Widgets

Έτσι εξαφάνισε την ελληνική αγροτιά η Ευρωπαϊκή Ένωση


Από την είσοδό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (τότε ΕΟΚ) το 1981, είχε εξυφανθεί σχέδιο προκειμένου η Ελλάδα να χάσει την αυτάρκεια που είχε σε πολλά προϊόντα (π.χ. σιτηρά, φρούτα, λαχανικά, κ.λπ.), ώστε να γίνουμε από εξαγωγική χώρα, εισαγωγική και να επικρατήσουν οι μονοκαλλιέργειες. Ποιος δεν θυμάται ότι στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, η Κοινότητα έδινε αφειδώς επιχορηγήσεις στους αγρότες μας προκειμένου να εγκαταλείψουν τα προϊόντα που παραδοσιακά καλλιεργούσαν στην γη τους και να στραφούν προς το βαμβάκι. Αποτέλεσμα είναι χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις που εξασφάλιζαν την επάρκεια σε βασικά είδη διατροφής, να μετατραπούν σε βαμβακοφυτείες.

Κάποια στιγμή, όμως, σε εφαρμογή του σχετικού σχεδίου, έκλεισε ο κρουνός των επιδοτήσεων και οι αγρότες, ειδικά των εύφορων περιοχών, βρέθηκαν σε αδιέξοδο καθώς δεν μπορούσαν να πωλήσουν το προϊόν τους σε τιμές που θα τους απέφεραν κέρδος. Παράλληλα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς υπερχρεώθηκαν στις τράπεζες, προκειμένου να αγοράσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την καλλιέργεια βαμβακιού, καπνού ή ροδάκινου. Έτσι, φτάσαμε στο σημείο η Ελληνική αγροτική παραγωγή να βαίνει προς αφανισμό, ανοίγοντας την όρεξη των πολυεθνικών που ορέγονται την γη μας.

Σταδιακά, χάθηκε και η εικόνα του παραδοσιακού αγρότη, ο οποίος πριν την έλευση της βιομηχανικής γεωργίας, ήταν πολυτεχνίτης από ανάγκη. Ανάλογα με την εποχή: έσπερνε, τρυγούσε, επισκεύαζε εργαλεία και αποθήκες, κλάδευε, έβοσκε τα ζώα του, ασχολιόταν με τον κήπο του κ.λπ. Δηλαδή, η δουλειά του ήταν πολύπλευρη και έτσι εξασφάλιζε πρώτα την τροφή του ιδίου και της οικογένειάς του και μετά διέθετε το περίσσευμα για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, χωρίς την ύπαρξη μεσαζόντων.

Όταν οι τελευταίοι μπήκαν στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης, οι τιμές εκτοξεύτηκαν στα ύψη, με τον καταναλωτή να πληρώνει το μεγαλύτερο κόστος. Παράλληλα, εξαφανίστηκαν, λόγω της εντατικοποίησης της παραγωγής, μοναδικές ελληνικές ποικιλίες. Η λύση, προκειμένου να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο και η χώρα να γίνει αυτάρκης σε προϊόντα που θα εξασφαλίζουν, χωρίς εισαγωγές, την αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων της, είναι η υποστήριξη της παραγωγής ντόπιων ποικιλιών και ρατσών, η ελεύθερη διακίνηση και η ανταλλαγή μεταξύ των παραγωγών και η μεταποίηση των προϊόντων από τους ίδιους τους αγρότες.

(Φ. 136)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ


Γιατί οι Έλληνες αγρότες πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους


Γιατί είναι η ίδια τους η ζωή. Η ίδια μας η ζωή. Γιατί η γη που καλλιεργούν, είναι η Ελλάδα μας. Γιατί αυτό το Χώμα το Ελληνικό, είναι τα σπλάχνα της. Όταν το σκάβουν για την σπορά, ακούν την Καρδιά της Ελλάδας να χτυπά και αυτός ο ήχος είναι το μήνυμά της, πως είναι ακόμα ζωντανή. Κανένας άλλος δεν πρέπει να την αγγίξει, να την βεβηλώσει, γιατί θα πονέσει. Κανένας ξένος δεν πρέπει να πάρει τους καρπούς της, να την εκμεταλλευτεί σαν άψυχο σώμα. Κανένας, εκτός από τα Ελληνικά Χέρια, δεν πρέπει να την σκαλίσει γιατί θα την πληγώσει. 


Κανένας, χωρίς την αγάπη, την φροντίδα, την υπομονή και την προστασία του Έλληνα Αγρότη που μόνο στα χέρια του το Όργωμα είναι ιεροτελεστία, επαφή Ψυχής με την Μάνα Γη. Αυτή η Γη, δεν πρέπει ποτέ να περάσει σε ξένα χέρια, αλλά ούτε να την εγκαταλείψουν οι Έλληνες Αγρότες και να την αφήσουν να στεγνώσει, να μαραθεί, να στειρωθεί, να μαραζώσει. Αυτή η Γη, έδωσε με τους καρπούς της ζωή στην Ελληνική Φυλή, ανάστησε το Ελληνικό Έθνος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δωρίθηκε στους Έλληνες από τους Θεούς, ευλογήθηκε από την Αθηνά με την Ελιά και βλάστησε το Στάχυ με την προστασία της Δήμητρας, από το σταφύλι, έδωσε το Νέκταρ στους Θεούς και το Κρασί στον Ελληνικό Λαό για την χαρά, για την γιορτή, για το Νάμα της Εκκλησίας.

Αυτή η Γη, δεν ποτίστηκε μόνο με το ευλογημένο νερό της. Αναρίθμητους αιώνες τώρα ποτίζεται και με το Ελληνικό Αίμα Ηρώων και Αγίων. Όλη η Ελληνική Γη, είναι σπαρμένη με τα Οστά των Προγόνων μας. Όπου και να σκάψεις θα βρεις Αρχαιολογικούς Θησαυρούς, τα αχνάρια του προαιώνιου Πολιτισμού μας που είναι όλη η Ιστορία μας, το Παρελθόν μας, το Παρόν μας και το Μέλλον μας. Είναι Γη ποτισμένη με ιδρώτα, αγωνίες, δάκρυα, αγώνες και Ελπίδες. Είναι η Γη των Πατέρων μας. Πρέπει να μείνει για πάντα σ’ εμάς. Στους Έλληνες. Στα Χέρια των Ελλήνων Αγροτών, με επιμονή και με κάθε θυσία.

Ούτε στους τοκογλύφους, ούτε στους αλλόφυλους λαθροεισβολείς – κατακτητές, ούτε σε ξένους παραγωγούς και τραπεζίτες. Αν χάσουμε την Ελληνική Γη, χάνουμε την Ελλάδα μας, χανόμαστε εμείς οι ίδιοι, όλοι μας.

Γι’ αυτό, Αγώνας για την Πατρίδα μας μέχρις εσχάτων!


Π.Ε.Β., Αθήνα – Κυψέλη, 8 Φεβρουαρίου 2016


(Φ. 136)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8261821913949850525

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item