Widgets

Οι ανθέλληνες καταστρέφουν την Παιδεία: Ζητούν κατάργηση των Θρησκευτικών, της εθνικής συνείδησης και της λέξης “Έλληνας”


Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο να δίνει «μπόι» στον κάθε… πικραμένο και να τον αναγορεύει σε ισότιμο συνομιλητή του, προσδίδοντάς του θεσμικές αρμοδιότητες, καλά κρατεί.

Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά: “Σάλο έχουν προκαλέσει οι προτάσεις της ομάδας Reform Education Now (REN), η οποία αποτελείται από έξι πρωτοετείς φοιτητές, ενώ (εύλογα) ερωτήματα δημιουργεί και η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να δώσει βήμα στα μέλη της προσκαλώντας τα να παρουσιάσουν τις θέσεις του στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία. Η ομάδα REN θα συμμετάσχει στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Τα μέλη της REN, μεταξύ άλλων, προτείνουν την κατάργηση ή τη μετατροπή των ΤΕΙ σε επαγγελματικές σχολές, ανοιχτά σχολεία έως τις 9 το βράδυ αλλά και τα Σαββατοκύριακα και… αντικατάσταση της λέξης «Έλληνες» στο Σύνταγμα με την έκφραση «μόνιμοι και νόμιμοι κάτοικοι της Ελλάδος».

Τα μέλη της ομάδας REN «τα βάζουν» και με τη θρησκεία, προτείνοντας να αντικατασταθεί η «εθνική και θρησκευτική συνείδηση» από τη φράση «καλλιέργεια ανθρωπιστικής δημοκρατικής και κοινωνικής συνείδησης». Ζητούν, ακόμα, τη θέση των Θρησκευτικών να πάρει το μάθημα Ηθική και Φιλοσοφία, ενώ στο στόχαστρό τους μπαίνει και η πρωινή προσευχή, για την οποία δηλώνουν ότι «είναι αρμοδιότητα της κάθε σχολικής κοινότητας».

Σύμφωνα με την ομάδα REN, η συμμετοχή των σχολείων στις παρελάσεις θα πρέπει να πραγματοποιείται ύστερα από απόφαση της μαθητικής κοινότητας, ενώ τα σχολεία θα πρέπει να μένουν ανοιχτά καθημερινά έως τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, «ώστε να εξυπηρετήσουν μαθητές, καθηγητές ή απλούς πολίτες, υπό την επίβλεψη σχολικού φύλακα».”

Αναμφίβολα, πολύ «προχωρημένες» απόψεις, οι οποίες σ’ άλλες εποχές μπορεί να προκαλούσαν απλώς τον γέλωτα, σήμερα όμως, με την επιβολή του εθνομηδενισμού ως επίσημης κυβερνητικής πολιτικής, αποτελούν κυρίαρχη κατάσταση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για όσο διάστημα μείνει ακόμη στην εξουσία θα προσπαθήσει να αφήσει ως μόνιμο φαινόμενο καθετί που αποσκοπεί στην εθνική αποδόμηση της Χώρας.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτές οι αντεθνικές προτάσεις των φοιτητών της REN μπορεί να προέρχονται από τον διεθνισμό της αριστεράς, αλλά θα μπορούσαν άνετα να προσυπογραφούν και από τον κοσμοπολιτισμό του φιλελευθερισμού. Γι’ αυτό άλλωστε, η ΝΔ μόνο αρνητικά δεν πρόκειται να δει το όλο ζήτημα, καθώς η ολοκληρωτική φιλελευθεροποίησή της σε εθνικά και κοινωνικά ζητήματα  συνάδει με την επικρότηση τέτοιων απαράδεκτων θέσεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

www.xryshaygh.com


Σελίδες της Ιστορίας που θέλουν να κάψουν οι συριζαίοιΣελίδες της Ιστορίας που θέλουν να κάψουν οι συριζαίοι

Μια μικρή ανασκόπηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους τούρκους, την οποία αρνήθηκε ο Φίλης και έσπευσαν να τον υπερασπιστούν οι αντεθνιστές της αριστεράς και της ψοφοδεξιάς.

Αύγουστος του 1923, με την βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης, γερμανών συμβούλων και των δήθεν συμμαχικών δυνάμεων της Ελλάδας (Αγγλία-Γαλλία), ο Μουσταφά Κεμάλ έχει ήδη ολοκληρώσει το εργό του: περίπου 360,000 Πόντιοι έχουν εξοντωθεί και ο υπόλοιπος ελληνικός πληθυσμός εκτοπίζεται από την Πατρίδα του. Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες μετρούσαν νεκρούς αδερφούς, πατέρες, βιασμένες μάνες και κόρες την ίδια στιγμή ο Κεμάλ αναφωνεί: «Επιτέλους τους ξεριζώσαμε».

Η έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου θα σημάνει την γενική επιστράτευση στην Τουρκία, οι Πόντιοι είναι οι μόνοι που αρνούνται να καταταχτούν στον τουρκικό στρατό. Οι «λιποτάκτες» που βρέθηκαν απαγχωνίστηκαν ενώ οι υπόλοιποι παίρνουν τον δρόμο για τα βουνά.

Το ανθελληνικό πρόσωπο της Τουρκίας παίρνει σάρκα και οστά στην Σαμψούντα και στην Πάφρα: στο όνομα της «ασφάλειας του κράτους» μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού του Πόντου μετακινείται στην ενδοχώρα μέσω των περιβόητων ταγμάτων Αμελέτ ταμπουρού. Τα τάγματα αυτά δεν ήταν τίποτα άλλο από τάγματα εξόντωσης όπου μεγάλος αριθμός γυναικόπαιδων οδηγήθηκε μέσα σε παγετώνες από τόπο σε τόπο με μόνο σκοπό να πεθάνουν στον δρόμο, χωρίς να υπάρχει ένας τελικός προορισμός, ο τελικός προορισμός ήταν ο θάνατος. Και αυτός ο θάνατος, το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα ερχόταν αργά και βασανιστικά γιατί πέραν των κακουχιών αυτό το ποτάμι ελληνικών ψυχών δεχόταν καθημερινά επιθέσεις από οργανωμένες ομάδες τούρκων (Τσέτες - Οσμανλήδες), οι οποίοι επάνω στο ανθελληνικό μένος βίαζαν και δολοφονούσαν γυναίκες, μικρά παιδιά (κορίτσια-αγόρια) και γέρους σε καθημερινή βάση.

Τον Φεβρουάριο του 1918 οι μπολσεβίκοι ανταποδίδουν την υποστήριξη του παντουρκικού κινήματος που δρούσε στη Ρωσία κατά την Οκτωβριανή Επανάσταση, εγκαταλείποντας την Τραπεζούντα στην εκδικητική μανία των Τούρκων.

Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του έχοντας σαν αρχηγό τον αιμοσταγή Τοπάλ Οσμάν.

Ο Κεμάλ μεταξύ άλλων αναφέρει στον Οσμάν: «Aφού έχεις την υποστήριξη του τουρκικού λαού, φτιάξε αμέσως την οργάνωσή σου, πάρε το αξίωμα του αρχηγού, ώστε η πόλη να βρίσκεται εμπράκτως υπό την κατοχή τη δική σου και των ανθρώπων σου. Aντί να φύγεις εσύ και να πάρεις τα βουνά, ας φύγουν οι Πόντιοι και οι Pωμιοί. Mε την πάροδο του χρόνου και μόλις θα έχουμε ενδείξεις ότι παρανομούν θα τους καθαρίσουμε όλους».

Ο Τοπάλ Οσμάν με την έγκριση των τουρκικών κυβερνήσεων εξαπολύει τα τάγματά του για να εξοντώσει πλήρως τον ποντιακό ελληνισμό. Μεταξύ των βαρβαροτήτων που συντελέστηκαν όπως οι βιασμοί και οι δολοφονίες καθημερινό φαινόμενο ήταν και η 18ωρη ακατάπαυστη εργασία, η γυμνή πεζοπορία κάτω από δριμύ χειμωνιάτικο ψύχος κ.ά.

Και όλα αυτά γινόταν υπό το βλέμμα των συμμάχων της Ελλάδας. αξίζει να αναφερθεί πως ο Άγγλος ύπατος αρμοστής στην Κωνσταντινούπολη σερ Ραμπολντ σ' ένα σημείο της αναφοράς του προς την κυβέρνηση του, με ημερομηνία 10 Μαΐου 1922 επισημαίνει: «Νέες αποτρόπαιες εξορίες άρχισαν σ' όλα τα μέρη της Μικρασίας... Τα 2/3 των εξόριστων είναι γυναίκες και παιδιά... Ένας συνεργάτης του είδε και μέτρησε 1500 πτώματα στο δρόμο προς Χαρπούτ. Στην Αμερικανική Επιτροπή Περίθαλψης Εγγύς Ανατολής δεν επέτρεψαν να περιμαζέψει τα παιδιά, των οποίων οι γονείς πέθαναν πάνω στο δρόμο...»

Μαρία Σιδηροπούλου

Από το στο όγδοο τεύχος του περιοδικού "Μαίανδρος" 

www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 2781256765235867456

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item