Widgets

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ της ΠΑΤΡΙΔΟΣ στα ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ! (Ντόπιοι Γραικύλοι και Διεθνείς Τοκογλύφοι)


Προχωρά το σχέδιο του τοκογλύφου Σόιμπλε για το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδος υπό την εποπτεία του Βερολίνου

Οι Γερμανοί επαναφέρουν το αίτημα για τη δημιουργία νέου υπερ-ταμείου που θα τεθεί υπό τον έλεγχο του Βερολίνου - Ποια είναι η εταιρεία Treuhand που θα εκτιμήσει και θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία;
Η είδηση πέρασε στα ψιλά των μέσων ενημέρωσης. Στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έριξε ακόμα μια βόμβα κατά της Ελλάδας. Επανέφερε τον διακαή πόθο της Γερμανίας να περάσει το ΤΑΙΠΕΔ στα χέρια του Βερολίνου! Αυτό άλλωστε ήταν και το μεγάλο σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από την πρώτη στιγμή της κρίσης.
Στις 9 Νοεμβρίου, μέσα στο Eurogroup, ο αρχιτέκτονας του χάους, θύμισε σε όλους ένα... ξεχασμένο προαπαιτούμενο το οποίο και προστίθεται στα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν ακόμη για να ξεκλειδώσει η υποδόση αλλά και τα 10 δισ. των τραπεζών, όπως οι πλειστηριασμοί, οι 100 δόσεις και τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν οι αποφάσεις για το σχεδιασμό του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, των 50 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο συνέδεσε άμεσα με τις τράπεζες και την ανακεφαλαιοποίηση.
Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε επεσήμανε ότι «η Ελλάδα συμφώνησε τον Ιούλιο να δημιουργήσει ένα ταμείο για να εισπράξει τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και έπρεπε να παράσχει ένα περίγραμμα του ταμείου μέσα στον Οκτώβριο. Αυτό δεν έχει συμβεί, αλλά πρέπει να γίνει επειδή η βελτίωση της διακυβέρνησης των ελληνικών τραπεζών είναι αποτέλεσμα αυτού».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θύμισε άλλο ένα αγκάθι στις διαπραγματεύσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι για να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, πρέπει και αυτό να έχει κλείσει. Άλλωστε το παραπάνω σχέδιο είχε τεθεί επιτακτικά στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της 17ωρης σκληρής διαπραγμάτευσης της 12ης Ιουλίου που λίγο έλλειψε να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ!
Σύμφωνα με τα όσα ζητούσε το Βερολίνο, έπρεπε από τις αρχές Οκτωβρίου να είχε δημιουργηθεί ειδική ομάδα (από Ευρωπαίους και ΤΑΙΠΕΔ) που θα πρότεινε έως τα τέλη του μήνα, τη δομή του Ταμείου, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο. Οι προτάσεις πρέπει να οριστικοποιηθούν και να υποβληθούν τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο να συσταθεί το Ταμείο για να λειτουργήσει τέλη Ιουνίου του 2016.
Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει το σχέδιο Σόιμπλε, στο υπερ-ταμείο ενδέχεται να ενταχθούν εκτός από τις τραπεζικές συμμετοχές του δημοσίου και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας όπως από τους υδρογονάνθρακες αλλά και ακίνητα, με στόχο σε ορίζοντα 30ετίας, να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ.
Τα μισά θα χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση για τις τράπεζες και τα άλλα μισά θα χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακές δράσεις και την αποπληρωμή του χρέους. Είναι προφανές ότι το παραπάνω ποσό που αφορά τη δημόσια περιουσία είναι τουλάχιστον ευτελές, ενώ είναι σαφές ότι ο πλήρης έλεγχος του υπερ-ταμείου θα περάσει τους Γερμανούς.
Το ΤΑΙΠΕΔ, ήταν, είναι και θα είναι το απόλυτο μνημονιακό φετίχ των Γερμανών!
Το σχέδιο των Γερμανών για την δημόσια περιουσία έχει τρία στάδια:
-Το 1ο ήταν η σύσταση του Ταμείου το 2011 με το άρθρο 1 του ν.3986/2011, μια ιδέα καθαρά made in Germany, αφού έγινε στο πρότυπο της γερμανικής εταιρείας Treuhand, η οποία συστάθηκε το 1990 για να «καθαρίσει» τη δημόσια περιουσία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Λειτούργησε μέχρι το 1994 και μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, πούλησε το 85% της δημόσιας περιουσίας έναντι 44 δισεκατομμυρίων μάρκων ενώ η αρχική αποτίμηση της αξίας της περιουσίας ήταν 600 δισεκατομμύρια μάρκα. Η φιλοσοφία που διέπει τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ είναι πολύ απλή. Πουλάει δημόσια περιουσία και τα χρήματα αμέσως κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό που υπάρχει στην Τράπεζα της Ελλάδος για το χρέος.
-Το 2ο βήμα, είναι ο έλεγχος του μέσω της ανάληψης της διοίκησής του από διεθνή φορέα. Στόχος που προσπάθησαν να συνδέσουν με την αναποτελεσματικότητα του ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά στην πώληση της δημόσιας περιουσίας και στην ικανοποίηση των δανειστών. Έλεγχος που καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι θα περνούσε σε διεθνή φορέα εντός του 2015.
-Το 3ο βήμα είναι η τιτλοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η έκδοση ομολόγων, λύση που θεωρούν ότι θα έδινε άμεσα «ζεστό» χρήμα στους δανειστές αφού θα ξεπερνιόταν ο σκόπελος των διαγωνιστικών διαδικασιών.
Όπως εκτιμούν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ θα αποτελέσει βασικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις των επόμενων μηνών. ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ => ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ! Αναζητούν στέγη στα Νοσοκομεία (Αναμένεται δραματική αύξηση Ελλήνων Αστέγων)

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο bankingnews: Αντί η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει με σκληρότητα την Τουρκία, την χρηματοδοτεί!Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ακόμη πολιτικό και κοινωνικό χρόνο διατυπώνει ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη του στο bankingnews.gr.
- Από την εποχή του οργισμένου Έλληνα που κατέβαινε στις πλατείες, που βομβάρδιζε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συνθήματα και σχόλια επαναστατικά περάσαμε στην αμηχανία και παθητική στάση. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξηγεί αυτό το φαινόμενο.
"Με λυπεί που ο ελληνικός λαός μεταξελίχθηκε σε παθητικό παρατηρητή. Αρχικά επαναστάτησε, καθώς η λιτότητα του μνημονίου τον σόκαρε. Εν συνεχεία ξεκίνησε η αποδοχή δίνοντας εσωτερική μάχη να αποδειχθεί κάτι που τον ζημιώνει. Έτσι λοιπόν το τραγικό μνημόνιο έχει γίνει αναγκαιότητα για μέρος της κοινωνίας που αντιμετωπίζει την οικονομική ύφεση και την στασιμότητα αμήχανα. Αυτή η κοινωνική κόπωση αποτελεί ισχυρό χαρτί για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό αντίπαλο, καθώς η ΝΔ βρίσκεται σε καθεστώς εσωστρέφειας και εκλογής προέδρου και δεν κινδυνεύει από κοινωνική έκρηξη, καθώς υπάρχει κόπωση στην κοινωνία. Η συγκυρία ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνάει η αριστερά έχοντας απέναντι της εξουθενωμένο πολιτικό σύστημα και κοινωνία".  ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ =>  ΕΔΩ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! => BINTEO ΑΓΡΙΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ από ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ


Σοκ στο Παρίσι! 40 νεκροί, 60 όμηροι και δεκάδες τραυματίες από επιθέσεις ισλαμιστών

Επίθεση σε εστιατόριο, σε συναυλιακό χώρο, σε μπαρ και στο Stade de France την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν το βράδυ της Παρασκευής τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από τέσσερις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα ακούγονται πυροβολισμοί από διάφορα κεντρικά σημεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.
Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο την ώρα εκείνη διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία. Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα, ενώ πριν από λίγο γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως κοντά στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι αυτοκτονίας!
Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μεταδόθηκε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά και μια ισχυρή έκρηξη στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο, πολλοί μιλούν ήδη για τρομοκρατικό χτύπημα από ισλαμιστές, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Μάλιστα πολλοί αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες φώναζαν "Αλλάχ Ακμπαρ" - "Ο Θεός είναι μεγάλος".
Η επίθεση αυτή έρχεται ύστερα από την επίθεση στο Charlie Hebdo και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύει πως και η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μία περίπτωση τρομερού κινδύνου, τον οποίο μεγαλώνουν οι προδοτικές πολιτικές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες επιθυμούν την εγκόλπωση των λαθρομεταναστευτικών ορδών, εντός των οποίων κρύβονται οι τζιχαντιστές – τρομοκράτες. ΠΗΓΗ
Λάμπρος Φουντούλης: Ολική καταστροφή για τον τουρισμό Σε αυτήν, αφού ανέφερε τις τρομερές επιπτώσεις που είχε στον τουρισμό στην Ελλάδα η κρίση, στην συνέχεια επεσήμανε και το γεγονός πως η αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έχει ουσιαστικά εκμηδενίσει τον τουρισμό. Χαρακτηριστικά, μόνο στην Κω είχαμε σχεδόν 180.000 ακυρώσεις εξαιτίας αυτού του φαινομένου...>>>> ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ => ΕΔΩ !!!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΘΛΙΟΙ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ των ΕΛΛΗΝΩΝ
Οι ναυτεργάτες ξεμπρόστιασαν το ΚΚΕ για τον απεργοσπαστικό του ρόλο


Είναι γνωστή η τραγική κατάσταση η οποία υπάρχει στον χώρο της Ναυτιλίας. Στις θέσεις εργασίας οι Έλληνες ναυτεργάτες έχουν αντικατασταθεί κατά 90% από ανασφάλιστους χαμηλόβαθμους αλλοδαπούς, με αποτέλεσμα το επάγγελμα του ναυτικού να οδηγείται στην απαξίωση και την διάλυση. Σαν να μην έφτανε αυτό υπάρχει και η προβακατόρικη δράση του ΚΚΕ, δια μέσου του ΠΑΜΕ, το οποίο σαμποτάρει τις απεργιακές κινητοποιήσεις όταν αυτές δεν ελέγχονται από το ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστήριξε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογεώργος, με συνέντευξη που έδωσε στο ακροαριστερό έντυπο «ΠΡΙΝ», όπου αναφερόμενος στην πρόσφατη απεργία της ΠΕΝΕΝ και την στάση του ΠΑΜΕ δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Δυστυχώς και σε αυτήν την απεργία, ιδιαίτερα μετά το πρώτο 48ωρο είχαμε απέναντί μας στο εσωτερικό της ΠΝΟ όχι μόνο το εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά και σύσσωμες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που έδωσαν λυσσαλέα τον αγώνα να μην κλιμακωθεί και συνεχισθεί ο δίκαιος και πετυχημένος αγώνας των ναυτεργατών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – Ένωση Μαγείρων) σε κοινό μέτωπο με τις άλλες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού απέτυχαν οριστικά (6 υπέρ – 5 κατά – 2 λευκά) στην δεύτερη 48ωρη να σταματήσουν την απεργία, όμως το κατάφεραν από κοινού στην πρότασή μας για την συνέχιση της τρίτης 48ωρης (10 κατά της συνέχισης – 3 υπέρ της νέας απεργίας). Αποκαλύφθηκε ο θλιβερός τους ρόλος, οι απεργοί εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για αυτήν την άθλια υπονομευτική και απεργοσπαστική πράξη τους. Αυτή η συμπόρευση θα τους οδηγήσει ακόμη περισσότερο στην περιθωριοποίηση και απομάκρυνση από την συντριπτική πλειοψηφία των ναυτεργατών».
Με απλά λόγια, το ΠΑΜΕ ταυτίστηκε με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ για να μην πετύχει ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών. Όταν οι ίδιοι οι απεργοί αποκαλούν τα ραμολιμέντα και επίδοξους «νταβατζήδες» των εργαζομένων περίπου ως θλιβερούς και άθλιους, τότε κάθε άλλο σχόλιο περισσεύει.
Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και όλες οι μετωπικές οργανώσεις του πρώτου δεν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κομματικό μαγαζάκι του Περισσού, το οποίο για να επιζήσει προσπαθεί πάντοτε να εκμεταλλεύεται για δικό του όφελος τα αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων, όταν δεν το καταφέρνει αυτό, απλούστατα τα σαμποτάρει και τα καταπολεμά.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ


Γη και ύδωρ στην Τουρκία από τη Σύνοδο Κορυφής: Κόκκινα χαλιά για «σουλτάνο» έστρωσαν οι διεθνείς τοκογλύφοι

Η Τουρκία παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ και η Ελλάδα εκατομμύρια λαθρομετανάστες.
Σύνοδος Κορυφής με αφορμή την επιθετική πολιτική της Τουρκίας ενάντια στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω της εξαπόλυσης εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, έλαβε χώρα χθες.
Θυμίζουμε ότι το τουρκικό παρακράτος πραγματοποιεί αυτές τις άκρως προσοδοφόρες επιχειρήσεις, μεταφοράς λαθρομεταναστών, μέρα μεσημέρι, κάτω από το βλέμμα των τουρκικών αρχών, οι οποίες προφανώς εγκρίνουν αυτές τις πρακτικές.
ΣΧΕΤΙΚΟ => Η γερμανική ολιγαρχία βυθίζει την Ευρώπη στο χάος της λαθρομετανάστευσης


Αυτή την επιθετική πολιτική επιβράβευσε η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής, αφού ουσιαστικά οι «ευρωπαίοι ηγέτες» έδωσαν στην Τουρκία τα πάντα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι:
α) Η Ε.Ε. πρόκειται να δώσει στην Τουρκία 3 δισ. ευρώ για τα έτη 2016 – 2017, χρήματα που απαιτούνται να καταβληθούν από τα κράτη μέλη, δηλαδή και από την Ελλάδα.
β) Επιτάχυνση της επανέναρξης των συνομιλιών της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε., παρά το γεγονός ότι παραβιάζεται πλειάδα απαιτήσεων, που απορρέουν από την φύση ενός ευρωπαϊκού κράτους.
γ) Απλοποίηση των διαδικασιών για να δίνεται ευκολότερα βίζα της ΕΕ για τους Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι κατακλύζουν τα ευρωπαϊκά κράτη και εκμεταλλεύονται το όποιο κράτος πρόνοιας έχουν αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΟ => Έρχεται ο Τζον Κέρι για τις τελικές διαταγές της προδοσίας σε Κυπριακό και λαθρομετανάστευση
Το κυριότερο επίτευγμα, όμως, για τον Ερντογάν ήταν ότι θα μπορέσει να συμμετάσχει στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής αυτοπροσώπως και όχι μέσω αντιπροσώπων, όπως η Μέρκελ και ο Γιουνκέρ. Αυτό σημαίνει ότι στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί μία γενικευμένη επίθεση εναντίον της Ελλάδας, προκειμένου να επιτευχθεί και ο τελευταίος τουρκικός στόχος, που δεν είναι άλλος από τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, ήτοι η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Ο Τσίπρας, από την πλευρά του, στήριξε την χρηματοδότηση της Τουρκίας, παρότι είναι ένοχη ως ένα κράτος - δουλέμπορος, το οποίο κερδοσκοπεί επί της μεταφοράς λαθρομετανάστων και επιπλέον αντλεί και γεωπολιτικά οφέλη, από αυτή την καταδικαστέα πρακτική της.  ΠΗΓΗ

Μπουμπούκος προς Βορίδη: Τι “τραβεστί” συμπεριφορά ήταν αυτή; Με πούλησες!

Το πραγματικό νόημα της ιστορικής φράσης: "Και συ φίλε Βρούτε;" αντιλήφθηκε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είδε τον άσπονδο φίλο του Μάκη να προχωράει σε μια μεγαλοπρεπή προδοσία.

Ο "κολλητός" του Μπουμπούκου Βορίδης, για χάρη του οποίου ο Άδωνις δεν θα κατέβαινε για πρόεδρος, με μια δήλωση του σήμερα από το περιστύλιο της Βουλής στήριξε τον Τζιτζικώστα! Ο λόγος, όπως ισχυρίστηκε ο επαγγελματίας σκευωρός, που στρατεύεται στο πλευρό του Τζιτζικώστα είναι ότι μόνο ο Απόστολος μπορεί να βάλει τέλος στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

Ο "μπουμπούκος" δεν άντεξε την πουσ... του Μάκη και έσπευσε να καρφώσει τον πρώην σύντροφό του με ένα σχόλιο στο αγαπημένο του twitter: "Όλοι έλεγαν ότι είμαι ο υπαρχηγός του Βορίδη. Τελικά ο Βορίδης είναι ο υπαρχηγός του Τζιτζικώστα".

Ο Γεωργιάδης μάλιστα ιδιαίτερα ενοχλημένος στην συνέχεια έκανε λόγο για πολιτικές συναλλαγές και προσπάθεια ανακοπής της ανόδου του. Και έχουμε ακόμα μία εβδομάδα μέχρι τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου και τελικά την διάσπαση!

Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στην Συγγρού...  ΠΗΓΗ


1978: Όταν η ψοφοδεξιά απαγόρευε ταινία για τη Μικρασιατική Καταστροφή για να μην θιχτούν οι τούρκοι


Αναφερθήκαμε πριν από λίγες ημέρες στην άθλια ενέργεια της ΝΔ, όταν αυτή ήταν στην κυβέρνηση το 1981, να τιμήσει την μνήμη του Κεμάλ ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων, στις19 Μαΐου. Αυτή η αναφορά, μάλιστα, οδήγησε σ’ ένα (ακόμη) παραλήρημα του εθνομηδενιστή και ασχημομούρη Ψαρρά, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει ως… «ανάληψη πολιτικής ευθύνης»(!) για την επίθεση στον Κουμουτσάκο την πληροφόρηση για τα αίσχη της ΝΔ, δείχνοντας το πόσο ψεύτης και συκοφάντης είναι ο τύπος αυτός.
Δεν ήταν, όμως, η μόνη φορά που η ΝΔ έδρασε δουλικά απέναντι στην Τουρκία. Τέσσερα χρόνια μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, το 1978, η κυβέρνηση Καραμανλή βάζει στον πάγο την ταινία «1922» του Νίκου Κούνδουρου. Στην ταινία, η οποία βασίστηκε στο βιβλίο του Ηλία Βενέζη «Νούμερο 31328» και χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ο σκηνοθέτης κατάφερε να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την μαρτυρική πορεία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας προς τον θάνατο από τα στρατεύματα του Κεμάλ αλλά και τις ένοπλες ομάδες ατάκτων Τούρκων.
Ωστόσο θυσιάστηκε στον βωμό της «ελληνοτουρκικής φιλίας», αφού το τότε υπουργείο Προεδρίας δεν ενέκρινε την άδεια προβολής. Με κόπια που είχε ο σκηνοθέτης το «1922» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαρώνοντας τα βραβεία. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Νίκος Κούνδουρος, αναφερόμενος στην απαγόρευση της ταινίας είχε δηλώσει:«Προσπάθησαν να την απαγορεύσουν για να μη διαταράξουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία, που ζήτησε από την Ελλάδα να μην προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία, όμως, προβλήθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποσπώντας μεγάλες διακρίσεις και αποκαλύπτοντας τη φρίκη όσων συνέβησαν στη Μικρά Ασία με την Καταστροφή».
Αλλά και με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το 1981, η ταινία απαγορεύτηκε να προβληθεί σε οποιαδήποτε αίθουσα της Θράκης, προφανώς για να μην ενοχληθεί το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Ο Λαός πρέπει να γνωρίζει την ενδοτικότητα των άλλοτε κομμάτων εξουσίας του «συνταγματικού τόξου», ακριβώς για να μην παριστάνουν τους «αγανακτισμένους πατριώτες» αυτοί που έχουν καταντήσει «γιουσουφάκια» της Τουρκίας και του επεκτατισμού της. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Τζαμπατζήδες της αριστεράς: οι βουλευτές του Σύριζα δεν πληρώνουν στο καφενείο της Βουλής!


Στους Γερμανούς και στους λοιπούς Ευρωπαίους τοκογλύφους στέκονται σούζα, αλλά εντός συνόρων οι συνήθειες δεν κόβονται.
Ο λόγος για την κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα, η οποία «ξεχνά» να πληρώσει το καφενείο της Βουλής με αποτέλεσμα να δεχτούν επικριτικό μήνυμα του γραμματέα της ΚΟ του κόμματος!
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το μήνυμα που απεστάλη στους βουλευτές του Σύριζα έχει ως εξής: "Σας ενημερώνουμε ότι επειδή γίνονται συνεχώς συσκέψεις, συναντήσεις των βουλευτών, με κόμματα του εξωτερικού, φορείς, σωματεία, συλλόγους κτλ, οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτές τις συναντήσεις πρέπει να αποπληρώνουν το καφενείο άμεσα. Δεν υπάρχουν πόροι για να καλυφθούν τα έξοδα (καφέδες κτλ)".
Κατά τα λοιπά, οι πολιτικοί απατεώνες της Αριστεράς θα εφαρμόσουν το Μνημόνιο με «κοινωνικό» πρόσημο, απαιτούν σκληρές και άδικες θυσίες από τους Έλληνες αλλά οι ίδιοι δεν δέχονται να πληρώσουν ούτε τους καφέδες τους
Πολύ τζάμπα μάγκες μας βγήκαν οι «επαναστάτες».  ΠΗΓΗ

Ήθη και έθιμα “προσφύγων”: 28χρονος εξέδιδε στην Σάμο την 14χρονη σύζυγό του!

Ακόμα ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε χώρο ταυτοποίησης προσφύγων στην Σάμο: Σύριος πρόσφυγας(;) ξυλοκόπησε την 14χρονη σύζυγό(!) του μπροστά στα μάτια των λιμενικών.
Σύμφωνα με το i-samos.gr ένας Σύριος έστειλε στο νοσοκομείο την 14χρονη σύζυγό του διότι δεν συναινούσε να εκδοθεί με ομοεθνείς του. Όλα αυτά εκτυλίχτηκαν σε χώρο ταυτοποίησης προσφύγων δηλαδή στα λεγόμενα «Hot – Spots», στα οποία ο κάθε λαθρομετανάστης δηλώνει… πρόσφυγας(!).  Σημειώνουμε ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις και οι απρόσκλητοι το έχουν καταλάβει και μάλιστα πολύ καλά.
Ακολουθεί το περιστατικό όπως καταγράφηκε από τα τοπικά μέσα: “Έκπληκτοι έμειναν χθες το απόγευμα οι άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας στο χώρο που γίνεται η ταυτοποίηση των προσφύγων στο Μαλαγάρι, όταν ξαφνικά μπροστά στα μάτια τους, ένας άνδρας 28 ετών (Σύριος) έβγαλε μέσα από μια σκηνή, ένα 14χρονο κορίτσι και άρχισε να το ξυλοκοπεί με απίστευτη μανία! Ήταν τόσο μεγάλη η οργή του, που της προκάλεσε στο πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα της πολλά τραύματα από τα συνεχή χτυπήματα στο έδαφος! Άμεσα και παρ' όλη την αντίσταση που προέβαλε προχώρησαν στη σύλληψή του και την προσαγωγή του στο Λιμεναρχείο ενώ το 14χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα και ειδικά στο πρόσωπό της!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 28χρονος δηλώνει σύζυγος της 14χρονης και η συμπεριφορά του είναι αποτέλεσμα της άρνησης της να εκδοθεί με ομοεθνείς του! Η 14χρονη επιβεβαιώνει ότι είναι σύζυγος του δράστη, αλλά είναι ένα ερώτημα κάτω από ποια ψυχολογική πίεση (που της ασκείται) μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο.
Οι αρχές δεν μπορούν ακόμη να διασταυρώσουν αν πράγματι είναι νόμιμη σύζυγος του 28χρονου η 14χρονη κοπέλα, αφού δεν υπάρχουν διαβατήρια στην κατοχή τους, ώστε να διασταυρωθεί η νομιμότητα του γάμου, ή πρόκειται για εκμετάλλευση ανηλίκου από ενήλικα. Ο 28χρονος κρατείται από χθες το βράδυ στο κρατητήριο του Λιμεναρχείου Σάμου και αναμένονται οι εξετάσεις των αξονικών ώστε να οδηγηθεί στην Εισαγγελέα για πρόκληση σωματικών βλαβών σε ανήλικη. Η κοπέλα νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο της Σάμου όπου το προσωπικό της παρέχει την απαραίτητη αγωγή.”
Είναι απίστευτο το τι συμβαίνει με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που εισβάλλουν καθημερινά στην πατρίδα μας και δηλώνουν πρόσφυγες. Δυστυχώς η ελληνική πολιτεία ασχολείται κατά κύριο λόγο με την ταυτοποίηση αυτών που εισέρχονται και μόνο κατά τύχη διαλευκάνει τέτοια περιστατικά. ΠΗΓΗ


Η Ελλάδα στην πυρά! Ετοιμάζονται για «Μαύρο Δεκέμβρη» οι μπαχαλάκηδες με εντολή Ρωμανού

Το «καλό παιδί», ο «παρασυρμένος νέος», αλλά στην πραγματικότητα ο αδίστακτος τρομοκράτης, Νίκος Ρωμανός έδειξε το τι επί της ουσίας είναι, με ένα κείμενο του στον γνωστό παρακρατικό διαδικτυακό βοθρότοπο του Indymedia, όπου διατυπώνει ευθέως μέχρι και απειλές κατά της ζωής ανθρώπων. Για την ακρίβεια, ζητάει καταλήψεις σχολείων, τοποθετήσεις εμπρηστικών μηχανισμών και ανατινάξεις σπιτιών, μιλώντας για έναν «μαύρο Δεκέμβρη»!
Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα απ΄όσα το απόβρασμα αυτό λέει, μαζί με τον καταδικασθέντα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», Παναγιώτη Αργυρού: Θέλουμε να δούμε τον κόσμο της εξουσίας να καταστρέφεται από τα οπλισμένα χέρια εξεγερμένων ανδρών και γυναικών. Ξεπερνάμε, λοιπόν, τα θεωρητικά σχήματα, επαναφέρουμε το βάρος της κουβέντας στο σημείο μηδέν, στο σημείο όπου η πέτρα φεύγει από το χέρι μας για να καταλήξει στο κεφάλι ενός μπάτσου, στο σημείο που αποφασίζουμε να σπάσουμε τα δεσμά της αιχμαλωσίας, στο σημείο που οι ανατρεπτικές διαθέσεις εκδηλώνονται μαχητικά στους δρόμους, στο σημείο που συναντιούνται οι δείκτες ενός ωρολογιακού μηχανισμού που θέλει να ανατινάξει τη δολοφονική ομίχλη της έννομης τάξης».
«…Η πρότασή μας να θέσουμε σε ισχύ το στοίχημα της συγκρότησης ενός πολύμορφου εξεγερτικού αναρχικού μετώπου είναι απλή· μια εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης», η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές. Ένας μήνας συντονισμένων δράσεων, με σκοπό να γνωριστούμε μεταξύ μας, να κατέβουμε στο δρόμο για να σπάσουμε τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, να καταλάβουμε σχολεία, πανεπιστήμια και δημαρχεία, να μοιράσουμε κείμενα που θα διαδίδουν το μήνυμα της ανταρσίας, να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά, να κρεμάσουμε πανό σε αερογέφυρες και κεντρικές λεωφόρους, να πλημμυρίσουμε τις πόλεις με αφίσες και τρικάκια, να ανατινάξουμε σπίτια πολιτικών, να πετάξουμε μολότοφ στους μπάτσους, να γεμίσουμε τους τοίχους με συνθήματα, να σαμποτάρουμε την ομαλή ροή εμπορευμάτων μέσα στα Χριστούγεννα, να λεηλατήσουμε τις βιτρίνες της αφθονίας, να πραγματοποιήσουμε δημόσιες εκδηλώσεις και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και σκεπτικά γύρω από διάφορες θεματικές αγώνα».
«…Ο Μαύρος Δεκέμβρης δεν επιδιώκει να γίνει απλά και μόνο μια ημερομηνία ταραχών· αντίθετα, αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργηθεί, μέσω της πολύμορφης και πολυεπίπεδης αναρχικής δράσης, μια άτυπη πλατφόρμα συντονισμού, στη βάση της οποίας θα συσπειρωθεί η ανατρεπτική ώθηση. Μια αρχική απόπειρα άτυπου συντονισμού της αναρχίας, πέρα από τα προκαθορισμένα πλαίσια, η οποία φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη εμπειρία αγώνα, ώστε να θέσει σε κίνηση ανατρεπτικές προτάσεις και στρατηγικές αγώνα».
Γι΄ αυτόν τον αδίστακτο και αμετανόητο τρομοκράτη έπεσε κορόμηλο το δάκρυ για το «ανθρώπινο δικαίωμά του να σπουδάσει». Διάφορα «νούμερα» της δημοσιογραφίας προσπάθησαν να αναγάγουν την περίπτωσή του σε κομβικό ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και τώρα αυτό το οποίο βλέπουμε  είναι έναν διψασμένο για ανθρώπινο αίμα τύπο, με φρασεολογία που παραπέμπει σε τρόφιμο ψυχιατρείου, να απειλεί με αιματοκύλισμα την Ελλάδα. Πέρα, όμως, από το κακομαθημένο αυτό πλουσιόπαιδο, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν.
Και πρώτα απ ΄όλα αυτό του Indymedia. Ένας παρακρατικός διαδικτυακός ιστότοπος μέσα από τον οποίο διατυπώνονται ανοιχτά απειλές κατά της ανθρώπινης ζωής και καταστροφής περιουσιών. Ξεκάθαρα εγκληματικές πράξεις (αναλήψεις δολοφονιών, εμπρησμών,  ξυλοδαρμών κλπ) παρουσιάζονται ανενόχλητα από τον βοθρότοπο αυτό, με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να αδρανεί χαρακτηριστικά και σκανδαλωδώς. Κάποιοι εθνομηδενιστές δημοσιογράφοι, μάλιστα, δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό στο παρελθόν να υπερασπιστούν το Indymedia στα πλαίσια της «ελεύθερης διακίνησης των Ιδεών»! Δηλαδή, «ιδέες» είναι η ξεκάθαρη στοχοποίηση ανθρώπων για τις απόψεις τους, η δημοσιοποίηση παράνομων ενεργειών και άλλα συναφή. Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που αναιδώς μιλούν για την «εγκληματική δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», ενώ την ίδια ώρα χαϊδεύουν τέτοια άντρα δολοφόνων σαν το Indymedia και αμετανόητους τρομοκράτες όπως ο Ρωμανός.
Επειδή, λοιπόν, ο καιρός έχει γυρίσματα να δούμε ποιοι θα πρέπει να θεωρηθούν ως «ηθικοί αυτουργοί», αν καεί η Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Υ.Γ. Όσο γι αυτά που λέει ο Ρωμανός γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 δεν κάνουμε κανένα σχόλιο, καθώς το απόσπασμα των δηλώσεών του τα λέει όλα: «Όχι, δεν επρόκειτο για ένα αθώο παιδί και έναν παρανοϊκό μπάτσο, που βρέθηκαν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, αλλά για έναν εξεγερμένο νεαρό σύντροφο, που επιτέθηκε σε ένα περιπολικό, σε μια περιοχή όπου οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής ήταν συχνές, και για έναν μπάτσο που περιπολούσε στην ίδια περιοχή και, από μια προσωπική του αντίληψη για την τιμή και την υπόληψη της αστυνομίας, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους ταραξίες μόνος του. Ήταν μια σύγκρουση μεταξύ δύο αντίρροπων δυνάμεων: από τη μία η Εξέγερση κι από την άλλη η Εξουσία, και οι βασικοί πρωταγωνιστές της σύγκρουσης αυτής εκπροσωπούσαν ο καθένας τη δική του πλευρά».  ΠΗΓΗ


Περίεργα παιχνίδια του τηλεπρόεδρου με τους τουρκαλάδες

Τα όσα μεταφέρει ο Πρόεδρος Βασίλης στους βολευτές του «αποκάλυψε» ο Βηματοδότης – προφανώς του τα σφύριξε ο Π.Β., που –αν και κάποιοι τον περνάνε για… ψώνιο, είναι μεγάλος ατσίδας και ξέρει πολύ καλά πού παίζεται το παιχνίδι.
Εκτός, λοιπόν, από την «προσέγγιση» που επιχειρούν διάφορα κυβερνητικά στελέχη (ενδεικτικά αναφέρονται οι Παππάς και Φλαμπουράρης) στις… τουαλέτες της βουλής, ο Π.Β. –μέσω του Βηματοδότη- αποκάλυψε και μια πολύ περίεργη πρόσκληση που έλαβε: «Τους είπε για παράδειγμα ότι είχε πρόσκληση από τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς να επισκεφθεί επισήμως την Άγκυρα: «Πρόσκληση κανονική και επίσημη, που σημαίνει ότι θα δω Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Τουρκίας», έλεγε…».
Ερώτηση 1η: Πού και γιατί συνάντησε ο Π.Β. τον Τούρκο πρέσβη; Αληθεύει ότι προσφάτως μετέβη επί τούτου στην τουρκική πρεσβεία; Κι αν ήταν «αθώα» και «εθιμοτυπική» η συνάντησή του, γιατί την έκρυψε και δεν την ανακοίνωσε με δελτίο τύπου;
Ερώτηση 2η: Από πού κι ως πού πήρε τέτοια πρόσκληση ο Π.Β. από τους Τουρκαλάδες;
Ερώτηση 3η: Το κόμμα DEB των τουρκοφρόνων της Θράκης, θα κατέλθει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές με συνδυασμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα ή αναζητείται από τους Τουρκαλάδες ήδη υπάρχων στη βουλή κόμμα, για να συνεργαστούν εκλογικά;
(ΥΓ): Σε κάθε περίπτωση, σε όσους ψήφισαν τον Π.Β. για να εκφράσουν τη… διαμαρτυρία τους κατά του πολιτικού συστήματος (!!!), ευχόμαστε… περαστικά και με τη… νίκη!  ΠΗΓΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7906570170149539319

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item