Widgets

Με νέα ΝAVTEX για έρευνες στην «καρδιά» του Αιγαίου, προκαλεί η Άγκυρα
Σε... μετωπική και πλήρη αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων προχωρά η Τουρκία, θεωρώντας πλέον ότι οι αντιστάσεις της Αθήνας έχουν καταρρεύσει, λόγω και των πιέσεων που ασκούνται από την Γερμανία για την εφαρμογή του Μνημονίου.


Λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο από την ατιμωτική για την Ελλάδα αμφισβήτηση του δικαιώματος Έρευνας και Διάσωσης και των τριών χαμένων αξιωματικών, του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Κίναρο, η Τουρκία επανήλθε χθες βράδυ με μια ακόμη προκλητική NAVTEX με την οποία ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου.

Με την NAVTEX 119/16 η Τουρκία ανακοίνωσε χθες το απόγευμα (μόλις είχε ανακοινωθεί η συμφωνία Ελλάδας –Τουρκίας με την εγγύηση του Βερολίνου για ανάθεση ρόλου στην Συμμαχία για το μεταναστευτικό), για «επιστημονικές έρευνες» στο Αιγαίο, σε περιοχές που βρίσκονται στην καρδιά του Αρχιπελάγους.

Τις έρευνες αυτές θα πραγματοποιήσει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος TCG CESME για το διάστημα μεταξύ 16-28 Φεβρουαρίου…
Η περιοχή την οποία δεσμεύει η Τουρκία για έρευνες εκτείνεται μεταξύ της Πάτμου, της Κινάρου (όπου χθες βρήκαν τον θάνατο οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί), της Δονούσας και της Ικαρίας και στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην Αθήνα. Το όποιο απλώς προσπάθησε να αποκρύψει στην Βουλή ο κ. Καμμένος γιατί είχε ήδη βρεθεί σε δεινή θέση προσπαθώντας να πει ότι η συμφωνία για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο -η οποία προκλήθηκε μετά από κοινό αίτημα της… Ελλάδας και της Τουρκίας με την «εγγύηση» του Βερολίνου- είναι…απόρρητη.

Προφανώς γιατί η συμφωνία αυτή, την οποία υπαγόρευσε ο Ερντογάν στην κ. Μέρκελ και κατόπιν προσυπέγραψε ο κ. Καμμένος, νομιμοποιεί, με συμμαχικό μάλιστα «καπέλο», όλες τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, διασφαλίζοντας στην Ελλάδα μόνο το δικαίωμα… περισυλλογής μεταναστών στα χωρικά ύδατα των…6 ναυτικών μιλίων. www.liberal.gr

Χρήστος Παππάς: Δεν θα αφήσουμε να παραδώσετε το ελληνικό Αιγαίο - ΒΙΝΤΕΟΧρήστος Παππάς: Δεν θα αφήσουμε να παραδώσετε το ελληνικό Αιγαίο - ΒΙΝΤΕΟ


Ο βουλευτής επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια κατά την διάρκεια της συζητήσεως για την ψήφιση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Κατ’ αρχήν ανεφέρθη στην ανάρμοστη συμπεριφορά του προεδρεύοντος Βαρεμένου κατά την διάρκεια της επίκαιρης ερωτήσεως του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ενοχλημένος από την τοποθέτηση του συναγωνιστή Κασιδιάρη απευθύνθηκε ανάγωγα και τον κάλεσε να βγει από την αίθουσα.Στην συνέχεια ο Χρήστος Παππάς ανέγνωσε την δήλωση του Γ. Γ. και Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Μιχαλολιάκου σχετική με την σημερινή τραγωδία στο Αιγαίο με την συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και τον χαμό τριών Αξιών – Ηρώων Αξιωματικών. Στην ομιλία στο σύνολό της ανεφέρθη στις ευθύνες της αμαρτωλής συμπολίτευσης που οδήγησε στην παραχώρηση του Αιγαίου.


Οι Έλληνες και οι Χρυσαυγίτες δεν πρόκειται να αφήσουν την συγκυβέρνηση να παραδώσει το ελληνικό Αιγαίο, ενώ τα hot spot θα αποτελέσουν κέντρα νομιμοποίησης του ισλαμισμού και ορμητήρια εξέγερσης. Ο Καμμένος και ο Τσίπρας είναι οι νέοι αρχιερείς της απεμπόλησης των Εθνικών μας Δικαιωμάτων.


Τέλος, ο συναγωνιστής Παππάς τόνισε ότι οι αγρότες είναι καλοδεχούμενοι, θα νικήσουν και κανένας δεν θα καταφέρει να καπελώσει τον Δίκαιο Αγώνα τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Κ. Πρόεδρε να σας συγχαρώ για την ψυχραιμία σας. Δείξατε μια μεγάλη αίσθηση ευθύνης με το αξίωμά σας, διότι κρατήσατε την ψυχραιμία σας κατά την διάρκεια της αντιδικίας, του θεάτρου θα έλεγα εγώ, μεταξύ κ. Φίλη και κ. Σταμάτη. Εσείς, κ. Πρόεδρε δεν είπατε στον κ. Σταμάτη «βγες έξω να ηρεμήσεις» όπως είπε συνάδελφός σας, στο αξίωμα εννοώ, Αντιπρόεδρος της Βουλής, Προεδρεύων το πρωί στον Βουλευτή μας κ. Ηλία Κασιδιάρη. Και αυτό, μια που είναι και ο Πρόεδρος της Βουλής στα έδρανα των βουλευτών, θα πρέπει να γίνει αντικείμενο της διασκέψεως των Προέδρων, κ. Πρόεδρε, ο έλεγχος της συμπεριφοράς και το πώς διευθύνουν οι Αντιπρόεδροι την συζήτηση. Δηλαδή, θα έχουμε τους βουλευτές να σκέφτονται και να λένε «ωχ, έχουμε αυτόν τον τρελό, επιτρέψτε μου εντός εισαγωγικών, στο Προεδρείο, ας μην μιλήσω τώρα»; Διότι βλέπουμε συναδέλφους σας να είναι εκρηκτικοί, να είναι εκτός κανονισμού Βουλής, να εκφράζονται στον ενικό και με εκφράσεις ανεπίτρεπτες, κατά τα άλλα σας φταίει ο αιχμηρός λόγος της Χρυσής Αυγής. Κ. Πρόεδρε, θα πρέπει να το καταγράψετε και την επομένη Τρίτη στην Διάσκεψη των Προέδρων να γίνει ανάλογη συζήτηση, αν δεν το θέσετε εσείς, θα το θέσω εγώ.

Έρχομαι στο προκείμενο. Θέλω να ενημερώσω το Σώμα και διαμέσου της τηλοψίας τον ελληνικό λαό για την δήλωση του Νικολάου Μιχαλολιάκου, Γενικού Γραμματέα και Αρχηγού της Χρυσής Αυγής για το τραγικό περιστατικό με την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου: Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των Ηρωικών Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα Καθήκοντος για την υπεράσπιση των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Πατρίδος μας. Η πολιτική ηγεσία του τόπου έχει μεγάλη ευθύνη για το τραγικό αυτό περιστατικό, αφού φρόντισε επί σειρά ετών να διαλύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να λοιδορεί αυτούς που θέτουν την ίδια τους τη ζωή στην υπηρεσία του Έθνους.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή


Και είδαμε πως κατ’ ουσίαν λοιδορείτε εσείς του συνταγματικού τόξου τους Ήρωες, τους Πεσόντας των Εθνικών μας Αγώνων, τους ανθρώπους που θα πρέπει να έχουμε ως πρότυπο. Τουναντίον εσείς έρχεστε και απαγορεύετε εκδηλώσεις Τιμής. Απαγορεύετε στην επιτροπή Εθνικής Μνήμης να καταθέσει στεφάνι για τους Ήρωες των Ιμίων μπροστά από την Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είπαμε το πρωί και θα πρέπει και από το Βήμα αυτό να ξαναπούμε για να ακουστούν επιτέλους και κάποια ονόματα απλών Ελλήνων Αγωνιστών. Αγωνιστών του χιλιάρικου που παίζουν την ζωή του κορώνα γράμματα με άχρηστο πολεμικό υλικό που φροντίσατε εσείς, οι κυβερνήσεις του Μνημονίου να τους παρέχετε. Να αφήνετε το στράτευμα χωρίς ανταλλακτικά, χωρίς Ηθικό αν θέλετε. Τι Ηθικό να έχει κάποιος παντρεμένος με δύο, με τρία παιδιά παίρνοντας ένα χιλιάρικο και παίζοντας την ζωή του κορώνα γράμματα; Τουναντίον, με πίστη στην Πατρίδα αυτοί οι Αξιωματικοί και στρατιώτες και υπαξιωματικοί υπερβάλλουν τον εαυτό τους και προσφέρουν μέχρι και την ζωή τους στην Πατρίδα. Και αυτοί είναι: ο Υποπλοίαρχος Τουλίτσης Αναστάσιος, κυβερνήτης του ελικοπτέρου, Υποπλοίαρχος Πανανάς Κωνσταντίνος, συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, Ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος, μηχανικός του ελικοπτέρου.

Κ. Πρόεδρε, τι είχε προηγηθεί της πτώσεως του ελικοπτέρου; Είχαν προηγηθεί τέσσερεις τουρκικές ΝΟΤΑΜ, με τις οποίες είχαν αποκρουστεί τρείς ελληνικές που αφορούσαν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, έχει πάψει πλέον να εκδίδει ΝΟΤΑΜ, που να αντικρούει, το τελευταίο διάστημα δηλαδή, από Δεκεμβρίου, τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ, έχοντας εκδώσει μόνο μια ΝΟΤΑΜ, η οποία είναι μια απάντηση για όλους και για όλα. Αυτό κάνει ο κ. Καμμένος και ο κ. Υπουργός των Εξωτερικών. Τι έλεγαν αυτές οι ΝΟΤΑΜ; Η 265 του 2016 καλύπτει παρανόμως, και θα έλεγα δέσμευε τεράστιες περιοχές του Αιγαίου. Η 269 περιείχε τομείς των ελληνοτουρκικών συνόρων που κατά την γνώμη της Τουρκίας, αυτά τα σύνορα είναι ασαφή και δεν έχουν επακριβώς καθοριστεί. Αυτή η περιοχή είναι ανατολικά της Μεγίστης. Οι περιοχές που δεσμεύονται, επίσης, με την ΝΟΤΑΜ 270 του 2016, ακούστε τι περιλαμβάνουν: Αϊ Στράτη, Ψαρρά, Χίο, Τήλο, Χάλκη, Ικαρία, Λήμνο, Μυτιλήνη, Σάμο. Φροντίσατε εσείς, οι κυβερνήσεις της Δεξιάς που απουσιάζει απ’ αυτήν την αίθουσα, και η Αριστερά, να έχουμε αυτές τις αμφισβητήσεις στο Αιγαίο μας.
Το ελληνικό Αιγαίο. Όπως λέγαμε και λέμε για την Κύπρο μας και θυμόσαστε τα περίφημα αυτοκόλλητα «Δεν ξεχνώ» με το αίμα στην μισή Κύπρο. Θα φτάσουμε να λέμε και να έχουμε σηματάκια και να λέμε και για το Αιγαίο «Δεν ξεχνώ». Όχι, αυτό δεν πρέπει να γίνει. Τι έγινε, λοιπόν, σήμερα μεσ’ την νύχτα; Ξημερώματα στις 2:45;

Στην νησίδα Κίναρος προσέκρουσε το μοιραίο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Έγιναν ανακοινώσεις, έγιναν εκτιμήσεις, αλλά κανείς δεν μα είπε ότι αυτά τα ιταλικά ελικόπτερα agusta bell, τα είχε προμηθευτεί η Ελλάδα από την Ιταλία και ήταν ένας τύπος ο οποίος βασιζόταν και βασίζεται σε αμερικάνικα παρόμοια ελικόπτερα, τα οποία και με αυτά πετάει ο ελληνικός στρατός, και είναι ένας τύπος ελικοπτέρου που έχουν οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Ξέρετε τι γίνεται στις φρεγάτες; Τι έχει φροντίσει ο κ. Καμμένος αλλά αυτό γινόταν και πριν και επί κ. Σαμαρά. Έχουμε μια φρεγάτα, την οποία την λέμε η φρεγάτα για τους κανίβαλους. Την κανιβαλίζουμε. Έχουμε μια καλή φρεγάτα, η οποία δεν πλέει στα νερά του Αιγαίου για να την έχουμε για ανταλλακτικά. Εκεί καταντήσατε το Πολεμικό μας Ναυτικό. Αυτά τα ελικόπτερα έχουν ηλικία άνω των 35 χρόνων. Πετάνε τα παιδιά μας, τ’ αδέρφια μας, οι Αξιωματικοί και οι Υπαξιωματικοί με κινούμενες νεκροφόρες στο Αιγαίο.

Τι άλλο είχαμε πριν την πτώση του ελικοπτέρου; Πριν τις ΝΟΤΑΜ είχαμε την περίφημη δήλωση του κ Καμμένου, ο οποίος αποδέχθηκε κατ’ ουσίαν, τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο. Συζητήθηκε στις Βρυξέλες με την ελληνική αντιπροσωπεία του ΥΠΕΘΑ η νατοϊκή πρόταση για την συμβολή στις κοινές περιπολίες με πρόσχημα το λεγόμενο προσφυγικό. Είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η πρόταση πραγματικά συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Και απορούμε πως η Αριστερά, πως ο Μουζάλας, ο οποίος κάποτε με το χέρι υψωμένο γροθιά θα φώναζε «Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών» τώρα λέει θετική η πρόταση του ΝΑΤΟ, την εξετάζουμε. Είναι γλυκιά η μυρωδιά και η όψη του χρήματος. Και φέρνετε τους λαθρομετανάστες ως πρόσχημα τελικά για την διχοτόμηση του Αιγαίου.

Το σχέδιο αυτό δεν θα περάσει. Όπως δεν θα περάσει και κανένα σας σχέδιο για τα λεγόμενα hot spot. Δεν τα θέλουν, κύριοι οι Έλληνες ταhot spot. Ακούστε την γνώμη του ελληνικού λαού. Και αν τελικών γίνουν, διότι έχετε δεσμευθεί με πολύ στενές ημερομηνίες έως 15 Φεβρουαρίου, θα στήσετε τσαντίρια, χημικές τουαλέτες να τα φτιάξετε αυτά τα hot spot και μάλιστα χρησιμοποιείτε τους Έλληνες στρατευσίμους, τα παιδιά μας, να κάνουν κυριολεκτικά τις Φιλιππινέζες των λαθρομεταναστών. Αν τελικώς γίνουν αυτά τα hot spot όπως έχει υποσχεθεί ο Καμμένος, ο κ. Πρωθυπουργός Τσίπρας και ο κ. Μουζάλας, να θυμηθείτε κυρίες και κύριοι την σημερινή συνεδρίαση της Βουλής. Να θυμηθείτε ότι τα γκέτο αυτά θα γίνουν ορμητήρια εξέγερσης. Θα γίνουν η σπίθα ενός ιδιότυπου εμφυλίου σε εισαγωγικά πολέμου. Και θα είναι η αφορμή τα εθνικά μας θέματα και η δημιουργία των hot spot, η νομιμοποίηση δηλαδή των ισλαμιστών στην Ελλάδα θα είναι ένα θέμα το οποίο δικαίως, αν λέγαμε παλιά ότι ο Σημίτης είναι ο αρχιερέας της διαπλοκής, να λέμε στην πορεία ο Καμμένος και ο Τσίπρας είναι ο αρχιερέας της απεμπόλησης των εθνικών μας δικαίων.
  
Σε ότι αφορά το αγροτικό, περιμένουμε αύριο τους αγρότες και τονίζω τους Έλληνες αγρότες, οι αγρότες δεν είναι Χρυσαυγίτες, Νεοδημοκράτες, Πασοκτζήδες, Κουκουέδες. Και κακώς κάποιος κ. Μπούτας, ο αιώνιος μεγαλοτσιφλικάς του Θεσσαλικού κάμπου που παριστάνει τον Αριστερό και τον κομμουνιστή βάζει στο στόμα του την Χρυσή Αυγή και θέλει να οικειοποιηθεί τον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων αγροτών. Οι αγρότες, ότι και να κάνετε αύριο κύριοι της κυβέρνησης θα νικήσουν. Όσο και να βάλετε τους ένστολους συνεργάτες σας, τους μισθοφόρους της εξουσίας να τα βάλουν μαζί τους, οι αγρότες δεν παίρνουν χαμπάρι, ούτε από χημικά, ούτε από γκλοπς, ούτε από τίποτα. Θα τραβήξουν μπροστά και θα νικήσουν και κανείς δεν θα καπελώσει τον αγώνα τους. Εμείς τους συμπαραστεκόμεθα ολόθερμα και τους περιμένουμε είτε με τρακτέρ, είτε χωρίς τρακτέρ στην Πλ. Συντάγματος. Καλοδεχούμενοι, κοντά τους, μαζί τους, στον αγώνα τους. www.xryshaygh.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαθρομεταναστευτική βόμβα: Η ανθελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να κλείσει τα σύνορα με αντάλλαγμα ελαφρύνσεις στο ασφαλιστικό!

Αντώνης Γρέγος για κέντρα λαθρομεταναστών και νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο - ΒΙΝΤΕΟ

Χρήστος Παππάς: Σύριζα και ΝΔ είναι ομοίως διαπλεκόμενοι με το μιντιακό σύστημα! Ντροπιαστική η συμφωνία Καμμένου - ΝΑΤΟ (5 ΒΙΝΤΕΟ)

Το ελληνικό Αιγαίο, δώρο στην Τουρκία 

Οι λαθρομετανάστες ως πρόσχημα για την διχοτόμηση του Αιγαίου 


Τρεις γενναίους Αξιωματικούς θρηνεί το Πολεμικό μας Ναυτικό - Ελικόπτερο Augusta Bell (εποχής Βιετνάμ) συνετρίβη στο Αιγαίο 

Το ΝAΤΟ φοράει φέσι...


Το ΝΑΤΟ φοράει φέσι...

(Φωτ.: Ο ισχυρότερος στρατιωτικός οργανισμός στον κόσμο, λέει, ότι, όταν βλέπει αναποδογυρισμένη βάρκα στο Αιγαίο και κόσμο να πνίγεται, δεν θα τους σώζει, αλλά θα… ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές... να πάνε να τους σώσουν αυτές, αν δεν έχουν πνιγεί προηγουμένως οι άνθρωποι.)

Της Κύρας Αδάμ

Η ελληνική κυβέρνηση σύρθηκε χθες –χωρίς αντιστάσεις– σε μία Συμφωνία με το ΝΑΤΟ, η οποία δεν εξυπηρετεί ούτε κατ' ελάχιστον την προσφυγική κρίση στο Αιγαίο και δεν διασφαλίζει καν τα εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα και τις διεθνείς αρμοδιότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο. Η Συμφωνία με το ΝΑΤΟ, με πρόσχημα μόνον το προσφυγικό, εξυπηρετεί –και με ελληνική έγκριση– τον στόχο των ΗΠΑ να δυσχεράνει τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία. Ταυτόχρονα, εξυπηρετεί και την ίδια την Τουρκία, η οποία εξαργυρώνει «τη ρωσική απειλή» εναντίον της, με εδραίωση των παρανομιών και επεκτατικών στόχων της στο Αιγαίο, υπό νατοϊκή κάλυψη.

Αναλυτικότερα:

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, στην καταληκτική δήλωση του για την αποστολή της νατοϊκής ναυτικής δύναμης, υπό γερμανική διοίκηση, στο Αιγαίο, ξεκαθάρισε ότι «...(Αυτή η αποστολή) δεν έχει να κάνει με το σταμάτημα ή την επιστροφή προσφυγικών σκαφών…».

Επομένως το ΝΑΤΟ δεν θα συνεισφέρει και πολύ περισσότερο, δεν θα «πάρει πάνω του» τη διαχείριση της ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο. Απλώς «..Το ΝΑΤΟ θα συνεισφέρει με κρίσιμες πληροφορίες και μέσα επιτήρησης για να βοηθήσει την ανάσχεση της παράνομης ανθρώπινης διακίνησης και των εγκληματικών δικτύων. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τις εθνικές ακτοφυλακές (σ.σ. Ελλάδας - Τουρκίας) σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση..», επεξηγεί η νατοϊκή δήλωση. Δηλαδή, ο ισχυρότερος στρατιωτικός οργανισμός στον κόσμο, λέει, ότι, όταν βλέπει αναποδογυρισμένη βάρκα στο Αιγαίο και κόσμο να πνίγεται, δεν θα τους σώζει, αλλά θα… ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές... να πάνε να τους σώσουν αυτές, αν δεν έχουν πνιγεί προηγουμένως οι άνθρωποι.

Αν, εκ πρώτης όψεως, η απόφαση αυτή συνιστά –και είναι– ένα νατοϊκό φιάσκο, σε ο,τι αφορά στον περιορισμό της προσφυγικής κρίσης, εν τούτοις υποκρύπτει πολλούς κινδύνους και παγίδες, που δεν απέφυγε η Αθήνα.

Και τούτο διότι:

Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρεται στην συνεργασία του με την ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή (σ.σ. που έχουν αρμοδιότητα εντός των εθνικών χωρικών υδάτων (για την Ελλάδα τα 6 νμ), και προσθέτει ότι «ως μέρος αυτής της απόφασης, οι ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα ενεργούν εντός των χωρικών υδάτων και εναερίου χώρου της μιας ή της άλλης χώρας…». Αυτό αποτελεί οφθαλμοφανή γελοιότητα του ΝΑΤΟ, γιατί επιβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι εθνικές δυνάμεις μιας χώρας ενεργούν μόνον μέσα στην κυριαρχία τους. Και αυτό το αυτονόητο ήταν ο «όρος» της ελληνικής κυβέρνησης για να παραδοθεί, ...άνευ όρων στην τουρκο-νατοϊκή συμφωνία.

Όμως η νατοϊκή συμφωνία, πολύ πονηρά είναι η αλήθεια, δεν αναφέρει πουθενά τι ακριβώς θα κάνει η νατοϊκή ναυτική δύναμη στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου και φυσικά δεν λέει κουβέντα σε ποια από τις δύο χώρες (Ελλάδα ή Τουρκία), ο γερμανός διοικητής της νατοϊκής δύναμης θα αναφέρει τα συμβάντα των παρατηρήσεων του, ώστε οι δύο αυτές χώρες να σπεύδουν να εκτελούν έρευνα και διάσωση.

«Τις λεπτομέρειες αυτές θα καθορίσουν οι στρατιωτικές αρχές», λέει η ανακοίνωση.

Όμως η έρευνα και διάσωση στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου κάθε άλλο παρά «λεπτομέρεια» είναι για τα ελληνικά κυριαρχικά συμφέρονται και τις διεθνείς αρμοδιότητες της. Η Ελλάδα όφειλε –σ' αυτήν την πολιτική απόφαση του ΝΑΤΟ– να μην έχει αφήνει ούτε χαραμάδα αμφισβήτησης ότι στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου εφαρμόζονται οι Διεθνείς Συμβάσεις ICAO και ΙΜΟ, έτσι ώστε να διασφαλίζεται με κάθε λεπτομέρεια ότι οι διεθνείς αγγελίες για SAR εκδίδονται μόνον από την ΥΠΑ και καλύπτουν όλη την περιοχή του FIR Αθηνών.

Αυτός θα ήταν ο πραγματικός όρος για τη συμφωνία της Ελλάδας με τη νατοϊκή απόφαση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο στην Τουρκία να προωθήσει τις θέσεις της για τουρκική έρευνα και διάσωση στο μισό Αιγαίο (όπως ακριβώς έπραξε εκκωφαντικά σήμερα με το αεροπορικό δυστύχημα στην Κίναρο, που έγινε στην ελληνική ξηρά και όχι στη θάλασσα, όπως είχε σπεύσει να αναγγείλει η Τουρκία...).

* Οι «λεπτομέρειες» της επιχείρησης θα οριστούν μέσα από τους δαιδάλους των «στρατιωτικών αρχών» του ΝΑΤΟ... Δηλαδή, η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση (SHAPE) θα εκδώσει τη σχετική διαταγή επιχειρήσεων, τις οποίες θα εξειδικεύσουν ο διοικητής της Νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, αλλά και ο διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων της Νότιας Πτέρυγας. Σε όλη αυτήν τη διαδικασία δεν υπάρχει καμία ελληνική παρουσία για την υποστήριξη των ελληνικών θέσεων.

* Η νατοϊκή ανακοίνωση ικανοποιεί τον ελληνικό αυτονόητο όρο ότι εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων δεν θα εισέρχεται τουρκική δύναμη. Δεν διευκρινίζει όμως ότι η νατοϊκή δύναμη μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα οφείλει να είναι υπό ελληνική διοίκηση, διότι στην αντίθετη περίπτωση εγείρεται θέμα Μεταβίβασης Κυριαρχικών Αρμοδιοτήτων μέσα στα χωρικά ύδατα και αυτό απαιτεί προηγούμενη έγκριση της Βουλής.

Μολονότι η απόφαση του ΝΑΤΟ μέχρι αυτό το σημείο δεν αλλάζει τίποτα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, το δεύτερο μισό της, αναφέρεται κατ' αποκλειστικότητα σχεδόν στην Τουρκία και στις «μεικτές απειλές» από τα νότια και ανατολικά, που αντιμετωπίζει η Άγκυρα και η Συμμαχία, περιγράφοντας, χωρίς να τις κατονομάζει, τη Ρωσία, το Ιράν και πιθανότατα και τους Κούρδους.

Έτσι το ΝΑΤΟ, με πρόσχημα το προσφυγικό, εμπλέκει την Ευρωπαϊκή Ένωση –και επομένως και την Ελλάδα– απέναντι στη Ρωσία, προς όφελος της πολιτικής των ΗΠΑ στο συριακό πρόβλημα:

Η Συμμαχία αναφέρει η ανακοίνωση –σε απάντηση αμερικανικού αιτήματος– θα χρησιμοποιήσει τα νατοϊκά αεροσκάφη AWACS για επιτήρηση, προκειμένου να υποστηριχτεί η διεθνής συμμαχία για την αντιμετώπιση του ISIS.

Συμπληρώνει, όμως, ότι «.. το ενισχυμένο σύστημα πληροφοριών και επιτήρησης έχουν ρόλο κλειδί στην απάντηση του ΝΑΤΟ στις μεικτές απειλές, από τα νότια και ανατολικά (σ.σ. της Τουρκίας)…».
Γι' αυτό, συμπληρώνει, για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των μεικτών απειλών, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε στενότερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση..». www.liberal.gr

Τουρκία: Εκατό χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες στους καταυλισμούς κοντά στα τουρκικά σύνορα


Περίπου 100.000 άμαχοι βρίσκονται σήμερα στους καταυλισμούς που έχουν διαμορφωθεί στη Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των 35.000 Σύρων που γλίτωσαν από τις μάχες γύρω από την πόλη του Χαλεπίου, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν.

"Υπάρχουν τώρα εννέα καταυλισμοί στην άλλη πλευρά των συνόρων όπου φιλοξενούνται 100.000 άνθρωποι", δήλωσε ο Ακντογάν στους δημοσιογράφους μπροστά από το συνοριακό τουρκικό φυλάκιο Οντζούπιναρ, διευκρινίζοντας ότι ένας δέκατος καταυλισμός είναι υπό κατασκευή σε απόσταση 3 χλμ. από την Τουρκία.

Ο τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι η συρροή εκτοπισμένων στα σύνορα έχει επιβραδυνθεί εδώ και μερικές ημέρες. "Τη στιγμή που σας μιλώ, δεν υπάρχει συρροή στα σύνορα, ούτε μεγάλες μάζες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα".

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες ότι 51.000 είναι συνολικά οι άμαχοι που εκτοπίστηκαν μετά την έναρξη, την 1η Φεβρουαρίου, της επιχείρησης των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων με την υποστήριξη των μαζικών ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον των ανταρτών στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.

Περίπου 35.000 ανάμεσά τους, κυρίως γυναίκες και παιδιά κατευθύνθηκαν βόρεια ελπίζοντας περάσουν από το συνοριακό φυλάκιο του Οντζούπιναρ και να βρουν καταφύγιο στην Τουρκία. Σχεδόν 70.000 άλλοι εκτοπισμένοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή βόρεια του Χαλεπίου.

Οι τουρκικές αρχές που έχουν δεχτεί 2,7 εκατομμύρια Σύρους, αρνούνται να επιτρέψουν στους εκτοπισμένους αυτούς την είσοδο στη χώρα και οργάνωσαν, με τη βοήθεια τουρκικών και διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων, την εγκατάστασή τους στο συριακό έδαφος. Η Άγκυρα επέτρεψε την είσοδο μόνο σε ελάχιστους τραυματίες.

Ο ΟΗΕ και η ΕΕ απηύθυναν έκκληση στην Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της σε αυτό το νέο μεταναστευτικό κύμα, προκαλώντας την οργή της τουρκικής ηγεσίας.

"Ουδείς δικαιούται να δίνει μάθημα ανθρωπιάς στην Τουρκία. Η Τουρκία εγκαταλείφθηκε απέναντι σε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία", επανέλαβε σήμερα ο Ακντογάν καταγγέλλοντας τις εκκλήσεις "αυτών που ουδέποτε βοηθούν την Τουρκία".

"Ανοίγουμε τα σύνορά μας σε αυτούς που σώζονται από τον θάνατο. Αλλά αυτοί στο απέναντι στρατόπεδο προκαλούν νέα κύματα μεταναστών για να μας φέρουν σε δύσκολη θέση", τόνισε.

Εξοργισμένος ο πρόεδρος Ερντογάν προειδοποίησε χθες την Ευρώπη ότι θα αφήσει τους μετανάστες να περάσουν στο έδαφός της, αν η Άγκυρα δεν λάβει περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ 2955477004876928689

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item