Widgets

Νέο Ηράκλειο, παγωμένη νύχτα Κυριακής, 1η Νοεμβρίου 2015


«Μία φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα διά την ελευθερίαν της Πατρίδος»
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 

Αυτή την Κυριακή 1η Νοεμβρίου χιλιάδες Έλληνες ενωμένοι, κρατώντας ελληνικές σημαίες και αναμμένους πυρσούς – σύμβολα των ψυχών των Ηρώων – θα υψώσουμε φωνές στεντόρειες, που η ηχώ τους θα φτάσει μέχρι τα ουράνια. Αυτή την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, χωρίς φόβο και πάθος, με μία λιτή τελετή και με μία σιωπηρή πορεία μνήμης, θα τιμήσουμε τους δύο Ήρωες της Χρυσής Αυγής, που σε μία εποχή λήθης και υποταγής, έδωσαν το αιώνιο παράδειγμα της Τιμής και της αυτοθυσίας. 

Θυμάμαι πριν από έναν ακριβώς χρόνο, όταν έγκλειστος και εγώ στις φυλακές του ίδιου ανθελληνικού καθεστώτος, που συνεχίζει και σήμερα να εξουσιάζει την Πατρίδα μας, βρισκόμουν νοερά στην εκδήλωση μνήμης της 1ης Νοεμβρίου. Τότε, που μέσα από σίδερα αγνάντευα την μεγάλη πομπή με τους πυρσούς και τα λάβαρα, αφουγκραζόμουν τα συνθήματα, βάδιζα μαζί με τα μέλη της νεολαίας. Εκεί γυρίζει αυτόματα το μυαλό μου και τώρα και μου θυμίζει όλους τους Αγώνες του παρελθόντος - αυτούς που δώσαμε μαζί με τον Γιώργο και τον Μάνο - προτυπώσεις των Αγώνων του μέλλοντος, που θα είναι εξίσου σκληροί, με τραύματα και απώλειες, στο τέλος νικηφόροι. 

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε πριν από έναν ακριβώς χρόνο, την 1η Νοεμβρίου του 2014, αλλά είναι εξίσου επίκαιρο και σήμερα, που η ίδια διεφθαρμένη εξουσία κυριαρχεί στην Ελλάδα. Είναι ένα κείμενο ελεύθερο και εύψυχο, βγαλμένο από τις σελίδες του δικού μου ημερολογίου φυλακής: 

Παγωμένη νύχτα 1ης Νοεμβρίου, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Χιλιάδες ελληνικές σημαίες και εθνικιστικά λάβαρα κυματίζουν ανάμεσα στις φλόγες από τους αναμμένους πυρσούς. Ιερές στιγμές μνήμης για δύο Έλληνες Ήρωες που έδωσαν τα πάντα στον κοινό μας αγώνα για την Πατρίδα. Το Σύστημα, που οργάνωσε και εκτέλεσε το έγκλημα, παρακολουθεί εξ αποστάσεως. Τα φερέφωνά του στα βραδινά δελτία δεν κρύβουν τον πανικό τους. Η Χρυσή Αυγή ενισχύεται παρά τον πόλεμο, παρά τα ψέμματα, παρά τις φυλακίσεις και τις δολοφονίες.

Ο τίτλος που αναγγέλλουν τα διεφθαρμένα ΜΜΕ είναι ενδεικτικός του μίσους, αλλά και του πανικού: «Προκλητική συγκέντρωση από την Χρυσή Αυγή». Βαπτίζουν πρόκληση την μνήμη των Ηρώων. Πριν από λίγο καιρό βάπτιζαν μίσος την αλληλεγγύη, έγκλημα τον αγώνα για την Πατρίδα, ψέμμα την ίδια την Αλήθεια. Όμως η εξαπάτηση απέτυχε. Η Χρυσή Αυγή ταυτίστηκε στις ψυχές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων με την μνήμη, την αλληλεγγύη, την Αλήθεια και την Πατρίδα. Και έτσι ο Αγώνας συνεχίζεται παρά την άθλια πολεμική ενός ολόκληρου συστήματος. Αγώνας σκληρός, ανελέητος, γεμάτος απώλειες, στο τέλος νικηφόρος. 

Η.Κ. 

www.xryshaygh.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 208096885042616501

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item