Widgets

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο του παρελθόντος, ανακαλύπτουμε καθημερινά και εμβαθύνουμε σε γεγονότα και προσωπικότητες που σημάδεψαν καθοριστικά την Ιστορία του τόπου και του έθνους μας γενικότερα. Γιατί...η Ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω παραδειγμάτων. Δεν είναι ένα φορτίο για τη μνήμη, 
αλλά μια φώτιση για την ψυχή.


11 Φεβρουαρίου

/ Τα σημαντικότερα γεγονότα για τον απανταχού Ελληνισμό

641.—Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος πεθαίνει σε ηλικία 66 ετών. Ο Φλάβιος Ηράκλειος Αύγουστος [λατινικά: Flavius Heraclius Augustus] ήταν Αυτοκράτορας της Ρωμανίας από το 610 ως τις 11 Φεβρουαρίου 641. Ο πατέρας του [επίσης με το όνομα Ηράκλειος], ήταν έξαρχος της Καρχηδόνας και ένας από τους παλαιούς στρατηγούς του αυτοκράτορα Μαυρικίου. Ήταν μεγαλόσωμος, με ξανθά μαλλιά και επιβλητικό παρουσιαστικό. Είναι ο Αυτοκράτορας που καθιέρωσε την Ελληνική Γλώσσα ως την επίσημη γλώσσα του ρωμαϊκού κράτους, αντικαθιστώντας στα επίσημα έγγραφα, επιγραφές και νομίσματα το “Imperator Caesar, Augustus” με το “Βασιλεῦς”.

.—Ο διάδοχος αυτοκράτορας, Ηράκλειος Κωνσταντίνος Γ΄, [συναυτοκράτορας από τις 22 Ιανουαρίου 613], θα παραμείνει στο θρόνο μέχρι τις 24 Μαΐου του 641. Μετά το θάνατο του πατέρα του, αντιμετώπισε την αντίθεση της μητριάς του Μαρτίνας αλλά και την πίεση από τις συνεχόμενες καταστροφές των αραβικών εισβολών. Πέθανε λόγω προβλημάτων υγείας, αν και είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι δηλητηριάστηκε από την Μαρτίνα. Θα τον διαδεχτεί ο αδερφός του Ηρακλεωνάς, [υιός της Μαρτίνας], ο οποίος θα παραμείνει στο θρόνο μέχρι το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Μετά την καθαίρεσή του, υπέστη ρινοτομία και εξορίστηκε το 642 μαζί με την Μαρτίνα, στη Ρόδο.

1776.—Γεννιέται στην Κέρκυρα επί Ενετοκρατίας ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος. Χαρακτηριστικά της μεγαλειώδους Ελληνικής ψυχής, η απαράμιλλη αυταπάρνησις, η πολιτική οξύνοια, η διπλωματική διορατικότητα, η ψυχική ευγένεια, η εσωτερική καλλιέργεια, το υψηλό παιδαγωγικό ιδεώδες και η αταλάντευτη πρόσδεση στην Ορθόδοξη πίστη.Καταγόταν από οικογένεια ευγενών από το ακρωτήριο Ιστρία (Capo d’Istria) της Αδριατικής, το σημερινό λιμάνι του Koper στη Σλοβενία. Ένας από τους πρόγονούς του είχε λάβει τον τίτλο του Κόμη (comte) από τον Δούκα της Σαβοΐας Κάρολο Εμμανουήλ ΙΙ (Charles Emmanuel II). Σπούδασε ιατρική, φιλοσοφία και νομικά στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα της Ιταλίας. 

Το 1797, 21 ετών, εγκαταστάθηκε στην γενέτειρά του την Κέρκυρα ως γιατρός. Το 1799, όταν η Ρωσία παρέλαβε τα Επτάνησα από την Γαλλία, του ανατέθηκε η διοίκηση του στρατιωτικού νοσοκομείου. Το 1802 φέρεται να ήταν ανάμεσα στους ιδρυτές δυο σημαντικών επιστημονικών και κοινωνικών οργανώσεων: της «Φιλικής Εταιρείας» και της «Εθνικής Ιατρικής Εταιρείας». Ο Καποδίστριας επεδίωξε την σύλληψη και φυλάκιση του Πέτρου Μαυρομιχάλη (Μπέη) και αυτό έδωσε το έναυσμα στον αδερφό του Κωνσταντίνο και τον υιό του Γεώργιο να τον δολοφονήσουν στα σκαλιά του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο στις 27 Σεπτεμβρίου (π.ημερολόγιο) 1831.

1825.—Ο Ιμβραήμ αποβιβάζεται στη Μεθώνη με 5000 πεζούς 400 ιππείς και κινείται προς την Πύλο. Η είδηση της αποβάσεως, αντί να προξενήσει ανησυχία στους Έλληνες, τους άφησε αδιάφορους, επειδή υπήρχε η πεποίθηση ότι οι «στραβοπαράδες» του Ιμπραήμ θα διαλύονταν εύκολα. «Ενώ ο Ιμπραήμ γιός του Μωχάμεντ Άλι, ως υπεύθυνος για την εκστρατεία κατά των Ελλήνων, συγκέντρωνε στρατό από την αίγυπτο, την Μ.Ασία και την Κρήτη, οι Έλληνες ηγέτες των ναυτικών νησιών τρώγονταν μεταξύ τους για τα λεφτά του δανείου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του εκτελεστικού Κουντουριώτης, αντί να οχυρώνει τα κάστρα της Μεσσηνίας, αποφάσισε να εκστρατεύσει εναντίον της τουρκοκρατούμενης Πάτρας. Στο μεταξύ ο Ιμπραήμ, γνώστης των τεκταινομένων στην Ελλάδα, έσπευσε στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, να μεταφέρει στρατεύματα με αυστριακά και γαλλικά καράβια, από την Κρήτη στην Μεσσηνία».

1827.—Στους τρεις Πύργους της Αττικής, οι Τούρκοι επετέθησαν εναντίον των Ελλήνων.

1834.—Λίγα χρόνια μετά την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση, το νεοσύστατο ελληνικό κράτος προσπαθεί να συγκροτηθεί και να ορθοποδήσει μέσα από τα απομεινάρια του πολέμου. Στον Πειραιά, εκεί όπου υπήρξε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της αρχαιότητος, έχουν απομείνει μόνο μερικές καλύβες γύρω από το κεντρικό λιμάνι. Πρώτοι οι Χίοι, που από το 1822 είχαν εγκαταλείψει αναγκαστικά το νησί τους λόγω του ολοκαυτώματος, και είχαν μεταναστεύσει στην Σύρο, ζήτησαν από τον Ι.Καποδίστρια να τους παραχωρήσει τόπο εγκαταστάσεως συνοικισμού, προτείνοντας για πρώτη φορά τον Πειραιά. Στις 11 Φεβρουαρίου 1834, δόθηκε η εντολή για την ίδρυση της νέας πόλεως, με πρόταση να ονομαστεί Νέα Χίος.1878.—Σώμα επτακοσίων εθελοντών [αποτελούμενο κυρίως από Ηπειρώτες που διέμεναν στα Επτάνησα] με αρχηγό τον Γ.Στεφάνου, αποβιβάστηκε στην περιοχή απέναντι από την Κέρκυρα, κατέλαβε τους Αγίους Σαράντα και κινήθηκε προς το Δέλβινο.

1885.—[5-11/2] Η κυβέρνηση Τρικούπη, λόγω του ότι δεν εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, παραιτείται. Ο Δηλιγιάννης απορρίπτει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς δεν έχει το δικαίωμα διαλύσεως της Βουλής. Ο Τρικούπης συγκροτεί εκ νέου κυβέρνηση, λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης και προκηρύσσει εκλογές. Στις 7/4 θα τις κερδίση ο Δηλιγιάννης.

1901.—Οι σταφιδοπαραγωγοί πληθυσμοί της Πελοποννήσου, βρίσκονται σε συνεχή αναβρασμό χωρίς να επιτυγχάνεται η άρση των οικονομικών αδιεξόδων, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει κύμα μεταναστεύσεως στην Αμερική. Τριακόσιοι πενήντα κάτοικοι του Δήμου Μαντινείας και εκατό των Δήμων Τανίας και Θυρέας αποχωρούν, ενώ ετοιμάζονται και άλλοι. Κατά το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 20ου αιώνα, το σταφιδικό ζήτημα άρχισε να χάνει την οξύτητά του για πολλούς λόγους, ο σημαντικότερος από τους οποίους ήταν η μετανάστευση στην Αμερική και η αστυφιλία. 1913.—Στο μέτωπο της Ηπείρου το ελληνικό πυροβολικό σφυροκοπά τις θέσεις των Τούρκων στο Μπιζάνι.

1914.—Ο Ελληνικός Στρατός συνεχίζει την αποχώρησή του από την Βόρειο Ήπειρο. Στο μεταξύ οι ομοεθνείς κάτοικοι, υψώνουν την σημαία της αυτονομίας παντού.

1920.—Ο Ελληνικός Στρατός στη Μ. Ασία δρα με περιπόλους.

.—Από τις 21 Ιανουαρίου, άτακτοι Τούρκοι είχαν εισβάλλει στην πόλη Μαράς στην Κιλικία, και επετέθηκαν κατά των κατοίκων Χριστιανών και των Γάλλων υπερασπιστών της πόλεως. Η άγρια αυτή κατάσταση διήρκησε εικοσιμία ημέρες, στις οποίες βρήκαν τον θάνατο περίπου δύο χιλιάδες και πλέον Χριστιανοί αλλά και Γάλλοι. Την νύκτα της 11ης -12ης Φεβρουαρίου, τα Γαλλικά στρατεύματα κατόπιν διαταγής εκκένωσαν την πόλη, οι δε κάτοικοι έσπευσαν να ακολουθήσουν τους Γάλλους . Καταδιωκόμενοι από τους Τούρκους του Κεμάλ Ατατούρκ, σφαγιάσθηκαν περί τους δύο χιλιάδες. Οι συνολικές απώλειες εις νεκρούς, τραυματίες και εξαφανισθέντες, ανήλθον εις 1200 Γάλλους και εις 7 έως 8 χιλιάδες Χριστιανών Αρμενίων. Έναντι αυτής της καταστάσεως, οι Γάλλοι από τον Μάϊο του 1920, επεδίωξαν επαφή μετά των Κεμαλικών δια διαπραγματεύσεις. [ΓΕΣ, ἡ εκστρατεία εἰς τὴν Μικρᾶν Ἀσίαν 7ος-11ος 1920,σ.7] 1921.—Στο μέτωπο της Μ.Ασίας γίνεται δράση περιπόλων και πυροβολικού.

1922.—Στη Μ.Ασία η Ελληνική στρατιά οχυρώνει τις θέσεις της για άμυνα.

.—Υπογράφεται στο Λονδίνο, μεταξύ Ελλάδας και ομάδας κεφαλαιούχων, δάνειο ύψους 15 εκ. λιρών.

1924.—Ανάμεσα στους ελάχιστους [λόγω αποχής], συντηρητικούς εκλεγέντες των εκλογών της 17ης Δεκεμβρίου 1923, ήταν και ο Αθανάσιος Τζώνης, βασιλόφρων εθνικιστής, με πλούσια προϊστορία σε επεισόδια με αξιωματικούς και ιδιώτες στην Ιταλία, πολλούς από τους οποίους είχε προκαλέσει σε μονομαχία, ή τους είχε ραπίσει δημοσίως, γιατί μιλούσαν κατά της Ελλάδος. Βρέθηκε λοιπόν εκλεγμένος πληρεξούσιος, σε μια πολυπληθή Εθνοσυνέλευση 387 φανατικών Βενιζελικών [χάρις στον νέο εκλογικό νόμο του Γεωργίου Παπανδρέου]. 


Το κλίμα της Εθνοσυνελεύσεως ήταν εκρηκτικό και οι διακοπές των ομιλητών συχνές. Στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ ο Γεώργιος Καφαντάρης της νέας κυβερνήσεως των “Φιλελευθέρων”, από του βήματος της Βουλής, αναφέρθηκε στην υγεία του Ελ.Βενιζέλου [είχε επιστρέψει από την αυτοεξορία του..και υπέστη καρδιακό επεισόδιο], διεκόπη από τον Τζώνη ο οποίος κραύγασε : «”Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο Βακέζ για την καρδία του Βενιζέλου που δολοφόνησε έξι πατριώτες πολιτικούς. Ο Βενιζέλος θεωρείται ως μη υπάρχων από τον Ελληνικό λαό. Τα εννέα δέκατα του Ελληνικού λαού φωνάζουν Ζήτω ο Βασιλεύς Γεώργιος!!!». Ακολούθησε πανδαιμόνιο και ο πρόεδρος της έδρας Ρακτιβάν, έλυσε εσπευσμένα την συνεδρίαση. Κατά την αποχώρηση από την Βουλή ο Τζώνης διασταυρώθηκε με τον Πάγκαλο στις σκάλες, και στην πρότασή του να γίνει δημοκρατικός, χωρίς δισταγμό απάντησε στον Πάγκαλο δίδοντάς του δύο δυνατές γροθιές. Στο περίστροφο που τράβηξε ο Πάγκαλος, αφοπλίστηκε από τον ταχύτερο Τζώνη, ο οποίος γλύτωσε από την εν ψυχρώ εκτέλεσή του χάρις στην επέμβαση του Φρουράρχου της βουλής, Νικολετάτου. Μη πτοούμενος από τον κίνδυνο, ο Τζώνης κατεδίωξε τον Πάγκαλο που κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητο του, χαρακτηρίζοντάς τον “θρασύδειλο” και “χάρτινο στρατηγό”.

1926.—Οι αρχές αποφασίζουν την γενική αμνήστευση πταισμάτων και ορισμένων πλημμελημάτων.

1927.—Οι ταραχές στην χώρα με τους διαμαρτυρομένους επαγγελματίες, συνεχίζουν με βιαιότητα. Στα επεισόδια υπήρξαν ακόμη και νεκροί.

1934.—Οι Ελληνίδες ψηφίζουν για πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές του 1934. Το 1930 παραχωρήθηκε ένα υποτυπώδες δικαίωμα ψήφου για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές σε όσες γυναίκες γνώριζαν ανάγνωση και γραφή και ήταν πάνω από τριάντα χρονών, χωρίς να έχουν δικαίωμα του εκλέγεσθαι.Η ουσία είναι ότι μέχρι το 1952, όχι μόνο δεν είχε κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο στη Βουλή που να χορηγούσε πλήρη πολιτικά δικαιώματα στις ελληνίδες, αλλά και τις φορές που δόθηκε κάποιο περιορισμένο εκλογικό δικαίωμα, γινόταν προσπάθεια να αναβληθεί η άσκησίς του από το γυναικείο εκλογικό σώμα. Σε βουλευτικές εκλογές, οι Ελληνίδες ψήφισαν για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου του 1956. 
1935.—Ημερομηνία θανάτου του Γερμανού Καραβαγγέλη. Ο Γερμανός, πέθανε το παγωμένο πρωινό της 11ης Φεβρουαρίου 1935 στο προάστιο Baden της Βιέννης, λησμονημένος και εγκαταλειμμένος, μόνος, όπως συμβαίνει με τους γίγαντες του Έθνους! Αυτός που είχε δώσει όλη τη ζωή του για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία… «Κι έτσι σήμερα κατάντησα νά περιφέρομαι σχεδόν άνεργος σ’ ερείπια, εξόριστος απ’ την Καστοριά, απ’ την Αμάσεια, απ’ την Κωνσταντινούπολη, αφού γλίτωσα πολλές φορές τό μαρτυρικό θάνατο στήν Τουρκία, καί τελικά εξόριστος κι απ’ την Ελλάδα, πού υπηρέτησα με αυταπάρνηση σαράντα ολόκληρα χρόνια»[Ἀπό τὰ ἀπομνημονεύματά του]

1941.—Στο μέτωπο της Αλβανίας σημειώνεται δράση πυροβολικού και περιπόλων μεταξύ των εμπολέμων.

.—Ο αεροπόρος μας Αναστάσιος Μπαρδαβίλιας, σκοτώθηκε κατά την προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την επιδρομή ιταλικών καταδιωκτικών εναντίον του αεροδρομίου Κατσικά Ιωαννίνων, όπου έδρευε η Μοίρα του. Μετά την απογείωσή του, δέχθηκε ταυτόχρονη επίθεση των εχθρικών αεροσκαφών και οι σφαίρες των πολυβόλων τους γάζωσαν κυριολεκτικά το κορμί του, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος του τύπου Gladiator, να πέσει σε μια άκρη του αεροδρομίου και να συντριβεί. 
.—Η ιταλική αεροπορία βομβάρδισε την Λάρισα, Πρέβεζα και Ηράκλειο Κρήτης.

1945.—Καταδρομή αποσπάσματος 114 Ιερολοχιτών στην Νήσο Νίσυρο, με σκοπό την παράδοση της φρουράς της.

1945.—[4-11/2] Λήγει η συνδιάσκεψη στην Γιάλτα των Στάλιν, Ρούσβελτ και Τσώρτσιλ. Οι τρεις Μεγάλοι αποφάσισαν για το μέλλον της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, διαπραγματεύτηκαν θέματα που αφορούσαν στην μεταπολεμική πολιτική που θα ακολουθούσαν σχετικά με τις χώρες που είχε καταλάβει η Ναζιστική Γερμανία, αλλά και με την τύχη των χωρών που είχαν συμμαχήσει με αυτήν. Επίσης οι άνω ηγέτιδες δυνάμεις απεφάσισαν την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

1949.—(11-13) Ξεκινά η επίθεση των συμμοριτών κατά της πόλεως της Φλωρίνης.


1957.—Ο ήρωας της ΕΟΚΑ, Μπάκας Κυριάκος, ετών 31 από το Λευκόνοικο, σκοτώνεται από βλήματα βόμβας ριφθείσας κατά των Άγγλων.

1959.—Υπογράφεται εις Ζυρίχην διμερής συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, διά της οποίας η Κύπρος ανακηρύσσεται ανεξάρτητος δημοκρατία, με συμμετοχή εις την διοίκηση και του τουρκικού στοιχείου. Ο Μακάριος ξεπουλά την ‘’ένωση’’. 
1964.—Με τα αιματηρά επεισόδια κατά των Ελληνοκυπρίων από τουρκο''κύπριους'', να έχουν ξεσπάσει από τον Δεκέμβριο του 1963, το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 1964 να στείλει στην Κύπρο ειρηνευτική δύναμη η οποία μέχρι τον Μάιο του 1964 έφτασε να αριθμεί 6500 άνδρες. Μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 1964, οι τούρκοι συνέχισαν να προβαίνουν σε εχθροπραξίες εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου.

1966.—Ο πιλότος μας Παναγιώτης Κοντολέφας, εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή ναυτιλίας χαμηλού ύψους με αεροσκάφος RF-84F της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνωρίσεως, προσέκρουσε σε λεύκη, στο χωριό Πανουργιά Φωκίδας, με αποτέλεσμα την καταστροφή του αεροσκάφους και το θάνατό του.

1969.—Γίνονται τα εγκαίνια του “Τελεφερίκ” Μετσόβου.

1971.—Σοβαρές δείχνουν να είναι οι ενδείξεις για ύπαρξη πετρελαίου στην Ελλάδα. Την περίοδο 1967 – 1973, ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της “ΧΡΩΠΕΙ”, με κεφάλαια της εταιρείας, έκανε νέες διανοίξεις πετρελαιοπηγών στην Ζάκυνθο όπου και κατασκεύασε ένα μικρό διυλιστήριο δοκιμαστικής παραγωγής, το οποίο παρήγαγε άριστης ποιότητος πετρελαιοειδή με ελάχιστα ποσοστά θείου, ενώ είχε εκπονηθεί σχεδιασμός κατασκευής μεγάλου διυλιστηρίου στην Ζάκυνθο. Μετά την «Μεταπολίτευση» το 1974, ο «Υπουργός βιομηχανίας και ενέργειας» διέταξε την εθνικοποίηση των πετρελαιοπηγών της «ΧΡΩΠΕΙ» στην Ζάκυνθο, με την αιτιολογία ότι «η εξόρυξη πετρελαίου είναι αρμοδιότητα του κράτους, και όχι ιδιωτών». Η «ΧΡΩΠΕΙ», παρέδωσε τις πετρελαιοπηγές της Ζακύνθου εις το κράτος, και αμέσως μετά ο Έβερτ διέταξε το κλείσιμό τους. 
1978.—Η Κίνα επιτρέπει την κυκλοφορία των έργων του Αριστοτέλη, του Σαίξπηρ και του Ντίκενς.

1989.—Πεθαίνει ο εισαγγελέας Ανδρουλιδάκης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο πόδι από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.[βλ. 10/1/1989]

1993.—Η ”Αθηναϊκή Χαρτοποιία” [SOFTEX], γίνεται παρανάλωμα του πυρός, με ανυπολόγιστες ζημιές.

2003.—Ξημερώματα 11 προς 12/2, συντρίβεται στη θαλάσσια περιοχή της Ικαρίας ελικόπτερο του ΕΚΑΒ παρασύροντας στο θάνατο τους τέσσερις επιβαίνοντες. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Μυτιλήνη με προορισμό την Ικαρία για να παραλάβει μία 70χρονη ασθενή η οποία παρουσίαζε γαστροραγία. Είναι το τρίτο ελικόπτερο, από τα 5 που έχει το ΕΚΑΒ, που χάθηκε μέσα σε πέντε χρόνια.

2016.Μεσίστια κυματίζει η Ελληνική Σημαία σήμερα... Τρεις γενναίους Αξιωματικούς θρηνεί το Πολεμικό μας Ναυτικό - Ελικόπτερο Augusta Bell (εποχής Βιετνάμ) συνετρίβη στο Αιγαίο, ενώ εκτελούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας. Υποπλοίαρχος Πανανάς Κωνσταντίνος, Υποπλοίαρχος Τουλίτσης Αναστάσιος, Ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος ΑΘΑΝΑΤΟΙ!


Βασική πηγή
elldiktyo.blogspot.gr

Πηγές

xryshaygh.com

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 6361007992714453750

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item