Widgets

Προκαλεί και απειλεί ανοικτά το παρακράτος Λάμπρου μέσω ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα μείνουμε απαθείς»
Και μετά ψάχνουν να βρουν ποιοι γνωστοί-άγνωστοι δέρνουν τους βουλευτές...

Επειδή το ΘΕΜΑ αποκάλυψε ότι οι συλληφθέντες κουκουλοφόροι των Εξαρχείων έβρισκαν συνηγόρους υπεράσπισης δωρεάν, μέσω του Πάνου Λάμπρου, άτυπου συνομιλητή των τρομοκρατών και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Η ανακοίνωσή του καταλήγει με την ανοικτή απειλή: «Δεν θα μείνουμε απαθείς». 


Προκαλεί και απειλεί από πάνω ο Πάνος Λάμπρου, ενώ έχει αποκαλυφθεί η παρακρατική δράση του με την υπεράσπιση μέσα απ' τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αναρχικών που έχει συλλάβει η αστυνομία. Διότι όταν είσαι στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας -προσέξτε, είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ- του κυβερνώντος κόμματος και αποκαλύπτεται πως μέσα από υπουργικά γραφεία τη μια συνομιλείς με τρομοκράτες και ποινικούς και την άλλη με τους αναρχικούς και τους κουκουλοφόρους και απειλείς κι από πάνω, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Για τον Πάνο Λάμπρου προφανώς όλα αυτά είναι... ψιλά γράμματα. Και μάλλον επειδή δεν έχει συνηθίσει να ελέγχεται, όταν κάποιοι αποκαλύπτουν ότι με την κάλυψη της κυβέρνησης ο κ. Λάμπρου, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, προσφέρει δωρεάν νομική προστασία σε όσους μπαχαλάκηδες καταστρέφουν δημόσια, αντιδρά και καταγγέλλει γενικώς την δημοσιογραφία.

«Που για μια ακόμη φορά στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του» όπως αναφέρεται σε ψήφισμα που εκδόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο περιέχεται ο ισχυρισμός πως το ρεπορτάζ που αποκάλυψε αυτά που ο κ. Λάμπρου θέλει να κρύψει έγινε μέσω «παγίδευσης με στημένες τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες ηχογραφούνται». Το ψήφισμα καταλήγει σε ανοικτή απειλή: «Δεν θα παραμείνουμε απαθείς».


Ενημερώνουμε τον Πάνο Λάμπρου που απ' ότι φαίνεται κόπτεται και για την δημοσιογραφική δεοντολογία ότι δεν υπήρξε ηχογράφηση όσων είπε. Το ρεπορτάζ στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προέκυψε από καταγραφή της συνομιλίας που είχαμε μαζί του (ξέρετε, με στιλό που σημειώνεις όσα σου λέει ο συνομιλητής σου) και η συζήτηση δεν μαγνητοφωνήθηκε.

Ο Πάνος Λάμπρου όχι μόνο έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μια ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επιπλέον απειλεί. Την ώρα που παραδέχθηκε ότι είναι αληθές αυτό που αποκαλύψαμε ότι έβρισκε δικηγόρους για να υπερασπιστεί αυτούς που τα σπάνε στα Εξάρχεια! Αυτό, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει ο κ. Λάμπρου μπορεί να θεωρηθεί και ως δραστηριότητα παρακρατική. 

Μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που προφανώς τον καλύπτει, μέσα από τα υπουργικά γραφεία, απ' όπου τη μία πληρώνεται και την άλλη υποτίθεται ότι εργάζεται αμισθί, ο κ. Λάμπρου φτιάχνει μηχανισμό για να συνεργάζεται και να υπερασπίζεται «μπαχαλάκηδες» ή κουκουλοφόρους. Και απορούμε πώς δεν καταλαβαίνει πως όταν το κόμμα του είναι στην κυβέρνηση και ο ίδιος αμείβεται από κρατικά κονδύλια και εργάζεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το να συνομιλεί, να υπερασπίζεται ή και να συνεργάζεται με όσους χαρακτηρίζονται αναρχικοί, μπορεί και να θεωρηθεί παρακρατική δράση.

Για να μην ξεχνιόμαστε: Ο άνθρωπος υπόσχεται να δώσει δωρεάν νομική στήριξη σε πρόσωπα που διώκονται για κακουργήματα εναντίον του κράτους! Πώς λέγεται αυτό; Ας ελπίσουμε ότι δεν υπάρχει «πρώτη φορά παρακράτος αριστερά». Ας ελπίσουμε ότι ο Πάνος Λάμπρου δεν γνωρίζει και ποια είναι τα παιδιά που επιτέθηκαν στον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου. Ας ελπίσουμε ότι ίσως παρέμβει και η Δικαιοσύνη για να ερευνήσει τι άλλο μπορεί να γνωρίζει ο κ. Λάμπρου... 


Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξυλοδαρμός Οικονόμου - H Ελλάδα διολισθαίνει σε έναν ιδιότυπο έγχρωμο φασισμό! - Το άβατο του κ. Λάμπρου!


Απίστευτο σκάνδαλο - Καίνε την Αθήνα και τρέχουν στον Λάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ να τους σώσει
Αποκάλυψη-ντοκουμέντο: Πώς οι συλληφθέντες από την ΕΛ.ΑΣ. έβρισκαν μέσω του ίδιου του Λάμπρου προσωπικά, μέσα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, συνηγόρους υπεράσπισης δωρεάν.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., και δη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συλλαμβάνει αναρχικούς και κουκουλοφόρους που διαλύουν το κέντρο της Αθήνας, o γνωστός από τις καταγγελίες Πανούση κ. Πάνος Λάμπρου τους υπερασπίζεται και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να έχουν νομική εκπροσώπηση.

Ενα ακόμη παράδοξο αυτής της κυβέρνησης προκύπτει μέσα από τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην επέτειο μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Από τη μία ο κ. Νίκος Τόσκας ως αρμόδιος υπουργός συλλαμβάνει εκείνους που καίνε μαγαζιά και αυτοκίνητα, από την άλλη ο κ. Λάμπρου μέσα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει την υπεράσπισή τους.

Το «ΘΕΜΑ» έκανε ένα απλό πείραμα. Αμέσως μετά τις συλλήψεις και τις καταγγελίες που ακολούθησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα στηρίζει και βοηθά τους συλληφθέντες, επιχειρήσαμε να δούμε αν πράγματι η Κουμουνδούρου προσφέρει στήριξη σε αυτούς που έκαψαν και λεηλάτησαν καταστήματα. Τηλεφωνήσαμε, λοιπόν, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ παριστάνοντας τον συγγενή ενός από τους συλληφθέντες. Αμέσως μας παρέπεμψαν στον κ. Λάμπρου που εκείνη την ώρα ήταν στα γραφεία και μας συνέδεσαν τηλεφωνικά μαζί του.

Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος που είχαμε μαζί του:


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΑΝΟ ΛΑΜΠΡΟΥ 


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εχει συλληφθεί ο αδελφός μου στην προχθεσινή διαδήλωση και δεν έχω τη δυνατότητα κάποιου δικηγόρου. Τι μπορώ να κάνω;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Εχει συλληφθεί το παιδί στα προχθεσινά;

ΔΗΜ.: Ναι, στα Εξάρχεια.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Και τι ηλικίας είναι το παιδί;

ΔΗΜ.: 15 ετών.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ααα, είναι από τους ανήλικους.

ΔΗΜ.: Ναι, είναι από τους ανήλικους.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Θα σου δώσω εγώ μία δικηγόρο, σημείωσε 6972..., λέγεται Κ...Κ... Είναι δικηγόρος, εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι συντονίστρια των Δικαιωμάτων, θα της πεις ότι μίλησες με εμένα, με τον Πάνο τον Λάμπρου, θα της πεις το και το. Μην ανησυχείς, οπωσδήποτε θα βρούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει νομική υποστήριξη του παιδιού.

ΔΗΜ.: Είναι μικρός ο αδελφός μου και τον έπιασαν και είναι κατηγορούμενος και για εμπρησμό...

ΛΑΜΠΡΟΥ: Για όλα τα καλά του Θεού που λέμε.

ΔΗΜ.: Και για εμπρησμό, είχαν και μάρτυρες.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Είναι μέσα το παιδί τώρα;

ΔΗΜ.: Ναι, είναι μέσα. Είχε πετάξει κάτι πέτρες, μια μολότοφ. Πού πήγε και έμπλεξε μ’ αυτά; Αλλο η διαδήλωση, άλλο να πάει να σπάει και να πετάει μολότοφ.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Τώρα μην το ψάχνεις, άσ’ το. Γράψε και το κινητό το δικό μου να το έχεις 6944... Πάρε όμως και την Κ..., να μην κάνουμε το σπασμένο τηλέφωνο.

ΔΗΜ.: Σας είπα όμως ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Βρε παιδί μου, θα της το πεις αυτό, ότι δεν υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα, τι θα κάνουμε με δικηγόρο. Πες, μίλησα με τον Πάνο, ξεκίνα με αυτό, ότι μιλήσαμε μαζί. Δεν υπάρχει δυνατότητα, τι κάνουμε.

ΔΗΜ.: Ξέρει, φαντάζομαι, αυτές τις υποθέσεις, έχει χειριστεί.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Βρε ξέρει, ξέρει, δεν σου λέω τυχαία ένα όνομα. Μπορεί να το αναλάβει η ίδια, μπορεί να σε παραπέμψει αλλού, θα το δούμε. Πάρε την Κ... και θα βρούμε άκρη.

Αμέσως μετά επικοινωνούμε με τη δικηγόρο που μας σύστησε ο κ. Λάμπρου, η οποία μάλιστα είναι Συντονίστρια Δικαιωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος:
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλησπέρα, η κυρία Κ... Κ...;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ K.K.: Μάλιστα.

ΔΗΜ.: Σας παίρνω εκ μέρους του κ. Πάνου Λάμπρου.

K.K.: Μάλιστα.

ΔΗΜ.: Συνέλαβαν προχθές τον αδελφό μου στη διαδήλωση, είναι ένα από τα ανήλικα παιδιά. Μίλησα με τον κ. Λάμπρου και μου έδωσε το κινητό σας γιατί χρειάζομαι νομική βοήθεια και μου είπε να καλέσω εσάς.

K.K.: Είπατε ότι ο αδελφός σας είναι ένας από τους ανήλικους που έχει συλληφθεί;

ΔΗΜ.: Ναι, ναι. Είναι 15 ετών, κατηγορείται για εμπρησμό, μια μολότοφ και κάτι πέτρες. Πέσαμε από τα σύννεφα οικογενειακώς, αλλά κοιτάμε τι θα γίνει με την κατάσταση, γιατί και οι γονείς μου είναι άποροι κι εγώ δεν εργάζομαι. Και κάλεσα τον κ. Λάμπρου και μου είπε να καλέσω εσάς. Τι μπορεί να γίνει;

Κ.Κ.: Πότε πρόκειται να περάσει από ανακριτή; Γιατί είναι θέμα ημερών, αύριο-μεθαύριο.

ΔΗΜ.: Πήγα χθες και τον είδα και θα ξαναπάω το απόγευμα να ρωτήσω λεπτομέρειες. Καταλαβαίνετε, δεν είμαι δικηγόρος, δεν τα ξέρω αυτά. Θα σας καλέσω να σας ενημερώσω.

K.K.: Κι εγώ θα προσπαθήσω να βρω κάποιον δικηγόρο να σας βοηθήσει.

ΔΗΜ.: Εγώ εξήγησα την κατάσταση στον κ. Λάμπρου. Πώς μπορεί να με βοηθήσει κάποιος δικηγόρος, θα χρειαστούν κάποια έξοδα; Αυτή την υπόθεση τη χειρίζεστε εσείς, θα τη χειριστεί κάποιος άλλος;

K.K.: Θα βρούμε κάποιον δικηγόρο που θα τη χειριστεί χωρίς προσωπική αμοιβή.

Καλούμε και πάλι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου βρίσκεται ο κ. Λάμπρου και αυτή τη φορά τον ζητάμε με το όνομά του. Εξάλλου περιμένει το τηλεφώνημά μας για να τον ενημερώσουμε τι έγινε με τη δικηγόρο. Και στη δεύτερη επικοινωνία μας με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον ρωτάμε για το οικονομικό, δηλαδή ποιος θα πληρώσει τον δικηγόρο που θα αναλάβει την υπεράσπιση του συγγενή μας, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει συλληφθεί επειδή πέταγε μολότοφ και πέτρες μετά την πορεία προκαλώντας υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα.Μετά τους διαλόγους με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», o υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον αντiεξουσιαστικό αγώνα στηρίζοντας τους συλληφθέντες για εμπρησμούς με μολότοφ στα πρόσφατα επεισόδια που τάραξαν για άλλη μία φορά το κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Νο 2 ΜΕ ΠΑΝΟ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μου είπε καταρχάς ότι θα κοιτάξει να δει ποιος δικηγόρος μπορεί να το χειριστεί. Δηλαδή δεν μου είπε ξεκάθαρα ότι θα το χειριστεί εκείνη.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ναι, μα δεν είναι απαραίτητο. Γιατί είναι θέμα συντονισμού.

ΔΗΜ.: Υπάρχει μια ομάδα δικηγόρων δηλαδή που τα χειρίζεται και μπορεί να με παραπέμψει σε κάποιον άλλον;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ναι, ναι, ακριβώς.

ΔΗΜ.: Αν χρειαστεί ένα ποσό πώς μπορεί να καλυφθεί;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Θα εξασφαλιστεί, μωρέ, μη στεναχωριέσαι. Θα βρούμε λύση.

ΔΗΜ.: Θέλω να είμαι διασφαλισμένος. Το κόμμα μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό, να με καλύψει;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Μη στεναχωριέσαι, κάτι θα γίνει. Θα βρούμε λύση.

ΔΗΜ.: Να μην έχω άγχος και γι’ αυτό...

ΛΑΜΠΡΟΥ: Να μην έχεις άγχος.

Να μην έχουμε άγχος, λοιπόν, για το αν θα βρούμε δικηγόρο για τον συγγενή μας, ο οποίος... έριχνε μολότοφ και πέτρες διαλύοντας μαζί με άλλους αναρχικούς και αντεξουσιαστές το κέντρο της Αθήνας, κατέστρεφε αυτοκίνητα και καταστήματα, αφού ο κ. Λάμπρου δεσμεύτηκε ότι θα μας βρει δικηγόρο να τον υπερασπιστεί και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον απελευθερώσει, και μάλιστα χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ. 

Ασφαλώς πάντως και ο δικηγόρος δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι ο κατηγορούμενος δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν και άλλες πιέσεις. Πρόσφατη είναι η καταγγελία του κ. Γιάννη Πανούση, ότι την περίοδο που ήταν υπουργός «σε επεισόδια που είχαν γίνει συλλήψεις, δέχθηκα τηλεφωνήματα “ν’ αφήσω τα παιδιά”», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν ενέδωσε στις υποδείξεις.

Παναγιώτης Σουρέλης


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 1525607840048026186

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item