Widgets

Ελληνοτουρκική συνομοσπονδία ζητάει εμμέσως πλην σαφώς ο Ζ.Κ.ΓιούνκερΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ 

Σε μια πρωτοφανή δήλωση με την οποία ουσιαστικά καλεί την Ελλάδα να συνενωθεί με την Τουρκία(!) σε ότι αφορά τον τομέα της ασφάλειας προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εκφράζοντας μάλιστα την απορία του για το γεγονός ότι απορρίφθηκε από την Ελλάδα  η πρότασή του για κοινή δύναμη ακτοφυλακής(!) από Έλληνες και Τούρκους στο Αιγαίο.

«Τα εσωτερικά σύνορα πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Και αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι τα εσωτερικά σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά - και αυτό ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα για την Ευρώπη - πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα. Τώρα λένε όλοι ότι πρέπει να φυλαχθούν πιο αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε, αλλά είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζεται κανείς», είπε πιο συγκεκριμένα ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Φρανκφούρτη με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στην Προεδρία της Κομισιόν.
Αλλά ο Z.Κ.Γιούνκερ δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε λέγοντας και άλλα εξοργιστικά:
«Είχα για παράδειγμα. προτείνει και αντιμετώπισα μεγάλες αντιδράσεις, Έλληνες και Τούρκοι να διαθέσουν μια κοινή ακτοφυλακή μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. 
Οι Τούρκοι συμφωνούν, οι Έλληνες όχι. Πού ζούμε; Το θέμα είναι ότι πρέπει να τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους, ποιος είναι πού και για ποιο πράγμα αρμόδιος ή να σώσουμε ανθρώπινες ζωές; Μερικές φορές μιλάμε μακριά από τα πραγματικά θέματα της ζωής, χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκά οργανωμένη ακτοφυλακή»επισημαίνοντας ότι θα υποβάλει σχετική πρόταση ήδη εντός του έτους. Δηλαδή θα την επαναφέρει!
"Χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο προσωπικό εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτό το επιπλέον ευρωπαϊκό προσωπικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο των νησιών, αντί σε κοινή προσπάθεια να διασφαλίσει τις ακτές. Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε κανέναν γιατί ακόμη και τώρα, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, αυτά τα 10 χλμ θαλάσσιου μήκους μεταξύ της Τουρκίας και της Λέσβου είναι ακόμη ένας τάφος".
Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ακόμη ότι με το θέμα το θέμα των προσφύγων επανέρχονται στην επιφάνεια παλιές αντιπαλότητες. «Αυτό το είδαμε στην περίπτωση της Ελλάδας. Το νιώθουμε και τώρα με την ελλιπή διάθεση για αλληλεγγύη κάποιων κρατών-μελών της ΕΕ. 
Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την εικόνα της Γερμανίδας Καγκελαρίου με στολή Ναζί στους δρόμους της Αθήνας. Μετά από 60 χρόνια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοιες εικόνες ή ότι κάποιοι από αυτούς οι οποίοι έγιναν μέλη της ΕΕ μετά την αλλαγή στην Ευρώπη θα απομακρύνονταν από την ουσιαστική αλληλεγγύη. Δεν γίνεται έτσι», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας ότι προτιμά μια Γερμανίδα Καγκελάριο που «αντιμετωπίζει τα προβλήματα και δείχνει ότι έχει και καρδιά».
Τόνισε μάλιστα ότι στο θέμα των προσφύγων στηρίζει σθεναρά την Καγκελάριο και, αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλει η Γερμανία, έκανε λόγο για «τρομερή επίδοση».
Αν αυτό το πρόβλημα δεν ελεγχθεί, «τότε η ΕΕ θα αποτύχει. Είναι θέμα επιβίωσης για το σύνολο της ηπείρου για αυτό πρέπει να συνεισφέρουν όλοι - και δεν το κάνουν», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ για να διευκρινίσει πάντως ότι «αν απειλήσουμε με κυρώσεις εκείνους που θέλουμε να πείσουμε να κάνουν περισσότερα, δεν θα πετύχουμε τίποτα. Η ΕΕ δεν είναι ΑΤΜ από όπου απλά τραβάμε χαρτονομίσματα, αλλά μερικές φορές πρέπει και να δώσουμε», είπε χαρακτηριστικά
Εν ολίγοις ο Ζ.Κ.Γιούνκερ τολμά να μας κουνάει το "δάχτυλο" σε μια χώρα που έχει δεχτεί τεράστιο αριθμό προσφύγων-λαθρομεταναστών γιατί δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση να  καταργήσει από μόνη της και την εθνική κυριαρχία όπως και την εδαφική της ακεραιότητα ιδρύοντας ένα είδος Συνομοσπονδίας με την Τουρκία της οποίας θα αποτελεί τον δορυφόρο ή την επαρχία.
Προφανώς είναι συνηθισμένος η δική του χώρα να είναι προτεκτοράτο-δορυφόρος της Γερμανίας οπότε δεν ενοχλείται από τέτοιο είδους παραχωρήσεις. Το χειρότερο όμως είναι ότι η ΕΕ με τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές δείχνει να ολισθαίνει σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς με το Γιούνκερ να είναι η προμετωπίδα της προσπάθειας αυτής. Ένα καθεστώς που με την πίεση της διακοπής της χρηματοδότησης θα οδηγήσει την Ελλάδα να παραδώσει εθνικό έδαφος προς χάρη κάποιων «προσφύγων» και προσφύγων υφιστάμενη μια τεράστια εθνική βλάβη και απώλεια.

Και φυσικά ας πει κάποιος στον κ. Γιουνκέρ ότι για αυτά τα «10 χλμ. πλάτους» που μιλά τόσο απαξιωτικά κάποιοι Σιαλμάδες, κάποιοι Βλαχάκοι και Καραθανάσηδες αλλά και κάποιοι Ηλιάκηδες έχουν δώσει τη ζωή τους, κάτι που αδυνατεί να αντιληφθεί καθώς τέτοιες θυσίες δεν συνιστούν «Λουξεμβούργια» παράδοση ασφαλώς…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 2241807582105614040

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item