Widgets

Η ΕΛΠΙΔΑ ΗΡΘΕ ΜΟΝΟ για τους ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ του ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ - Νέα αιματηρά προαπαιτούμενα φέρνει η συγκυβέρνηση Σύριζα - ΑνέλΝέα αιματηρά προαπαιτούμενα φέρνει η συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ: Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου η ψήφιση στην βουλήΤσίπρας και Καμμένος συνεχίζουν την λεηλασία του ελληνικού λαού ισοπεδώνοντας την εθνική οικονομία με εντολή των διεθνών τοκογλύφων.
Έρχονται νέες φορολογικές επιβαρύνσεις με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν οι συντάξεις, τα «κόκκινα δάνεια» (που θα περάσουν σε ξένα funds), η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και η «μικρή ΔΕΗ».     
Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα που θα πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα προκειμένου να πάρει το 1 δισ. ευρώ. Το Euro Working Group καλεί την Αθήνα να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση άμεσα και να ψηφίσει τα μέτρα ώστε να γίνει εκταμίευση στις 18 Δεκεμβρίου.Σύμφωνα με το euro2day η λίστα με τις 13 απαιτήσεις περιλαμβάνει:
1) Το σχεδιασμό της ανεξαρτητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων
Οι ελληνικές αρχές θα καταθέσουν ένα υπόμνημα στους θεσμούς που θα παρουσιάζει τις επιλογές για τις βασικές αποφάσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό της ανεξάρτητης γραμματείας εσόδων, για να διασφαλιστεί η γρηγορότερη σύνταξη και υιοθέτηση του νόμου.
2) Την υιοθέτηση μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης φόρων
α) Οι ελληνικές αρχές θα υιοθετήσουν μέτρα για διασταυρωμένους ελέγχους στις δεξαμενές καυσίμων ώστε να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο
β) θα προσλάβουν μια επιτροπή προμήθειας για να οριστικοποιηθεί η απόκτηση λογισμικού για ανάλυση πληροφοριών για τον ΦΠΑ μέσω δικτύου, ώστε να καταπολεμηθεί η αλυσιδωτή απάτη.
3) Τις αποφάσεις για την εφαρμογή του αυτόματου μηχανισμού επιστροφής στα νοσοκομεία
α) Η κυβέρνηση θα εκδώσει την υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του αυτόματου μηχανισμού επιστροφής στα νοσοκομεία.
β) Θα εκδώσει υπουργική απόφαση για την αναθεώρηση προς τα κάτω των τιμών των διαγνώσεων από ιδιώτες
4) Την ενεργοποίηση της ομάδας επιλογής στελεχών από το ΤΧΣ
α) Επίτευξη συμφωνίας για τους δεσμευτικούς όρους αναφοράς για την διαδικασία επιλογής
β) Κατάθεση από το ΤΧΣ πρότασης στο EWG για τις αμοιβές των μελών της Επιτροπής Επιλογής που έχει συμφωνηθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς
γ) Συμφωνία σε ένα χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα με στόχο την ολοκλήρωση των διορισμών ως τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2015.
5) Την νομοθεσία για την φερεγγυότητα των νοικοκυριών
α) Υιοθέτηση παραγωγής νομοθεσίας για το σύστημα οικονομικής βοήθειας των αδύναμων νοικοκυριών, ώστε να διευκολυνθούν οι πληρωμές υπό των νόμο για την φερεγγυότητα των νοικοκυριών
β) Η Τράπεζα της Ελλάδας θα εκδώσει απόφαση για την διαδικασία και τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν για την μέγιστη ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη, το ποσό που θα λάμβαναν οι πιστωτές σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης (emergency enforcement) και την πιθανή αθέτηση των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές.
γ) Παροχή ενός λεπτομερούς σχεδίου εφαρμογής για την συγκρότηση ενός περιουσιολογίου ως το τέλος του Ιουνίου του 2016.
6) Την στρατηγική για τα κόκκινα δάνεια
α) Υιοθέτηση της σχετικής νομοθεσίας για την έκδοση αδειών και την ρύθμιση για τους μη τραπεζικούς παρόχους υπηρεσιών και τις μεταφορές δανείων.
β) Έναρξη προπαρασκευαστικής εργασίας για την αναβάθμιση και τροποποίηση του νόμου για την εκκαθάριση χρεών εκτός δικαστηρίου.
γ) Την πρόταση ενός μηχανισμού συντονισμού που θα επιβλέπεται από την Τράπεζα της Ελλάδας με εντολή την εξέταση μεγάλων χρεών σε ιδιώτες και δημόσιους πιστωτές και την αναγνώριση και εκτέλεση συγκεκριμένων δράσεων εκκαθάρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.
δ) Υποβολή ενός προεδρικού διατάγματος για την εγκαθίδρυση δικτύου πληροφόρησης για χρέη
ε) Η Τράπεζα της Ελλάδας θα διορίσει έναν ειδικό εκκαθαριστή και θα εισάγει ένα σχήμα αμοιβής εκκαθαριστών με βάση την απόδοση, σε διαβούλευση με το ΤΧΣ
στ) Το ΤΧΣ θα ορίσει ένα μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου και μια εσωτερική ομάδα που θα είναι αφιερωμένη στην εκκαθάριση μη εξυπηρετούμενων δανείων
ζ) Συγκρότηση μιας νέας δομής για την εφαρμογή και επίβλεψη της στρατηγικής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, συμπεριλαμβανομένης της εγκαθίδρυσης μιας ειδικής γραμματείας συντονισμού και μιας μονάδας διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας για την στήριξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους.
7) Υιοθέτηση 10 μέτρων από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ
Οι ελληνικές αρχές θα υιοθετήσουν 10 επιπλέον συστάσεις από την δεύτερη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για τα αναψυκτικά και τα πετρελαϊκά προϊόντα.
8) Αποφάσεις για κλειστά επαγγέλματα
Οι ελληνικές αρχές θα εκδώσουν σε συμφωνία με τους θεσμούς μια υπουργική απόφαση για την επανασύσταση της ενδο-υπουργικής επιτροπής για τα κλειστά επαγγέλματα.
9) Ρυθμίσεις για τα διαρθρωτικά Ταμεία
α) Οι ελληνικές αρχές θα εφαρμόσουν τον νόμο 4314/2014 για τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και θα υιοθετήσουν όλες τις σχετικές κατ’ εξουσιοδότηση πράξεις.
β) Για τα πέντε συγχρηματοδοτούμενα έργα για τους αυτοκινητόδρομους και το μετρό και τα σχέδια για τα λύματα και τα στερεά απόβλητα, οι αρχές θα χαράξουν ένα σχέδιο δράσης με συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα με τους ανάδοχους και θα συμφωνήσουν με τους θεσμούς για την συγκρότηση μιας ενδο-υπουργικής επιτροπής συντονισμού για την επίβλεψη εφαρμογής.
10) Χωροταξικός σχεδιασμός και δασική νομοθεσία
α) Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν στους θεσμούς τις προτάσεις για πιθανές βελτιώσεις για τον νόμο 4269 για την χωροταξία.
β) Θα συμφωνήσουν με τους θεσμούς το περιεχόμενο και θα υποβάλλουν ένα προεδρικό διάταγμα για τον ορισμό των δασικών περιοχών.
11) Ενέργεια (ΑΔΜΗΕ)
Οι ελληνικές αρχές θα λάβουν βήματα για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, εκτός αν παρουσιαστεί έναν εναλλακτικό σχέδιο, με αντίστοιχα αποτελέσματα όσον αφορά τον ανταγωνισμό και τις προοπτικές επένδυσης, σε αντιστοιχία με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.
12) Ιδιωτικοποιήσεις. Σχέδιο για το νέο Ταμείο
α) Οι ελληνικές αρχές θα υιοθετήσουν έναν σχέδιο για το νέο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων ώστε να γίνει πιο λειτουργικό ως τις αρχές του 2016
β) θα ολοκληρώσουν τις εκκρεμείς κυβερνητικές δράσεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 όπως έχουν προσδιοριστεί από τους θεσμούς.
13) Μισθολόγιο στο Δημόσιο
α) Οι ελληνικές θα υιοθετήσουν νόμο για ένα ενιαίο σύστημα αμοιβών για τον δημόσιο, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2016, θέτοντας τις βασικές παραμέτρους με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο και σε συμφωνία με τους συμφωνημένους στόχους για τις δαπάνες για τους μισθούς
β) θα δεσμευτούν για την συνέχιση του κανονισμού για τις αποχωρήσεις από το δημόσιο το 2016. ΠΗΓΗ

Γκέτο λαθρομεταναστών η Αθήνα - Ο ανεκδιήγητος Μουζάλας τους κάνει βόλτες στην Ελλάδα

Ξεκάθαρη ομολογία της κυβερνητικής ανικανότηττας αποτελούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σε σχέση με την μεταφορά των λαθρομεταναστών από την Ειδομένη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο, ότι δηλαδή «Δεν ξέρω πού θα πάνε οι μετανάστες μετά από εδώ, θα το μάθετε τότε».
Ο Μουζάλας παραδέχθηκε ότι το στάδιο θα πρέπει να έχει εκκενωθεί και παραδοθεί στην αθλητική ομοσπονδία στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει τι θα γίνει στην συνέχεια με τους λαθρομετανάστες που ήρθαν από τα σύνορα με τα Σκόπια! Τους φέρνει, δηλαδή, εδώ χωρίς κανένα σχέδιο για την συνέχεια και με την απίστευτη λογική του «βλέποντας και κάνοντας»!
Και όμως αυτός ο τύπος, που ως «μεγάλος δημοκράτης» απαξιεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Βουλή, παραμένει ακόμη υπουργός σε ένα νευραλγικό πόστο, ταλαιπωρώντας με τις ξεπερασμένες ιδεοληψίες  του ένα ολόκληρο  Έθνος. Την ίδια στιγμή που γινόντουσαν οι ανεύθυνες δηλώσεις του ανεκδιήγητου Μουζάλα, άλλοι 4.500 λαθρομετανάστες έφταναν σήμερα από τα νησιά στον Πειραιά, κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο βεβαρημένη για τους κατοίκους της Αθήνας.
Επανερχόμενοι στο θέμα της εγκατάστασης των λαθρομεταναστών που ήρθαν από την Ειδομένη στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο, αίσθηση προκαλούν οι εικόνες ντροπής και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που συντελούνται εκεί, με άνδρες, γυναίκες και παιδιά να βρίσκονται στο πάτωμα ανάμεσα στα σκουπίδια. Περιττώματα υπάρχουν παντού, χωρίς κανένα ίχνος υγιεινής. Αν, μάλιστα, αληθεύουν οι πληροφορίες ότι πάνω από τους μισούς λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που έχουν μεταφερθεί στην Ειδομένη έχουν φύγει από εκεί λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, τότε είναι χαρακτηριστικό δείγμα του πόσο απαράδεκτη είναι όντως  η κατάσταση που επικρατεί εκεί.
Το ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι πού πήγαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Σίγουρα όχι στα σπίτια των διαφόρων αργόσχολων «αντιρατσιστών» που φωνάζουν εκ του ασφαλούς και μέσα από την άνεση της ευρυχωρίας των δικών τους σπιτιών «καλοδεχούμενοι οι μετανάστες», «ανοικτά σύνορα» και άλλα παρόμοια. Ούτε, βεβαίως, στο σπίτι κάποιου παντελώς αγνώστου ξένου ηθοποιού, ο οποίος αφού ήρθε στα νησιά μας και έκανε μέσω των τηλεοπτικών δέκτων μαθήματα φιλοξενίας στους Έλληνες, λέγοντας ξεκάθαρα «βάλτε τους μετανάστες στα σπίτια σας», σίγουρα θα  απεχώρησε για να πάει και αυτός στην ασφάλεια του σπιτιού του πίσω στην Πατρίδα του.
Αναμφίβολα, λοιπόν, έχουμε μια κυβέρνηση επικίνδυνη, η οποία καλλιεργεί μια ανάλογη νοοτροπία στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, θέλοντας να μετατρέψει την Χώρα μας σε μια απέραντη αποθήκη λαθρομεταναστών, χωρίς καμία ευοίωνη προοπτική.
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Ο ανύπαρκτος κυβερνητικός θίασος κάνει βόλτα τους λαθρομετανάστες ανά την επικράτεια, αντί να τους στείλει κατευθείαν στην οικία Τσίπρα και στα μεγαλοαστικά σαλόνια των εκατομμυριούχων συριζαίων υπουργών, που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα γκέτο αλλοδαπών."  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! => «ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ» - ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ από το ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ SYRIZA (ακόμα δύο ύποπτοι «πρόσφυγες» σε Κάλυμνο και Λέσβο)


Σε στάβλους μετέτρεψαν τα λεωφορεία οι λαθρομετανάστες! Μην τους πείτε “ζώα” θα διωχθείτε απ’ τον αντιρατσιστικό νόμο!

Δείτε πώς έκαναν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ οι λαθρομετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη στο Παλαιό Φάληρο. Ευχή μας να αμοληθούν στα σπίτια των συριζαίων υπουργών και να κάνουν τα ίδια και χειρότερα!Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μιλούν από μόνα τους!  ΠΗΓΗΕπιχειρήσεις και νοικοκυριά βορά στα όρνεα του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου από την «πρώτη φορά αριστερά»

Όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε προ ενός ακόμα πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων, τα οποία θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ψήφιση των μέτρων θα γίνει και τρεις μέρες νωρίτερα για να μην διαταραχθεί από τις εικόνες των κατασχέσεων κανάς συριζαίος όταν θα τρώει τον κουραμπιέ.
Στο επίκεντρο των «διαπραγματεύσεων» βρίσκονται τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια». Μη νομίζει κανείς ότι η αναφορά και η συζητήση γίνεται για αυτά που χρωστάνε τα κόμματα, οι πολιτικάντηδες και οι «νταβατζήδες». Αυτά έχουν «τακτοποιηθεί» ήδη από την κατάρρευση της ΑΤΕ. Δεν πρόκειται, δηλαδή, να ζητήσει κανείς τα χρωστούμενα από τον μέλλων πρόεδρο της ΝΔ. Η συζήτηση γίνεται για τα δάνεια που είχε πάρει ο κοσμάκης την εποχή που λάμβανε έναν συγκεκριμένο μισθό και τώρα δεν μπορεί να τα εξοφλήσει λόγω μνημονίου.
Όπως αναφέρει η «ροζ» δημοσιογραφία, λοιπόν, η κυβέρνηση «μάχεται» ώστε να μην περιέλθουν στα χέρια των λεγόμενων vulture funds, τα οποία αγοράζουν φτηνά τα δάνεια και φροντίζουν με αθέμιτους τρόπους την είσπραξή τους. Βεβαίως, ουδεμία «μάχη» δίδεται μεταξύ κυβερνήσεως και δανειστών, αφού αυτά έχουν ήδη συμφωνηθεί. Τόσο τα επιχειρηματικά, όσο και τα καταναλωτικά δάνεια θα περιέλθουν στην αρμοδιότητα των «κορακιών».
Όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια, εκεί είναι που θα διεξαχθή η επικοινωνιακή επιχείρηση της κυβέρνησης και των «νταβατζήδων». Παριστάνουν ότι «διαπραγματεύονται» ώστε κανένα δάνειο να μην περιέλθει στα vulture funds. Εν τέλει το μεγαλύτερο μέρος των στεγαστικών δανείων θα πωληθεί και μάλιστα φτηνά. Κάποια πολύ μικρά δάνεια που αντιστοιχούν σε οικίες με πολύ χαμηλή αντικειμενική αξία (ουσιαστικά μηδενική πραγματική αξία) θα εξαιρεθούν, ώστε ο Τσίπρας να λέει ότι «προστάτευσε την πρώτη κατοικία».
Στις 18 Δεκεμβρίου, λοιπόν, επιχειρηματικά, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια θα περιέλθουν στην αρμοδιότητα των κορακιών του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου. Αμέσως μετά θα κατατεθεί εφαρμοστικός νόμος που θα καθορίζει επακριβώς τις τακτικές τους, που θα ξεκινάνε από την ψυχολογική βία και θα καταλήγουν στην υφαρπαγή των σπιτιών των Ελλήνων.  ΠΗΓΗ


Έχουν βαρέσει “κανόνι” τα ξοφλημένα μνημονιακά κόμματα - Οι θεατρίνοι του Σύριζα πασχίζουν να τους γλιτώσουν!

Την χρεοκοπία των μνημονιακών κομμάτων προεξόφλησε μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου ο πρόεδρος της βουλής, Ν. Βούτσης.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε ένα... λάθος που περιείχε ο προϋπολογισμός, στον οποίο εγράφησαν 5 εκάτ ευρώ για τα κόμματα έναντι των 15 εκάτ. ευρώ πέρυσι και των 22 εκάτ. ευρώ πρόπερσι. Δεν πρόκειται, βεβαίως, για μία συνειδητή πράξη της κυβερνήσεως Τσίπρα, αλλά για ένα τυπογραφικό λάθος, το οποίο όμως «δεν είναι εύκολο να διορθωθεί. Μόνον σε αναθεώρηση του Προϋπολογισμού μπορεί να διορθωθεί, κι αν γίνει νόμος ειδικά γι αυτό, ο κόσμος θα πει ότι έκαναν την αλλαγή "μόνον για την πάρτη τους".», όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επίσης αναφέρθηκε σε μία πραγματική μάχη που διεξάγεται μεταξύ κυβερνήσεως και δανειστών. Δεν πρόκειται, βεβαίως, για τα «κόκκινα δάνεια» των Ελλήνων ή την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ούτε καν για την περιβόητη ανάπτυξη που «θα έρθει» κάποτε. Επρόκειται για την αξίωση των δανειστών να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Εκεί πραγματικά η κυβέρνηση Σύριζα, συνεργαζόμενη με τους «τεχνοκράτες» της ΝΔ και του Πασόκ προσπαθούν να βρουν «ισοδύναμα».
Γιατί αυτή η προοπτική θα σημάνει την «άμεση χρεοκοπία δύο μεγάλων και ιστορικών κομμάτων».
Αυτό σύμφωνα με τον Βούτση θα είναι μεγάλο πρόβλημα, αφού όλο το «δημοκρατικό τόξο» θα πρέπει «να βοηθήσουμε όλοι να βγούμε από την κρίση με πανίσχυρα δημοκρατικά κόμματα, με διαφάνεια και θεσμική ενίσχυση», αλλιώς όποιος διαφωνεί συντείνει στην «προσπάθεια να απαξιωθεί και να πεθάνει το παρόν πολιτικό σύστημα και τα κόμματα και να αναζητήσουμε, άλλοι λοχίες και άλλοι βασιλιάδες».
Τα λεγόμενα του υπουργού, τα οποία ειπώθηκαν ενώπιον των συμφωνούντων Βορίδη, Λοβέρδο, Κουβέλη, Μητσοτάκη κλπ, αποδεικνύουν την συμπαιγνία των κομμάτων του «δημοκρατικού τόξου» εναντίον του Ελληνικού Λαού. Θεωρούν ότι υπεράνω όλων δεν είναι η ευημερία και η επιβίωση του Ελληνικού Λαού, αλλά να υπάρχουν «πανίσχυρα δημοκρατικά κόμματα» και ας πεινάει ο Λαός.
Τα κόμματα που θέλουν «θεσμική ενίσχυση» είναι αποδεδειγμένο ότι τα «παίρνουν» από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Αδιάψευστος μάρτυρας η Siemens, η οποία έδινε χορηγίες στο Πασόκ, προκειμένου να εισπράττει σε «είδος» από την τότε κυβέρνηση του Πασόκ.
Σε πλήρη αντίθεση με τα χρεοκοπημένα κόμματα, η Χρυσή Αυγή διεξάγει τον τίμιο πολιτικό της αγώνα, στο πλευρό του Ελληνικού Λαού, χωρίς να εισπράττει ούτε ένα ευρώ κρατικού χρήματος εδώ και χρόνια.
Θυμίζουμε ότι από το 2013 η Χρυσή Αυγή στερείται της κομματικής επιχορήγησης, την οποία επέστρεφε με δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, με έναν φωτογραφικό νόμο της κυβερνήσεως Σαμαρά, τον οποίο ψήφισε με χέρια και με πόδια η «πρώτη φορά Αριστερά».  ΠΗΓΗ


Η μνημονιακή μετάλλαξη του Τσίπρα και η γλύκα της εξουσίας


Πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο θα περίμενε κανείς προσαρμόστηκε τόσο στην εξουσιαστική νοοτροπία όσο και στην μνημονιακή πραγματικότητα ο Τσίπρας. Όλα αυτά, βεβαίως, σε συνδυασμό με την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σ΄ όλους τους τομείς στους οποίους έχει αποτύχει η κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό της πλήρους μετάλλαξης του Τσίπρα σ΄ένα άτομο με στείρο και στυγνό περιεχόμενο, το οποίο νοιάζεται μόνο για την διατήρηση των προνομίων της εξουσίας, είναι ότι φτάνει στο σημείο να ενοχοποιεί και να δαιμονοποιεί, εκ των προτέρων, ως «ύποπτες» οποιεσδήποτε τυχόν διαφωνίες και ενστάσεις βουλευτών της κυβέρνησης απέναντι στην πλήρη μνημονιακή μετάλλαξη και την απόλυτη αφοσίωση στα κελεύσματα των διεθνών τοκογλύφων, όπου και κατέφυγε για να διατηρήσει την γλυκιά πρωθυπουργική καρέκλα. Είναι φανερή η προσπάθεια του τις τελευταίες ημέρες, είτε μέσω συνεντεύξεων είτε μέσω τοποθετήσεων, να πλήξει ηθικά τις τυχόν μελλοντικές διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών στις επερχόμενες δύσκολες ψηφοφορίες που θα έρθουν στη Βουλή, με αποκορύφωμα φυσικά το Ασφαλιστικό.
Για να καταλάβει κανείς το γελοίο (όσο και τραγικό, όμως) της υπόθεσης, στα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αρκετά στελέχη τα οποία ανήκαν παλαιότερα σ΄άλλους πολιτικούς χώρους και είχαν αποχωρήσει απ΄αυτούς γιατί διαφώνησαν με την στήριξη των κομμάτων στα οποία ανήκαν προς τα δύο προηγούμενα Μνημόνια. Όσοι, δηλαδή, διαφώνησαν με τα δύο πρώτα Μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (αλλά και του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ, για να είμαστε πλήρεις) δεν έχουν τώρα το δικαίωμα να διαφωνήσουν με το τρίτο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ακόμη και αν το κάνουν αυτό για να σώσουν το όποιο πολιτικό τους μέλλον και όχι επειδή θεωρούν πραγματικά ότι τα μέτρα αυτά είναι εθνοβλαβή και λαοκτόνα.
Φαίνεται ότι η… αριστερή χροιά του πιο πρόσφατου Μνημονίου ελαφρύνει το δυσμενές περιεχόμενό του και οδηγεί στην αποτροπή καταψήφισής του, σύμφωνα με την λογική του Τσίπρα. Στην πραγματικότητα αυτό το οποίο διαπιστώνουμε, σε καθημερινή πλέον βάση, είναι το ξεγύμνωμα κάθε στοιχειώδους ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής, αξιοπρέπειας και συνέπειας από την κυβέρνηση, η οποία έχει ξεκαθαρίσει με τις πράξεις της ότι η μοναδική «κόκκινη γραμμή» την οποία υποστηρίζει ανυποχώρητα είναι η διατήρηση της στον εξουσιαστικό θώκο. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Ο Ηλίας Παναγιώταρος σχολιάζει στο Extra TV τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις 

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Β΄ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος ήταν καλεσμένος στο κανάλι Extra και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό δελτίο» του Κυριάκου Βελόπουλου, όπου σχολίασε όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την ψηφοφορία για την νέα άρση ασυλίας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Γ. Μιχαλολιάκου, τις εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της ισλαμικής τρομοκρατίας. ΠΗΓΗΑλέξανδρος Βέλιος: “Το σύστημα που διώκει την Χρυσή Αυγή, θα έχει την τύχη του Σαμαρά!”

Καταπέλτης κατά του συστήματος των πολιτικάντηδων ήταν ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, ο οποίος σχολίασε χθες στο δελτίο ειδήσεων του Kontra την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για ένα ανύπαρκτο αδίκημα.
Ο γνωστός συγγραφέας - δημοσιογράφος μαζί με τον Γιάννη Παπαγιάννη κατακεραύνωσαν τους βουλευτές για την υποκρισία και τις απίστευτες δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν, ώστε να μην παραδεχτούν ότι δεν συνηγόρησαν σε ακόμα μία στημένη πολιτική δίωξη.
Η δικαιολογία του Χρ. Βερναρδάκη ότι ήταν ζαλισμένος ήταν πράγματι απίστευτη και καταγέλαστη, ενώ ο κ. Βέλιος τόνισε πως η άρση ασυλίας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής είναι μια ακόμη πολιτική δίωξη με κανένα ποινικό περιεχόμενο.
Ο γνωστός δημοσιογράφος κατέληξε τονίζοντας πως με την συνεχιζόμενη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής θα την "πληρώσει" όλο το πολιτικό σύστημα, όπως την πλήρωσε ο Σαμαράς για την σκευωρία που ενορχήστρωσεΠΗΓΗ

“Πλήγμα” στη φοροδιαφυγή: Επιβλήθηκε πρόστιμο 5000 ευρώ σε 79χρονη επειδή πούλησε 2 κιλά καρότα χωρίς απόδειξη

Πόσο πιο χαμηλά; Μετά τη σύλληψη του 92χρονου που πωλούσε κάστανα και δεν είχε ταμειακή μηχανή ο φοροελεγκτικός μηχανισμός του κράτους έβγαλε άλλο ένα μεγάλο... λαβράκι. Πρόκειται για μία γιαγιά αυτή τη φορά, 79 χρονών, στα Τρίκαλα που τόλμησε να πάει να πουλήσει λίγα μάτσα μαϊντανό στη λαϊκή αγορά της πόλης για να μπορέσει στη συνέχεια να αγοράσει το ψωμί και τα φάρμακα της.
Την “τσίμπησαν” οι “ράμπο” του ελεγκτικού μηχανισμού της περιοχής των Τρικάλων, της κατέσχεσαν την υπόλοιπη πραμάτεια, μερικά ακόμη μάτσα λαχανικών και της έστειλαν ένα πρόστιμο 5.000 ευρώ. Μάλιστα το πρόστιμο βεβαιώθηκε αμέσως και η γιαγιά πρέπει να μεταβεί στη ΔΟΥ για την πληρωμή του προστίμου ή για τη ρύθμιση του.
Κι όλα αυτά, όπως είπαμε γιατί επιχείρησε να πουλήσει 7 κιλά σπανάκι, 5 μάτσα παντζάρια, 7 μάτσα μαϊντανό, 2 κιλά καρότα, 8 μπρόκολα, 7 ματσάκια σέσκουλα, 3 λάχανα και 5 κιλά αντίδια που μάζεψε από τον κήπο της για να βγάλει τα προς το ζην.
Ορίστε και το πειστήριο του... εγκλήματος: 

Την ίδια ώρα τα μεγαλολαμόγια που έδιναν θαλασσοδάνεια στα κόμματα, οι αντίστοιχοι ταμίες των κομμάτων που εισέπρατταν "ενισχύσεις" από τη Siemens συνεχίζουν να κυκλοφορούν ατιμώρητοι! Το ίδιο ατιμώρητοι είναι και οι μεγαλοκαναλάρχες με τα εκατομμύρια των οφειλών σε δάνεια, ασφαλιστικά ταμεία κλπ. ΠΗΓΗ

Άμεση η επιδείνωση της υγείας των Ελλήνων από την αντιλαϊκή πολιτική του Σύριζα
Σύμφωνα με μελέτες και στοιχεία ερευνών η σκληρή μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ως συνέπεια την επιδείνωση της υγείας του ελληνικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων ομάδων, όπως οι πολίτες με χρόνιες και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το 32% των ογκολογικών ασθενών δεν έχει πρόσβαση σε ιατρό. Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 28% των ογκολογικών ασθενών δεν έχει πρόσβαση στα φάρμακά του, ενώ το 40% των ασθενών λαμβάνει με καθυστέρηση την θεραπεία του, με συνέπεια την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους. Αφενός, οι ασθενείς δυσκολεύονται να συναντηθούν με ιατρό ανάλογης ειδικότητας, λόγω της συνεχούς συρρίκνωσης του ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Αφετέρου, πολλοί καρκινοπαθείς αναγκάζονται να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο εκτός της περιοχής τους, καθώς πολλές κλινικές δημόσιων νοσοκομείων πλέον είτε υπολειτουργούν είτε σταματούν εντελώς τη λειτουργία τους.
Πέραν των παραπάνω, η πολιτική υγείας που ακολουθείται από την κυβέρνηση επιφέρει εξίσου δραματικές συνέπειες και σε ασθενείς διαφορετικών νοσημάτων, όπως στους πνευμονιοπαθείς και σε όσους αντιμετωπίζουν τον σακχαρώδη διαβήτη. Από την μία πλευρά, σύμφωνα με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ένα μεγάλος αριθμός ασθενών με σοβαρές παθήσεις του πνεύμονα, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρκίνο και φυματίωση διακόπτουν την θεραπεία λόγω οικονομικών δυσκολιών. Άμεση συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η επιδείνωση των αναπνευστικών νοσημάτων.
Από την άλλη, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο σοβαρών τροποποιήσεων στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας της πλειονότητας των διαβητικών. Ειδικότερα, η ενδεχόμενη επιβολή πλαφόν στην ποσότητα ινσουλίνης που προμηθεύονται μηνιαίως τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, θα έχει ως συνέπεια οι ασθενείς είτε να μην ακολουθούν εντατικά το πρόγραμμα ινσουλινοθεραπείας, είτε ακόμη και να σταματήσουν την αγωγή τους.
Εν ολίγοις, η κυβέρνηση επιλέγει την σπατάλη δημοσίων πόρων για την ιατρική περίθαλψη των λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν κατακλείσει τη χώρα, την ίδια στιγμή που απέναντι στους Έλληνες πολίτες εφαρμόζει μια ανάλγητη έως εχθρική πολιτική.
Όχι μόνο δεν επενδύει στο πεδίο της πρόληψης, ώστε οι διαγνωστικές εξετάσεις και η πρωτοβάθμια περίθαλψη να είναι αγαθά προσιτά για το σύνολο των Ελλήνων, αλλά συρρικνώνει και τις υπάρχουσες υπηρεσίες για την θεραπεία των ασθενών, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται επικίνδυνα η κατάσταση της υγείας τους. ΠΗΓΗ


Όλοι οι δρόμοι της διαπλοκής οδηγούν στην Κουμουνδούρου

Η συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ αποτέλεσε μια ακόμη απόδειξη ότι τα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, πως «θα πολεμήσει την διαπλοκή», στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου. Όταν στην σαφή ερώτηση που του έγινε να πει ποιοι είναι οι διαπλεκόμενοι, αυτός «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα», λέγοντας ότι «δεν είμαι Χρυσός Οδηγός για να λέω ονόματα».
Επί της ουσίας, λοιπόν, ο Τσίπρας έκλεισε το μάτι στην διαπλοκή, έτσι ώστε να υπάρξει μια συμφωνία που θα βολεύει και τις δύο πλευρές. Θα μπορούσε η σημερινή συγκυβέρνηση να επιβάλλει όρους από θέση ισχύος στους νταβατζήδες ή ακόμη και να τους εξαφανίσει (για να θυμηθούμε και το φιάσκο του Καραμανλή παλαιότερα); Αν βρισκόμασταν λίγο μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα μπορούσε θεωρητικά να υποστηριχτεί ότι θα ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς η τότε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν πολιτικά ισχυρή και με πρόσφατη και ευρεία εκλογική αποδοχή.
Σήμερα, όμως, είναι μια πρόωρα «γερασμένη» (μέσα σε λίγους μήνες) μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία παίρνει το ένα μετά το άλλο τα αντεθνικά και αντιλαϊκά μέτρα, απομονωμένη πλήρως από τον Λαό που την ψήφισε, τρέμοντας μη τυχόν και χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ένα από τα επόμενα μνημονιακά νομοσχέδια (όπως π.χ. το Ασφαλιστικό). Γι΄ αυτό και τρέχει απελπισμένη και απεγνωσμένη να βρει κοινοβουλευτική στήριξη ακόμη και σε γραφικά «νούμερα» όπως ο Λεβέντης.
Επομένως, όχι μόνο δεν αισθάνεται δυνατή απέναντι στους «βαρόνους» των ΜΜΕ, αλλά αντιθέτως έχει την ανάγκη τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάποιο κανάλι ολότελα δικό του, πλην της ΕΡΤ η οποία δεν μπορεί να τα βάλει με τα ισχυρά συγκροτήματα Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου, Κοντομηνά, Βαρδινογιάννη. Χωρίς την στήριξή τους ο Τσίπρας κινδυνεύει να έχει την μοίρα του Τζέφρυ.
Με την στήριξή τους έχει την δυνατότητα να έχει το πάνω χέρι στο εσωσυστημικό πολιτικό παιχνίδι, γι΄ αυτό σύντομα θα τους προσκυνήσει με την «συμφωνία» αυτή να γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότηταςΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


«Αυγή»: Ο Σύριζα ήταν ανάχωμα στην άνοδο των Εθνικιστών για λογαριασμό του συστήματος

Με την μεγάλη επιτυχία του κόμματος Λεπέν ασχολούνται όλοι και η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εξαίρεση, δίνοντας μια νέα διάσταση στο όλο θέμα.
Έτσι, σε άρθρο υπό τον τίτλο «Η Λεπέν κι εμείς», πρώτα περιγράφει με τον συνήθη τρομολαγνικό συστημικό τρόπο την επιτυχία του κόμματος Λεπέν («Σοκ. Σεισμός. Εφιάλτης»…), συνεχίζει θέτοντας το μεγάλο πρόβλημα του ευρωπαϊκού -και όχι μόνον- κατεστημένου για το τι επιφυλάσσει το μέλλον«Δεν είναι ότι νοιάζεται ο έξω κόσμος για το ποιος κυβερνάει την Αλσατία ή τη Νορμανδία. Είναι ο φόβος για το τι θα συμβεί στη μάχη όλων των μαχών για το Μέγαρο των Ηλυσίων το όχι τόσο μακρινό 2017. Η πιθανότητα να κυβερνήσει μία από τις δύο μεγάλες χώρες της Ευρώπης η Μαρίν Λεπέν, η οποία κερδίζει συνεχώς πολιτικά έδαφος με συνθήματα ενάντια στην «ομοσπονδιοποίηση με το στανιό» – «να κλείσουμε τα σύνορα», «να γυρίσουμε την πλάτη στο ευρώ», «να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία»-, προκαλεί επανωτά εγκεφαλικά στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».
Και τελειώνει, ομολογώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η πορτογαλική αριστερά κατάφεραν με απατηλές υποσχέσεις να παρασύρουν με το μέρος τους τον αγανακτισμένο κόσμο, εμποδίζοντας έτσι -ως αναχώματα- την διόγκωση των εθνικιστικών κινημάτων και προσφέροντας έτσι μέγιστη υπηρεσία στο σύστημα και τα μεγάλα αφεντικά του:
«Αυτός ο τελευταίος φόβος, ο πιο παραλυτικός, είναι σαφώς πιο έντονος σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία, που βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τη Γαλλία. Πλην όμως, οι φοβισμένοι Έλληνες και οι φοβισμένοι Πορτογάλοι δεν έφεραν στα πρόθυρα της εξουσίας μια δική τους Ακροδεξιά. Τόλμησαν να ποντάρουν στην Αριστερά. Έδειξαν ότι δεν είναι μονόδρομος η στροφή προς πιο αυταρχικές, τάχα «μαγικές» λύσεις. Αν αρκεί αυτό το ανάχωμα του Νότου, μένει να φανεί».
Σίγουρα πρόκειται για ένα εύστοχο άρθρο. Πράγματι, αν δεν υπήρχαν οι… μνημονιοσχίστες του ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής θα ήταν διπλά και τριπλά και ο κίνδυνος για το σύστημα τεράστιος. Τι γίνεται τώρα όμως, που το ανάχωμα του ΣΥΡΙΖΑ –μαζί με το μικρότερο, του Καμμένου- πέρασαν από τα… σκισίματα στην εφαρμογή του τρίτου και χειρότερου Μνημονίου; Και που θα βρει το σύστημα καινούργια αναχώματα για να εμποδίσουν την άνοδο της «ακροδεξιάς», ενώ τα έχει κάψει όλα; ΠΗΓΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2435983001990177931

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item