Widgets

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΜΗΝΥΜΑ


Πέντε η ώρα πρωί της 25ης Δεκεμβρίου. Η καμπάνα της ενορίας χτυπά και με μεγάλη κατάνυξη. Μέσα σε αυτή την μαγική νύχτα οι πόρτες της εκκλησίας είναι ανοιχτές ενώ η μαγική βυζαντινή ψαλμωδία των Χριστουγέννων αντηχούσε χαρμόσυνα.


Πριν από χρόνια δεν μπορούσε κανείς να διανοηθεί τέτοιες σκέψεις ανήμερα των Χριστουγέννων, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι τόσο σκληρή και ένα ποίμνιο ακέφαλο αναζητά μέσα στο μήνυμα των Χριστουγέννων κάποια λύτρωση, κάποιο φως από τα στόμα κάποιου ποιμένα με Π κεφαλαίο!

Δυστυχώς το μόνο που ακούγεται είναι μια ξύλινη γλώσσα πολλών ευχών, όμως εκτός τόπου και χρόνου, λες και οι ποιμένες μιλούσαν σε άλλη εποχή, από άλλο κόσμο και σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Όταν η κοινωνία σου διαλύετε, όταν το κράτος προδομένο καταρρέει, όταν η πατρίδα σου καίγετε και τέλος όταν η Ορθοδοξία λοιδορείται με τον πιο αισχρό τρόπο και εγκαταλείπετε από αυτούς που θα έπρεπε να μάχονται για την υπεράσπιση της όπως γίνονταν επί τόσους αιώνες, μια «ξύλινη γλώσσα» από τον άμβωνα αφήνει ένα τεράστιο κενό. Ευχές χωρίς αντίκρισμα, ευχές χωρίς ουσία. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και το Άγιο Όρος αρκέστηκε σε ένα χλιαρό κείμενο στο ψήφισμα του Συμφώνου Συμβίωσης, που είναι η απαρχή της ολοκληρωτικής διαστροφής μας και με τόν νόμο πλέον.

Αυτό που αναμένονταν για φέτος δεν ήταν μια «ξύλινη» γλώσσα που είναι αδιάφορη με το σύγχρονο μαρτύριο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Το μήνυμα βέβαια των Χρωστούμενων θα πουν πολλοί είναι πέραν των ποιμένων και της αδιάφορης γλώσσας, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει κανένα από τις ευθύνες του να δώσει το μήνυμα ελπίδας και κυρίως απάντησης στην σύγχρονη λεηλασία. Ήρθε η εποχή που το σιτάρι χωρίζεται από την ήρα. Ήρθε η εποχή που όλοι θα βρεθούμε προς των ευθυνών μας.

Ωραία τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια αλλά ο τόπος αυτός που ευλογήθηκε από τον Ενανθρωπήσαντα, σήμερα βυθίζεται στο χάος της προδοσίας και της θρησκευτικής αποστασίας. Το 2016 θα είναι σημαδιακό και θα κρίνει ιστορία χιλιετιών. Στο Φανάρι ετοιμάζονται για την ολοκλήρωση της αποστασίας ενώ στην εκπορνευμένη Αθήνα η προδοσία ετοιμάζεται να παραδώσει και την τελευταία «έπαλξη» σε ξένους αδίστακτους, άθεους κατακτητές.

Είμαστε λίγο πριν από την μεγάλη καταστροφή!

Παρ’ όλα αυτά το μήνυμα των Χριστουγέννων θα είναι πάντα χαρμόσυνο. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι χαρμόσυνο και στις σκοτεινιασμένες καρδιές μας. Ας ελπίσουμε ότι η μεγάλη αυτή τραγωδία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας αυτη την φορά όχι όπως τότε, θα έχει χαρμόσυνο τέλος.

Είθε!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 160771985219284264

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item