Widgets

Μας φοράνε φέσι - Για "ειρηνική" συνύπαρξη Μουσουλμάνων και Χριστιανών στην Κύπρο μιλάει ο Νταβούτογλου


Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υποτακτικό του, Μουσταφά Ακιντζί μετά την ολοκλήρωση των επαφών τους, των διευρυμένων συνομιλιών και του γεύματος εργασίας, δήλωσε: «Στόχος όλων μας είναι, σε αυτή τη λύση να παρουσιάσουν ένα ωραίο παράδειγμα συμβίωσης που να βασίζεται στη διζωνικότητα, στο δίκαιο και την πολιτική ισότητα, στη βάση δύο ιδρυτικών πολιτειών και τη δημιουργία μιας νέας Κυπριακής Δημοκρατίας».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Νταβούτογλου πρόσθεσε επίσης ότι: «Θεωρούμε και εμείς ότι ήρθε η ώρα να μεταφέρουμε και στο νησί τη θετική ατμόσφαιρα που είδαμε εκεί και να κάνουμε βήματα για να δημιουργήσουν από κοινού ξανά μια ειρηνική ατμόσφαιρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο οι Τούρκοι, οι Έλληνες και οι Ε/κ, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς από τα βάθη της ιστορίας μέχρι σήμερα».

Το ότι ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε σε Τούρκους, εννοώντας αυτούς που διαμένουν στα εδάφη μας, διαχωρίζοντας επιπλέον το ελληνικό έθνος αλλά και γηγενή λαό της Κύπρου σε Ε/κ και Έλληνες σαν να είναι δύο διαφορετικές εθνικές οντότητες, είναι ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει - ένα είδος προοικονομίας για το τι επιδιώκουν να συμβεί μετά τον κατακερματισμό της πατρίδος μας.


Το καίριο σημείο της τοποθέτησής του όμως, είναι η προώθηση της διζωνικής λύσης η οποία θα βασίζεται στη βάση πολιτικής ισότητας, θέσεις που συνυπογράφει απόλυτα ο ηγετίσκος, Ανανστασιάδης. Αυτό και μόνο θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους αδαείς υποστηρίζουν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ωσάν μια θεόσταλτη δίκαιη λύση.

Ακόμα και σε έναν παντελώς άσχετο από πολιτική, που δεν κατανοεί τι σημαίνει και τι συνέπειες θα επιφέρει η λύση αυτή, μόνο το γεγονός ότι προωθείται από την Τουρκία, που είναι πασίγνωστο ποιές προθέσεις έχει για την Κύπρο, θα έπρεπε να ήταν αρκετό για να απορριφθεί.

Ο υποκριτής Νταβούτογλου συνέχισε την επικοινωνιακή παράσταση, την οποία στοιχηματίζουμε ότι μετά θα έβλεπε και θα γέλαγε με τον εμπαιγμό που γίνεται εις βάρος μας, λέγοντας πως: «Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, πλάι-πλάι σε ειρήνη στην Κύπρο, θα είναι ένα ωραίο παράδειγμα στη Μέση Ανατολή και ευκαιρία για με νέα εποχή στην Ευρώπη όπου η ισλαμοφοβία έχει διαδοθεί και αυξηθεί, όπως σημείωσε». Το ποιος υπόθαλψε βεβαίως το αδηφάγο τέρας ονόματι ''Ισλαμικό Κράτος'' απέφυγε να μας το πει... σημαντική παράλειψη...


Αυτό ακριβώς που έχει διαδοθεί και αυξηθεί στην Ευρώπη - κυρίως τα τελευταία έτη - είναι η ισλαμική τρομοκρατία και οι βαρβαρότητες εις βάρος Χριστιανικών πληθυσμών, ειδικά σε περιοχές που επιδιώχθηκε ειρηνική συνύπαρξη με Μουσουλμάνους, κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί μάθημα για εμάς και παράδειγμα προς αποφυγήν, και όχι να προωθείται ως λύση. Πρόσφατα είδαμε τα ολέθρια αποτελέσματα που είχε η «συμβίωση» με Μουσουλμάνους, και το πόσο… ανεκτικοί είναι στη διαφορετικότητα.

Αλλά για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς τις τουρκικές επιδιώξεις, ας δούμε λίγο πόσο ειρηνιστής είναι ο Νταβούτογλου. Πρόκειται για τον συγγραφέα του βιβλίου «Το στρατηγικό βάθος, Η διεθνής θέση της Τουρκίας» στο οποίο διατυπώνει ένα στρατηγικό σχέδιο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος, για το πώς να καταστεί η γενοκτόνος Τουρκία μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως.

Αυτός είναι ο κύριος που μας μιλάει για ειρηνική συνύπαρξη Μουσουλμάνων και Χριστιανών στην Κύπρο.

Έλληνα ξύπνα, σου φοράνε φέσι!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 1582419080914488971

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item