Widgets

Ο Ακιντζί τροποποιεί κατά το δοκούν τη θέση του για την ημερομηνία της λύσης - Βρήκε και τα κάνει


Ιδιαίτερα... δύσκολη υπόθεση η λύση, πριν τις εκλογές Μαΐου, δηλώνει τώρα ο ψευδοηγέτης σε αντίθεση με τον ανεκδιήγητο κοινοτάρχη μας που αδικαιολογήτως πλέει σε πελάγη ευτυχίας, ότι η λύση διαφαίνεται να προβάλλει στον ορίζοντα. 
Μιλώντας στον τουρκικό τύπο, ο Μουσταφά Ακιντζί, για πρώτη φορά δείχνει να τροποποιεί τη θέση του σχετικά με την... τελική ημερομηνία επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, θέλοντας παρά ταύτα όμως να περάσει ακόμη μία φορά τη γραμμή ότι η τ/''κ'' πλευρά καθορίζει τα χρονοδιαγράμματα και κάνει το ''παιχνίδι''. 

Όπως δήλωσε, αποδέχεται ότι η λύση του Προβλήματος εντός των επόμενων μηνών είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι, κατέβαλλαν προσπάθειες για να έλθει άμεσα η λύση, αλλά για την ακρίβεια, η επίλυση λύσης εντός των επόμενων μηνών δεν είναι τόσο εφικτή. Όμως, υπάρχουν ορισμένες φυσικές ημερομηνίες. Για παράδειγμα, το Μάιο στο Νότο, όπως είπε, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Οι εκλογικές περίοδοι είναι ευαίσθητες χρονικές περίοδοι, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, για το λόγο αυτό, εάν καταστεί εφικτό να επιλυθεί το Κυπριακό πριν την ημερομηνία αυτή, θα ήταν για το καλό όλων.

Συμπλέουν σε αυτή τους την προσδοκία οι δύο κοινοτάρχες, αφού μήνες πριν δήλωναν αμφότεροι πως αρχικός σκοπός τους ήταν να επιλυθεί το Κυπριακό πριν από τον Μάιο παρά τα... όποια εμπόδια.

Σε ό,τι αφορά τώρα την πληθυσμιακή αναλογία της Κύπρου, μετά την λύση, ο Ακιντζί αν και επιφυλακτικός ως προς τις προαναφερθείσες ημερομηνίες, είχε ωστόσο έτοιμες να υποδείξει τις προτάσεις του. Έτσι λοιπόν, ισχυρίστηκε  ότι η αναλογία 4/1 αφορά τους Έλληνες και τους τούρκους, που θα έλθουν στην Κύπρο μετά τη λύση, καθιστώντας καταφανές ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν νοούνται ως Έλληνες, άρα όσοι εξ Ελλάδος (Έλληνες) μεταβαίνουν κατόπιν λύσης μόνιμα στο νησί, αναλόγως θα συμβαίνει και με τους τούρκους οθωμανούς (εποίκους) εξ Ανατολών. Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε τον εκβιαστικό όρο του τούρκου; Δεν τελειώσαμε με τον εποικισμό!

Επιδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τον φιλοχρήματο αλαζονικό χαρακτήρα του, επεσήμανε πως, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν, αλλά ο ίδιος δεν το πιστεύει εάν δεν δει τα χρήματα, αναφερόμενος στην πολλά υποσχόμενη αμερικανική οικονομική υποστήριξη στην λύση. Δεν τους φτάνουν τα πακέτα των δις που λαμβάνουν ετησίως από την Ε.Ε. αλλά και τα έξτρα φιλοδωρήματα από την μητέρα Τουρκία, όπως φαίνεται...

Αναφερόμενος δε και στις σχέσεις της ηγεσίας του με την Άγκυρα, δήλωσε ότι, το να μένει κανείς για πάντα μικρός αντίκειται στην ανθρώπινη φύση. Οι άνθρωποι γεννιούνται, στέκονται στα πόδια τους και μεγαλώνουν. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και με τα κράτη. Σαφέστατο το μήνυμα του ιμπεριαλιστή Μουσταφά. Το μόρφωμα έχει μεγαλεπήβολα πλάνα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και να επεκταθεί. Πως; Φέρτε απλά στο νου σας το παράδειγμα του παρασίτου και του ξενιστή, κι αφήνουμε το τρομακτικό σενάριο στην κρίση σας... www.elamcy.com

Τουρκική παράνοια... Ακιντζί: «Κονκλάβιο εδώ και τώρα. Κλειδώστε μας σε ένα δωμάτιο μέχρι να λύσουμε το Κυπριακό»Οι τούρκοι όσο περνά ο χρόνος κι αφού έχουν εξασφαλίσει ''πλάτες'' από την φιλότουρκη Ε.Ε., γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί και προκλητικοί. «Ήρθε η ώρα να μας κλειδώσουν σε ένα δωμάτιο και να μη μας ανοίξουν την πόρτα μέχρι να λύσουμε το Κυπριακό». Αυτό το εξωφρενικό αίτημα δήλωσε εκ νέου ο κατοχικός ψευδοηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Kadir Has της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ακιντζί τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται για να λυθεί το Κυπριακό είναι μία συνάντηση όπως το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων, το οποίο εκλέγει τον Πάπα, κατά το οποίο οι Καρδινάλιοι δεν βγαίνουν από την αίθουσα πριν εμφανιστεί ο λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα. Και πρόσθεσε ότι για την ώρα, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συμφωνεί με μία τέτοια διαδικασία, γεγονός που αποδεικνύει ότι ήδη έχει συζητηθεί η εν λόγω παράλογη πρόταση...

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των εκεί φοιτητών, ο Ακιντζί δήλωσε αφήνοντας υπονοούμενα, ότι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βρετανίας θα πρέπει, επίσης, να είναι παρόντες σε μία τέτοια συνάντηση, εάν και όταν θα γίνει. 

Επεσήμανε δε, ότι κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις έγινε σημαντική πρόοδος στα θέματα της κυβέρνησης, της οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα υπόλοιπα θέματα - περιουσίες, γη και ασφάλεια - οι δυσκολίες παραμένουν και γι' αυτό οι δύο πλευρές πρέπει να καταβάλουν συντονισμένη προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Εν ολίγοις, ο κατοχικός ηγέτης επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι επί της ουσίας, τα θέματα που συζητήθηκαν και επήλθε θετική πρόοδος, είναι αυτά που αφορούν καθαρά το παράνομο τουρκικό μόρφωμα, την οικονομική του στήριξη αλλά και την εναρμόνισή του με την Ε.Ε. 

Τα καίρια ζητήματα του περιουσιακού, των εγγυήσεων και της ασφάλειας που αφορούν πρωτίστως εμάς, ούτε που τα ''άγγιξαν''. Άξιον απορίας πραγματικά, τι το εποικοδομητικό υπέρ ημών ακριβώς συζητείται τόσον καιρό, που χαροποιεί τόσο τον κοινοτάρχη μας ώστε να ευελπιστεί για μια ευτυχή λύση μέσα στην χρονιά που έρχεται... 

Φαίνεται πια ξεκάθαρα πως η επίλυση του Κυπριακού βαίνει ολοένα και περισσότερο προς όφελος των τούρκων γειτόνων μας. Με τον ρυθμό που εξελίσσονται τα γεγονότα και αφού οι τούρκοι κάλυψαν όλον τον απαιτούμενο επιθυμητό χρόνο που ήθελαν, για να ικανοποιήσουν τα τερτίπια τους, τώρα φθάνοντας πια προς το τέλος και έχοντας απομείνει τα σημαντικά ζητήματα για εμάς στον μονόδρομο που διανύουμε, θα περάσουν στη γνωστή τακτική, της άσκησης πίεσης και των απειλητικών χρονοδιαγραμμάτων, της κατηγορίας καθυστέρησης από ε/κ πλευράς κ.λπ. φαιδρά, με αποτέλεσμα ο κοινοτάρχης μας να υπογράφει με κλειστά μάτια ό,τι έγγραφο του δίνουν, εντός ή εκτός ''Κονκλαβίου'', απλά... για να τελειώνει εν τάχει με το θέμα και να λαμβάνει τα εύσημα από τους εταίρους... www.elamcy.com

Συνεχίζονται τα τουρκικά παίγνια: Δεν αναγνωρίζει το περιουσιακό δικαίωμα στους νόμιμους ιδιοκτήτες ο ΑκιντζίΣκοτεινό τοπίο στο περιουσιακό - Προσγειώνει προσδοκίες ο Ακιντζί

Εργολαβικά ο Μουσταφά Ακιντζί επιχειρεί να προσγειώσει προσδοκίες στο Κυπριακό επιμένοντας σε διαχρονικές διαχωριστικές θέσεις της τουρκικής πλευράς.

Με αφορμή έγγραφο που δημοσιεύθηκε σε τ/κ εφημερίδα (Χαβαντίς), δημοσιοποίησε τη θέση στην οποία, όπως πληροφορούμαστε, επιμένει στις διαπραγματεύσεις. Δηλαδή, ότι όλοι οι χρήστες έχουν δικαιώματα στις περιουσίες. Θέλοντας να διευκρινίσει την αρχική του θέση, που είχε εκληφθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά ως αναγνώριση του δικαιώματος του νόμιμου ιδιοκτήτη στην περιουσία του, είπε πως «άλλο είναι ο πρώτος αιτητής και άλλο ποιος έχει τον πρώτο λόγο».   

Κοντολογίς, η μόνη προτεραιότητα που δίνεται στον νόμιμο ιδιοκτήτη είναι να υποβάλει πρώτος αίτηση στην επιτροπή που θα συγκροτηθεί μετά τη λύση, με στόχο να διαχειρίζεται τις «περιουσιακές διαφορές». Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε πως «όσον αφορά τον πρώτο δικαιούχο, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και θα είναι στο πλαίσιο των κριτηρίων που συζητούνται. Γι’ αυτό, δεν τίθεται θέμα σίγουρα ότι ο πρώτος ιδιοκτήτης θα είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο λόγο».   

Με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς να κρύβεται πίσω από θέσεις που είχε πριν αναλάβει τη θέση του ηγέτη του κατοχικού καθεστώτος, ο Ακιντζί είπε πως θεωρεί ως φυσικό για τους ιδιοκτήτες πριν το 1974 (εννοεί τους πρόσφυγες και νόμιμους ιδιοκτήτες) να υποβάλλουν αίτηση στην Επιτροπή Αποζημιώσεων και να καθορίσουν το αίτημά τους.   

Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση πως  μια μεγάλη μερίδα (Ελληνοκυπρίων) θα θέλει αποζημίωση. Έσπευσε να αναφέρει πως ακόμη και εάν ο ιδιοκτήτης πει ότι θέλει πίσω την περιουσία του, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα η περιουσία θα δοθεί πίσω. «Αυτή η ιστορία θα λυθεί τελεσίδικα με τα κριτήρια».   

Με την ευκαιρία αυτή είπε ότι έχουν συμφωνηθεί στο περιουσιακό 22 κατηγορίες ενώ τώρα συζητούν για τα κριτήρια, στα οποία δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα. Περαιτέρω, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επανέλαβε τη θέση του, με την οποία εν πολλοίς εξουδετερώνει τα δικαιώματα στις περιουσίες και την αποκατάσταση, ότι στην ομοσπονδιακή δομή που θα δημιουργηθεί πρέπει η πλειοψηφία των περιουσιών στην τ/κ πλευρά να ανήκει στους Τ/κ, όπως προνοεί η διζωνικότητα και οι παράμετροι των ΗΕ από τη δεκαετία του ‘90, σύμφωνα με τον ίδιο.   

Σήμερα οι δυο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, θα συναντηθούν για να συνεχίσουν τη συζήτηση για τα κριτήρια του περιουσιακού. Χθες συνήλθαν διάφορες τεχνικές επιτροπές και ομάδες εργασίας.   

Αναζητείται η «ιδιοκτησία» του εγγράφου για περιουσίες   

ΕΓΓΡΑΦΟ που φέρεται να έχει υποβληθεί από την ε/κ πλευρά δημοσίευσε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς». Αρμόδια πηγή ανέφερε στον «Φ» πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του εγγράφου, ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, είπε πως φαίνεται ότι πρόκειται για έγγραφο εργασίας που υποβλήθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ωστόσο «δεν βρήκε την ευκαιρία να το εξετάσει λεπτομερειακώς».   

Σημειώνοντας ότι στη διαπραγματευτική διαδικασία ανταλλάσσονται αρκετά έγγραφα και πως θα πρέπει να εξετάσει και αν το έγγραφο που δημοσιεύθηκε είναι το πραγματικό ή όχι. Εξήγησε ότι τα έγγραφα που έχουν σχέση με τις διαπραγματεύσεις, μαζί με τα πρακτικά, τα στέλνουν στη «βουλή», ωστόσο δεν μπορούν να τα ανακοινώσουν λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων. Τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν, ή που ίσως δημοσιευθούν, είναι «εξ ολοκλήρου έγγραφα εργασίας. Το έγγραφο που δημοσιεύθηκε σήμερα φαίνεται πως είναι ένα έγγραφο που έδωσαν οι Ε/κ στις διαπραγματεύσεις».   

Ο κόσμος, συνέχισε, δεν πρέπει να μπερδεύεται και να ακούει μόνο εμάς, που είμαστε αυτοί που καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στο έγγραφο, όπως παρουσιάζεται στο δημοσίευμα, γίνεται λόγος για πέντε επιλογές:

1. O E/κ ιδιοκτήτης του ακινήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει την επιλογή της αποζημίωσης και να πωλήσει το ακίνητο στον χρήστη. 

2. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου μπορεί να επιλέξει να ανταλλάξει την περιουσία του. 

3. Αν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να ανακτήσει την περιουσία του αμέσως, ο χρήστης θα μπορούσε να έχει μια μακροχρόνια συμφωνία μίσθωσης. 

4. Αν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου υποβάλει αίτηση για την περιουσία του αμέσως, στον χρήστη θα πρέπει να δοθεί μια εναλλακτική λύση. 

5. Στον χρήστη θα πρέπει να δοθεί αποζημίωση για τα χρήματα που ξόδεψε για βελτίωση της περιουσίας.   

Σύμφωνα με το έγγραφο, 60.000 Ε/κ θα επιστρέψουν υπό τ/κ διοίκηση και 100.000 υπό ελληνοκυπριακή.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 1114348173081503792

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item