Widgets

Το Ισραήλ βοηθά «ανοιχτά» τους αντάρτες της Συρίας που θέλουν να ανατρέψουν τον Άσαντ


Το Ισραήλ έχει παράσχει ιατρική βοήθεια στους αντάρτες της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των μελών της αλ-Κάιντα, της τρομοκρατικής οργάνωσης πίσω από τις αμέτρητες αγριότητες και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστήριξε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ρον Πολ.

«Το Ισραήλ ανοιχτά έρχεται σε διάσωση της του μετώπου Αl-Nusra που είναι παρακλάδι της Αλκάιντα, ακριβώς πέρα από τα σύνορα του Ισραήλ, στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν," έγραψε ο Daniel McAdams.

Το Τελ Αβίβ υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα 13 εκατομμυρίων δολαρίων είναι καθαρά ανθρωπιστικό. Οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας έχουν σώσει τουλάχιστον 2.000 αντάρτες της Συρίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η οποία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια.

Ωστόσο, πολλοί ανησυχούν ότι το Ισραήλ έχει κάνει ουσιαστικά μια «συμφωνία με το διάβολο» με την υποστήριξη των ομάδων που προσπαθούν να ανατρέψουν τη νόμιμη κυβέρνηση, προκειμένου να ιδρύσουν ένα ισλαμικό κράτος στη Συρία. Με άλλα λόγια, το Ισραήλ θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι χρησιμοποιεί τους μαχητές της Συρίας ως όπλο, για να οργανώσει μια αλλαγή καθεστώτος στη γειτονική Συρία.

Ενδιαφέρον γεγονός: πολλοί από τους μαχητές που λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη στο Ισραήλ σχεδιάζουν να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης. Επιπλέον, ορισμένοι από τους μαχητές, λέγεται, ότι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι το Ισραήλ είναι εχθρός ακόμη και αφού οι ισραηλινοί γιατροί σώσουν τις ζωές τους.

Όποιες και αν είναι οι αληθινές προθέσεις του Τελ Αβίβ "δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το Ισραήλ έχει υποστηρίξει ριζοσπάστες ισλαμιστές εναντίον των κοσμικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή», παρατήρησε ο McAdams. «Η Χαμάς είχε ενθαρρυνθεί και ξεκίνησε από το Ισραήλ, επειδή χρειαζόταν τη Χαμάς ώστε στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσει το Γιασέρ Αραφάτ," ανέφερε ο πρώην Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρον Πολ.

Όλα αυτά δημιουργούν πολλά άβολα ερωτήματα για την Ουάσιγκτον. Προτίθεται η ιατρική βοήθεια στους Σύριους αντάρτες να επηρεάσει τις αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις; Είναι η Αμερική εντάξει με την πρωτοβουλία; Θα συνεχίσει να παρέχει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη προς το Ισραήλ;

«Είτε είστε μαζί μας, ή είστε με τους τρομοκράτες,« είχε δηλώσει ο Πρόεδρος George W. Bush μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση που το αμερικανικό πολιτικό κατεστημένο εξακολουθεί να συμμερίζεται την άποψη αυτή, αυτό θα σήμαινε ότι το Ισραήλ έχει στην πραγματικότητα συμμαχήσει με τους τρομοκράτες.

"Ή μήπως το Ισραήλ εξακολουθεί να «είναι μαζί μας» στην ενδυνάμωση ορισμένων τρομοκρατών που απαιτούνται για την εφαρμογή της πολιτικής για την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία; Άρα είμαστε με το Ισραήλ και τους τρομοκράτες; Μεγάλη σύγχυση. Τόσες πολλές δύσκολες ερωτήσεις," σημείωσε ο McAdams με ειρωνεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 1470996672500659058

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item