Widgets

Πρόκληση στα κατεχόμενα 'Made in USA' - Οι ΗΠΑ τίμησαν τον στρατό κατοχής της Κύπρου!


Τον προκάτοχό της φαίνεται να ανταγωνίζεται στα επίπεδα προκλητικότητας η νέα πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Καθλίν Αν Ντόχερτι, η οποία στην δεξίωση που παρέθεσε στα κατεχόμενα με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, δέχθηκε τους χαιρετισμούς ηγετικών στελεχών του κατοχικού στρατού με τις επίσημες στρατιωτικές στολές, δηλαδή με απλά ελληνικά τίμησαν τον κατοχικό στρατό.
Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μέριτ των κατεχομένων, στη διάρκεια της οποίας υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του κατοχικού στρατού παρουσιάστηκαν με τις επίσημες στολές τους και χαιρέτησαν με ιεραρχικό τρόπο την πρέσβειρα των ΗΠΑ, όπως ο αντιστράτηγος İlyas Bozkurt και ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, υποστράτηγος Erhan Uzun, καθώς και τους υπόλοιπους Τούρκους αξιωματικούς
Είναι η πρώτη φορά που ξένη διπλωματική αντιπροσωπεία στην Κύπρο και ειδικά αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, που αναγνωρίζει και νομιμοποιεί με αυτόν τον τρόπο τον τουρκικό στρατό κατοχής, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, γι’ αυτό και το σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις.
Μάλιστα η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ σε προσφώνηση της προς τους Τούρκους κατοχικούς αξιωματικούς τους ευχήθηκε και… καλή επιτυχία για το κατοχικό έργο τους στην κατεχόμενη Κύπρο.
Ακόμα πιο τραγελαφικό σύμφωνα με την Μιλιέτ, τα μέτρα ασφάλειας που λήφθηκαν ήταν ιδιαίτερα αυστηρά λόγω της παρουσίας πολλών Ε/κ στο καζίνο του ξενοδοχείου. 
Τον ύπουλο ρόλο των ΗΠΑ τον γνωρίζαμε πολύ καλά. Και να που για άλλη μια φορά μας το επιβεβαίωσε και η εδώ νεοορισθείσα πρέσβειρά τους. Η προκλητική αυτή κίνηση φυσικά ήταν προδιαγεγραμμένη καιρό πριν, αφού είχε συναινέσει κι ο κοινοτάρχης μας για τις μετέπειτα αυτές εξελίξεις που τις βρίσκουμε τώρα εμπρός μας. ''Η λύση θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όσους επιθυμούν να ορίσουν ένα νέο μέλλον, μετά από ένα οδυνηρό παρελθόν'', είχε πει επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά της στον Ν. Ανα(ν)στασιάδη.  
Και ο φαιδρός κοινοτάρχης μας, μη χάνοντας καθόλου πολύτιμο χρόνο, είχε απαντήσει στην πρόσφατη συνάντησή τους: ''H λύση του Κυπριακού θα πρέπει να οδηγήσει στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομόσπονδο κράτος που είναι και θα εξακολουθήσει να είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών, της ΕΕ και πολλών άλλων διεθνών οργανισμών, και του οποίου η κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και η συνταγματική τάξη δεν θα περιορίζονται από αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων από τρίτες χώρες και την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο νησί.'' Χαιρέτισε εν ολίγοις μία εφικτή λύση, ακόμη και με την παρουσία του κατοχικού στρατού στην Πατρίδα μας, υπό την σκέπην των ΗΕ και της ΕΕ.
Και έτσι οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, αφού πήραν το ''Okay'' κι από μας και μας επαίνεσαν κιόλας για τις προσπάθειες εξεύρεσης μιας δίκαιης και συνολικής λύσης του Κυπριακού που θα επανενώνει τη χώρα, είχαν δηλώσει πανέτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Και να που το έπραξαν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 8351194544188180944

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item