Widgets

Μειονοτικό Δημοτικό Μυρτίσκης: Χωρίς μαθήματα ελληνικών. Μόνο τουρκικά! Τα εγκλήματα συνεχίζονται...


Εδώ και λίγους μήνες το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στο Πομακοχώρι Μυρτίσκη του ν. Ροδόπης δεν έχει ελληνόφωνο πρόγραμμα. Η δασκάλα που έκανε τα παιδιά μαθήματα στα ελληνικά έμεινε έγκυος και έτσι αποχώρησε με μακροχρόνια άδεια. Από κει και πέρα τα πάντα έμειναν όπως είχαν. Δηλαδή, τα μαθήματα στην τουρκική συνεχίζονται κανονικά και τα παιδιά πηγαίνουν στα σπίτια τους πιο νωρίς, αφού δεν υπάρχει κανείς για να τους διδάξει τα ελληνικά.
Φυσικά, για διδασκαλία Πομακικής μη ρωτάτε...


Οι κάτοικοι του χωριού, αφού είδαν και απόειδαν από την αδιαφορία του κατ ευφημισμόν αποκαλούμενου «κράτους» αναγκάστηκαν να διαμαρτυρηθούν στις αρχές. Πήγαν λοιπόν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και αφού πήραν ...υποσχέσεις γύρισαν στα σπίτια τους! Επίσης, πήγαν στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, ο οποίος επίσης τους ...υποσχέθηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί!

Μετά από πολύ καιρό, η ... λύση βρέθηκε! Οι υπεύθυνοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν να στέλνουν κάθε Παρασκευή, η οποία είναι ημέρα που δεν γίνεται μάθημα στα μειονοτικά σχολεία (ημέρα που έχει λειτουργία στο τζαμί, είναι το αντίστοιχο της Κυριακής για τα δημόσια σχολεία,), την δασκάλα που κάνει μάθημα στη γειτονική Άνω Βυρσίνη, να κάνει λίγες ώρες ελληνικά στα παιδιά! Πρόκειται προφανώς για κοροϊδία και εμπαιγμό των γονιών και για πλήρη υποβάθμιση και υπονόμευση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στα ορεινά Πομακοχώρια.

Τη στιγμή που πολλοί γονείς με αίτημά τους ήθελαν να γίνει και ολοήμερο το σχολείο στη Μυρτίσκη για να μπορούν οι μαθητές να έχουν πιο πολλές ώρες ελληνικών, τώρα βρίσκονται στη θέση τα παιδιά τους για μία (1) μόνο ημέρα την εβδομάδα και για λίγες ώρες να κάνουν ελληνικά.

Η υπόθεση, δεν είναι πρωτοφανής. Την ίδια κατάσταση αντιμετώπισαν και οι γονείς της Οργάνης που είχαν αποφασίσει να στείλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο Οργάνης, το οποίο για πρώτη φορά λειτούργησε το Δεκέμβριο του 2013. Μέχρι τότε λειτουργούσε (και λειτουργεί) το παράνομο «τουρκικό» νηπιαγωγείο και το δημόσιο παρέμενε κλειστό λόγω απειλών των φανατικών στους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο «ελληνικό» νηπιαγωγείο.

Αφού λοιπόν κάποιοι γενναίοι γονείς έστειλαν τα παιδιά τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα η νηπιαγωγός έμεινε έγκυος και έφυγε. Αντί, να αντικατασταθεί αμέσως από κάποια/ο άλλη/ο νηπιαγωγό, η θέση έμεινε κενή και τα παιδιά που επέλεξαν το δημόσιο νηπιαγωγείο κοιτούσαν με λύπη το σχολείο κλειστό, την ίδια ώρα που λίγο πιο κάτω, το παράνομο τουρκο-νηπιαγωγείο λειτουργούσε μια χαρά.

Τότε, με πρωτοσέλιδο της ΖΑΓΑΛΙΣΑ στο φ.73 κάναμε γνωστό το θέμα στο πανελλήνιο και έγινε και επερώτηση στη βουλή, με αποτέλεσμα το σχολείο να αποκτήσει κανονικά νηπιαγωγό. Ήταν μία ακόμη επιτυχία της εφημερίδας μας, μία από τις πολλές που έχουμε στα τόσα χρόνια που αγωνιζόμαστε για τους Πομάκους.

Σήμερα, λοιπόν τα ερωτήματα είναι τα εξής: Μέχρι πότε θα κοροϊδεύουν τους κατοίκους οι διάφοροι ανευθυνο – υπεύθυνοι; Ως πότε θα αντιδρούν με ευαισθησία μηρυκαστικού; Πότε το κράτος (πρωτοβάθμια εκπαίδευση, υπουργείο Παιδείας), θα κινητοποιηθεί για να στείλει αμέσως δάσκαλο ή δασκάλα στο μειονοτικό σχολείο της Μυρτίσκης να διδάξει ελληνικά;

Άρθρο του Κεμάλ Φαρζλή


Τεύχος 81-82, Οκτώβριος 2015 - Ιανουάριος 2016

Πηγή: http://zagalisa.gr/content/meionotiko-dimotiko-myrtiskis-xoris-mathimata-ellinikon-mono-toyrkika-ta-egklimata-synexizoninfognomonpolitics.blogspot


ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Χαρίζει την Ελληνική Θράκη στους λαθρομετανάστες η κυρά Τασία
Ένα νέο παραλήρημα της κυρα Τασίας Χριστοδουλοπούλου βγήκε στη δημοσιότητα με συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Με τα λεγόμενά της η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποδεικνύει ότι είναι «το κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη θέση», με δεδομένη την διάθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει την Χώρα σε μια απέραντη αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών και τον ομοιογενή Λαό της Ελλάδας σ΄έναν ετερογενή πληθυσμό.

Χαρακτηριστικό δείγμα της «πέρα βρέχει» (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο) νοοτροπίας που διέπει την Χριστοδουλοπούλου είναι τα όσα απαντά στην εξής ερώτηση:

«Εκφράζεται τις τελευταίες ημέρες φόβος για μια ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στη Θράκη, η οποία - λένε - δημιουργεί κίνδυνο “ισλαμικού εποικισμού”. Τι πιστεύετε;

Τασία Χριστοδολοπούλου: «Είναι μια συζήτηση που προφανώς εκπορεύεται από διάφορους εθνικιστικούς κύκλους και συντονίζεται από τους φόβους που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη για τη δράση του “Ισλαμικού κράτους”. Η σκέψη ότι υπάρχει κίνδυνος να συμπράξουν οι μειονότητες που ζουν στη χώρα μας με πρόσφυγες που έχουν έρθει για λίγο καιρό είναι ένα σενάριο πολύ απλοϊκό. Καλλιεργεί όμως εθνικό φρόνημα και γενικώς επαναφέρει τη συζήτηση αλλού, κάτι που βοηθά αυτούς τους κύκλους.

Δυστυχώς όλη η Ευρώπη έχει συντονιστεί με τον ισλαμιστικό κίνδυνο και βεβαίως οι αποκρουστικές επιθέσεις στην καρδιά της εντείνουν τα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας και δίνουν την ευκαιρία σε κυβερνήσεις και αντιδραστικούς κύκλους να στερούν δικαιώματα, να επιβάλλουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να βάζουν τον στρατό να πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή. Ίσως μακροπρόθεσμα αποδειχθεί ότι τέτοιου είδους επιλογές πληγώνουν τη δημοκρατία περισσότερο απ΄ό,τι οι επιθέσεις του “Ισλαμικού κράτους”».

Δικαίωμα του καθενός να υποστηρίζει την οποιαδήποτε παρωχημένη ιδεοληψία, η οποία μπορεί να παραπέμπει ακόμη και στην ανοησία. Όταν όμως το άτομο που εκφράζει αυτή την ιδεοληψία έχει μια θεσμική ιδιότητα με αυξημένες υποχρεώσεις, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα για την Πατρίδα και τον Λαό. Αυτού του είδους η «ανάλυση» παραπέμπει σε παιδική χαρά και όχι σε έστω και στοιχειώδη παρακολούθηση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η «μαντάμ» είναι υπέρ της εγκατάστασης «προσφύγων» (μιας και η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, αλλά όλοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία) στην Θράκη, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανησυχία! Τα λέει, μάλιστα, με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί τη νοημοσύνη κάθε σκεπτόμενου Έλληνα που αγανακτεί με την «τρία πουλάκια κάθονταν» Χριστοδουλοπούλου.

Όσο για τις άλλες ανοησίες που λέει σ΄άλλο σημείο της συνέντευξης υπέρ των ΜΚΟ των «εθελοντών» και των «ακτιβιστών, οι οποίοι «αποτελούν το πραγματικό ανάχωμα στην ξενοφοβία και την Ακροδεξιά» δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτε άλλο. Η όλη εικόνα (πολιτική και οπτική) της κυρά Τασίας τα λέει όλα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 8314314925203568903

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item