Widgets

Καταργεί και την δωρεάν Παιδεία ο μνημονιακός Σύριζα: «Να μπουν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία»!«Πρώτη φορά αριστερά» και στην κατάργηση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, η οποία γίνεται πλέον μόνο υποχρεωτική! Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης προτείνει την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, με την παράλληλη διεύρυνση των ωραρίων λειτουργίας τους. Κοστολογεί, μάλιστα, την επιβάρυνση της μέσης οικογένειας στα 600 ευρώ τον χρόνο ανά μαθητή.

Συγκεκριμένα σε άρθρο του στην "Αυγή" λέει, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση. Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ. Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα».

Φαίνεται ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγική καρέκλα της ΝΔ οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο να προσπαθεί να την ξεπεράσει σε κηρύγματα φιλελεύθερης «απελευθέρωσης». Ένας θεσμός δεκαετιών, το δωρεάν δημόσιο σχολείο, το οποίο έγινε ακριβώς για να μπορούν όλοι οι Έλληνες να στέλνουν τα παιδιά τους στα θρανία δίχως οικονομική επιβάρυνση, φαίνεται ότι καταργείται πια και μάλιστα από μια αριστερή κυβέρνηση, η οποία φροντίζει με τον δικό της τρόπο να τον κονιορτοποιήσει και να τον διαλύσει.

Ταυτόχρονα, με τις ενέργειές της γελοιοποιεί πλήρως και το περιβόητο σύνθημα της «γενιάς του Πολυτεχνείου», το γνωστό «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Μετά τα Μνημόνια που έκαναν το ψωμί ψωμάκι, και την κατοχή της Χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους που στέρησαν εκ νέου την ελευθερία της Χώρας, φαίνεται ότι τώρα θα σαρωθεί και κάθε εναπομείνασα έννοια Παιδείας με την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία.

Μια εξωφρενική πρόταση, την οποία πιθανότατα ούτε ο πιο ακραίος φιλελεύθερος δεν θα διανοούνταν να σκεφτεί, έρχεται τώρα στην επιφάνεια από την εθνομηδενιστική και αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και έχουμε πολλά ακόμη να δούμε μπροστά μας…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ 660544552512123767

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item