Widgets

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Πυρήνας ενός νέου παγκοσμίου πολέμου η Μέση Ανατολή

Η γεωπολιτική κατάσταση σήμερα είναι πολύ πιο επικίνδυνη και εκρηκτική από κάθε άλλη φορά μετά το πέρας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και φέρει ομοιότητες με την περίοδο πριν από την έναρξη αυτού. Αυτή η κατάσταση περιβάλλεται ταυτόχρονα από μια δυσεπίλυτη οικονομική και κοινωνική κρίση στο χώρο των νεοιμπεριαλιστικών δυνάμεων, μια κρίση για την οποία δεν διαφαίνεται άμεση λύση, με αποτέλεσμα το γνωστό σιωνιστικό σύμπλεγμα να προωθεί πολέμους, αποσταθεροποιήσεις και οικονομικές λεηλασίες ως απάντηση στα προβλήματα που προέκυψαν από τους σχεδιασμούς του.

Αυτό που συμβαίνει στην Μέση Ανατολή είναι ουσιαστικά μια προσπάθεια των νεοιμπεριαλιστικών-σιωνιστικών δυνάμεων να επανααποικιοποιήσουν την περιοχή. Όλες οι παλαιές αποικιοκρατικές δυνάμεις (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία) με οδηγό τις νεοιμπεριαλιστικές ΗΠΑ προσπαθούν να αποσπάσουν μερίδια στην Μέση Ανατολή και η γεωπολιτική κατάσταση οδηγείται ουσιαστικά σε έναν πόλεμο αυτών των δυνάμεων με την Ρωσία, ενώ στο άλλο άκρο της γης οι ΗΠΑ τιμώντας τον τίτλο «νεοιμπεριαλισμός» δρομολογούν προκλητικές και προβοκατόρικες ενέργειες κατά της Κίνας με κίνδυνο να αναφλεγεί όλη η Νοτιοανατολική Ασία.

Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στην Μέση Ανατολή θα αποτυπωθούν στην ιστορία ως ορόσημο για την επερχόμενη σύγκρουση των υπερδυνάμεων στις απαρχές του 21ου αιώνα. Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τους Τούρκους κατόπιν εντολής της Ουάσιγκτον, η εισβολή τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην επικράτεια του Ιράκ που αποσύρθηκαν όταν η ιρακινή κυβέρνηση απείλησε ότι θα καλέσει προς βοήθεια τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, είναι κλασσικά παραδείγματα προμελετημένης κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή και ένδειξη για ενισχυμένη στρατιωτική ανάμειξη των νεοιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Τα προσχήματα για την κλιμάκωση της κρίσης ήδη έχουν δημιουργηθεί από τους μισθοφόρους των ΗΠΑ τους τζιχαντιστές. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και αυτή του Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια που παρουσιάστηκαν στην κοινή γνώμη ως αφορμή επέμβασης στην Μέση Ανατολή και όχι ως αίτιο της νεοιμπεριαλιστικής-σιωνιστικής πολιτικής των ΗΠΑ, έδωσαν το παράγγελμα στις πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούν στις ΗΠΑ, στην Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία να ξετυλίξουν τα νέα γεωστρατηγικά τους σχέδια για την Μέση Ανατολή αφού τα παλαιά, ήτοι η διάλυση της Συρίας και του Ιράκ μέσω των τζιχαντιστών, βαίνουν λόγω της επέμβασης της Ρωσίας προς αποτυχία.

Όσο τραγικές και αν ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και στο Σαν Μπερναρντίνο ουδόλως δικαιολογείται η ξαφνική και σπασμωδική στρατιωτική κλιμάκωση των νεοιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή. Η βασική γεωπολιτική παράμετρος, η μόνη παράμετρος, της ανάμειξης αυτών των δυνάμεων στην Συρία είναι η προσπάθεια εξασφάλισης μεριδίου στην δημιουργηθείσα κατάσταση μετά την επέμβαση της Ρωσίας. Είναι η εξασφάλιση μεριδίου για το αμερικανοσιωνιστικό κεφάλαιο, αφού ο πρωταρχικός στόχος που ήταν η διάλυση του Ιράκ και της Συρίας, η αποδυνάμωση του Ιράν και η περικύκλωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ανατραπεί.

Ενώ οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι νεοιμπεριαλιστές σύμμαχοι τους εξωθούν την κατάσταση σε πόλεμο, ουδείς εξ αυτών αναφέρεται στις ρίζες της αποσταθεροποίησης της περιοχής, στις ρίζες του Ισλαμικού Κράτους και των τζιχαντιστών, δηλαδή στον προσχηματικό «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που ήταν δημιούργημα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής από τα χρόνια της εισβολής των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν. Προσπαθούν όλοι αυτοί να αποσιωπήσουν ότι οι ενέργειες τους τις τελευταίες εβδομάδες στην Μέση Ανατολή δεν έχουν στόχο τους συνεργάτες τους τζιχαντιστές, αλλά αποσκοπούν στην πραγμάτωση μακροπρόθεσμων σχεδίων και γεωπολιτικών φιλοδοξιών. Με καθοδηγητή την σιωνιστική Ουάσιγκτον οι προαναφερθείσες νεοιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να συγκαλύψουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εμπλακεί σε ατελείωτους πολέμους στην Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Κεντρική Ασία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατομμύρια άνθρωποι και εκατομμύρια να μεταμορφωθούν σε καθ’ υπόδειξη λαθρομετανάστες.

Οι καταστρεπτικές συνέπειες αυτών των πολέμων και επεμβάσεων, καθώς και η νεοιμπεριαλιστική στρατιωτική κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων δημιουργούν την βάση ενός νέου παγκοσμίου πολέμου με επίκεντρο την Μέση Ανατολή.

Γ. Λιναρδής

www.xryshaygh.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ 3327126263139807055

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item