Widgets

Ξεσάλωσαν οι τούρκοι από την πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ: Εχθρική κορβέτα αλωνίζει επί τρεις μέρες στο Αιγαίο


Σε μία σοβαρή πρόκληση προέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου η Άγκυρα αμφισβητώντας έμπρακτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. 

Τουρκική κορβέτα έπλευσε κοντά στο ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Odin Finder» που έκανε έρευνες για πόντιση καλωδίου ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο και με το επιχείρημα ότι οι έρευνες γίνονται πάνω από... τουρκική υφαλοκρηπίδα ζήτησε την αποχώρηση από την συγκεκριμένη περιοχή. Στην τουρκική πρόκληση ενεργοποιήθηκε η φρεγάτας «Σπέτσαι» η οποία έπλευσε στην περιοχή και κάλεσε το τουρκικό πολεμικό να απομακρυνθεί.

Το ίδιο συνέβη και την Κυριακή με την τουρκική κορβέτα Bodrum να κάνει παράλληλο πλου για δεύτερη ημέρα. Το ιταλικό σκάφος βρέθηκε νότια της Καρπάθου πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα με την τουρκική κορβέτα να βρίσκεται σε μικρή απόσταση χωρίς, ωστόσο, να ζητά την αποχώρησή του όπως συνέβη το Σάββατο.

Για τρίτη ημέρα, το ιταλικό ερευνητικό συνεχίζει τις έρευνες. Σε απόσταση περίπου ενός μιλίου δίπλα στο «Odin Finder» κινείται η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι». Η τουρκική κορβέτα «Bodrum» παραμένει στην περιοχή, σε απόσταση 5-6 μιλίων από το ιταλικό ερευνητικό πλοίο και την ελληνική φρεγάτα. 

Για τις έρευνες που πραγματοποιεί το «Odin Finder» έχει εκδοθεί NAVTEX η οποία αναφέρει με σαφήνεια την περιοχή στην οποία το «Odin Finder» θα συνεχίσει τις έρευνες κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα 13 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Είναι το τρίγωνο ανάμεσα σε Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο. 

Το ερώτημα είναι αν το ιταλικό ερευνητικό θα συνεχίσει τις έρευνες ή η ελληνική πλευρά θα υποχωρήσει στην τουρκική επιθετικότητα, που υποστηρίζει ότι ο πλους του «Odin Finder» που συνεχίζεται σε διεθνή ύδατα γίνεται σε μια περιοχή πάνω από δήθεν τουρκική υφαλοκρηπίδα.

www.xryshaygh.com

Ξεπέρασαν το θράσος του Σημίτη: Ξεπουλάνε το Αιγαίο στους τούρκους και παριστάνουν ότι «δεν τρέχει τίποτα»

Ξεπέρασαν το θράσος του Σημίτη: Ξεπουλάνε το Αιγαίο στους τούρκους και παριστάνουν ότι «δεν τρέχει τίποτα»

Με περίσσειο θράσος και την αλαζονεία εμφανίστηκε στην εκπομπή του Χατζηνικολάου ο πάλαι ποτέ (και νυν και αεί που λένε) νεοδημοκράτης Καμμένος, λίγες μέρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη νήσο Κίναρο και την παράδοση του Αιγαίου στον γερμανό διοικητή του ΝΑΤΟ, από κοινού με την εθνική μας κυριαρχία.

Ο υπουργός που τον κοροϊδεύουν οι τούρκοι πραγματοποιώντας πτήσεις με μαχητικά αεροσκάφη δίπλα από το ελικόπτερό του όταν πετάει στεφάνια πάνω από τα Ίμια για τα ψηφαλάκια, ισχυρίστηκε το εξής: «μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε ελληνική σημαία στα Ίμια».

Γιατί τότε ο Καμμένος υπερίπταται πάνω από τα Ίμια και γιατί δεν έχει βάλει ο ίδιος μια Σημαία πάνω στα Ίμια;

Επίσης γιατί δεν είπε ούτε λέξη για τις πρακτικές του «αλά Σημίτη» που οδήγησαν σε νέα ντροπή, με ένοπλους τούρκους πάνω στα Ίμια στα μέσα Αυγούστου;
Θυμίζουμε ότι την ίδια ημέρα (14/8) που η βουλή ψήφιζε το τρίτο μνημόνιο της Αριστεράς και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για «την Ελλάδα που ήταν πάντα ένας βράχος Τιμής», ένοπλοι τούρκοι λιμενικοί αποβιβάζονταν στους βράχους των Ιμίων!

Εν τέλει το «ευχαριστούμε τους αμερικανούς» του Σημίτη, έγινε «ευχαριστούμε το ΝΑΤΟ» από τον Καμμένο.

www.xryshaygh.com

Τραγέλαφος: Οι τούρκοι δεν άφησαν το αεροπλάνο του Τσίπρα να προσγειωθεί στη... Ρόδο!Τραγέλαφος: Οι τούρκοι δεν άφησαν το αεροπλάνο του Τσίπρα να προσγειωθεί στη... Ρόδο!

Το ότι διαχρονικά οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της χώρας λειτουργούσαν με την ψυχολογία του υποτακτικού έναντι της τουρκικής επιθετικότητας είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και είναι αυταπόδεικτο. Όμως, πλέον, έχουμε περάσει σε ένα νέο επίπεδο υποτέλειας, αφού οι τούρκοι έφτασαν να ορίζουν ποιο αεροπλάνο θα προσγειωθεί στη... Ρόδο.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η Αθήνα κατέθεσε σχέδιο πτήσης με αναχώρηση το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου από την Ελευσίνα, με στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα απογειωνόταν για το Ιράν, μέσω τουρκίας και Συρίας.

Όμως οι τούρκοι... απέρριψαν το σχέδιο πτήσης της Αθήνας με το πρόσχημα πως το αεροσκάφος του πρωθυπουργού είναι στρατιωτικό, υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει στρατιωτικούς πιλότους και πλήρωμα και γι’ αυτό δεν μπορούσε να προσγειωθεί στη Ρόδο, γιατί τη θεωρούν αποστρατιωτικοποιημένη.

Ζήτησαν λοιπόν από την Ελλάδα νέο σχέδιο πτήσης και αντιπρότειναν να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος του πρωθυπουργού στην Άγκυρα ή την Αλεξανδρούπολη ή κάπου αλλού! Έλληνες διπλωμάτες πρότειναν στον Αλέξη Τσίπρα να μην καταθέσει η Αθήνα νέο σχέδιο πτήσης που να περιλαμβάνει την τουρκία, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί υποχώρηση και αναγνώριση της Ελλάδας πως η Ρόδος είναι αποστρατικοποιημένη.

Τελικώς, ο Τσίπρας υπάκουσε σαν καλό... γιουσουφάκι και επιλέχθηκε η διαδρομή νότια της Κύπρου και στη συνέχεια πάνω από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα, επειδή οι σχέσεις Ιράν – Σαουδικής Αραβίας είναι στο... "κόκκινο", δόθηκε άδεια υπερπτήσης από τον Σαουδάραβα βασιλιά!

www.xryshaygh.com

Την ώρα που ο ΔΟΛ δίνει... δώρο το Κοράνι: Η Τουρκία κάνει έρευνες ανοιχτά της... Εύβοιας!


Την ώρα που ο ΔΟΛ δίνει... δώρο το Κοράνι: Η Τουρκία κάνει έρευνες ανοιχτά της... Εύβοιας!

Λίγες ημέρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού και την ιταμή τουρκική πρόκληση να αμφισβητηθεί η δικαιοδοσία της χώρας μας να ερευνήσει για τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, ο ΔΟΛ του Ψυχάρη χαρίζει το Κοράνι στο κοινό. Αυτή, όμως, έμελε να μην είναι η μόνη τραγική συγκυρία καταδεικνύουσα την κατάντια του μεταπολιτευτικού ελλαδικού προτεκτοράτου.

Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ, ενώ στην Κίναρο διεξάγονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αξιωματικών και στις Βρυξέλλες γινόταν η ανακοίνωση για τις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο, o τουρκικός Σταθμός Σμύρνης εξέδιδε μια NAVTEX (υπ’ αριθμόν 119/16) με την οποία γνωστοποιούνταν ότι το υδρογραφικό και ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει έρευνες μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια, τη Σκύρο, και τα Ψαρά.

Η τουρκία, ουσιαστικά, μέσω αυτών των κινήσεως αποσκοπεί πρώτον στην πρόκληση επεισοδίου και δεύτερον στην αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Η τουρκική πρόκληση, βεβαίως, γίνεται έναντι συνθηκών που παρότι δεν έχουν υπογραφεί από την τουρκία έχουν ισχύ εθιμικού δικαίου που την δεσμεύει.

Συνεπώς, το ελλαδικό προτεκτοράτο έχει την προφανή δικαιοδοσία να προβεί ακόμα και σε βύθιση του «Τσεσμέ», προκειμένου να διαφυλάξει την εθνική του κυριαρχία, όπως αντιστοίχως έπραξαν οι τούρκοι στην περίπτωση του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, έχοντας την πλήρη στήριξη του ΝΑΤΟ. Διαθέτουν, όμως, οι κυβερνώντες την πρέπουσα ευθιξία για να αντιμετωπίσουν αυτή την προσβολή ή θα πάνε κλαίγοντας στον γερμανό διοικητή Αιγαίου να παραπονεθούν;

www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 992174785480593218

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item