Widgets

Κατάργηση της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών επιχειρεί ο άθεος Φίλης


Ένα ακόμη δείγμα του εθνομηδενισμού που χαρακτηρίζει τόσο τον ίδιο όσο και την κυβέρνηση έδειξε ο υπουργός Παιδεία Νίκος Φίλης, ο οποίος «ξαναχτύπησε» με εγκύκλιό του, αυτήν τη φορά για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα, ο κ. Φίλης είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα με εγκύκλιο με την οποία ζητούσε να πραγματοποιηθούν σήμερα στα σχολεία εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, την ώρα που για τη Γενοκτονία των Ποντίων η άποψή του είναι ότι πρόκειται για «αιματηρή εθνοκάθαρση»!

Χθες, λοιπόν, ο υπουργός Παιδείας, που δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να… απαλείψει από τα σχολεία οτιδήποτε έχει σχέση με τη θρησκεία (απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά, ακόμη και έμμεση κατάργηση του μαθήματος), με εγκύκλιό του μετέτρεψε σε «προαιρετικές» τις εορταστικές εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με τη δικαιολογία ότι φέτος η 30ή Ιανουαρίου πέφτει Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε οριστεί για όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκκλησιασμός και, στη συνέχεια, δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Κατάργηση της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών επιχειρεί ο άθεος Φίλης

Φέτος, όμως, στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται χαρακτηριστικά «για τα μεν δημοτικά σχολεία, ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών θα γίνει τις δύο πρώτες ώρες της παραμονής της εορτής, δηλαδή την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, όπου αυτές προβλέπονται, σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, θα συνεχιστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων».

Για τα γυμνάσια και τα λύκεια, όμως, υπάρχει εξαίρεση και ο εορτασμός μετατρέπεται σε «προαιρετικός». Στην εγκύκλιο επισημαίνεται πως οι «σχολικές μονάδες δύναται να πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, κατά τις δυο τελευταίες διδακτικές ώρες».

Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς η εγκύκλιος του Φίλη επιχειρεί, δια της πλαγίας οδού, την κατάργηση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.
Έχουμε ξανατονίσει και στο παρελθόν ότι όσο ασυνεπής έχει φανεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις προεκλογικές υποσχέσεις για αντιμνημονιακή διακυβέρνηση και ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων (υποσχέσεις με τις οποίες άλλωστε κέρδισε τις εκλογές  τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Σεπτέμβριο του 2015) τόσο συνεπής είναι στην εφαρμογή της εθνομηδενιστικής της ατζέντας. Δηλαδή, αποδόμηση της Ιστορίας, περιθωριοποίηση της Ορθοδοξίας, καλλιέργεια της διεθνιστικής και πολυπολιτισμικής συνείδησης, μετατροπή του ομοιογενούς Λαού της χώρας σε ετερογενή πληθυσμό κ.ο.κ.

Η κίνηση του ηθικού και πολιτικού παχύδερμου Φίλη για την κατάργηση ουσιαστικά του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών αποτελεί ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο που ετοιμάζουν για την Ελλάδα οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και του εγχώριου υπηρετικού πολιτικού προσωπικού της.

Γιώργος Μάστορας 

www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 2750171038264697209

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item