Widgets

ΑΝΑΛΥΣΗ: Δεν υποχωρεί o Πούτιν! Η Ρωσία έτοιμη για πόλεμο με τους τούρκους


Ο στόχος για την Ρωσία είναι ορατός και διαφανής. Θα αποτρέψει με όλα τα μέσα εισβολή τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Συρία, τουρκικές δυνάμει που αν κινηθούν εννοείται ότι θα έχουν λάβει εντολή από τον Λευκό Οίκο. Η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι η Ουάσιγκτον έχει λάβει την απόφαση να αφήσει την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία να κλιμακώσουν την ένταση στην Μέση Ανατολή και να βοηθήσουν τους ισλαμιστές μισθοφόρους από την πλήρη κατάρρευση.

Οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοι τους προφανώς συμπεραίνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι πλέον ισχυρό ώστε να ανατρέψει τον Άσαντ και ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε συνεργασία με τον συριακό κυβερνητικό στρατό θα τους εξουδετερώσουν. Μια έκβαση του συμμοριτοπολέμου που ουδόλως συμφέρει στα νεοιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για την απειλή εισβολής των Τούρκων και των Σαουδαράβων, μια εισβολή που μετά βεβαιότητας θα οδηγήσει σε δραματική κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Συρία. Η Ουάσιγκτον με την ενέργεια αυτή της Άγκυρας θέλει να αποτρέψει την Ρωσία από μια καταφανή νίκη στην Συρία, η Τουρκία θέλει πάση θυσία να αποτρέψει την δημιουργία αυτόνομης κουρδικής ζώνης στην βόρεια Συρία, ενώ η Σαουδική Αραβία θέλει πάση θυσία να αποφύγει την αναρρίχηση του συμμάχου της Δαμασκού Ιράν σε περιφερειακή δύναμη.

Έτσι η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πλήρης από ασταθείς και επικίνδυνες γεωστρατηγικές ασυμμετρίες, ασυμμετρίες που πιθανόν να οδηγήσουν σε περιφερειακή σύγκρουση με την Ρωσία να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο, δηλαδή για πόλεμο με την Τουρκία και με το ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να χτυπήσει τουρκικά στρατιωτικά αεροδρόμια με πυραύλους cruise και με βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης, κάτι το οποίο οι Τούρκοι δεν μπορούν να αποτρέψουν και ούτε να προβούν σε αντίποινα. Επίσης η Ρωσία ήδη στέλνει στην αεροπορική βάση της Λατάκια, η οποία προστατεύεται από τα αντιπυραυλικά-αντιαεροπορικά συστήματα S-400, μεγάλο αριθμό μαχητικών Su-30 και Su-35 (γενιάς 4++), ενώ ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη είναι έτοιμα να μεταφέρουν στην Συρία μια αερομεταφερόμενη μεραρχία. Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται σε επιφυλακή, ρωσικά πολεμικά πλοία επιφανείας και υποβρύχια πλέουν προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον οι Ρώσοι το τελευταίο διάστημα έχουν εξοπλίσει τον συριακό στρατό με σύγχρονα άρματα μάχης Τ-90, με νέα συστήματα  βαρέων πυροβόλων, με ραντάρ και ελαφρύ οπλισμό, κάτι που δίνει την δυνατότητα στην Δαμασκό να αντιμετωπίσει ολοκληρωτικά τους τζιχαντιστές.

Η Τουρκία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει σε έναν συμβατικό πόλεμο με την Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να λάβει μια πολύ σοβαρή και σημαντική απόφαση. Είναι η Βορειοατλαντική Συμμαχία έτοιμη να πάει σε πόλεμο με την πυρηνική υπερδύναμη Ρωσία;

Θέλει το ΝΑΤΟ, θέλει η Ελλάδα ως μέλος αυτής της συμμαχίας, να προστατεύσει τα νεοοθωμανικά σχέδια της Άγκυρας και τα νεοιμπεριαλιστικά της Ουάσιγκτον; Είναι δύσκολο να φαντασθούμε ότι η συμμαχία θα πράξει κάτι τόσο ανόητο, αλλά δυστυχώς πόλεμοι έχουν κηρυχτεί στο παρελθόν για πολύ πιο ανόητες αιτίες.

Τα γεγονότα στο έδαφος της Συρίας προεξοφλούν μια περιφερειακή σύγκρουση, η οποία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε παγκόσμιο πόλεμο. Η Ουάσιγκτον, η Άγκυρα και το Ριάντ βρίσκονται σε μια παραληρηματική κατάσταση και είναι δύσκολο να αποδεχτούν ότι έχουν μετατοπιστεί στην ασθενέστερη γεωπολιτική πλευρά όσον αφορά την Μέση Ανατολή. Γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία πιθανότητα να κερδίσουν στην Συρία, εκτός και αν θέλουν να διακινδυνεύσουν έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Γ. Λιναρδής

www.xryshaygh.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι: "Ήλθε ο καιρός να διαλύσουμε την Τουρκία"

Κλιμακώνεται η ένταση στην Μέση Ανατολή: Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει την Συρία - Πολεμικό πλοίο με πυραύλους Cruise στέλνει η Ρωσία

ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ : ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ…ΝΕΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ! (βίντεο)


Το βίντεο δεν είναι από τις αρχές του εικοστού αιώνα όταν είχαν αρχίσει οι μεγάλες σφαγές- γενοκτονίες των χριστιανών της Μικράς Ασίας, αλλά από μια συνηθισμένη σημερινή εμφάνιση της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.

Με μια χαρακτηριστική παρέλαση, αυτό το τουρκικό στρατιωτικό σώμα τραγουδά τον ύμνο του ISIS, «ο Αλλάχ είναι ένας» και στη συνέχεια το πώς…θα σκοτώσουμε Κούρδους και Αρμένιους!!!

Με αυτά εμψυχώνεται ο στρατός στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, ενώ εμείς εδώ κοιμόμαστε τον ύπνο του… «προοδευτικού δικαίου».

Νομίζουν κάποιοι ότι με διάφορες απατηλές ψευδαισθήσεις και… παρδαλά λουλούδια, θα αντιμετωπίσουν αυτόν τον ξέφρενο και επεκτατικό σωβινισμό και συνομιλούν σα να μην συμβαίνει τίποτα με τους δολοφόνους της περιοχής μας και τους αμφισβητίες της εθνικής μας κυριαρχίας.

Τα λιγότερο, είναι εκτός τόπου και χρόνου.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


Ένας κυριολεκτικά μίνι παγκόσμιος πόλεμος γίνεται αυτές τις μέρες στις σφοδρές μάχες γύρω από την πόλη του Χαλεπιού που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση του πενταετούς αιματηρού εμφυλίου πολέμου στην Συρία, που θυμίζει τον ισπανικό εμφύλιο παραμονές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Σύμφωνα με εδικό δημοσίευμα αφιέρωμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, που επικαλείται και σχετικό όρθρο της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Liz Slay από την γνωστή αμερικανική εφημερίδα Wasgington Post στις μάχες του Χαλεπού συγκρούονται δυνάμεις από πολλές χώρες γεγονός που δίνει στην σύγκρουση αυτή τον χαρακτήρα ενός μίνι παγκοσμίου πολέμου, ή ακόμα χειρότερα, την πρόβα ενός γενικού παγκοσμίου πολέμου όπως είχε γίνει και με τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο.Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, στην πλευρά του καθεστώς ταυ Άσαντ πολεμούν έκτος από τους Σύριους, μαχητές από την λιβανέζικη Χετζμπολάχ, στρατιώτες και αξιωματικοί από το Ιράν, Σιϊτες από το Ιράκ και φυσικά οι Κούρδοι που έχουν συχνά και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Απ' την άλλη μεριά στην πλευρά των αντικαθεστωτικών εκτός από Σύριους σουνίτες, πολεμούν Τούρκοι, Σαουδάραβες, πολεμιστές από το Κατάρ και άλλα κράτη του Κόλπου, μουσουλμάνοι από την Αφρική και όπως αναφέρεται και Αμερικανοί ενώ υπάρχουν πληροφορίες για Πακιστανούς και Αφγανούς Σουνίτες εθελοντές που ενισχύουν τον λεγόμενο Συριακό Απελευθερωτικό Στρατό.

Χώρια από αυτά τα δυο στρατόπεδα, στο πλευρό των Τζιχαντιστών όπως αναφέρεται βρίσκονται μαχητές από 36 χώρες (!!!), γεγονός που προσδίδει στον στρατό των φανατικών μουσουλμάνων ένα καθαρά διεθνή χαρακτήρα.

Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί με άλλη βέβαια διάσταση στον ισπανικό εμφύλιο όπου εκτός από τους αριστερούς και δεξιούς Ισπανούς πολεμούσαν μαχητές από όλη σχεδόν την Ευρώπη και στα δυο στρατόπεδα, προαναγγέλλοντας τον ακολουθήσαντα δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο

Μονό που στην περίπτωση της Συρίας, αν ακολουθήσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ο τέταρτος θα γίνει με…πέτρες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


ΕΚΤΑΚΤΟ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΖΙΡΛΙΚ!


Είναι δύσκολο πλέον να παρακολουθήσει κανείς τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας, καθώς γίνονται ολοένα και πιο πρωτοφανείς, προφανώς διακατεχομένη από ένα όλο και μεγαλύτερο άγχος για την προοπτική που διαγράφεται έντονη, αυτονόμησης των Κούρδων που θα παρασύρει και την ίδια σε ένα απερίγραπτο χάος.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, που εκφράζει την τουρκική κυβέρνηση, η Τουρκία προσανατολίζεται στο να κλείσει οριστικά την μεγάλη αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ στους Αμερικανούς, καθώς συνεχίζεται από αυτούς η με κάθε μέσο βοήθεια προς τους Κούρδους της Συρίας που η Άγκυρα, σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον, τους χαρακτηρίζει σαν τρομοκράτες.

Συγκεκριμένα στο παρασκήνιο της τουρκικής πρωτεύουσας αναφέρεται ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι οργισμένη με τις ΗΠΑ γιατί με την πρόφαση των επιθέσεων κατά των Τζιχαντιστών στην Συρία, βοηθά με οπλικά συστήματα ακόμα και με έμπειρους στρατιωτικούς εκπαιδευτές τα ένοπλα σώματα του PYD, δηλαδή των Κούρδων της Συρίας.

Η μέχρι τώρα χρήση από τους Αμερικανούς της βάσης του Ιντζιρλίκ, σύμφωνα με την Άγκυρα, έχει αποβεί υπέρ των Κούρδων του PYD και κατά προέκταση υπέρ του ΡΚΚ, με το οποίο τελευταία ο τουρκικός στρατός διεξάγει εντονότατες μάχες σε όλη την νοτιοανατολική Τουρκία.


Μάλιστα υπάρχουν υποψίες ότι και στο ΡΚΚ υπάρχουν Αμερικανοί εκπαιδευτές που βοηθάνε την οργάνωση στον αγώνα της για αυτονομία από το τουρκικό καθεστώς, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι στο Kandili, δηλαδή στην έδρα του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, βρίσκονται Αμερικανοί αξιωματικοί που στηρίζουν τον αγώνα των Κούρδων.

Η κίνηση αυτή είναι μια πολύ σοβαρή ρωγμή στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και στο καλύτερο επίπεδο τους, αλλά τώρα με αφορμή το κουρδικό πραγματικά κλονίζονται με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Άραγε εμείς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε με κάποιο τρόπο αυτή την εξέλιξη?


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ…ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!


Σκληρή γλώσσα προς την τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της ρώσικης Δούμας, ο Konstantin Kosaçev, ο οποίος απεύθυνε ανοιχτή απειλή ότι στην περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τις απειλές της να εισβάλλει στην Συρία, τότε θα ανοίξει συγχρόνως τρία μέτωπα από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, (εφημερίδα Türkiye), ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της ρωσικής Δούμας απείλησε ότι η Τουρκία κινδυνεύει να ανοίξει τρία μέτωπα, ένα με την Συρία, δεύτερο με το Ιράν και τρίτο από την Μαύρη Θάλασσα όπου οι Ρώσοι δεν θα χαριστούν στις οπορτουνιστικές κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας, ( από Αιγαίο ???).

Αναφερόμενος ο Konstantin Kosaçev στην σημερινή δήλωση του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πήγε στο Κίεβο ζητώντας στρατιωτική συνεργασία προκαλώντας ακόμα περισσότερο την Ρωσία, ότι αν οι Κούρδοι προχωρήσουν στην κατάληψη του Azez, τότε η Τουρκία θα επέμβει γιατί δεν θα επιτρέψει την ένωση των Κούρδων της ανατολικής Συρίας με τον δυτικό κουρδικό θύλακα του Afrin.


Η Μόσχα επιπροσθέτως φαίνεται άκρως εξοργισμένη με την Άγκυρα από την σημερινή επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, όπου είχε συναντήσεις με την ηγεσία των Τατάρων της Κριμαίας υποσχόμενος την αμέριστη τουρκική στήριξη στον αγώνα τους για την «απελευθέρωση» της Κριμαίας από τον ρωσικό στρατό.

Όπως φαίνεται κάπου έχουν ξεφύγει στην Άγκυρα και παίζουν πολύ επικίνδυνα με την φωτιά. Να δούμε που θα οδηγήσει αυτό το παιχνίδι αν και κάποιοι προβλέπουν όχι καλό τέλος για τον ίδιο τον Ερντογάν.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ 7557075606356062083

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item