Widgets

Το ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ SYRIZA ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ στους ΕΛΛΗΝΕΣ που ΑΓΑΠΟΥΝ την ΠΑΤΡΙΔΑ και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ


Η Ελλάδα υπό κατοχή: Γερμανό διοικητή στο Αιγαίο έβαλε ο Καμμένος - Εκπρόσωπο των δανειστών στο ταμείο ξεπουλήματος βάζει ο Τσίπρας

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τη στιγμή που ο Καμμένος επάνω στο Αίμα των Ηρώων του μοιραίου Agusta Bell ανακοίνωνε από βήματος Βουλής ότι ο έλεγχος του Αιγαίου περνάει στο ΝΑΤΟ, υπό τη διοίκηση γερμανού διοικητή.
Αυτή η πρωτοφανής προσβολή στα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων έμελλε, όμως, να μην είναι τελευταία, αφού η Πατρίδα μας βρίσκεται υπό πλήρη κατοχή.


Όπως αναφέρει αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» υπάρχει ήδη προσχέδιο για το ταμείο ξεπουλήματος («αποκρατικοποιήσεων» θα το λένε) στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, το οποίο προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Ταμείου θα ορίζεται από τους δανειστές, δηλαδή ενδέχεται να είναι ξένος, ενώ στα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση εντάσσονται ολόκληρο το ΤΑΙΠΕΔ, οι τράπεζες, οι θυγατρικές τους, οι ΔΕΚΟ και όλα τα κρατικά ακίνητα!Κάπως έτσι το ξεπούλημα της Πατρίδας μας θα το αναλάβει ένας εκπρόσωπος των δανειστών και στο μεσοδιάστημα του Αιγαίου θα υπεραμύνεται ένας γερμανός. Δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν πιο σαφή ορισμό για να περιγράψει την κατάσταση από το «κατοχή», αφού μέχρι και ξένα στρατεύματα θα εισβάλλουν στον ελληνικό χώρο.
ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έχει ήδη αποφασιστεί η μετατροπή της χώρας μας σε καταυλισμό λαθρομεταναστών!


Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε τις ηχηρές διαβεβαιώσεις της κυβερνήσεως ότι θα τηρήσει τα συμφωνημένα με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την δημιουργία των Hot Spot στα νησιά. Όλα αυτά κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά και τις απειλές των «εταίρων» για έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν και την μετατροπή της Πατρίδος μας σε έναν απέραντο καταυλισμό λαθρομεταναστών.
Από ότι φαίνεται, όμως, παρά την κατασκευή των Hot Spot, η χώρα μας θα γίνει έτσι και αλλιώς μια αποθήκη λαθρομεταναστών. Το πρώτο που ήρθε να αποκαλύψει τις προθέσεις των ευρωπαίων, αλλά και της ελλαδικής προδοτικής κυβέρνησης, είναι οι αποκαλύψεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον οποίο ήδη μέλη ΜΚΟ ψάχνουν χώρους για δημιουργία πόλεων λαθρομεταναστών στον ευαίσθητο Έβρο. Συγκριμένα ο Βασίλης Λαμπράκης δήλωσε ότι υπάρχει διυπουργική απόφαση μεταξύ του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Οικονομίας, η οποία προβλέπει την εγκατάσταση 86.000 λαθρομεταναστών σε 6 σημεία ανά την επικράτεια.
Όπως αποκαλύπτει όμως, επικαλούμενο απόρρητα έγγραφα, το Associated Press, η απόφαση για κλείσιμο των συνόρων και καταστροφή της Ελλάδας είναι ήδη ειλημμένη. Παρά την τρίμηνη διορία που δόθηκε την Παρασκευή στην Ελλάδα, τα έγγραφα που επικαλείται το AP υποδεικνύουν ότι τα αρμόδια όργανα της Ένωσης προετοιμάζονται ήδη να κάνουν για πρώτη φορά χρήση των όρων «έκτακτης ανάγκης», περιστέλλοντας τα ταξίδια άνευ διαβατηρίου προς μία ή και περισσότερες χώρες.
Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες της Ευρώπης θα θωρακίσουν τα σύνορα με τα Σκόπια, θα απαγορεύσουν την έξοδο των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα και θα μείνουμε «αμανάτι» με δεκάδες τζιχαντιστές και βαρύ οπλισμό, όπως αυτός που βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη.  ΠΗΓΗ


Σε 100 χρόνια θα γίνει η «μετεγκατάσταση των προσφύγων» από την Ελλάδα!

Διαβάζοντας τον τίτλο της ανάρτησής μας, σίγουρα θα πιστέψετε πως σας… κοροϊδεύουμε ή πως υπερβάλλουμε. Κι όμως, δεν πρόκειται για δική μας διαπίστωση, αλλά του Ινστιτούτου Bruege!
Όπως, λοιπόν, επισημαίνεται στην Έκθεσή του, με τους ρυθμούς που γίνεται η μετεγκατάσταση, θα απαιτηθούν… 100 χρόνια για να «μετεγκατασταθούν» από την Ελλάδα και 47 από την Ιταλία. Ιδού πως εξηγεί το Ινστιτούτο τους προαναφερθέντες υπολογισμούς του:
«Οι ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν σε ένα σχέδιο μετεγκατάστασης ώστε να βοηθηθούν η Ελλάδα και η Ιταλία να αντιμετωπίσουν την πληθώρα προσφύγων το περασμένο έτος.
Το σχέδιο προβλέπει τη μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από τη Συρία και την Ερυθραία από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Ιταλία, με τον συνολικό αριθμό των προς μετεγκατάσταση προσφύγων να φθάνει τις 160.000 τα επόμενα δύο χρόνια.
Μέχρι τώρα, ωστόσο, η εφαρμογή του σχεδίου αλληλεγγύης έχει υπάρξει πολύ αργή.
Βάσει των στοιχείων της Κομισιόν, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2016 μόνον 279 άτομα είχαν μετεγκατασταθεί από την Ιταλία και 202 από την Ελλάδα, με τις Γαλλία και Φινλανδία να αποτελούν μακράν τις χώρες που δέχονται τους περισσότερους.
Αυτό σημαίνει ότι αν η μετεγκατάσταση συνεχιστεί με τους τρέχοντες ρυθμούς, θα χρειαστούν 47 χρόνια για να μετεγκατασταθούν 39.600 άτομα από την Ιταλία και περισσότερα από 100 χρόνια για να επιτευχθεί η σχεδιασμένη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα».
(ΥΓ) 1: Και τι θα απογίνουν αυτά τα «προσφυγάκια» μέχρι που να περάσουν αυτά τα… 100 χρόνια; Θα μείνουν Ελλάδα φυσικά! Και μετά από… 100 χρόνια, μπορεί να «μετεγκατασταθούν» τα… δισέγγονά τους!
(ΥΓ) 2: Πως το λέμε το άλλο το ευφυολόγημα για να τονίσουμε ότι κάτι καθυστερεί πολύ; «Τα πρώτα 100 είναι δύσκολα»; Ε να λοιπόν, που στην περίπτωσή μας γίνεται πραγματικότητα!  ΠΗΓΗ
Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Ενισχύεται η Χρυσή Αυγή από την λαϊκή οργή ενάντια σε Μνημόνια και λαθρομετανάστευσηΜε ένα ενδιαφέρον άρθρο στην εφημερίδα "Δημοκρατία" ο δημοσιογράφος Α. Καψαμπέλης αναλύει πώς ενισχύεται η Χρυσή Αυγή από την λαϊκή οργή ενάντια σε Μνημόνια και λαθρομετανάστευση.


"Ενισχυμένη τόσο από τις αγροτικέs κινητοποιήσειs όσο και από τις εξελίξειs στο προσφυγικό επιδιώκει να βγει η Χρυσή Αυγή, αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος που προσεγγίζει αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση. Η κλιμάκωση των κοινωνικών συγκρούσεων αναμένεται να επηρεάσει ακόμη περισσότερο τις πολιτικέs ανακατατάξειs το επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα το κομματικό πόκερ να παίζεται πλέον με νέουs κανόνες. Σημείο - κλειδί αποτέλεσε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. Σε αντίθεση με το παρελθόν, ο νέοs αρχηγός της αξιωματικήs αντιπολίτευσηs, στοχεύοντας περισσότερο προς το κέντρο τον πολιτικού και τον κοινωνικού φάσματος, δεν έχει υιοθετήσει τη μορφή των ακραίων αντιδράσεων και στα δύο μείζονα ζητήματα αυτήs τηs περιόδου. Επίσης αντίθετα έχουν ταχθεί και τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.
Έτσι οι διαμαρτυρίες δεν έχουν ίσως πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια την ομπρέλα κανενός από τα κόμματα εξουσίας. Στα αγροτικά μπλόκα τον τόνο δίνουν οι αγροτοσυνδικαλιστές, αφενός τηs Αριστεράs και ειδικότερα του ΚΚΕ, και αφετέρου οι «ορφανοί» τον δεξιού χώρου. Την ίδια ώρα, οι αντιδράσειs σε διάφορεs περιοχές, όπως στο Σχιστό και στην Κω, για τη δημιουργία των hοt sροts ενεργοποιούν τα ανακλαστικά σε ευρύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που παρακολουθούν με κλιμακούμενη ανησυχία τις αρνητικές για τη χώρα μας και τον πληθυσμό τηs εξελίξειs γύρω από το Μεταναστευτικό.
Αν και είναι λάθος η κομματική περιχαράκωση των κοινωνικών αντιδράσεων, αποτελεί γεγονός ότι εξ αντικειμένου έχει δημιουργηθεί μια δεξαμενή στην οποία μπορεί να απευθυνθεί η Χρυσή ΑυγήΑυτή την συγκυρία εκμεταλλεύονται τα στελέχη και οι βουλευτές της, δίνοντας το «παρών» σε εκδηλώσειs διαμαρτυρίαs και κινητοποιήσεις, προκαλώντας φυσικά και τις ανάλογε αντιδράσεις.
Δεν είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά, αν θυμηθεί κανείς ότι και το καλοκαίρι του 2011 με τις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος επωφελήθηκε πάρα πολύ το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου προκειμένου να βάλει τις βάσεις της εντυπωσιακής εισόδου του, μερικούs μήνες αργότερα, στη Βουλή. Τούτη τη φορά η Χρυσή Αυγή έχει στόχο να αναθερμάνει τις σχέσεις της με την εκλογική βάση της και να πετύχει τη σταθεροποίηση ή και την ανάκαμψη των ποσοστών της ύστερα από τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η δικαστική εκκρεμότητα για τη δολοφονία Φύσσα.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες διεργασίες εκ δεξιών τηs Ν.Δ. από τη στιγμή που έγινε σαφές ότι ο Κ. Μητσοτάκης, συνεπής στις απόψεις του, ακολουθεί μια συγκεκριμένη αντιπολιτευτική γραμμή που δεν θέτει σε αμφισβήτηση την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.
Επομένως, το πώς θα εκφραστεί και θα καλυφθεί πολιτικά αυτός ο χώρος είναι συνάρτηση των γενικότερων διεργασιών στο κοινωνικό και εκλογικό σώμα. Υπό την έννοια αυτή, οι συνεχείς επιθέσειs από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ στην «ακροδεξιά», όπως προσδιορίζει την Χρυσή Αυγή, προκαλούν αίσθηση, αλλά έχουν και την πολιτική τους εξήγηση.
Βάζοντας διαρκώς στο στόχαστρο το κόμμα τον Ν. Μιχαλολιάκου, η κυβερνητική πλευρά δεν κινείται παρορμητικά, αλλά προσπαθεί να πετύχει δύο στόχους. Καταρχάς, θεωρεί ότι αυτός είναι ένα αποτελεσματικός τρόπος για να διευκολύνει τις μετακινήσεις αμφιταλαντευόμενων δεξιών ψηφοφόρων, που θέλουν σκληρή έως ακραία αντιπολίτευση, από τη Ν.Δ. προς τη Χρυσή Αυγή.
Συνθήκες πόλωσης
Παράλληλα, αποσκοπεί στη δημιουργία όρων συσπείρωσηs υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράs. Ακόμη και οι δυσαρεστημένοι ή και οι θυμωμένοι ψηφοφόροι εκτιμάται ότι μέσα σε συνθήκες πόλωσηs θα μπουν σε ένα νέο δίλημμα (όχι για το Μνημόνιο ή για τα νέα οικονομικά μέτρα), προκειμένου να «μην επιτρέψουν στην Ακροδεξιά να ενισχυθεί», όπως είναι το πολιτικό ρεφρέν.
Κατ' αυτόν τον τρόπο υπολογίζεται ότι, αφενός, μπορούν να πριμοδοτηθούν εκ δεξιών διαρροές από τη Ν.Δ. και, αφετέρου, να συγκρατηθούν φυγόκεντρες τάσεις δυσαρεστημένων ψηφοφόρων με στόχο να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Ο σχεδιασμόs αυτός δεν παύει να είναι πάντως υψηλού ρίσκου και, όπως επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου που έχουν επιφυλάξεις να γυρίσει μπούμερανγκ. Αν, δηλαδή η κυβέρνηση δεν καταφέρει να απορροφήσει τον κοινωνικό θυμό εξαιτίας της πολιτικής της, τότε υπάρχει κίνδυνος να "φουσκώσει" την Χρυσή Αυγή και η ΝΔ αποσπώντας κρίσιμο ποσοστό από τους μετακινούμενους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, να κερδίσει την πρώτη θέση.  ΠΗΓΗΞεκινάνε οι πλειστηριασμοί ακινήτων: Πρώτη φορά αριστερά και κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη!

Πιστή και συνεπής στην μαρξιστική της ιδεολογία, η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ αρχίζει τις απαλλοτριώσεις της ιδιοκτησίας των Ελλήνων στον δρόμο προς την «αταξική κοινωνία».
Μετά από μήνες, λοιπόν, που οι πλειστηριασμοί ακινήτως είχαν «παγώσει» λόγω των capital controls, τώρα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αρχίζουν και πάλι να βγαίνουν στο «σφυρί» τα σπίτια των Ελλήνων.
Έτσι οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο καλούνται σε άμεσο παραδειγματισμό και συμμόρφωση, καθώς βγαίνουν στο σφυρί ένα γροτεμάχιο και ένα διαμέρισμα, σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. Η τιμή εκκίνησης, αθροιστικά και για τα δύο ακίνητα, κυμαίνεται ελαφρώς πάνω από τα 66.000 ευρώ, ποσό το οποίο περισσότερο στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όσους αρνούνται πεισματικά να πληρώσουν και λιγότερο φέρνει τόνωση στα κρατικά ταμεία. Πρόκειται για κίνηση συμβολική, η οποία όμως επιβεβαιώνει περιτράνα πως το όπλο των πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη στην εφορία είναι και πάλι εδώ.
Ειδικότερα, στις 16 Μαρτίου βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα αγροτεμάχιο 1.632 τετραγωνικών μέτρων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τιμή πρώτης προσφοράς 10.400 ευρώ. Έναν μήνα αργότερα, στις 13 Απριλίου, σε πλειστηριασμό βγαίνει ένα διαμέρισμα 66 τετραγωνικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη με τιμή πρώτης προσφοράς 56.000 ευρώ. Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων με  απλήρωτα χρέη.
Όλα αυτά, βεβαίως, γίνονται και με το βλέμμα στο λεγόμενο «προσφυγικό», αφού τα σπίτια των Ελλήνων που θα κατασχεθούν θα δοθούν σε λαθρομετανάστες, με το ενοίκιο επιδοτούμενο από τους Έλληνες φορολογούμενους.   ΠΗΓΗ

Πιστή εντολοδόχος των δανειστών η κυβέρνηση: Μειώσεις συντάξεων από τα πειθήνια όργανα της Μέρκελ

Γράψαμε πριν λίγες ημέρες για την πρόταση Στουρνάρα να μειωθούν οι συντάξεις. «Παραδόξως», κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν αντέδρασε και δεν κατηγόρησε τον Στουρνάρα ότι, μιλώντας για ανάγκη μείωσης των συντάξεων, παίρνει το μέρος των δανειστών, την στιγμή που για την κυβέρνηση υποτίθεται ότι είναι «κόκκινη γραμμή» να μην υπάρξει νέα μείωση συντάξεων. Δεν αντέδρασε κανένα κυβερνητικό στέλεχος όχι για να μην… κακοκαρδίσουν τον Στουρνάρα, αλλά γιατί αυτός λειτούργησε σαν «λαγός» τους. Η μείωση των συντάξεων είναι αποφασισμένη, θα την μετονομάσουν όμως για προφανείς λόγους σε «εξορθολογισμό και αποκατάσταση αδικιών».
Ο Στουρνάρας, επί της ουσίας, δεν είπε τίποτα διαφορετικό απ΄αυτό που είχε πει λίγες μέρες νωρίτερα ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε: «Η σκέψη να υπάρξει κάποια ποσοστιαία μείωση της εθνικής σύνταξης, συνδυαζόμενη με τα χρόνια τα ελάχιστα που απαιτούνται, είναι μια εκδοχή η οποία θα μπορούσε εν τέλει να υπάρξει στην περίπτωση που δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα να βρεθεί άλλη λύση»!
Από την μεριά τους οι δανειστές εξακολουθούν να μην επιδεικνύουν καμία βιασύνη. «Αν κρίνουμε  από τις συζητήσεις της περασμένης εβδομάδας, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να τραβήξουν για μήνες», δήλωσε στο πρακτορείο ΜΝΙ αξιωματούχος της Ευρωζώνης, τονίζοντας πως το κουαρτέτο θα επιστρέψει στην Αθήνα μόνο όταν θα έχει πάρει από την ελληνική πλευρά προτάσεις επαρκείς για να κλείσει η αξιολόγηση. «Μια γρήγορη αξιολόγηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν η Αθήνα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μας» ξεκαθάρισε. Μπορεί αυτού του τύπου οι δηλώσεις να ακούγονται σαν τελεσίγραφα, τα οποία ασφαλώς δεν περιποιούν τιμή στην … ανυπόταχτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή όμως λειτουργούν βοηθητικά στην δημιουργία ενός κλίματος εκβιασμού προς τον Ελληνικό Λαό. Αφού, αν καθυστερήσει η αξιολόγηση «καήκαμε», διότι η ανάπτυξη θα καθυστερήσει για έναν ακόμη χρόνο, όπως λέει ο Τσακαλώτος, τότε κάποιες υποχωρήσεις στις περιβόητες «κόκκινες γραμμές» θα καταστούν αναγκαίες. Θα «δώσουμε» κάτι για να μην «χάσουμε» τα πολλά. Κάπως έτσι αξιοποιούνται αυτού του είδους οι δηλώσεις εκ μέρους παραγόντων της Ευρωζώνης ή του ΔΝΤ. Η τεχνητή δραματοποίηση είναι απαραίτητη και έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις φάσεις εφαρμογής των Μνημονίων.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν δημιουργείται ατμόσφαιρα σύγκρουσης και ρήξης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ακόμα και σε καθαρά προσχεδιαστικού τύπου διαγγέλματα, όπως η τελευταία ομιλία του Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, οι τόνοι δεν ανεβαίνουν και οι «θεσμοί» καλούνταν «να επιδείξουν εποικοδομητική στάση και στάση συνεργασίας», «χωρίς κωλυσιεργίες και χωρίς τακτικισμούς». Θα τηρήσουμε το γράμμα της συμφωνίας, είπε ο Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, χωρίς να παραβλέπει να τονίζει, με το γνωστό θράσος που τον διέπει, ότι ο Ελληνικός Λαός τους ψήφισε τον Σεπτέμβριο για να εφαρμόσουν το Μνημόνιο! Αυτό είναι το «ευαγγέλιο» των συριζαίων, γι΄αυτό άλλωστε και κλείνουν με ιδιαίτερη ευκολία τις συμφωνίες με τους δανειστές. Αν καθυστερούν τώρα το κάνουν γιατί αισθάνονται έντονη την απειλή που έρχεται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Τραγέλαφος: Οι τούρκοι δεν άφησαν το αεροπλάνο του Τσίπρα να προσγειωθεί στη Ρόδο!
Το ότι διαχρονικά οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της χώρας λειτουργούσαν με την ψυχολογία του υποτακτικού έναντι της τουρκικής επιθετικότητας είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και είναι αυταπόδεικτο. Όμως, πλέον, έχουμε περάσει σε ένα νέο επίπεδο υποτέλειας, αφού οι τούρκοι έφτασαν να ορίζουν ποιο αεροπλάνο θα προσγειωθεί στη... Ρόδο.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η Αθήνα κατέθεσε σχέδιο πτήσης με αναχώρηση το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου από την Ελευσίνα, με στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα απογειωνόταν για το Ιράν, μέσω τουρκίας και Συρίας.
Όμως οι τούρκοι... απέρριψαν το σχέδιο πτήσης της Αθήνας με το πρόσχημα πως το αεροσκάφος του πρωθυπουργού είναι στρατιωτικό, υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει στρατιωτικούς πιλότους και πλήρωμα και γι’ αυτό δεν μπορούσε να προσγειωθεί στη Ρόδο, γιατί τη θεωρούν αποστρατιωτικοποιημένη.
Ζήτησαν λοιπόν από την Ελλάδα νέο σχέδιο πτήσης και αντιπρότειναν να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος του πρωθυπουργού στην Άγκυρα ή την Αλεξανδρούπολη ή κάπου αλλού! Έλληνες διπλωμάτες πρότειναν στον Αλέξη Τσίπρα να μην καταθέσει η Αθήνα νέο σχέδιο πτήσης που να περιλαμβάνει την τουρκία, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί υποχώρηση και αναγνώριση της Ελλάδας πως η Ρόδος είναι αποστρατικοποιημένη.
Τελικώς, ο Τσίπρας υπάκουσε σαν καλό... γιουσουφάκι και επιλέχθηκε η διαδρομή νότια της Κύπρου και στη συνέχεια πάνω από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα, επειδή οι σχέσεις Ιράν – Σαουδικής Αραβίας είναι στο... "κόκκινο", δόθηκε άδεια υπερπτήσης από τον Σαουδάραβα βασιλιά!  ΠΗΓΗΣυριζαίοι χλεύαζαν απλήρωτους συμβασιούχους που αγωνιούσαν για τα δεδουλευμένα τους - Έφεραν μέχρι και τα ΜΑΤΦαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αφού έγινε κυβέρνηση, τα στελέχη του μέχρι και οι υπουργοί του, έχουν χαράξει μια κοινή αντιλαϊκή γραμμή πλήρους εμπαιγμού του ελληνικού λαού.
Έτσι και σήμερα η παρουσία των συμβασιούχων των ΟΤΑ έξω απ' τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τον εκνευρισμό του εκπροσώπου του κόμματος Πέτρο Καραγιώργο, ο οποίος σε έντονο διάλογο που είχε με τους εργαζόμενους έφτασε σε σημείο να τους πει ότι πήγαν να διαμαρτυρηθούν "για τις κάμερες", γεγονός που προκάλεσε την δίκαιη οργή των εργαζομένων οι οποίοι μεταξύ των άλλων απάντησαν στο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με έντονο ύφος: «Όταν φωνάζατε εσείς ήταν καλά ε; Τώρα δεν θέλετε. Εμείς θα φωνάξουμε»
Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν σήμερα απ' όλη την Ελλάδα κατέβηκαν για ακόμη μια φορά στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο. Η διαμαρτυρία αυτή καταπνίγηκε όπως όλες εναντίον της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς έπεσαν τηλέφωνα στην ΕΛ.ΑΣ και διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν το χώρο.

Οι διαδηλωτές όμως βρήκαν κλειστή και την πόρτα του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου απούσα. Φαίνεται πως η κυρία Φωτίου σε παλαιότερη δήλωσή τους η οποία είχε παρομοιάσει τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με τα γεμιστά, ξέχασε να υπολογίσει πως και τα γεμιστά απαιτούν χρήματα για να αγοραστούν, χρήματα τα οποία το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει καταβάλει στους συμβασιούχους εδώ και 6 μήνες.
«Φέρε τα λεφτά να φάμε γεμιστά» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στην οδό Σταδίου, κρατώντας πανό στα οποία αναγράφονταν τα μηνύματα: «Όχι στην απόλυση των εργαζομένων» και «Ναι στη συνέχιση των κοινωνικών δομών».
Έλληνας αγρότης: “Είμαι ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, ποιο είναι το πρόβλημα;” 

Ο Έλληνας αγρότης που συνελήφθη για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στο Χαϊδάρι δίνει τις δικές του απαντήσεις για όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις παρεμπόδισαν την κάθοδο των τρακτέρ από Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα στο Σύνταγμα.
Την ίδια ώρα το ΚΚΕ σε συνεργασία με την αστυνομία περνούσε τα δικά του τρακτέρ ανεμπόδιστα στην Αθήνα για να μετατρέψουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε πανηγύρι με Νταλάρα και σουβλάκια.  ΠΗΓΗ

Σύριζα και Ανέλ αναζητούν σπίτια στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά για να στεγάσουν επί μακρόν τους λαθρομετανάστες!

Σύριζα και Ανέλ αναζητούν σπίτια στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά για να στεγάσουν επί μακρόν τους λαθρομετανάστες!

Απίστευτα κυριολεκτικά πράγματα γίνονται γύρω από το θέμα της διαχείρισης της λαθρομετανάστευσης, αν όντως ευσταθούν τα όσα αναγράφονται στο «Πρώτο Θέμα», κάτω από τον τίτλο «Ιδιωτική εταιρεία ψάχνει στα μουλωχτά σπίτια να τους στεγάσουν».....>>> Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ!!!Ξεσάλωσαν οι τούρκοι από την πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ: Εχθρική κορβέτα αλωνίζει επί τρεις μέρες στο Αιγαίο

Σε μία σοβαρή πρόκληση προέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου η Άγκυρα αμφισβητώντας έμπρακτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. 
Τουρκική κορβέτα έπλευσε κοντά στο ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Odin Finder» που έκανε έρευνες για πόντιση καλωδίου ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο και με το επιχείρημα ότι οι έρευνες γίνονται πάνω από... τουρκική υφαλοκρηπίδα ζήτησε την αποχώρηση από την συγκεκριμένη περιοχή. Στην τουρκική πρόκληση ενεργοποιήθηκε η φρεγάτας «Σπέτσαι» η οποία έπλευσε στην περιοχή και κάλεσε το τουρκικό πολεμικό να απομακρυνθεί.
Το ίδιο συνέβη και την Κυριακή με την τουρκική κορβέτα Bodrum να κάνει παράλληλο πλου για δεύτερη ημέρα. Το ιταλικό σκάφος βρέθηκε νότια της Καρπάθου πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα με την τουρκική κορβέτα να βρίσκεται σε μικρή απόσταση χωρίς, ωστόσο, να ζητά την αποχώρησή του όπως συνέβη το Σάββατο.
Για τρίτη ημέρα, το ιταλικό ερευνητικό συνεχίζει τις έρευνες. Σε απόσταση περίπου ενός μιλίου δίπλα στο «Odin Finder» κινείται η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι». Η τουρκική κορβέτα «Bodrum» παραμένει στην περιοχή, σε απόσταση 5-6 μιλίων από το ιταλικό ερευνητικό πλοίο και την ελληνική φρεγάτα. 
Για τις έρευνες που πραγματοποιεί το «Odin Finder» έχει εκδοθεί NAVTEX η οποία αναφέρει με σαφήνεια την περιοχή στην οποία το «Odin Finder» θα συνεχίσει τις έρευνες κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα 13 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Είναι το τρίγωνο ανάμεσα σε Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο. 
Το ερώτημα είναι αν το ιταλικό ερευνητικό θα συνεχίσει τις έρευνες ή η ελληνική πλευρά θα υποχωρήσει στην τουρκική επιθετικότητα, που υποστηρίζει ότι ο πλους του «Odin Finder» που συνεχίζεται σε διεθνή ύδατα γίνεται σε μια περιοχή πάνω από δήθεν τουρκική υφαλοκρηπίδα.  ΠΗΓΗ
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ: Το καθεστωτικό “Βήμα” αφού ανακήρυξε το Ισλάμ ως επίσημη θρησκεία της Ελλάδας, τώρα χαρίζει το Κοράνι! Διαβάστε φρικιαστικά αποσπάσματα από το βιβλίο που μοιράζει η εφημερίδα «Το Βήμα»
Πριν από λίγο καιρό η εφημερίδα «Το Βήμα» έλεγε ότι επίσημη θρησκεία της Ελλάδος είναι το Ισλάμ. Σήμερα μοιράζουν το Κοράνι στους πιστούς για να μην υπάρχει κανείς που δεν θα γνωρίζει την «πραγματική Πίστη» όταν οι τζιχαντιστές θα αναλάβουν δράση στην Πατρίδα μας.
Είναι πραγματικά αστείο δε πως οι κύρηκες της «δημοκρατίας» που κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή για «μισαλλοδοξία», φτάνουν να μοιράζουν ένα βιβλίο εκ του οποίου σας παραθέτουμε επίμαχα αποσπάματα από την συγκεκριμένη μετάφραση του «Βήματος»:
Σελ 45: Να σκοτώνετε τους άδικους όπους τους βρείτε και να τους εκδιώκετε από εκεί που σας εκδίωξαν.
Να πολεμάτε έως ότου απομακρυνθεί από εσάς ο κίνδυνος του πειρασμού και έως ότου δεν θα υπάρχει άλλη λατρεία παρά μόνο του ενός Θεού.
Σελ 75: Θέλουμε να σπείρουμε τον τρόμο στην καρδιά των απίστων, επειδή εξομοιώνουν άλλες θεότητες με τον αληθινό Θεό, χωρίς να έχουν κανένα τέτοιο δικαίωμα. Η φλόγα της Κολάσεως θα είναι η κατοικία τους. Πόσο φοβερή είναι η κατοικία των ασεβών!
Σελ 171: Όταν όμως περάσουν οι τέσσερις ιεροί μήνες, τότε σκοτώστε τους ειδωλολάτες όπου κι αν τους συναντήσετε· υποδουλώστε τους πολιορκώντας τους και στήνοντάς τους ενέδρες. Αν μετανοήσουν, αν τηρήσουν τους τύπους της προσευχής και αν προσφέρουν ελεημοσύνη τότε αφήστε τους ελεύθερους, καθώς ο Θεός είναι μεγαλόψυχος και ελεήμων.
Σελ 174: Να πολεμάτε εναντίον όποιου δεν πιστεύει στον Θεό και στην Έσχατη Μέρα, καθώς και εναντίον όποιου δεν θεωρεί αθέμιτο ό,τι ο Θεός και ο Απόστολός Του απαγόρευσαν. Να πολεμάτε, επίσης, εναντίον των Εβραίων και των χριστιανών, οι οποίοι δεν πρεσβεύουν την πίστη της αλήθειας. Να πολεμάτε εναντίον τους, έως ότου όλοι πληρώσουν φόρο υποτέλειας και ταπεινωθούν.
Πανηγύρια στην τουρκία: «Γνωστή εφημερίδα μοιράζει… κοράνια»
Εμπρός για την ολοκληρωτική ισλαμοποίηση της Ελλάδας, γράφουν οι Τούρκοι με πανηγυρικά αφιερώματα στην είδηση ότι γνωστή ελληνική εφημερίδα, συγκεκριμένα το ΒΗΜΑ της οικογένειας Ψυχάρη, μοιράζει μαζί με το κυριακάτικο φύλο της και ένα Κοράνι για να… μάθουν οι Έλληνες τις βασικές αρχές του Ισλαμ. Μάλιστα!
Να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά γίνονται την ίδια ώρα που η ισλαμική λαίλαπα έχει αναστατώσει όλη την Ευρώπη, όπου καθημερινά γίνονται γνωστές ειδήσεις από φρικτά ισλαμικά εγκλήματα και ενώ καθημερινά εισέρχονται στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι που κανείς δεν ξέρει από πού κρατά η σκούφια τους.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά δημοσιεύματα, ήδη στην Ελλάδα υπάρχουν μόνιμα πάνω από 300.000 μουσουλμάνοι, χώρια από τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.
Συνεπώς, ολοταχώς βαδίζει η χώρα προς την ισλαμοποίηση της καθώς οι αριθμοί αυτοί προβλέπονται να αυξηθούν ραγδαία το επόμενο χρονικό διάστημα και έτσι δεν θα… χρειαστεί να κάνει τίποτα η Τουρκία για να διεκδικήσει τα «δίκαια» της στον ελληνικό εθνικό χώρο καθώς η Ελλάδα και μετά την λαίλαπα των τουρκικών σήριαλ που προετοίμασε το έδαφος, θα είναι ήδη μια προσφιλής ισλαμική χώρα.
Και όλα αυτά την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι προσπαθούν να βρουν την ελευθερία για να αποκαλύψουν την πραγματική θρησκευτική τους ταυτότητα.  ΠΗΓΗ
Αίσχος!

Την ώρα που ο ΔΟΛ δίνει δώρο το Κοράνι: Η Τουρκία κάνει έρευνες ανοιχτά της Εύβοιας!
Λίγες ημέρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού και την ιταμή τουρκική πρόκληση να αμφισβητηθεί η δικαιοδοσία της χώρας μας να ερευνήσει για τα συντρίμια του ελικοπτέρου, ο ΔΟΛ του Ψυχάρη χαρίζει το Κοράνι στο κοινό. Αυτή, όμως, έμελε να μην είναι η μόνη τραγική συγκυρία καταδεικνύουσα την κατάντια του μεταπολιτευτικού ελλαδικού προτεκτοράτου.
Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ, ενώ στην Κίναρο διεξάγονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αξιωματικών και στις Βρυξέλλες γινόταν η ανακοίνωση για τις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο, o τουρκικός Σταθμός Σμύρνης εξέδιδε μια NAVTEX (υπ’ αριθμόν 119/16) με την οποία γνωστοποιούνταν ότι το υδρογραφικό και ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει έρευνες μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια, τη Σκύρο, και τα Ψαρά.
Η τουρκία, ουσιαστικά, μέσω αυτών των κινήσεως αποσκοπεί πρώτον στην πρόκληση επεισοδίου και δεύτερον στην αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Η τουρκική πρόκληση, βεβαίως, γίνεται έναντι συνθηκών που παρότι δεν έχουν υπογραφεί από την τουρκία έχουν ισχύ εθιμικού δικαίου που την δεσμεύει.
Συνεπώς, το ελλαδικό προτεκτοράτο έχει την προφανή δικαιοδοσία να προβεί ακόμα και σε βύθιση του «Τσεσμέ», προκειμένου να διαφυλάξει την εθνική του κυριαρχία, όπως αντιστοίχως έπραξαν οι τούρκοι στην περίπτωση του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, έχοντας την πλήρη στήριξη του ΝΑΤΟ. Διαθέτουν, όμως, οι κυβερνώντες την πρέπουσα ευθιξία για να αντιμετωπίσουν αυτή την προσβολή ή θα πάνε κλαίγοντας στον γερμανό διοικητή Αιγαίου να παραπονεθούν;  ΠΗΓΗΗ μητέρα του 10χρονου αγοριού που βιάστηκε από ιρακινό σε πισίνα της Βιέννης μετάνιωσε που καλωσόριζε τους «πρόσφυγες» - ΒΙΝΤΕΟΗ μητέρα του 10χρονου αγοριού που βιάστηκε από έναν Ιρακινό σε πισίνα στην Αυστρία, σε συνέντευξή της λέει ότι μετάνιωσε που προέτρεπε τα παιδιά της να είναι φιλόξενα με τους «πρόσφυγες» και χαρακτήρισε την επίθεση του δράστη ως «απλά τερατώδη».
Η μητέρα του αγοριού, η οποία έφτασε στην Αυστρία ως μετανάστης στη δεκαετία του '90 από τη Σερβία κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, είπε ότι είχε διδάξει και τα πέντε της παιδιά, να προσφέρουν την ίδια φιλοξενία στους «πρόσφυγες» που είχε λάβει και η ίδια. Μετά την επίθεση κατά  του γιου άλλαξε στάση και ζητάει να μπει ο δράστης στην φυλακή και στη συνέχεια να απελαθεί!
Ενώ όταν άκουσε την απολογία του ιρακινού ότι ήταν μια «σεξουαλική έκτακτη ανάγκη», αμέσως ευχήθηκε να είχε προειδοποιήσει το γιο της για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και να μην εμπιστεύεται τους ξένους.  ΠΗΓΗ

Ρεσιτάλ  σκληρής αντιπολίτευσης από τον Δένδια: Είμαστε κατά των αγώνων των αγροτών και ψηφίζουμε τις τροπολογίες του Σύριζα
Ρεσιτάλ… σκληρής αντιπολίτευσης (σκληρής σαν… λιωμένο βούτυρο) έδωσε ο ψευτοδεξιός και… φασιστοφάγος (που έμεινε με την… όρεξη) Δένδιας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Βήματος», επί θεμάτων επικαιρότητας.
Έτσι, ερωτηθείς για τα επεισόδια αγροτών -αστυνομίας (που προκλήθηκαν λόγω της κυβερνητικής διαταγής στην αστυνομία, να εμποδίσει και να παρενοχλήσει όσο μπορεί τους αγωνιζόμενους αγρότες να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος…) ο πολύς Δένδιας καταδίκασε τους… αγρότες, επικαλούμενος μάλιστα και τον αρχηγό του:
«Μια πάρα πολύ επικίνδυνη κατάσταση είναι αυτή, για την οποία υπάρχουν πάρα πολύ συγκεκριμένες ευθύνες και υπαιτιότητες. Θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα μας και εγώ προσωπικά ούτε ενθαρρύνουμε ούτε αποδεχόμαστε την οποιαδήποτε άσκηση βίας. Έκκληση διατυπώνω σε όλους να υπάρχει αυτοσυγκράτηση, είναι κατανοητή η οργή και τα αιτήματα, αλλά η εκδήλωση βίας δεν βοηθάει κανέναν ή την πατρίδα».
Στην δε παρατήρηση, ότι η νουδούλα… δεν προσφέρει συναίνεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δένδιας άστραψε, βρόντηξε και… κατακεραύνωσε τους απληροφόρητους δημοσιογράφους: «Έρχομαι από τη Βουλή σήμερα, όπου ψήφισα τρεις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, διευκολύνοντάς τους, για να μην παραλύσει η χώρα και μάλιστα καλύπτοντας ευθύνες δικής τους καθυστέρησης…».
(ΥΓ): Σκάσε Μπουμπούκο!


Με συνοπτικές διαδικασίες ο Μητσοτάκης καρατόμησε τον εκλεγμένο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ - Εδώ δεν ισχύει η φαιδρή θεωρία της «αρχής του αρχηγού»;

Μπορεί η νέα ηγεσία της ΝΔ να θέλει να παρουσιάζει μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα του κόμματος, ενόψει της προσπάθειας συσπείρωσης για την πολύ δύσκολη συνέχεια που διαφαίνεται στον ορίζοντα, αλλά είναι τα ίδια τα γεγονότα που την διαψεύδουν πανηγυρικά.
Η απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στις 20 Μαρτίου σε εκλογή προέδρου της νεολαίας του κόμματος έφερε τα πρώτα σύννεφα μετά την εκλογή του. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης ανακοίνωσε την παραίτησή του αφήνοντας αιχμές προς την ηγεσία. Έτσι φαίνεται ότι και η νεολαία θα αποκτήσει τον δικό της μεταβατικό πρόεδρο. Φαβορί για την θέση φέρεται ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της νεολαίας Ανδρέας Τσώκος.
Ο Σάκης Ιωαννίδης σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι διαφωνεί με την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να ανακοινώσει διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ στις 20 Μαρτίου, προτού ολοκληρωθεί η θητεία του, όπως ορίζει το καταστατικό της νεολαίας. Αφήνει μάλιστα αιχμές για τη σχετική απόφαση του Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα λειτουργούν με βάση το καταστατικό τους κι όχι τις επιθυμίες τους ή τους προσωπικούς σχεδιασμούς των στελεχών τους, όσο υψηλό αξίωμα κι αν έχουν».
Ο απερχόμενος (και διωκόμενος στην ουσία) πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ πληρώνει το γεγονός ότι ανήκει στην καραμανλική πτέρυγα και στις εσωκομματικές εκλογές είχε στηρίξει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Φυσικά, κανείς στην προκειμένη περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσει με αρνητική διάθεση το φαιδρό επιχείρημα της «αρχής του αρχηγού», για την απόφαση Μητσοτάκη να καρατομήσει εσωκομματικά τον αρχηγό της νεολαίας της ΝΔ, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο στην ανήθικη και παράνομη προσπάθεια ποινικοποίησης του έντιμου και νόμιμου πολιτικού αγώνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τους πάσης φύσεως υποκριτές του «συνταγματικού τόξου». ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Το μπομπολικό «Έθνος» να κοιτάξει πως θα πληρώσει τους υπαλλήλους του και να μην συκοφαντεί την Χρυσή Αυγή


Γνωστός ο βίος και η πολιτεία του «Έθνους» στην εκστρατεία εμπάθειας και παραπληροφόρησης κατά της ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ επί σειρά ετών. Αντί όμως, να προσπαθούν με ιστορίες γι’ αγρίους, που κινούνται μεταξύ γραφικής γελοιότητας και ασύστολης συκοφαντίας, να ανακόψουν την ανοδική πορεία του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, ας κοιτάξουν οι υπεύθυνοι της φυλλάδας να είναι συνεπείς απέναντι στο υπαλληλικό τους προσωπικό.
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο «Παρόν» της Κυριακής, κάτω από τον τίτλο «Αφραγκίες» τα εξής:
«Στα όριά τους έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα Μπόμπολα, όπου η καθυστέρηση στη μισθοδοσία φθάνει πλέον του τρείς μήνες. Χωρίς καμία δέσμευση της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι ζουν με τα ψίχουλα των έναντι, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οργανωμένη αντίδραση.»
Γι’ αυτό, προφανώς, εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν μειώσει την τιμή της φυλλάδας στο 1 ευρώ, μπας και αυξήσουν κάπως την κυκλοφορία της. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη παράμετρος ως προς τις πολιτικές κατευθύνσεις και συμμαχίες του ομίλου Μπόμπολα.
Στο «Πρώτο Θέμα» αναγράφονται τα εξής:
«Αντιθέτως, σε φάση πλήρους εξομάλυνσης είναι εδώ και καιρό οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον έτερο πόλο εξουσίας στο MEGA, τον όμιλο Μπόμπολα, όπως εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει όποιος ξεφυλλίσει το «Έθνος», το οποίο φιλοξενεί συχνά συνεντεύξεις του κ. Τσίπρα (που έχει, αντιθέτως, αποκλείσει το MEGA) και η αντιπολίτευση την οποία ασκεί είναι εφάμιλλη της «Εφημερίδας των Συντακτών», κάποιες φορές δε ηπιότερη και από την «Αυγή». Δεν πέρασαν, άλλωστε, απαρατήρητοι οι ηπιότεροι από ποτέ τόνοι που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να περιγράψει -γενικώς και αορίστως- τη διεκδίκηση δημοσίων έργων από ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης.
Με μεσολάβηση, εξάλλου, από τα ηγετικά κλιμάκια του Πήγασου, του εκδοτικού βραχίονα της οικογένειας Μπόμπολα, που είναι σε αγαστή συνεργασία με τον πρωθυπουργικό περίγυρο, διευθετήθηκε η συμφωνία για… αποχή από το στούντιο των ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού του σχολιαστή Γιάννη Πρετεντέρη κατά τη συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Παππάς, ο οποίος απάντησε, όπως είχε συμφωνηθεί, μόνο σε ερωτήσεις της παρουσιάστριας Όλγας Τρέμη.»
Με άλλα λόγια, «όπου φυσάει ο άνεμος», όπως υποστηρίζεται ουσιαστικά στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», το οποίο παρουσιάζει το «Έθνος» ως εφάμιλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών» στην ουσιαστικά ανύπαρκτη αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση. Η διάθεση προσέγγισης (και) της νυν κυβέρνησης και η φιλική συμπεριφορά απέναντί της από τον όμιλο Μπόμπολα φτάνει σε τέτοιο σημείο ώστε να φροντίσουν να «θυσιάσουν» τον υπάλληλο του ΔΟΛ Πρετεντέρη από το δελτίο ειδήσεων του Mega, την  ώρα που έδινε συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Εντάξει, γνωρίζουμε ότι το χρήμα δεν έχει ιδεολογία, αλλά μην μας παριστάνουν και τους υπερασπιστές της Δημοκρατίας εκεί στο «Έθνος». Τα στενά συντηρητικά τους συμφέροντα υπερασπίζουν και κάτι τέτοιο είναι κατανοητό.
Γνωρίζουν, δε, πολύ καλά στο «Έθνος» (και όχι μόνον) ότι μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν προσκύνησε ούτε πρόκειται να προσκυνήσει την δύναμή τους, γι’ αυτό και είναι απολύτως αναμενόμενη αυτή η χρόνια και μόνιμη επίθεση εναντίον της. Θα ανησυχούσαμε αν έγραφαν «καλά λόγια» για εμάς…ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6360532099633398209

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item