ὅπως τόν μονάκριβο γιό της. Σᾶς εὐχαριστῶ πολύ.”

Στά 54 χρόνια τῆς ζωῆς μου δέν ἔχω ἀκούσει πιό περήφανη, πιό ἀκέραια, πιό εὔστοχη, πιό περιεκτική δήλωση. Χωρίς μία παραπανίσια λέξη, χωρίς τόν παραμικρό συναισθηματισμό τηλεοπτικῆς κατανάλωσης, τόση ἀλήθεια καί τόση γενναιότητα! Ταξίαρχε, εἰλικρινά συλλυπούμαστε καί βαθειά ὑποκλινόμαστε!

Αντιφωνητής  14/2/2016

Ναύπλιο: Σπαραγμός στην κηδεία του Ήρωα Κωνσταντίνου Πανανά - Το τελευταίο αντίο στον Συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου

Ναύπλιο: Σπαραγμός στην κηδεία του Κωνσταντίνου Πανανά - Το τελευταίο αντίο στον συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου!

Το τελευταίο «αντίο» στον συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου Κωνσταντίνο Πανανά είπαν το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι του, στην Άρια Ναυπλίου. Η εξόδιος ακολουθία για τον 34χρονο υποπλοίαρχο κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό του Ναυπλίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρίας. Ο συγκυβερνήτης στην τραγωδία με το ελικόπτερο, ήταν μόλις 34 ετών, παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού, ηλικίας 4,5 ετών και σε λίγο καιρό, εάν η μοίρα δεν έπαιζε αυτό το τραγικό παιχνίδι, θα κρατούσε στα χέρια του και το δεύτερο παιδί του. 

Το φέρετρο με την σορό του ήρωα αξιωματικού ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία ενώ άγημα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και απέδωσε τιμές. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του Μαριάννα, οι γονείς του, καθώς κι ο Ιερέας πεθερός του Ανδρέας Ζαφείρης. Παρατεταμένα χειροκροτήματα συνόδευσαν τον επικήδειο που εκφωνήθηκε από έναν συνάδελφο του, ανάμεσα σε επιφωνήματα ήρωας και αθάνατος...


Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος συγκυβερνήτης μπήκε τελευταία στιγμή στο ελικόπτερο, καθώς το δικό του είχε παρουσιάσει βλάβη. "Ο γιος μου έπεσε υπέρ πατρίδος. Ήταν μάχιμος αξιωματικός. Αποφοίτησε δεύτερος από την σχολή ναυτικών δοκίμων. Δεν ήταν ούτε ένστολος, ούτε υπάλληλος. Του αξίζει τιμή, διότι στη ζωή του αποφάσισε να φυλάξει Θερμοπύλες" έλεγε ο πατέρας του.

ΦΩΤΟ από argonafplia.grΦΩΤΟ από argonafplia.grΦΩΤΟ από argonafplia.gr

ΦΩΤΟ από argonafplia.gr

Εμετικές ύβρεις στους αδικοχαμένους χειριστές του ελικοπτέρου
Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίζεται αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία, για προσβολή της μνήμης των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στη νήσο Κίναρο. Ειδικότερα, προχθές (12-02-2016) το απόγευμα διαπιστώθηκε η ύπαρξη προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε αναρτηθεί δημοσίευση με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, για τη μνήμη των Αξιωματικών. Παράλληλα, πραγματοποιούνταν μεγάλος αριθμός καταγγελιών πολιτών στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη της επίμαχης διαδικτυακής ανάρτησης.


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, καθώς ''οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις υποκινούσαν δημόσια, μέσω του διαδικτύου, τη βία και το μίσος''. Πιο αναλυτικά, εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημου αιτήματος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την διαγραφή των κακόβουλων αναρτήσεων και διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών του χρήστη που πραγματοποίησε την ανάρτηση.
Ο επίμαχος λογαριασμός απενεργοποιήθηκε προχθές (12-02-2016) το απόγευμα, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις παρόμοιων αναρτήσεων. Όπως έγινε γνωστό, εγκέφαλος των εμετικών αναρτήσεων ήταν ένας 25χρονος tatoo artist, που πλέον αναμενεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Θρήνος στην κηδεία του υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την κηδεία του ήρωα υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση. "Αθάνατος! Ήρωας!", φώναζαν με δάκρυα στα μάτια συγγενείς και φίλοι του του υποπλοιάρχου, ο οποίος μαζί με άλλους δύο χειριστές, τον Κωνσταντίνο Πανανά και τον Ελευθέριο Ευαγγέλου, έχασε τη ζωή του στη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, στη νήσο Κίναρο στις 11 Φεβρουαρίου. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο ξαφνικά και άδικα έφυγε από τη ζωή...


Τη Δευτέρα, τέλος, στις 15:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Ανθυπασπιστή Ευάγγελου Ελευθερίου στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον.

Πηγή: argonafplia.gr

Το Ελληνικό Έθνος αποχαιρέτισε τον Ήρωα Αναστάσιο Τουλίτση


Το Ελληνικό Έθνος αποχαιρέτισε τον Ήρωα Αναστάσιο Τουλίτση

Πάνδημη ήταν η κηδεία του υποπλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Αναστάσιου Τουλίτση στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση.


Ο Ήρωας του Πολεμικού Ναυτικού έχασε την ζωή του την Πέμπτη μαζί με τους Κωνσταντίνο Πανανά και Ελευθέριο Ευαγγέλου, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο ΑΒ-212, στη νήσο Κίναρο.


Η κηδεία του έγινε σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, καθώς κανείς από τους οικείους του και τους συντοπίτες του από τα Λουκίσια Ευβοίας δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πως χάθηκε ο 37χρονος έμπειρος κυβερνήτης.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!


Σήμερα και αύριο οι κηδείες του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου


ImageHandler

Σήμερα και αύριο λένε συγγενείς, φίλοι και όλοι οι Έλληνες, το «τελευταίο αντίο» στον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που σκοτώθηκαν κατά την τραγωδία με το Agusta Bell στην Κίναρο.
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι η εξόδιος ακολουθία του Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση θα τελεστεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στις 15:30 στον Ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Μεταμόρφωση Αττικής και του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά θα τελεστεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στις 13:00 στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου.
Οι αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους κατά το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο Agusta Bell που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην νησίδα Κίναρο. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΠΑΝΑΝΑ: «Το παιδί μου είναι τώρα αδερφός και γιος όλων των Ελλήνων»


pananas
Πανελλήνια συγκίνηση προκαλούν τα λόγια του πατέρα του αδικοχαμένου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Κωνσταντίνου Πανανά, ενός εκ των τριών αξιωματικών του ελικοπτέρου που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην νησίδα Κίναρο.
«Το παιδί μου τώρα είναι αδερφός και γιος όλων των Ελλήνων» είπε ο Παναγιώτης Πανανάς μιλώντας το πρωί στο Mega για το γιο του, που έφυγε τόσο άδικα μόλις στα 34 του χρόνια και άφησε πίσω του ένα παιδί 4 ετών μόλις και την σύζυγό του ετοιμόγεννη στο δεύτερο…
«Αποφοίτησε δεύτερος από τη Σχολή, γιατί όνειρό του ήταν να υπηρετήσει την πατρίδα και από νωρίς αποφάσισε να φυλάξει Θερμοπύλες. Είμαι υπερήφανος που υπήρξε παιδί μου, έδωσε τη ζωή του για την Ελλάδα και πιστεύω πως τώρα η Παναγιά τον κρατά την αγκαλιά μαζί με τον μονάκριβό της», ήταν τα λόγια που ράγισαν τις καρδιές όλων των Ελλήνων. ΠΗΓΗ
Εντοπίστηκε η σορός του τρίτου Ήρωα, Αναστάσιου Τουλίτση: ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Μέχρι χθες είχαν εντοπιστεί δύο από τις τρεις σορούς των Ηρώων που έπεσαν με το Agusta Bell στη νήσο Κίναρο.Σήμερα, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι όλων ότι η σορός του αγνοούμενου, Αναστάσιου Τουλίτση, ήταν εγκλωβισμένη στην άτρακτο του μοιραίου ελικοπτέρου, την οποία δεν είχαν μπορέσει να προσεγγίσουν οι μονάδες έρευνας.Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης


Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς


Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου


www.xryshaygh.com

Αυτοί είναι οι γενναίοι Αξιωματικοί που θρηνεί το Πολεμικό Ναυτικό και όλη η Ελλάδα - Φωτογραφίες

Αυτοί είναι οι γενναίοι Αξιωματικοί που θρηνεί το Πολεμικό Ναυτικό και όλη η Ελλάδα - Φωτογραφίες

Μέχρι στιγμής οι αρχές με τις έρευνές τους έχουν καταφέρει να ανασύρουν δύο σορούς καθώς και κομμάτια από τα συντρίμια του ελικοπτέρου. Συγκεκριμένα το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου βρέθηκε σε απόκρημνη χαράδρα στο βορειοδυτικό άκρο της Κινάρου, σε υψόμετρο 295 μέτρων.

Στις έρευνες συμμετέχουν κομάντος του στρατού, βατραχάνθρωποι, αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ αναζητωντας τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου που έπεσαν στη θάλασσα, αλλά και σε δύσκολα προσβάσιμη περιοχή της νησίδας.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.

Το προφίλ των τριών γενναίων αξιωματικών

- Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης 37 ετών (γεννήθηκε το 1979). Πολύ έμπειρος, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης, έγγαμος
- Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 ετών (γεννήθηκε το 1982). Έγγαμος με ένα παιδί και η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο
- Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 ετών (γεννήθηκε το 1980). Έγγαμος με ένα παιδί.

Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης
Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς
Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου


ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

www.xryshaygh.com


Τρεις γενναίους Αξιωματικούς θρηνεί το Πολεμικό μας Ναυτικό - Ελικόπτερο Augusta Bell (εποχής Βιετνάμ) συνετρίβη στο Αιγαίο


Ενημέρωση: Επί της τραγωδίας έχουμε και μία νέα τουρκική πρόκληση, αφού η Τουρκία με σχετική ΝΟΤΑΜ αμφισβητεί την επιχείρηση έρευνας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Augusta Bell!

Είχαν προηγηθεί 4 τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες είχαν αποκρουστεί 3 ελληνικές που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ

α. Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0265/16 καλύπτουν περιοχές που παρανόμως δέσμευσε η Τουρκία για όλο το 2016 με την ΝΟΤΑΜ Α5884/15.
β.Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0269/16 περιέχουν τομείς στα Ε-Τ σύνορα που κατά τη γνώμη της Τουρκίας είναι ασαφείς καθόσον πάντα κατά τη τουρκική άποψη δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς τα όρια στο Αιγαίο (Περιοχή Ανατολικά Μεγίστης).
γ. Οι περιοχές που δεσμεύονται με την ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0270/16 περιλαμβάνουν περιοχές όπως ο Αγ. Ευστράτιος, τα Ψαρά, η Χίος, η Τήλος, η Χάλκη, η Ικαρία, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος οι οποίες πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη είναι αποστρατικοποιημένες με βάση την συμφωνία των 6 δυνάμεων, τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη συνθήκη των Παρισίων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής εκπαίδευσης- άσκησης. 

Πάνω στη νησίδα Κίναρος προσέκρουσε το μοιραίο ελικόπτερο ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού, που αγνοούταν από τις 2:45 τα ξημερώματα, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό υπό ποιες συνθήκες και αίτια. Τα τρία μέλη του πληρώματος βρήκαν τραγικό-ακαριαίο θάνατο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ που εκδόθηκε τα ξημερώματα:

"Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας".

Το τριμελές πλήρωμα που αποτελείται από δύο υποπλοιάρχους χειριστές και έναν ανθυπασπιστή μηχανικό και ήταν ιδιαίτερα έμπειρο. Υπήρξε κάποια βλάβη στα ραντάρ, κάποιο μηχανικό πρόβλημα ή κάτι άλλο δεδομένου ότι προ μηνών υπήρξε θερμό επεισόδιο στα Ίμια με ένοπλους τούρκους, είδηση η οποία αποκρύφτηκε τεχνηέντως από το μνημονιακό καθεστώς των ξενόδουλων και θα δούμε αναλυτικά σήμερα στο xagr.net; Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει. 

Σε περίπτωση ωστόσο μηχανικής βλάβης το πλήρωμα θα είχε προλάβει να ενημερώσει τη φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” από την οποία και απονηώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2:45 τα ξημερώματα οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του AB-212. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη ποτέ.

Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού εκτιμούν πώς στο πλαίσιο της άσκησης με το ελικόπτερο να συμμετέχει σε αποστολή εντοπισμού στόχου πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, προφανώς και για απόκρυψη από τα εχθρικά ραντάρ, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο. 

Φαίνεται πώς η συντριβή ήταν αιφνίδια και οι χειριστές δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.
Νεκροί είναι ο υποπλοίαρχος Πανανάς Κωνσταντίνος, έγγαμος με παιδιά, ο επίσης υποπλοίαρχος Τουλίτσης Αναστάσιος παντρεμένος και ο ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος έγγαμος επίσης με παιδιά. Έπεσαν και αυτοί στο καθήκον σαν ήρωες. Για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Όσον αφορά τα ιταλικά ελικόπτερα ΑΒ αυτά τα είχε προμηθευτεί η Ελλάδα από την Ιταλία και επρόκειτο για έναν τύπο που βασίσθηκε στα αμερικανικά UH-1 τα οποία επίσης πετάει ο Ελληνικός Στρατός. Τα ΑΒ-212 είναι ο τύπος ελικοπτέρου που έχουν όλες οι φρεγάτες του ΠΝ τύπου "S" και είναι ηλικίας άνω των 35 χρόνων.

Παρ' ότι έχουν υποστεί κάποιες αναβαθμίσεις δεν παύουν να είναι ελικόπτερα παρωχημένης τεχνολογίας και όταν πετούν στο Αιγαίο δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στις επιχειρησιακές απαιτήσεις παρά τους δύο κινητήρες που φέρουν. 

www.xryshaygh.comΛίγες ώρες πριν την πτώση του ελικοπτέρου: Παρέδωσε την Εθνική μας Κυριαρχία ο Καμμένος - Αποδοχή κοινών περιπολιών στο Αιγαίο

Λίγες ώρες πριν την πτώση του ελικοπτέρου: Παρέδωσε την Εθνική μας Κυριαρχία ο Καμμένος - Αποδοχή κοινών περιπολιών στο Αιγαίο!

Λίγες ώρες πριν το τραγικό περιστατικό με την πτώση του Augusta Bell και τον θάνατο τριών Ηρωικών Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, μία τραγική συγκυρία λάμβανε χώρα στις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ΥΠΕΘΑ, Πάνο Καμμένο.

Εκεί συζητήθηκε η πρόταση για ΝΑΤΟϊκή συμβολή και κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με πρόσχημα το λεγόμενο «προσφυγικό». Είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η πρόταση συνιστούσε εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, αφού εν τέλει αυτές οι κοινές περιπολίες θα γινόντουσαν μεταξύ της ελληνικής ακτοφυλακής και της τουρκικής, που είναι άλλωστε χώρα «σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ.

Λίγη ώρα πριν πέσουν στο καθήκον, λοιπόν, οι Αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, ο Πάνος Καμμένος από τις Βρυξέλλες δήλωνε ότι η πρόταση για ΝΑΤΟϊκή παρέμβαση, δηλαδή για εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας «μας βρίσκει σύμφωνους, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στα χωρικά ύδατα της χώρας και όχι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Οι μέρες θυμίζουν εντόνως τα τραγικά περιστατικά του Ιανουαρίου του 1996, με τη μόνη διαφορά ότι το «ευχαριστούμε τους αμερικανούς», προηγήθηκε κατά λίγες ώρες της τραγωδίας και έγινε «ευχαριστούμε τους γερμανούς» από την ανθελληνική κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ. 

www.xryshaygh.comΠρόταση Χρυσής Αυγής για συμπαράσταση στους οικείους του πληρώματος Agusta Bell και στις Ένοπλες Δυνάμεις - ΒΙΝΤΕΟ


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της βουλής και εξέφρασε τα θερμά συλληπτήρια στους οικείους των γενναίων Αξιωματικών που έπεσαν στο καθήκον υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ο συναγωνιστής ζήτησε από το προεδρείο της βουλής να εγερθούν όσοι βρίσκονται στην αίθουσα και να δείξουν την συμπαράστασή τους, τόσο στις οικογένειες των Αξιωματικών, όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις που σήμερα θρηνούν. 

www.xryshaygh.comΔήλωση Ν.Γ. Μιχαλολιάκου για το τραγικό περιστατικό με την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας ΝαυτικούΔήλωση Ν.Γ. Μιχαλολιάκου για το τραγικό περιστατικό με την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού

Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των Ηρωικών Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα Καθήκοντος για την υπεράσπιση των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Πατρίδος μας.

Η πολιτική ηγεσία του τόπου έχει μεγάλη ευθύνη για το τραγικό αυτό περιστατικό, αφού φρόντισε επί σειρά ετών να διαλύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να λοιδορεί αυτούς που θέτουν την ίδια τους τη ζωή στην υπηρεσία του Έθνους.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή

www.xryshaygh.comΙΜΙΑ, 1996, ΚΙΝΑΡΟΣ, 2016 ???


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το βράδυ της δραματικής κρίσης των Ιμίων ένα ελληνικό ελικόπτερο έπεφτε στέλνοντας στον υγρό θάνατος τρεις ήρωες Έλληνες ναυτικούς.

Πριν από λίγες μέρες ένα άλλο ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού έπεφτε στην νήσο Κίναρο στέλνοντας στον θάνατο άλλους τρεις Έλληνες ναυτικούς. Η τραγωδία του ακήρυχτου σκληρού πολέμου στο Αιγαίο συνεχίζεται!

Γιατί έπεσε το ελικόπτερα στην νήσο Κίναρο???

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2006 σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο το τουρκικό περιοδικό Tempo υποστήριζε σε ένα αφιέρωμα του για εκείνη την κρίσιμη βραδιά της 30ης προς 31 Ιανουαρίου 1996, ότι σε ηλεκτρονικές παρεμβολές οφείλεται η πτώση του ελληνικού ελικοπτέρου, την βραδιά των Ιμίων.


Όπως ανέφερε το τουρκικό περιοδικό, οι Τούρκοι είχαν πετύχει την πλήρη κατάρρευση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου και επικοινωνίας των ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή. Αυτή η κίνηση «ματ», από τουρκικής πλευράς, είχε σαν αποτέλεσμα το άγημα των Τούρκων κομάντος να αποβιβαστεί ουσιαστικά ανενόχλητο στην δεύτερη βραχονησίδα και στη συνέχεια να πέσει ακυβέρνητο το ελληνικό ελικόπτερο, παρασέρνοντας στον θάνατο τους τρεις ναυτικούς.

Όπως «αποκάλυπτε» ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος ερευνητής, Τουτκούν Ακμπάς, στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού, ενώ η ομάδα των Τούρκων κομάντος προετοιμάζονταν στον ναύσταθμο του Γκιουμουσλούκ για την επιχείρηση απόβασης στην δεύτερη βραχονησίδα, είχε αρχίσει η εκπομπή των τουρκικών ηλεκτρονικών παρεμβολών.

Οι παρεμβολές αυτές, αφ’ ενός εξουδετέρωσαν τα ελληνικά ραντάρ έτσι ώστε η φρεγάτα Γιαβούζ κινήθηκε ανενόχλητη μεταφέροντας το τουρκικό άγημα που δεν έγινε αντιληπτό όταν αποβιβάστηκε στην δεύτερη βραχονησίδα, αφ’ ετέρου μπλόκαρε τις επικοινωνίες μεταξύ των ελληνικών πλοίων.

Έτσι όταν απογειώθηκε το ελικόπτερο μέσα σε μια «ηλεκτρονική θύελλα», έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να πέσει. Οι παρεμβολές αυτές μπλόκαραν το ελληνικό σύστημα επικοινωνιών ενώ επηρέασαν και τις επικοινωνίες μεταξύ των ίδιων των τουρκικών δυνάμεων και του Κέντρου Επιχειρήσεων. Ακόμα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είχαν μπλοκαριστεί, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο.

Οι παρεμβολές γίνονταν από το Κέντρο Επιχειρήσεων που είχε κατασκευαστεί από Γερμανούς, (πάλι αυτοί οι…βρικόλακες), με γερμανική τεχνολογία και διέθετε τελευταίου τύπου συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και παρεμβολών γερμανικής παραγωγής Όλη την ώρα της επιχείρησης βρίσκονταν σε συναγερμό η ναυτική βάση του Ακσάζ, το Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων στην Φώκαια, λίγο βορειότερα, ενώ στην Άγκυρα περίμεναν με αγωνία την έκβαση της επιχείρησης.

Το πρωί στον ναύσταθμο του Γκιουμουσλούκ γιορτάστηκε με κανονιοβολισμούς η μεγάλη επιτυχία των Τούρκων κομάντος που πέρασαν μέσα από τις ελληνικές γραμμές σαν αόρατοι και κατάφεραν να αποβιβαστούν την δεύτερη βραχονησίδα ανατρέποντας την μέχρι τότε υπεροχή των ελληνικών δυνάμεων που ήδη βρίσκονταν στην πρώτη βραχονησίδα των Ίμια. Η κρίση των βραχονησίδων έγραφε τον τραγικό της επίλογο για την ελληνική πλευρά.

Μήπως η ιστορία αυτή επαναλήφθηκε με μια ακόμα ελληνική τραγωδία και ποιοι θα δώσουν λόγο γι’ αυτό?

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι λαθρομετανάστες ως πρόσχημα για την διχοτόμηση του Αιγαίου

Μάχη στη βουλή για λαθρομετανάστες και νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο - Κασιδιάρης σε Βαρεμένο: “Εσύ να βγεις έξω!” 2 ΒΙΝΤΕΟ


Μια είδηση που έμεινε κρυφή 6 μήνες: Ένοπλοι τούρκοι στα Ίμια! Θερμό επεισόδιο πάνω στις βραχονησίδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 4305421176506936626

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item