Widgets

Χρυσάφι στα πόδια του σουλτάνου για να στέλνει στην Ευρώπη εκατομμύρια λαθρομετανάστες: 5 δισ. ευρώ απαιτεί τώρα ο Ερντογάν!


Αρχίζει και πάλι τους εκβιασμούς η τουρκία για να καταφέρει να αποσπάσει άλλα δυο δισ. , δηλαδή να λάβει συνολικά 5 δισ. με αφορμή το μεταναστευτικό. Ήδη ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα στον ελεγχόμενο τουρκικό Τύπο που εξηγούν γιατί τα 3 δισ. που θα πάρει η Τουρκία δεν φτάνουν...

Επιπλέον το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik σε δημοσίευμα του επικαλείται πληροφορίες ευρωπαίου διπλωμάτη στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο οποίος υποστηρίζει πως η Τουρκία παρά τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες, στοχεύει να πάρει 5 δισ. ευρώ, αυξάνοντας την πίεση στην Ευρώπη, η οποία αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μια τεράστια κρίση.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη αρχίσει οι πιέσεις του τουρκικού Τύπου, όπως για παράδειγμα το δημοσίευμα του δημοσιογράφου της εφημερίδας Milliyet Güngör Uras, ο οποίος με δημοσίευμά του στις 28 Ιανουαρίου, ουσιαστικά υποστηρίζει ότι τα 3,3 δισ. ευρώ είναι λίγα και η χώρα του είναι ριγμένη.

Αναλυτικά ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει:

"Οι Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως η Γερμανία, θέλουν οι πρόσφυγες που μέσω της Ελλάδος μεταβαίνουν στην Ευρώπη, να προλαμβάνονται στην Τουρκία και περιμένουν τα εξής: Η Τουρκία να λάβει τέτοια μέτρα που οι πρόσφυγες να μην μπορούν να φύγουν από την Τουρκία, είτε μέσω θαλάσσης είτε από τη ξηρά. Όσοι πρόσφυγες εισήλθαν και όσοι θα εισέλθουν, να τους φροντίζει η Τουρκία και να τους εξασφαλίσει δυνατότητες απασχόλησης και σίτισης. Στην περίπτωση που κάποιοι από τους πρόσφυγες συμβεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να εισέλθουν σε χώρες της Ευρώπης, αυτούς να τους αποδέχεται η Τουρκία (επανεισδοχή). Αυτά να τα αποδεχτεί η Τουρκία. Η Τουρκία για να τα κάνει αυτά: Στην Τουρκία θα πληρωθεί εφάπαξ το ποσό των 3,3 δισ. δολαρίων. Δείχνουν ότι θα διευκολυνθούν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, που επί σειρά ετών σέρνονταν και είχαν μπει στην κατάψυξη. «Υπόσχονται» στους Τούρκους την δυνατότητα πραγματοποίησης ταξιδιών χωρίς βίζα.

Με την εφάπαξ δόση των 3,3 δισ. δολαρίων, δεν γεμίζει το δόντι της Τουρκίας. Ίσως να κλείνει ένα μηνιαίο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών (έλλειμμα εξωτερικού συναλλάγματος). Όμως δεν υπάρχουν χρήματα στη μέση και ελπίζουν να συλλέξουν. Στις σχέσεις με την ΕΕ, τα «βέτο» υπάρχουν. Δεν μπορούν ν’ ανοίξουν νέα κεφάλαια. Ωστόσο είναι υψηλές οι προσδοκίες, έναντι του τόσου πανικού των Ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στους πρόσφυγες, ώστε ν’ αναγνωρίζουν το δικαίωμα στους Τούρκους για την απαλλαγή από τη θεώρηση της βίζας. Οι Ευρωπαϊκές χώρες, όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 25-35 χιλιάδες δολάρια, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αντέξουν το φορτίο του 1,5 εκατομμυρίου προσφύγων, όμως δεν λαμβάνουν υπόψη το φορτίο της Τουρκίας, που το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 10000 δολάρια, που επί 4 χρόνια φροντίζει τα 2,5 εκατομμύρια προσφύγων.

Και ενώ στις Ευρωπαϊκές χώρες συζητείται το πώς θα αποτραπεί η εισροή προσφύγων στις χώρες τους και κυρίως στη Γερμανία, δεν εξετάζουν για το πως διαβιώνουν 2.290.000 πρόσφυγες στην Τουρκία, 1.070.000 στο Λίβανο και 630.000 στην Ιορδανία. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές: Οι άστεγοι, άνεργοι και πεινασμένοι άνθρωποι, οι οποίοι αναζητούν εργασία για να μπορέσουν να επιβιώσουν, αυτές τις δυνατότητες εργασίας και απασχόλησης δεν μπορούν να τις επιτύχουν στις χώρες μετανάστευσης. Ο δρόμος άνοιξε και η μετανάστευση θα συνεχιστεί. Οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν το κεφάλι τους, θα συνεχίσουν να φθάνουν στις εύπορες χώρες.

Η Τουρκία έγινε ένα στρατόπεδο προσφύγων - αλλά δεν θα γίνει φυλακή. Προσέχουμε όσους πρόσφυγες έμειναν και εργαζόμαστε στο να τους δώσουμε δυνατότητες εργασίας και απασχόλησης. Όμως το να κόψουμε το δρόμο όσων θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες και αυτών που θα πάνε να τους δεχόμαστε πίσω, αυτό δεν πρέπει να το ζητήσουν από την Τουρκία. Στις συνομιλίες για τους πρόσφυγες, ο χρονικός προσδιορισμός έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και η χορήγηση 3,5 δις δολαρίων ως βραβείο, είναι κάτι που δεν ταιριάζει ούτε σε μας αλλά ούτε και στους Ευρωπαίους. Οι Ευρωπαίοι δεν σκέφτηκαν καλά το τέλος...

Η Τουρκία είναι ένας δρόμος προσφυγιάς. Υποχρεώθηκαν να πάρουν το δρόμο για την Ευρώπη και δια μέσου της Τουρκίας, βγήκαν στο δρόμο. Η Τουρκία συνεχίζει να ασχολείται με τους πρόσφυγες που έμειναν σ’ αυτή.  Αλλά πως μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποιον που δοκιμάζει τον κάθε δρόμο, για να πάει στην Ευρώπη; Γιατί η Τουρκία να πάρει πίσω τους πρόσφυγες που δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι;

Όταν δεν μπορεί να τους θρέψει η Γερμανία και να τους δώσει εργασία, η Τουρκία πως θα τους θρέψει; Πώς θα βρει δουλειά σ’ αυτούς; Γιατί η Τουρκία να μετατραπεί ως χώρα, σε στρατόπεδο προσφύγων;".

Στο τέλος θα κάνουν την Ελλάδα ένα απέραντο γκέτο λαθρομεταναστών και παράλληλα θα έχουν χρυσώσει την Τουρκία που θα συνεχίζει να πλημμυρίζει την Ευρώπη με λαθρομετανάστες. 

www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ-ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ 3717441382453461173

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item