Widgets

«ΤΥΜΠΑΝΑ» ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


Την εντολή άμεσης προετοιμασίας για την διεξαγωγή μαζικής κλίμακας χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν στις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Συρία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα.

Όπως αναφέρεται στη (φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak), ο Ρώσος πρόεδρος που έχει την άμεση εποπτεία των επιχειρήσεων στα μέτωπα της Συρίας, έδωσε την εντολή για άμεση συγκρότηση «Κέντρου Επιχειρήσεων» με την ονομασία «Tsentr-2015», (Merkez 2015), το οποίο θα συντονίζει όλες τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση γενικευμένου πολέμου σε όλα τα μέτωπα των συγκρούσεων στο συριακό έδαφος.

Προ την κατεύθυνση αυτή εδόθη εντολή από την Μόσχα για την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων την αποστολή με νέων πυραυλικών συστημάτων, ενώ ρωσικά υποβρίχια με πυρηνικό εξοπλισμό καθώς και ρωσικά πολεμικά πλοία με δυνατότητα αεροπορικής πίστας, έχουν πάρει την εντολή να προσεγγίσουν τα συριακά λιμάνια.

Εντωμεταξύ την κρισιμότητα της κατάστασης δείχνει και η έκτακτη επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγού Hulusi Akar, (εφημερίδα Radikal 10/11), στις 6-7 Νοεμβρίου στην νοτιανατολική Τουρκία και στην βάση του Ιντζιρλίκ, όπου έδωσε εντολή στις τουρκικές δυνάμεις να είναι έτοιμες για χερσαίες επιχειρήσεις στην Συρία αλλά και στο Ιράκ και παράλληλα να προετοιμάζονται για αντιμετώπιση επιθέσεων από το κουρδικό ΡΚΚ.

Για την προετοιμασία των χερσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ήδη έχουν φτάσει στην βάση του Ιντζιρλίκ αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου A-10, ενώ παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών βομβαρδιστικών F-15.

Οι εξελίξεις αυτές, όπως αναφέρεται, απορρέουν από το νέο αδιέξοδο των συνομιλιών για την επίλυση του συριακού που έγιναν στην Βιέννη στις 21 Οκτωβρίου.

Όπως φαίνεται κάποιοι επιθυμούν διακαώς να ανοίξουν το «κουτί της Πανδώρας», μετά την σύνοδο των G-20 στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 15-16 Νοεμβρίου αν και εκεί δεν σημειωθεί καμία συμφωνία σχετικά με το μεγάλο αυτό ζήτημα και όλοι οι πρωταγωνιστές παίρνουν θέσεις για μια μεγάλη σύγκρουση με όλες τις διεθνείς συνέπειες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-ΤουρκολόγοςΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ «ΧΑΟΥΣ»


Οι τελευταίες προετοιμασίες έχουν περατωθεί και όλα είναι έτοιμα για την κοινή αμερικανοτουρκική εισβολή στην Συρία, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Milliyet.

Η εισβολή θα γίνει σε δυο επίπεδα, αεροπορική και, εδώ είναι και επίμαχο σημείο και χερσαία εισβολή για την υποτιθέμενη δημιουργία ζώνης ασφαλείας μέσα στο συριακό έδαφος. Θα γίνει από τον διάδρομο του Cerablus, που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS.


Στην εισβολή θα πάρουν μέρος 6 αμερικανικά F-15C, έξη βομβαρδιστικά, A-10, δώδεκα αεροσκάφη τάνκερς, KC-135 και δέκα MQ-I εξοπλισμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η συγκέντρωση όλων αυτών γίνεται στην βάση του Ιντζιρλίκ. Παράλληλα οι Τούρκοι θα κινητοποιήσουν τις βάσεις τους στην Μαλάτεια και στο Ντιαρμπακίρ, από όπου θα απογειώνονται τα τουρκικά F-16, δεκατέσσερα τον αριθμό. Η συνολική αεροπορική δύναμη που θα πάρει μέρος στην επιχείρηση υπολογίζεται σε 60 αεροσκάφη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν δίνονται λεπτομέρειες για τις χερσαίες δυνάμεις που θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση, αλλά το γεγονός είναι ότι τις τελευταίες μέρες είναι σε ύψιστη επιφυλακή οι τουρκικές δυνάμεις που συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Σύρια.

Εκείνο που αφήνει να «διαρρέει» η Άγκυρα, είναι ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις θα γίνουν σε συντονισμό με τις δυνάμεις του λεγόμενου «Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού» της συριακής αντιπολίτευσης, καθώς και με τις τουρκομανικές δυνάμεις, δηλαδή των ενόπλων τουρκόφωνων της Συρίας.

Ο κύριος στόχος όπως αναφέρεται θα είναι η ISIS, αλλά είναι προφανές ότι η βασική επιδίωξη θα είναι η οριστική κατάρρευση του καθεστώτος Άσαντ.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ήδη στην Συρία βρίσκονται ρωσικές, ιρανικές και δυνάμεις της λιβανέζικης Χετζμπολάχ, που πολεμούν στο πλευρό του Άσαντ.

Όπως φαίνεται κάποιοι επιδιώκουν να ανοίξουν τις πύλες του «παγκόσμιου τρελοκομείου».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΠΕΡΙΠΛΕΚEI ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Μεγάλη ανησυχία δημιουργεί στην Άγκυρα και όπως αναφέρεται και στους Αμερικανούς, η ανοιχτή πλέον στρατιωτική παρέμβαση της Κίνας στα πράγματα της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, εκτός από την παρουσία κινεζικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο, μια παρουσία με πολλαπλή σημασία για τις εξελίξεις, οι Κινέζοι έβαλλαν πόδι και στην περιοχή νότια της Σαουδικής Αραβίας δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στις ευαίσθητες στρατιωτικές ισορροπίες της περιοχής, στέλνοντας προμήνυμα για μεγαλύτερη στρατιωτική κινεζική ανάμειξη.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Άμυνας της Κίνας και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Fang Fenghui, βρέθηκε στο Τζιμπουτί απέναντι από την Υεμένη όπου όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε εξέλιξη εμφύλιος πόλεμος με τους Σιΐτες Χούσι που πρόσκεινται στο Ιράν, εναντίον των Σουνιτών που πρόσκεινται στην Σαουδική Αραβία. Η επίσκεψη αυτή του Κινέζου αρχιστρατήγου συνοδεύτηκε με παρουσία του κινεζικού στόλου και με την εντυπωσιακή ανακοίνωσης της απόβασης 10.000 (!!!) Κινέζων στρατιωτών στην περιοχή, εναντίον της Σαουδικής Αραβίας βασικού συμμάχου της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός Κινέζων στρατιωτών εξέρχονται από την Κίνα με την προοπτική ευρύτερης επέμβασης τους και στην Μέση Ανατολή.

Ήδη αυτή η κινεζική εμφάνιση στην περιοχή έχει ανησυχήσει έντονα τους Αμερικανούς, όπως αναφέρεται στην Άγκυρα, σε μια περίοδο που οι αμερικανοκινεζικές σχέσεις δεν βρίσκονται σε καλό επίπεδο εξ’ αιτίας των αμερικανικών προκλήσεων στην κινεζική θάλασσα.

Στην Άγκυρα εκτιμούν ότι οι Κινέζοι θα προχωρήσουν σε μια δυναμική παρέμβαση γενικότερα στην Μέση Ανατολή υπέρ των Ρώσων, αλλάζοντας δραματικά τις ισορροπίες. Η απόβαση τόσο μεγάλου αριθμού Κινέζων στρατιωτών, είναι η αρχή γενικότερων απρόοπτων εξελίξεων που θα δυσχεραίνει τα τουρκοαμερικανικά σχέδια για την περιοχή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ 8701582343919716351

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item