Widgets

Η Κομισιόν απενοχοποιεί πλήρως την Τουρκία για το Κυπριακό και η Λευκωσία ''βαράει και παλαμάκια''


Πλήρη απενοχοποίηση της Τουρκίας στο Κυπριακό αντανακλά η πρόσφατη Έκθεση της Κομισιόν. Επισημαίνεται δε σε αυτήν ότι η Τουρκία καλωσόρισε την επανάληψη των συνομιλιών εκφράζοντας στήριξη στον νεοεκλεγέντα ηγέτη της τουρκο''κυπριακής'' κοινότητας. Ήταν άλλωστε αναμενόμενο το να υποστηρίξει τον εγκάθετο και εντολοδόχο της που προωθεί τα συμφέροντά της και υποσκάπτει τα δικά μας δίκαια. Γιατί αυτό παρουσιάζεται σαν εκτέλεση του καθήκοντός της προς τον λαό μας; Να σημειωθεί επίσης ότι στο αρχικό προσχέδιο, η Κομισιόν είχε «ξεχάσει» αρκετές εκ των κυπρογενών δεσμεύσεων της υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Επιπλέον, η Κομισιόν στην Έκθεσή της καλεί την Τουρκία να συνεχίσει να συμβάλλει προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς είναι... ικανοποιημένη με το πως πράττει μέχρι στιγμής.
Δηλαδή εν ολίγοις, η Κομισιόν είναι ικανοποιημένη με τη στάση της Τουρκίας που μας απειλεί με πόλεμο μέσω του εκπροσώπου της, Ακιντζί, αν το φυσικό αέριο δεν τύχει της μεταχείρισης που επιθυμεί, που αρνείται να συμβάλλει στο ζήτημα των αγνοουμένων μας, με τις επαίσχυντες δηλώσεις των περί "μητέρας πατρίδας" (Τουρκίας) και "μικρής πατρίδας" (κατεχομένων) κ.ο.κ! Και αφού της δίνει την έγκριση για να συνεχίσει την εγκληματική πολιτική που ακολουθεί εις βάρος μας, αναφέρει μερικές παρατηρήσεις όπως πχ. το ότι πρέπει να επιταχυνθεί η παροχή πλήρους πρόσβασης στη Διερευνητική Επιτροπή για τους αγνοουμένους μας, οι οποίες είναι εντελώς κενές και προς παραπλάνηση του Κυπριακού λαού, αφού δεν προβαίνει σε νομικές ενέργειες για να την αναγκάσει να τις πράξει.

Η Κομισιόν συνεχίζει να μας κοροϊδεύει ασυστόλως, επικρίνοντας δήθεν τον Πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, για υπέρβαση των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων και για προνομιακή μεταχείριση του κυβερνώντος κόμματος, AKP, στις πρόσφατες εκλογές. Όμως αυτή η πράξη των Βρυξελλών είναι άνευ οποιασδήποτε ουσίας από τη στιγμή που οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και το κυβερνών κόμμα σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο Γιουνκέρ εξάλλου, δεν είχε καμία πραγματική διάθεση να αλλάξει τη συγκεκριμένη κατάσταση που υποτίθεται πως επικρίνει, αφού ο όποιος ρόλος που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τα επικριτικά σχόλια της Κομισιόν έχει ήδη απολεσθεί με το πέρας των εκλογών.
Άλλωστε, αυτό ήταν ένα από τα ανταλλάγματα που ζήτησε εκβιαστικά και εξασφάλισε ο Ερντογάν από τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, για να συνεργαστεί με την Ε.Ε. στο προσφυγικό, γι'αυτό και η έκδοση της Έκθεσης Προόδου αναβλήθηκε δυο φορές. Επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου και ο Γιουνκέρ την παρέπεμψε μετά τις εκλογές στην Τουρκία, για να μην υποστεί ζημιά το AKP και για να μη δυσαρεστήσει τον συνέταιρό του, Ερντογάν. Οι κύριοι της Κομισιόν έχουν απύθμενο θράσος καθώς μας παρουσιάζουν σαν θετική εξέλιξη και το ότι η Τουρκία δέχτηκε να εφαρμόσει την Συμφωνία Επανεισδοχής Παρανόμων Μεταναστών με όλα τα κράτη-μέλη, εκτός από την Κυπριακή Δημοκρατία!
Οι κατ' ευφημισμόν αντιρατσιστές που μας παρουσιάζουν καθημερινά με δακρύβρεχτο τρόπο αυτούς τους κατατρεγμένους και καταχτυπημένους από τη μοίρα ανθρώπους που εισέρχονται παράνομα και μας καλούν να τους περιθάλψουμε, δεν προβληματίζονται με την στάση της Τουρκίας η οποία έχει καταστήσει πάμπολλες φορές, γνωστές τις προθέσεις που έχει για την πατρίδα μας; Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβουν ότι με τον υποτιθέμενο ψευτοανθρωπισμό τους προβαίνουν σε καταλυτικής σημασίας ενέργειες για την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξυπηρέτηση των τουρκικών επεκτατικών βλέψεων; Μάλλον οι κύριοι πληρώνονται καλά για αυτήν την νοητική τους αποσύνθεση και την εθελοτυφλία τους!

Η Κομισιόν για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια, κατέγραψε και μια δυσμενή διάκριση εις βάρος των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο ζήτημα των θεωρήσεων των διαβατηρίων, όπου καλούνται να υποβάλλουν αίτηση ως πολίτες της... ''Ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας της Νότιας Κύπρου''. Τι σημασία έχει όμως το να επισημαίνει αυτό το γεγονός, από τη στιγμή που και η ίδια υποβιβάζει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος σε κοινότητα, νομιμοποιώντας το κατοχικό παρακράτος-μόρφωμα με τις διάφορες αποστολές επισήμων αντιπροσωπειών της σε αυτό; Το να αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, ισοδυναμεί με συναίνεση στην προαναφερθείσα κατάσταση, συνεπώς εκλαμβάνουμε την ενόχλησή της στο ζήτημα, ως κίβδηλη και άκρως υποκριτική! 
Τραγελαφική επίσης η δήλωση της Κομισιόν, ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί κατηγορηματικά για σχέσεις καλής γειτονίας και για την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, εφόσον είναι αναγκαίο, στο Διεθνές Δικαστήριο. Κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια που να στρέφεται εναντίον ενός κράτους μέλους. Ίσως και να εκλαμβάναμε σοβαρά και να συμφωνούσαμε εν μέρει με την πιο πάνω δήλωση, αν δεν αποτελούσαν απλώς ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Η Κομισιόν ήταν αυτή που χαιρέτιζε σιωπηλά τις προκλητικές παραβιάσεις της Τουρκίας, εις βάρος του Ελλαδικού κράτους και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που έχει αυτήν την στάση, οι δηλώσεις της είναι γελοιοδέστατες και αναληθείς!
Δεν παρέλειψε να προβεί και σε εκτενή διαφήμιση της λεγόμενης "Επιτροπής Αποζημιώσεων" του ψευδοκράτους! Ας σεβαστεί επιτέλους τις αρχές της η Ε.Ε. και ας πάψει να κάνει λόγο για τα παράνομα όργανα, όπως την εν λόγω επιτροπή, του παράνομου ψευδοκράτους ή ας αναθεωρήσει το τι είδους Ένωση είναι για να γνωρίζει και ο κόσμος σε τι συμμετέχει! Υπέρτατης σημασίας είναι το ότι, βάσει αυτών που διαβάζουμε στην Έκθεση, η Τουρκία οδεύει προσεχώς προς την πολυπόθητη ένταξη καθώς εγκρίνεται στον οικονομικό τομέα και τα επίπεδα της διαφθοράς που έχει, (ασχέτως αν η εκτελεστική εξουσία ασκεί ...αδικαιολόγητη επιρροή σε έρευνες και διώξεις κάποιων υποθέσεων). 

Αυτό που μας αφήνει εντελώς άφωνους όμως είναι η αναφορά ότι η Τουρκία έχει βελτιωθεί σημαντικά στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, και ότι σύμφωνα με την Κομισιόν, παρέχει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη στους πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Πρόκειται για την πλήρη απενοχοποίηση της Τουρκίας καθώς όχι μόνο δεν γίνεται μνεία στο Κυπριακό Πρόβλημα, αλλά το κράτος-δολοφόνος παρουσιάζεται σαν ένα ασφαλές κράτος θαλπωρής και αλληλεγγύης που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα! Η υποκρισία αυτού του κερδοσκοπικού οργανισμού ονόματι Κομισιόν ξεπερνά κάθε φαντασία! Πως δύναται να κάνει λόγο για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη χώρα που εισέβαλε παράνομα, σκότωσε, βίασε και εξακολουθεί να κατέχει παράνομα το 37% του νησιού μας;  Ουσιαστικά, μας λένε ότι η εισβολή δεν θεωρείται παραβίαση των δικαιωμάτων μας άρα ούτε χρειάζεται να ανατραπεί η συγκεκριμένη κατάσταση με βάση τους "κύριους" της Ε.Ε. 
Αυτή η αντίληψη προωθείται διεθνώς και αυτήν την αντίληψη προσπαθούν να την περάσουν στον κόσμο της Κύπρου για να αποδεχτεί τη δοτή λύση που μας φέρνουν, όμως είναι βαθιά γελασμένοι! Ο Κυπριακός λαός ένιωσε στο πετσί του την προδοσία, την αδικία, τη βία και τον άγριο ξεριζωμό από τον τόπο του, από τους Τούρκους και καμιά εγκληματική δήλωση δεν πρόκειται να τον κάνει να το ξεχάσει! Για την "πονοψυχία" της Τουρκίας για τους πρόσφυγες δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Γνωρίζουν ακόμη και οι πέτρες ότι η Τουρκία δέχτηκε κάτι περισσότερο από γενναιόδωρα ανταλλάγματα για να φιλοξενήσει τον μηδενικό σε σχέση με τον αριθμό που φιλοξενεί η Ελλάδα, αριθμό προσφύγων. Άρα δεν πρόκειται για ανθρωπισμό, αλλά για μια άκρως κερδοφόρα για αυτούς επιχειρηματική συμφωνία! Άλλωστε το πόσο ενδιαφέρεται η Τουρκία για τους Σύριους το έδειξε και πριν λίγες μέρες όταν μετέφερε τζιχαντιστές του ISIS με τα αεροπλάνα της, ως πιστή αρωγός τους που είναι, εκτός Συρίας για να διασωθούν.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη έκθεση της Κομισιόν εκτός από ψευδολογίες, περιέχει τη συνυπογραφή της για την εξόντωση της Κύπρου και δη του Ελληνικού στοιχείου! Η δικαιοσύνη προστάζει την άμεση απόσυρση αυτού του κουρελόχαρτου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ 3580230962205117504

Δημοσίευση σχολίου

Translate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

SOCIAL

ΤΩΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Widget by:Blogger Tips
Pro Blogger Tricks
Instagram Επισκεφτείτε το προφίλ του EΛΛΗΝΩΝ στο Pinterest.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ KANE CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΕΓΓΡΑΦΗ".:

Delivered by FeedBurner

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ VIDEO
Recommended Post Slide Out For Blogger

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ...

Embed Calculator requires a newer version of Adobe Flash Player.

You must have the current version of the adobe flash player to use this online calculator.

item