Widgets

“Τζιχαντιστές” βάπτισαν τους Μακεδονομάχους οι ανιστόρητοι συμμορίτες του Σύριζα! Ετοιμάζουν νέα αισχρά βιβλία Ιστορίας


Ποιος είναι ο υβριστής των προγόνων μας, Αντώνης Λιάκος, που διορίστηκε υπεύθυνος για τα σχολικά βιβλία από τον άθεο Φίλη;

Πανηγυρίζουν οι φυλλάδες της συμφοράς - Νέα υβριστική επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής από την "εφημερίδα Συντακτών".

Για τον εθνομηδενιστικό ρόλο του Αντώνη Λιάκου έχουμε ξαναγράψει. Αυτές του ακριβώς οι απόψεις φαίνεται ότι άρεσαν και στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία δια μέσου του αρνητή της Γενοκτονίας των Ποντίων Νίκου Φίλη του ανέθεσε να είναι ο πρόεδρος της επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Είναι ολοφάνερο ότι η αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας και η ανάλογη παραχάραξη της Ιστορίας αποτελούν το «διαβατήριο» διαφόρων για την εισαγωγή τους σε κυβερνητικά πόστα.

Για τον Λιάκο η Γενοκτονία των Ποντίων δεν είναι τίποτα άλλο από κάτι το οποίο «αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του '90». Θα μπορούσαν να γραφούν πολλά για τον βίο και την πολιτεία του Λιάκου, όπως για το «ναι» στο σχέδιο Ανάν, την υπεράσπιση της Ρεπούση και την ξεκάθαρη άρνηση του στην δημιουργία στους μαθητές εθνικής ταυτότητας, ερχόμενος έτσι σε αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος το οποίο θέτει ευθέως ως σκοπό της Παιδείας την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Ας σταθούμε, όμως, στην προσπάθεια ταυτοποίησης των Μακεδονομάχων με τους. Τζιχαντιστές, καθώς ο Λιάκος υποστηρίζει τα εξής, όπως τα διαβάζουμε σε σχετικό κείμενο του «Πρώτου Θέματος»:

«Ως αποκορύφωμα, όμως, της οπτικής του για επαναχαρτογράφηση του παρελθόντος, κρίνεται ένα πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «Η κατασκευή της ηρωικής εικόνας του Μακεδονικού Αγώνα από την Πηνελόπη Δέλτα φωτίζεται με την έρευνα του Σπύρου Καράβα». Αναφερόμενος στο βιβλίο του τελευταίου «Μυστικά και παραμύθια από την ιστορία της Μακεδονίας», επιχειρεί να αναψηλαφήσει την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, υπό το φως των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν από τους υπερασπιστές της ελληνικότατης Μακεδονίας στον αγώνα τους για την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό, την άμυνά τους στη σλαβική απειλή και τις σφαγές των Βουλγάρων κομιτατζήδων. 

«Με φρίκη τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στις ομαδικές εκτελέσεις αιχμαλώτων από φανατικούς εξτρεμιστές του Ισλάμ στο Ιράκ τις μέρες αυτές ή στη Συρία τους προηγούμενους μήνες. Ακόμη μεγαλύτερη φρίκη όταν πρόκειται για αμάχους. Μια παρόμοια ιστορία είναι η ακόλουθη...», γράφει ο καθηγητής αναφερόμενος στα «εγκλήματα κατά αμάχων» στα οποία προέβη «ένοπλη ομάδα που συμμετείχε στον Μακεδονικό Αγώνα με επικεφαλής τον Σπύρο Σπυρομήλιο», μια ιστορία που «τη γνώριζε η Πηνελόπη Δέλτα και τη βρίσκουμε στο αρχείο της». Επωδός του άρθρου η πεπερασμένη ένστασή του για την ύπαρξη Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα.»

Όλα αυτά μας θυμίζουν ανάλογες «αναλύσεις» διαφόρων άλλων εθνομηδενιστών για τον «σφαγέα των τούρκων» Κολοκοτρώνη αλλά και (ούτε λίγο ούτε πολύ) το ότι οι Πόντιοι ήταν οι θύτες και οι τούρκοι τα θύματα! Αυτόν, λοιπόν, τον τύπο έκρινε η κυβέρνηση ότι πρέπει να του αναθέσει την αναθεώρηση του προγράμματος των σχολικών βιβλίων.

Ένα χαρακτηριστή του Κρυφού Σχολειού και του Χορού του Ζαλόγγου, ως «μεγαλόστομων πατριωτικών ανοησιών», ο οποίος θεωρεί ότι ο όρος «πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία» πρέπει να αντικαταστήσει τον όρο τουρκοκρατία, δίνοντας λαβές για υποβάθμιση στην αναμφισβήτητη υποδούλωση των Ελλήνων από τους Τούρκους.

Τα νέα κατορθώματα, όμως, του Λιάκου ενεργοποίησαν τα «προοδευτικά» αντανακλαστικά ενός άλλου διακεκριμένου εθνομηδενιστή, του Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος με σχόλιο του στην Εφημερίδα των Συντακτών» και υπό τον τίτλο «Οι μέντορες του Θέμου» γράφει τα εξής:

«Νέο στόχο βρήκαν οι κυνηγοί αντεθνικών κεφαλών στο πρόσωπο του καθηγητή Αντώνη Λιάκου, ο οποίος τοποθετήθηκε από τον Νίκο Φίλη στην προεδρία της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Η ναυαρχίδα τους, το «Πρώτο Θέμα», αφιέρωσε τρεις σελίδες για να καταγγείλει αυτόν που ονομάζει «μέντορα της Μαρίας Ρεπούση». Ο καημένος ο αρθρογράφος προσπαθεί μάταια να εμφανιστεί ως «διανοούμενος» και ο ίδιος, με φράσεις όπως ότι «ο Αντώνης Λιάκος ενσαρκώνει ακροθιγώς τον ρόλο του οργανικού διανοούμενου» ή «η ευπάθεια της ιστορικής κουλτούρας», ενώ μπερδεύει ποιος κατηγορεί ποιον για «εθνομηδενιστή». Πάντως ήρθε δεύτερος ο Θέμος και οι συνεργάτες του. Ακριβώς τα ίδια «επιχειρήματα» εναντίον του Αντώνη Λιάκου πρόλαβε να διατυπώσει εδώ και τρεις μέρες ο Γιώργος Μάστορας της Χρυσής Αυγής. Αλλά είπαμε: «μέντορες» του Θέμου είναι ο Μιχαλολιάκος, ο Παναγιώταρος κι ο Κασιδιάρης.»

Το αρχικό μας σχόλιο είναι ότι «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι». Τι πιο αναμενόμενο από την αλληλεγγύη μεταξύ εθνομηδενιστών. Από εκεί και πέρα, τα όποια προσωπικά θέματα αντιπαράθεσης έχουν τα διάφορα συστημικά έντυπα μεταξύ τους (όπως το «Πρώτο Θέμα» με την «Εφημερίδα των Συντακτών») δεν μας αφορούν. Αύριο, μπορεί να τα βρουν μια χαρά, καθώς έτσι κι αλλιώς κινούνται εντός του «συνταγματικού τόξου». Χαιρόμαστε, όμως, για την «πρωτιά» που αποδίδει στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ο Ψαρράς. 

Όντως, ως αναμφισβήτητη σημερινή πρωτοπορία του Εθνικού Αγώνα, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αναφέρθηκε πρώτη στις απαράδεκτες θέσεις του Λιάκου, ο οποίος μαζί με τον Ψαρρά και τους υπόλοιπους του «σιναφιού» έχουν ως «μέντορες» όχι πρόσωπα αλλά τις καταστάσεις του εθνομηδενισμού, της αρνησιπατρίας και της πολυπολιτισμικότητας. Τι πιο λογικό, λοιπόν, από το να μισούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να θέλουν να την εξαφανίσουν ως το πιο σημαντικό εμπόδιο στην αντεθνική επέλαση της παγκοσμιοποίησης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ 215969775064579754

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item