Widgets

Το χτύπημα της Άγκυρας πυροδοτεί εξελίξεις


Οι τουρκικές αρχές επικεντρώνουν τις έρευνες στο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα - Το Προεδρικό και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης δεν αποκλείουν πλέον κανένα σενάριο.

Του Νίκου Στέλγια


Το μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας πυροδοτεί αλυσιδωτές εξελίξεις στο Κουρδικό Ζήτημα και στην Συρία. Όπως τονίζει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, η γειτονική χώρα μελετά την άμεση λήψη μιας σειράς πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» εντός και εκτός των συνόρων της Τουρκίας.
Οι υποψίες επικεντρώνονται στο κουρδικό κίνημα

Tην νύχτα της Τετάρτης, η τουρκική κυβέρνηση εστίασε την προσοχή της σε δυο ενδεχόμενα σχετικά με το μεγάλο χτύπημα στην Άγκυρα. Όπως πληροφορείται η Κ, οι υποψίες της τουρκικής κυβέρνησης επικεντρώνονται στο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα και στην δράση του στην Τουρκία και στην Συρία. Διάφορα στελέχη του Προεδρικού και της κυβέρνησης υποψιάζονται ότι το κουρδικό κίνημα ενδέχεται να πραγματοποίησε το μεγάλο χτύπημα για να πλήξει την Τουρκία μέσα στην ίδια την πρωτεύουσά της.

Στην Άγκυρα, μια μερίδα των κυβερνητικών στελεχών, πολιτικών και αναλυτών δεν αποκλείουν και την εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους στην όλη υπόθεση. Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους κύκλους, εδώ και μήνες, η Τουρκία ανέμενε και προετοιμαζόταν για ένα τέτοιο μεγάλο χτύπημα, την στιγμή που δεκάδες μέλη του «Χαλιφάτου» κυκλοφορούν άνετα στην χώρα καθώς οι αρχές ασφαλείας έχουν χάσει τα ίχνη τους.

Τι προβληματίζει την Άγκυρα;

Εκτός από την ταυτότητα της οργάνωσης, η οποία ευθύνεται για το μεγάλο μακελειό, στην τουρκική πρωτεύουσα συζητούνται τρία ακόμη ζητήματα. Πρώτον, το χτύπημα στρέφεται κατά του τουρκικού στρατού ο οποίος δίνει μάχες σε πολλά ανοιχτά μέτωπα. Επίσης, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, ο στρατός κρατά «αποστάσεις ασφαλείας» από τα διάφορα σενάρια τα οποία θέλουν την Τουρκία να εμπλέκεται στρατιωτικά στην κρίση της Συρίας.

Ακόμη, στο Κουρδικό Ζήτημα, για πρώτη φορά ύστερα από πολλές δεκαετίες, ο τουρκικός στρατός συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση και όλες τις δομές ασφάλειας του τουρκικού κράτους. Σύμφωνα λοιπόν, με κάποιους αναλυτές κάποιοι «σκοτεινοί κύκλοι» στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό ενδέχεται να ανέλαβαν δράση με βάση τα προαναφερόμενα, νέα χαρακτηριστικά του τουρκικού στρατού.

Το δεύτερο σημείο, το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον της τουρκικής κυβέρνησης αφορά την εμπλοκή μιας ή περισσότερων ξένων μυστικών υπηρεσιών στο μεγάλο χτύπημα της Άγκυρας. Η Τουρκία δεν βιάζεται να κατονομάσει τις ξένες μυστικές υπηρεσίες, τις οποίες υποψιάζεται. Ωστόσο, δια στόματος του Προέδρου Ερντογάν και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης η Τουρκία ξεκαθαρίζει ότι κατά την άποψή της βρίσκεται αντιμέτωπη με τον «εφιάλτη της τρομοκρατίας», στον οποίο εμπλέκονται ξένες δυνάμεις, οι οποίες «χρησιμοποιούν» διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις για να πλήξουν την Τουρκία.

Σε αυτό το σημείο, ιδιαίτερη σημασία φέρει το νέο κάλεσμα της τουρκικής πλευράς προς την Ουάσιγκτον να ξεκαθαρίσει την θέση της όσον αφορά την περίπτωση της συριακής πτέρυγας του κουρδικού κινήματος. Ως γνωστόν, σε αντίθεση με την Τουρκία, οι ΗΠΑ δεν χαρακτηρίζουν ως «τρομοκρατική οργάνωση» το κουρδικό κίνημα της Συρίας, γεγονός το οποίο έχει εξαγριώσει την τουρκική πλευρά.

Η Τουρκία προετοιμάζει στρατιωτική «απάντηση»

Ανεξάρτητα από τον αληθινό υπεύθυνο του νέου μακελειού και τα κίνητρα της μεγάλης επίθεσης, το σίγουρο είναι ότι από τις 18.31, το βράδυ της Τετάρτης, η Τουρκία και η ευρύτερη περιοχή εισέρχεται σε μια νέα φάση της σύγχρονης ιστορίας της. Από καλά πληροφορημένες πηγές, η Κ πληροφορείται ότι το Προεδρικό και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης δεν αποκλείουν πλέον κανένα σενάριο για το μέλλον της περιοχής και κυρίως της Συρίας.

Οι πηγές μας αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα όσα υπογράμμισε στο γραπτό ανακοινωθέν του, μόλις λίγες ώρες μετά το χτύπημα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Ο κ.Ερντογάν αναφέρει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να απαντήσει στην «τρομοκρατία» εντός και εκτός των συνόρων της Τουρκίας, αυξάνοντας την ένταση των επιθέσεων της. Το συγκεκριμένο μοτίβο εκλαμβάνεται από πολλούς κύκλους στην Άγκυρα ως το προοίμιο νέων επιθέσεων και στρατιωτικών πρωτοβουλιών στο Κουρδικό Ζήτημα και στην Συρία.

Μόσχα: Η Τουρκία εκπαιδεύει τρομοκράτες που μπορεί να έρθουν στη Ρωσία
PKK βλέπουν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας πίσω από την επίθεση

kathimeriniΕΚΤΑΚΤΟ: Έξι στρατιωτικοί νεκροί και πολλοί τραυματίες από νέα έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ


Έξι στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν, στις 09:40 σήμερα το πρωί, στη θέση Mermer bucağı, στο εθνικό δρόμο Λίτζε-Μπίνγκιολ, όταν εξεράγη βόμβα τη στιγμή που διερχόταν από το δρόμο στρατιωτική φάλαγγα. 

Στην περιοχή έχουν φθάσει ασθενοφόρα, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών. ΠΗΓΗ

Βαρύτατη προσβολή Ερντογάν προς ΗΠΑ: Αποφασίστε, μαζί μας ή με τους «τρομοκράτες»;


Η κατάσταση παραμένει σε τεντωμένο σχοινί - Ανησυχίες για ρωσικές επιδρομές

Η Τουρκία ουδεμία πρόθεση έχει να σταματήσει την επιχείρηση κατά των Κούρδων της Συρίας διαμηνύει ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν την Άγκυρα ή τις κουρδικές πολιτοφυλακές. Ο Ερντογάν «δεν κατανοεί» γιατί οι ΗΠΑ δεν χαρακτηρίζουν την YPG τρομοκρατική οργάνωση, προσθέτοντας ότι η αδιαφορία για τη σχέση μεταξύ YPG και PKK συνιστά «εχθρική ενέργεια». Προειδοποιεί δε ότι η υπομονή της Τουρκίας εξαντλείται, σημειώνοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να υψώσει τη φωνή της απέναντι στη Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ.

Ερντογάν και σαουδάραβας βασιλιάς συνομίλησαν για το Συριακό

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν συνομίλησαν τηλεφωνικά για το Συριακό, εκφράζοντας την «ανησυχία» τους για τις ρωσικές επιδρομές και τις συριακές επιχειρήσεις βόρεια του Χαλεπιού, σύμφωνα με το γραφείο του Ερντογάν.

Η Άγκυρα, που συνεχίζει τα χτυπήματα εναντίον κουρδικών θέσεων, έχει δείξει πως θεωρεί απαραίτητη χερσαία επιχειρήση στη Συρία αλλά μόνο αν υπάρχει συναίνεση εντός του διεθνούς συνασπισμού.

Λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στον πόλεμο στη Συρία ενώ παραμένει στην εξουσία ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, Ερντογάν και Σαλμάν ζήτησαν τον τερματισμό των πληγμάτων εναντίον αμάχων και την άρση των πολιορκιών. Πρόσθεσαν δε ότι οι επιθέσεις χειροτερεύουν την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Ο Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν συζήτησαν επίσης τις επιθέσεις των Κούρδων μαχητών του PYD στην βόρεια συριακή πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και την απάντηση του τουρκικού στρατού με βομβαρδισμούς. ΠΗΓΗ


Αντίποινα σε Τουρκία και εξωτερικό προαναγγέλλει ο Ερντογάν μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα
Διαρροές θέλουν Σύρο το δράστη της επίθεσης - Καταδίκασε την επίθεση η Ουάσινγκτον, ανησυχεί η Ευρώπη

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε, μετά τη νέα επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας, πως η Τουρκία θα «χρησιμοποιήσει το νόμιμο δικαίωμά της να υπερασπιστεί τον εαυτό της παντού και πάντα», προαναγγέλλοντας αντίποινα στα «πιόνια και τους δράστες των επιθέσεων». «Δεν κάμπεται η αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία, και μέσα στην Τουρκία και στο εξωτερικό» είπε.

O τελευταίος απολογισμός, με τα τουρκικά ΜΜΕ να τελούν υπό συσκότιση μεταδίδοντας μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις, βρίσκεται σε τουλάχιστον 28 νεκρούς και 61 τραυματίες. Στόχος ήταν ο στρατός, και το σημείο της επίθεσης -έξω από το Γενικό Επιτελείο και λίγα βήματα από την Εθνοσυνέλευση- ήταν ισχυρότατο μήνυμα πως ούτε η καρδιά της πρωτεύουσας δεν είναι ασφαλής.

Ανάληψη ευθύνης ακόμη δεν υπάρχει, όμως οι πρώτες διαρροές από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δείχνουν πως πρώτος ύποπτος θεωρείται, στην παρούσα φάση, το κουρδικό PKK. Στο πρώτο μήνυμά του μετά την επίθεση, ο Ερντογάν μίλησε για «πιόνια» που διενεργούν επιθέσεις εναντίον του τουρκικού κράτους και εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει σε αντίποινα.

«Με τέτοιες πράξεις μεγαλώνει η αποφασιστικότητά μας να αντεπιτεθούμε σε τέτοιες επιθέσεις, και στην Τουρκία και στο εξωτερικό, επιθέσεις που έχουν στόχο την ενότητά μας και το μέλλον μας» είπε ο τούρκος πρόεδρος. «Θα συνεχίσουμε κάθε ημέρα με αποφασιστικότητα τη μάχη μας απέναντι στα πιόνα που διενεργούν τέτοιες επιθέσεις, που δεν γνωρίζουν όρια ούτε ηθικής ούτε ανθρωπισμού, και τις δυνάμεις από πίσω τους» συνέχισε.

Στήριξη από ΗΠΑ, ιδιαίτερη ανησυχία από την Ευρώπη


Η Ουάσινγκτον καταδίκασε την επίθεση, υπογραμμίζοντας επίσης την δέσμευσή της για στήριξη της Τουρκίας στο πλαίσιο της βορειοατλαντικής Συμμαχίας. «Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας, ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ, ενός ισχυρού εταίρου» ανέφερε στην πρώτη αντίδραση από τις ΗΠΑ το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η επίθεση προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στην Ευρώπη, με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να σπεύδουν να εκφράσουν την καταδίκη τους. Η συγκυρία είναι ευαίσθητη, καθώς οι «28» προσβλέπουν σε συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό -η ακύρωση των συναντήσεων στη Σύνοδο με την τουρκική κυβέρνηση εξαιτίας της επίθεσης ήταν το λιγότερο: Ο κίνδυνος να περιπλακεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση στην Τουρκία και στην εμπλοκή της πέραν της συριακής μεθορίου ρίχνει την σκιά του στο ήδη βαρύτατο πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη για το προσφυγικό.

Διαρροές θέλουν ο δράστης της επίθεσης στην Αγκυρα να είναι Σύρος
Ενώ στα τουρκικά ΜΜΕ έχει επιβληθεί συσκότιση, διαρροές σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες υποστηρίζουν πως ο δράστης της νέας επίθεσης στην καρδιά της Άγκυρας, με στόχο τον στρατό, ήταν Σύρος.

Υποστήριζεται πως τα δαχτυλικά του αποτυπώματα είχαν ληφθεί κατά την είσοδό του στη χώρα με πρόσφυγες και πως το όχημα που χρησιμοποιήθηκε είχε νοικιαστεί στη Σμύρνη - αναφορές αδύνατον ακόμη να επιβεβαιωθούν. ΒΗΜΑ


ΕΚΤΑΚΤΟ: Λουτρό αίματος με 24 νεκρούς στην καρδιά της Άγκυρας (βίντεο της έκρηξης)


Η έκρηξη προκλήθηκε όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε κοντά σε οχηματοπομπή στρατιωτικών οχημάτων, περίπου 300 μέτρα από την τουρκική Βουλή, σε μικρή απόσταση από την έδρα της προεδρίας και τα αρχηγεία των ενόπλων δυνάμεων.

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα. Τουλάχιστον 24 νεκροί και 61 τραυματίες είναι ο έως τώρα τραγικός επίσημος απολογισμός της επίθεσης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μεχμέτ Κιλιτσλάρ, η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε κοντά σε οχηματοπομπή στρατιωτικών οχημάτων, με κυβερνητικά στελέχη να κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Δεν είναι γνωστό αν οι νεκροί είναι στρατιώτες ή και πολίτες.Η επίθεση ανάγκασε τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να ακυρώσει την προγραμματισμένη αυριανή επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, όπου θα λάμβανε μέρος σε άτυπη μίνι-σύνοδο Κορυφής με αντικείμενο το προσφυγικό αλλά και σε τριμερή συνάντηση με τον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα και την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, η επίσκεψη στην βελγική πρωτεύουσα αναβλήθηκε για άγνωστη ημερομηνία.

Το χτύπημα έλαβε χώρα περίπου 300 μέτρα από την τουρκική Βουλή, και σε μικρή απόσταση από την έδρα της προεδρίας και τα αρχηγεία των τριών Όπλων των ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Hurriyet, την ώρα που στο προεδρικό μέγαρο βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση για θέματα ασφαλείας υπό τον πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση στη μετάδοση ανεπίσημων πληροφοριών.
Ο χαμός στην Άγκυρα έρχεται τη στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται βαθιά μπλεγμένη στην συριακή κρίση, βομβαρδίζοντας επί μέρες τις θέσεις των κούρδων ανταρτών της βόρειας Συρίας. Μάλιστα, η Άγκυρα έχει διαμηνύσει ότι είναι υπέρ μίας χερσαίας επέμβασης στη Συρία, αλλά μόνο εφόσον υποστηρίζεται από συμμάχους της.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Ερντογάν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των τουρκικών αντίμετρων εναντίον των σύρων κούρδων, εάν χρειαστεί. Πάντως, έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Η Τουρκία έχει γίνει στόχος σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες λόγω της εμπλοκής της στη συριακή κρίση.

Το πλέον πολύνεκρο χτύπημα στην ιστορία της χώρας έλαβε πάλι στην Άγκυρα στις αρχές Οκτωβρίου, όταν περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από διπλή βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Δεκάδες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη νυχτερινή ατμόσφαιρα γεμάτη καπνό. ΠΗΓΗ


Περαιτέρω ενημέρωση στη συνέχεια...


Tα μαύρα λεφτά του υιού Ερντογάν ερευνά η ιταλική δικαιοσύνη - Δεν πρόκειται να γράψει τίποτα κανένα τουρκικό ΜΜΕ, για όσα δεν εξαγόρασε, τρέμουν από το φόβο τους


ΕΚΡΟΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

H ιταλική δικαιοσύνη άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του γιου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως υπόπτου για την έξοδο μεγάλων χρηματικών ποσών από τη χώρα του, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Η εισαγγελία της Μπολόνιας άρχισε την έρευνα σε βάρος του Μπιλάλ Ερντογάν, πρωτότοκου γιου του ισλαμοσυντηρικού προέδρου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο τούρκος επιχειρηματίας Μουράτ Χακάν Ουζάν, εξόριστος αντίπαλος του καθεστώτος της Άγκυρας. Ο επιχειρηματίας δηλώνει ότι ο Μπιλάλ διέφυγε στην Ιταλία "με μεγάλο χρηματικό ποσό" και ομάδα ενόπλων σωματοφυλάκων οι οποίοι απελάθηκαν από το ιταλικό έδαφος πριν επιστρέψουν με διπλωματικά διαβατήρια, γράφει ο ιταλικός Τύπος.

Ο Μπιλάλ που έφθασε στη Μπολόνια, στη βορειοκεντρική Ιταλία, πέρυσι το καλοκαίρι, είναι ένας από τους βασικούς υπόπτους μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2013. Έφυγε από την Τουρκία μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, στις οποίες το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του οποίου ηγείτο ο πατέρας του πριν γίνει πρόεδρος το 2014, έχασε την απόλυτη πλειοψηφία την οποία διατηρούσε από το 2002. Στη συνέχεια το ΑΚΡ ανέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία σε νέες εκλογές που διεξήχθησαν στις αρχές Νοεμβρίου.

Τότε, ένας λογαριασμός στο Twitter με την ονομασία "το βαθύ λαρύγγι της Τουρκίας, Φουάτ Αβνί" είχε γράψει ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν μετέβη στην Ιταλία στις 27 Σεπτεμβρίου με μεγάλα χρηματικά ποσά για να διαχειριστεί τα οικονομικά της οικογένειας.

Τον χειμώνα 2013-2014 η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Ερντογάν είχε συγκλονιστεί από μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στην οποία ενοχοποιούνταν υπουργοί και ο Μπιλάλ Ερντογάν. Ο τελευταίος κατηγορείτο για αθέμιτη άσκηση επιρροής και υπεξαιρέσεις.

Όλες οι δικαστικές έρευνες που άρχισαν τότε, στη συνέχεια έκλεισαν. Ο Μπιλάλ διαβεβαιώνει ότι πήγε στην Ιταλία για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του στο ίδιο πανεπιστήμιο όπου είχε αρχίσει τις σπουδές του και αρνείται ότι τράπηκε σε φυγή.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ 1992553267313595867

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item